Φράγκο και μάρκο οι "Ιανοί" της Ευρώπης & το Μααστριχτ

                                  

Το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης ουσιαστικά δεν ήταν τίποτα άλλο από έναν ενδόμυχο πόθο κάποιων ισχυρών, όπως η Γαλλία για παράδειγμα, να καθυποτάξουν τις μικρές και τις μεγάλες χώρες. Η Γαλλία, μετά το πέρας του Β’ παγκοσμίου πολέμου, δεν έβλεπε με «καλό μάτι» τις «χάρες» που έκαναν, κυρίως οι Αμερικάνοι, στην Γερμανία. Σου λέει, και εύλογα, τι γίνεται εδώ; Αυτοί με δυο παγκοσμίους πολέμους να είναι μόνιμα σε ειδικό καθεστώς; Αυτοί δηλαδή θα μας φάνε τα «πρωτεία» σε μια ημέρα…


Από την άλλη η Γερμανία έπαιξε με ιδανικό τρόπο τον ρόλο του «γερολαδά», του σπιούνου εις βάρος όλης της Ευρώπης. Οι Αμερικάνοι ήθελαν τον έλεγχο στην Ευρώπη και η Γερμανία ήταν ο «κατάλληλος παίκτης». Έτσι η Γερμανία είναι φτιαγμένη με αμερικάνικα δολάρια. Αλλά πως θα δώσω βοήθεια σε αυτούς που αιματοκύλησαν την Ευρώπη;; Έτσι φτάσαμε στο περίφημο «σχέδιο Μάρσαλ» που γλύψαμε και εμείς …κανένα κοκαλάκι.


Πρωτεργάτες ήταν ο Μιτεράν και ο περίφημος Ζακ Ντελόρ (*γνωστός για τα πακέτα του) και αποσκοπούσε να «φθείρει» το γερμανικό μάρκο και να προσδεθούν οι «διαιρεμένοι» Γερμανοί (*υπήρχε και η Ανατολική Γερμανία τότε) στο ισχυρό (*έτσι πίστευαν) Γαλλικό φράγκο.
Οι κινήσεις ήταν άκρως μεθοδικές αφού στην αρχή οι Γερμανοί δεν ήξεραν τι τους ετοίμαζαν οι Γάλλοι ενώ εν συνεχεία οι Γάλλοι έπεσαν στην παγίδα που ετοίμαζαν στους Γερμανούς. Έτσι οι Γάλλοι προετοίμαζαν τον λαό τους για ένα τέλος μιας λιτότητας η οποία δεν ήρθε τελικά ποτέ. Όλοι θέλανε την αποπολιτικοποίηση του χρήματος, αλλά ουσιαστικά με τον τρόπο με τον οποίο τους συνέφερε. Και ουσιαστικά ήταν ένα τεράστιο λάθος για την νομισματική ενοποίηση της Ευρώπης εάν πρώτα δεν γινότανε ένα «κλείσιμο» της ψαλίδας σε βιοτικό επίπεδο μεταξύ Βορρά και Νότου. Επιπρόσθετα θα έπρεπε να «δημιουργηθεί» ένα ευρωπαϊκό ιδεώδες, ένα ευρωπαϊκό «ένστικτο».


Τα κέρδη δικά μας και η χασούρα δικιά σας

Το βαθύ ευρωπαϊκό κράτος, δηλαδή οι Τράπεζες και το κεφάλαιο, δεν ήθελε να αφήσει μια χούφτα μαριονέτες να πάρουν το «παιχνίδι» επάνω τους. Άλλωστε τι πολιτική μπορεί να κάνει κανείς εάν ο άλλος του «ελέγχει» την ροή του χρήματος; Η αποπολιτικοποίηση του χρήματος ήταν προσχηματική αφού και οι κρίνοντες από κάπουθα έπαιρναν…. Διαταγάς!!!


Η Ευρώπη, τα μάρκα και τα φράγκα

Το Γερμανικό μάρκο (Deutsche Mark ή DM) έχει έναν Δία στον Τοξότη σε αντίθεση με Ήλιο και Ουρανό. Παράλληλα ο Ποσειδώνας είναι στον 10ο οίκο σε τετράγωνο με τον Ερμή και την Αφροδίτη στον 7ο οίκο και αυτό έδειχνε πως είχε το «ένστικτο» της επιβίωσης. Παράλληλα το Γαλλικό φράγκο διέθετε μια πολυαστρία στον Λέοντα αλλά ο Ηλιός και η Σελήνη είναι σε αντίθεση με τον Πλούτωνα της μεταμόρφωσης. Ομοίως και ο Ποσειδώνας με Αφροδίτη και Ερμή σε τετράγωνο. Βεβαια ο Δίας είναι στον 7ο και στον Αιγόκερω ανάδρομος οπότε «που πάτε βρε γατάκια;;». Η συνέχεια όμως θα είναι θεαματική… Η Γαλλία σου λέει ας έχω τον δεύτερο ρόλο από τα να είμαι στην σφαλιάρα. Η Γερμανία και οι Γερμανοί αφού δεν συγχωρέσαν ποτέ τον Αδόλφο Χίτλερ (όχι για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά γιατί έχασε τον πόλεμο) σου λέει θα περάσουμε τα «κανόνια» σε οικονομικό επίπεδο.Η συνθήκη του Maastricht : «Ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι από τους ισχυρούς χρειάζονται μερικούς παλιανθρώπους γύρω τους. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να τα ζητήσεις από έναν τίμιο άνθρωπο.» Ζαν ντε Λα Μπρυγιέρ


Το «ευρωπαϊκό όνειρο» μιας «ενωμένης» Ευρώπης αρχίζει και λειτουργεί με βάση τον αμερικάνικο σχεδιασμό. Η Σοβιετική Ένωση έχει τελειώσει, ο κουμμουνισμός έχει παραδώσει το «πνεύμα» του αφου η Ρωσία από ρωσική αρκούδα έχει γινει «αρκουδάκι» και μάλιστα σε λήθαργο ενώ η Ανατολική Γερμανία είναι πλέον κομμάτι της Γερμανίας και ως ενωμένο κράτος έχει «μπολιαστεί» με μπόλικες δόσεις δυτικού καπιταλισμού.  


Ετσι στις 7/2/1992 στις 18:30 στο Maastricht της Ολλανδίας μπαίνουν οι υπογραφές της Νέας αναμορφωτικής συνθήκης για την Ευρωπη. Η ευρωζώνη, για παράδειγμα, δομήθηκε για να συνθέσει πιο στενά τις χώρες μεταξύ τους -ιδιαίτερα τη Γερμανία και τη Γαλλία-, σε μια πολιτική, χρηματοοικονομική και νομισματική ένωση που θα μείωνε τις πιθανότητες ενός ακόμα πολέμου στη Δυτική Ευρώπη. Παράλληλα θα  καλούσε στους κόλπους της κράτη και κρατίδια που ήταν δεμένα στο Ρωσικό άρμα… Ο Ήλιος ισούται με το Μεσουράνημα (MC/SO: Η αλληλεπίδραση μεταξύ της ψυχής και του σώματος. Η μέρα και τι “βγάζει” σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Το “status, ο επιχειρηματίας, οι προσωπικές επιδιώξεις. Το “ΕΓΩ” στον χάρτη. Η εικόνα. Η εικόνα που έχει κανείς για τον εαυτό του.) και με τους άξονες MA/JU=PL/AD και όλο αυτό ερμηνεύεται ως Ικανοποίηση από την δραστηριότητά κάποιου. Το άτομο που επιτυγχάνει. Το ευτυχές άτομο στην εργασία του. Μια σταθερή και πλήρης μεταμόρφωση σε νοητικό επίπεδο. Σκέπτομαι πλέον διαφορετικά. Το άτομο που δοκιμάζει έναν βαθύ μετασχηματισμό σε σχέση με τους εξωτερικούς όρους της ύπαρξής του. Μεταβολή των συνθηκών διαβίωσης-ωραρίου και ξεκούρασης. Μη σωστή λειτουργία.

Αυτό μας δείχνει πως ο σκοπός της συνθήκης ήταν να επιφέρει μια ριζική αλλαγή ακόμα και στις συνθήκες διαβίωσης αλλά και στο ωράριο εργασίας.

Η Σελήνη (*λαός) ισούται με MC/AD,SO/AD,SA/PL,CH/CU,AS/CH & MA/JU που σημαίνει πως αμετακίνητες και ακλόνητες θέσεις, έλλειψη συναισθημάτων, επιβράδυνση της ανάπτυξης αλλά και ένα σταδιακό χωρισμό. Υπεραναπλήρωση των σωματικών και ψυχικών αδυναμιών. Φόβος απώλειας των κεκτημένων. Μια ικανοποίηση κάποιων για το έργο που επιτέλεσαν.

Ας κάνουμε μια σύγκριση που δεν επιχειρήθηκε ποτέ. Ας δούμε την συνθήκη του Μααστριχτ σε σχέση με το Γαλλικό φράγκο. Φανταστείτε πως αυτό θα ήταν μια καλή οπτική υπό την έννοια πως η «ποιότητα» ενός νομίσματος υποδεικνύει και την ποιότητα βιοτικού επιπέδου. Το Μεσουράνημα της Συνθήκης του Μααστριχτ ισούται με AS/VU,ZE/AP,WI/AS, MA/PL, ME/CH,ME/UR,NE/CHUR/NE και όλο αυτό ερμηνεύεται ως  Βαριά επιβολή - φορολογία. Πρόστιμο. Ποινή υπό την μορφή χρηματικού αντιτίμου. Εκτελώντας και υλοποιώντας σε πρακτικό βαθμό τα «θεωρητικά» σχέδια. Γνωρίζοντας την ψυχολογία της μάζας. Ένα μυαλό με μαθηματικό μυαλό. Μη ρεαλιστική αντίληψη. Δεν μπορώ να σκεφτώ και να ενεργήσω σαφώς. Αναισθησία.Ας δούμε το KRONOS της συνθήκης του Μααστριχτ ισουται με WI/SO,MA/NE,MA/KR, AP/VU,SO/ZE,WI/AP   και αυτό σημαίνει Το άτομο- ηγέτης. Γεννημένος για να διακριθεί από την μάζα-τον όχλο-το σύνολο. Αυτός που έχει και τα φυσικά και τα ψυχικά προσόντα να διακριθεί και να ηγηθεί. Καταστροφή της δύναμης της κυβέρνησης, ενός κυρίαρχου προσώπου ή ενός κυβερνήτη. Μόλυνση των γονέων ή των προγόνων. Σημαντικές ικανότητες. Μέσω της δυνατότητας στην επιτυχία. Εξαιρετική ευημερία. Ασυνήθιστη επιτυχία. Ώθηση στη δράση. Υψηλή στρατιωτική βαθμίδα. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Μια αρχή προστασίας επιστημονικών συμφερόντων (*πχ ένας συνδικαλιστικός φορέας των καθηγητών-ΟΛΜΕ).

Κατά συνέπεια υποδεικνύει πως η συνθήκη του Μααστριχτ θα έφερνε στην Γαλλία τις «ειδήσεις» για ευημερία ενώ θα επέβαλε βαριά φορολογία και αλλαγές στις συνθήκες μα και στο ωράριο εργασίας.  Προβλήματα με συνδικαλιστικούς φορείς. Παράλληλα μιλά για καταστροφή της κυβέρνησης αλλά και την εφαρμογή των θεωρητικών σχεδίων. Επιπρόσθετα δείχνει μια ευημερία και είναι εύκολα να το καταλάβει κανείς αφου οι Γάλλοι εκλέγουν μέχρι και παιδιά του Ροτσιλντ!!!!

Ας δούμε όμως την σύγκριση με το Γερμανικό μάρκο. Ο KRONOS της Συνθήκης του Μααχστριτ ισούται με VULCANUS αλλά και KR/AD,UR/AP,JU/CU,AS/ME, WI/MA, MC/AS & MO/AD και αυτό ερμηνεύεται ως KR/VU: (Μεγάλη δύναμη. Ανώτατη ή εκτελεστική δύναμη. Πολιτική. Η δύναμη της κυβέρνησης αλλά και του Έθνους γενικότερα. Ο Διαιτητής. Ο Δεσπότης. Δρώντας αυτόνομα. Ο “μεγάλος” άνθρωπος του Κράτους. Η βία του Κράτους.) Μεγάλη ένταση και προσδοκία που προκαλούνται μέσω των μέτρων που λαμβάνονται από το κράτος. Μια αρχή, μια υπηρεσία αναβαθμίζεται.( η Bundesbank??). Προϊστάμενος μιας διάσημης εταιρίας. Απολαμβάνοντας της εκτιμήσεως και του σεβασμού από τους άλλους. Συζητήσεις για μεγάλα ή σημαντικά θέματα. Δίνοντας συμβουλές σε άλλους. Δραστηριότητες και ενέργειες της κυβέρνησης και κυβερνητικών οργανώσεων. Εγωιστής και υπεροπτικός. Ένα πρόσωπο που διαθέτει μεγάλη αυτοπεποίθηση.  Αυταρχικός. Ένα καταπιεσμένο μεγάλο έθνος. Ένα μεγάλο έθνος χωρίς πολιτική επιρροή στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. Ένα μεγάλο έθνος που έχει χάσει την ανεξαρτησία του και ζει με αναμνήσεις από το παρελθόν. Περασμένα μεγαλεία.


Ο KRONOS σημειοδοτεί λοιπόν πως η συνθήκη του Μααστριχτ ουσιαστικά έκανε το € ένα «ευρωπαϊκό μάρκο». Μίλησε ξεκάθαρα για αναβάθμιση, για αυταρχισμό του κράτους αλλά και το ότι θα έρθει σε σημείο που θα «δίνει συμβουλές» σε άλλους δείχνοντας υπεροψία και εγωισμό. Αν όλα αυτά έχουν συμβεί για ποιο λόγο να μην συμβεί στο μέλλον πως η Γερμανία θα είναι ένα κράτος που θα αναπολεί τα «περασμένα μεγαλεία» και δεν θα έχει γεωπολιτική επιρροή;;;

Το MC της συνθήκης του Μααστριχτ ισούται UR/PO,MA/AD,WI/ME,PL/ZE,PL/KR,SO/PO, PL/KR,KN/ZE,KN/KR, AS/HA και αυτό ερμηνεύεται ως έχοντας σημαία την αλήθεια. Περιορισμός της ελευθερίας. Περιορισμός στην δυνατότητα κίνησης. Άκαρδος. Επιδεικνύοντας ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επηρεασμένος από την άποψη των τρίτων (**την κοινή γνώμη γενικότερα). Εκτελώντας στο ακέραιο όσα μου έχουν ανατεθεί. Η δυνατότητα κάποιου να πάει μπροστά, να επιτύχει. Δοκιμασίες στο καρμικό πεπρωμένο. Μεταμόρφωση. Ένα άτομο που θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία των άλλων. Εκλογή-ανάδειξη. Επιλογή. Επιλέγομαι. Μια εξέχουσα προσωπικότητα. Ο ηγέτης. Ο πρώτος των πρώτων. Επαγγελματικές επαφές με τις Αρχές. Αποστροφή των άλλων προς το πρόσωπο κάποιου. Τα ψυχικά ψήγματα που υπάρχουν από την οικονομική ανέχεια και φτώχεια.

Υπάρχει λοιπόν η ένδειξη πως θα γινότανε η ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη και πως οι άλλοι θα απέστρεφαν το πρόσωπο τους εναντίον της αλλά και πως θα συμπροφέρονταν άκαρδα… Ασφαλώς και θα βγει και το τελευταίο κομμάτι της εξίσωσης που μιλά για οικονομική φτώχεια.

Γερμανία και Γαλλία λοιπόν τα «συνεταιράκια» που θα γίνουν μεταξύ τους εχθροί!! Και θα μοιραστούν όπως τα κέρδη … και την φτώχεια και τις ζημιές… Πότε; Θα τα πούμε στο επόμενο μέρος...


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget