Το νόημα της Σταυρώσεως είναι η Ανάσταση!!!Το ημερήσιο (*ΕΙ)δικό σας  δελτίο 6/4

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor σας χαιρετώ. Είμαστε στην Μεγάλη Παρασκευή όπου είναι η μέρα της Αποκαθηλώσεως και της Ταφής Του κατά το ορθόδοξο εθιμικό. Η όλη κατάσταση έχει χάσει κάτι από την αίγλη της και την κατάνυξη αφού ολοένα και περισσότεροι νομίζουν πως τα ξέρουν όλα και αμφισβητούν την ύπαρξη Του, τον μαρτυρικό θάνατο και κυρίως την Ανάσταση Του.

Αλήθεια όμως τι συμβαίνει; Απλά ο άνθρωπος θεωρεί πως απέκτησε μεγαλύτερη σοφία και από το ίδιο το Σύμπαν και τον ίδιο τον Θεό. Το μηνυμα είναι όμως πως η Σταύρωση του καθενός από εμας έχει ελπίδα αφου η ανάσταση ερχεται ουσιαστικά με την ελπίδα και την προσδοκία πως τα προβλήματα θα λυθούν.

Ο Ιησούς , ακόμα και αν θέλει κανείς να αμφισβητήσει, την δυαδική φύση του-ακόμα και ως άνθρωπος- είπε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!! Το ότι έλεγε η πίστη σου σε έσωσε υποδείκνυε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο πως ως δημιούργημα του Θεού…έχουμε τον Θεό μέσα μας!!! Ζητήστε και θα σας δοθεί ή και το μάχαιρα έδωσες –μάχαιρα θα λάβεις….Ο Χριστός ξεθεμέλιωσε αυτές τις αρχές που χτίζουν και δημιουργούν αυτοκρατορίες. Δύναμη, ο πλούτος, η επιστήμη, η τέχνη. Δηλαδή στην δύναμη εμείς απαντάμε παθητικά (εάν σε χτυπήσουν στο ένα μάγουλο γύρισε και το άλλο). Στον πλούτο απαντάμε με φτώχεια. Στην επιστήμη απαντάμε με το μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι. Στην τέχνη και την ομορφιά (*κατ’ επέκταση) και επέβαλε καταστασεις άλλες…(παρθενίας, νηστείας κλπ). Ταδε εφη Λιαντίνης


                            Ο υμνος της αγάπης - Π.Γαϊτάνος (*Ακουστε το αξίζει τον κόπο)

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget