Ελλάδα περί εξωτερικής πολιτικής για το έτος 2018


«Η τέχνη της πολιτικής είναι να προβλέπεις το αναπόφευκτο και να επισπεύδεις την εμφάνιση του.» Ταλεΰρανδος

Το 2018 είναι ένα έτος γεωπολιτικών ανακατατάξεων και η κυβέρνηση που διαθέτει η χώρα παίζει ένα παιχνίδι με «εκρηκτικά»  χωρίς να ξέρει τους κανόνες. Όπως τόνισα εδώ και αρκετό καιρό τόσο μέσα από το blog όσο και μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή μου η  χώρα κάθεται σε λάθος μεριά στο τραπέζι.


Στον ετήσιο χάρτη της Ελλάδας ο ετήσιος KRONOS σηματοδοτεί προβλήματα από την διπλωματία αφού η εμπλοκή του γενέθλιου άξονα WI/NE υποδεικνύει προβλήματα από αστοχείς διπλωματικές τοποθετήσεις και θέσεις. Θα πρέπει να γίνει όμως αντιληπτό πως οι διπλωμάτες είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν στα κελεύσματα που τους δίνει ο πολιτικός τους προϊστάμενος.


Το κράτος των Σκοπίων (25/1/1991) έχει στην παρούσα φάση έναν εξαιρετικά δύσκολο χάρτη. Διαθέτει στον γενέθλιο χάρτη του Ερμή, Ουρανό & Ποσειδώνα σε σύνοδο στον Αιγόκερω ακριβώς απέναντι από τον Ωροσκόπο και τον Κρόνο της Ελλάδας (*Με βάση τον χάρτη της Μεταπολίτευσης). Η «στροφή» που πάει να κάνει ότι «παραιτείται» από το δικαίωμα της «Ιστορίας του Αλεξάνδρου» είναι μέχρι να μπει σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ αφού ο διελαύνων KRONOS ισουται με KR/PO, HA/ZE & NE/CU και όλο αυτό ερμηνεύεται ως ο άξονας του πολιτισμού μα και των μεγάλων αποκαλύψεων.  Το μεγάλο μυαλό. Η προεδρική εκλογή (**το βλέπουμε γενικά σε ζητήματα εκλογών). Σκληροί όροι, που προκαλούνται από κακοδιαχείριση από την κυβέρνηση. Δυσαρέσκεια ενάντια στους υπάρχοντες όρους στην κυβέρνηση. Επαφές που αποσυνδέονται μετά από κρατική διαταγή. Η ασυμφωνία ηγεσίας προκαλεί, δρομολογεί και προκαλεί ρήξη. Κατά συνέπεια οι «πολιτιστικές παραιτήσεις» σε θέματα ονομασίας είναι εκ του πονηρού. Οι Σκοπιανοί θα επανέλθουν. Ένα παραμύθι που γαλούχησε την ύπαρξη τους (*μην ξεχνάτε πως έχουν τριπλή σύνοδο Ερμή, Ουρανού, Ποσειδώνα στον 8ο οίκο στον Αιγόκερω) δεν το παρατούν.


Στον χάρτη της Μεταπολίτευσης δυστυχώς ο ετήσιος  KRONOS έχει την συμμετοχή –εμπλοκή του άξονα MC/UR και αυτό συνιστά μια επιβολή από άτομα με ισχύ. Συγκεκριμένα το βιβλίο της Uranian με τίτλο « Οι πλανητικές εξισώσεις που δημιουργούν το πεπρωμένο» λέει επ’ ακριβώς: «Μια ξαφνική εντολή. Μια απόφαση- ένα διάταγμα. Ένα τεστάρισμα από τους “από πάνω”». Δυστυχώς η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί μια de facto, δηλαδή μια ήδη ειλημμένη απόφαση.


Επιπρόσθετα από υπαιτιότητα των «συμμάχων» μας θα έχουμε απώλειες είτε σε τεχνικό είτε σε έμψυχο υλικό ενώ η φιλοξενία των λαθραίων θα έχει υψηλό οικονομικό κόστος. Ο HADES ο ετήσιος προειδοποιεί για προβλήματα από δωροδοκίες και αποκαλύψεις μυστικών σε υποθέσεις πετρελαίων και ορυχείων.


Μέσα όμως στην αναποδιά η οποία είναι άρρητα συνυφασμένη με την πολιτική, νοητική και ηθική ανεπάρκεια του πολιτικού μας κόσμου έρχεται μια ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ συμμαχία αφού το ετήσιο Μεσουράνημα είναι σε επαφή με τον άξονα AS/JU σηματοδοτώντας έτσι προστασία από άλλους και δη από άτομα με ισχύ και κύρος.Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ ουσιαστικά αρχίζουν και μπαίνουν σε μια άλλη φάση πλέον ΔΕΝ μας θεωρούν αξιόπιστους συμμάχους αφού το «κάζο» στον ΟΗΕ με την Ιερουσαλήμ …δεν έχει προηγούμενο. Ο ετήσιος Apollon είναι επάνω στον γενέθλιο Δία της Ελλάδας και αυτό θα μπορούσε να μας γεμίσει με τεράστια χαρά αλλά η εμπλοκή των αξόνων MC/NE & SA/HA σηματοδοτεί μια μεγάλη εξαπάτηση, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αλλά μεγάλη αποδυνάμωση. Αυτό με την σειρά του θα φέρει τεράστιες εχθρότητες αλλά και δημιουργία νέων εχθρών. Έτσι και αλλιώς όπως είχα γράψει από το 2011 στο βιβλίο με τίτλο «ανθολογήματα της Witte Lehre Technik»  στην σελίδα 51 για τις ΗΠΑ πως τελικά διάγουν τα τελευταία έτη του ενδόξου βίου τους.  Και πως ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι ο Κων/νος Παλαιολόγος. Και πράγματι έτσι γίνονται τα πράγματα απλά ο Τραμπ προσπαθεί να σώσει …ότι σώζεται.  Επιπρόσθετα ο προοδευμένος KRONOS των ΗΠΑ επί του χάρτου της Ελλάδας ισούται με VU/PO=UR/AP=UR/PL=WI/ZE=MO/UR=AS/MA=NE/VU=MC/SO αυτό «αποκωδικοποιείται» ως Κατέχω μια θέση τιμής και εκτίμησης. Έχοντας επίγνωση της αξίας κάποιου. Μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αξιωματούχοι. Μεγάλη ένταση και προσδοκία που προκαλούνται μέσω των μέτρων που λαμβάνονται από το κράτος. Μια αρχή, μια υπηρεσία αναβαθμίζεται. Ξαφνική ανάπτυξη της ηγεσίας, η ανάδειξη ενός ηγέτη. Ξαφνικές αλλαγές στη δύναμη του κράτους. Ένας πόλεμος που κάνει η κυβέρνηση. Ώρες των μεγάλων γεγονότων. Εθνική έγερση και υπερηφάνεια. Τιμωρία από τις Αρχές. Επιβολή μιας ποινής ή ενός προστίμου. Οι αρχές αποτυγχάνουν στην ηγεσία τους. Αδυναμία του προϊσταμένου ή της κυβέρνησης. Οι αρχές είναι ανίκανες να συνεχίσουν και να παράγουν έργο. Απώλεια της δημοτικότητας.  Ένα άτομο αφοσιωμένο στο καθήκον και στις Αρχές. Ένα άτομο που είναι μεγάλη προσωπικότητα.


Το συμπέρασμα: Η Αμερική μόνο «τυχαία» δεν έστειλε στην Ελλάδα για Πρεσβη τον Geoffrey R. Pyatt. Ο εν λόγω διπλωμάτης είναι η «αιχμή του δόρατος» του State Department αφού ήρθε από Ουκρανία που ολοκλήρωσε το έργο του βάζοντας στην κυβέρνηση τον αρχηγό του «Δεξιού Τομέα» ενός κόμματος που οι Νεοναζί της Γερμανίας φαντάζουν ως «παιδικός σταθμός τα χελιδονάκια». Οι άνωθεν εξισώσεις υποδεικνύουν πως οι ΗΠΑ αναζητούν άλλον «χρήσιμο» για το «τιμόνι της χώρας» ενώ θα «φροντίσουν» να φανεί η πολιτική γύμνια και ο αμοραλισμός της παρούσας κυβέρνησης. Θα αναζητήσουν πιο «αφοσιωμένο» κυβερνήτη αφού πρώτα φροντίσουν να «τιμωρήσουν» τον παρόντα. Και για όσους λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γερμανοτραφής υπενθυμίζω πως δεν σπούδασε στην Χαϊδελβέργη αλλά στο Harvard  και στο Stanford.
Από την άλλη η Ρωσία φαίνεται να μπαίνει στα πράγματα και μάλιστα πολύ έντονα. Είχαμε προειδοποιήσει πως οι τηλεοπτικές «άδειες» είναι άδειες πρεσβειών και όχι επιχειρηματιών. Οι επιχειρηματίες είναι απλά «μπροστινοί» κρατικών συμφερόντων. Εν συνεχεία ο Ιβάν Σαββίδης πηρέ και κάνα δυο εφημερίδες και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο Προοδευμένος KRONOS ισούται με HA/KR=MA/NE=ZE/VU=SA/UR=SO/PL=SO/MO= WI/AD=JU/AP και όλο αυτό ερμηνεύεται ως Δυσκολίες με την κυβέρνηση και τις Αρχές γενικότερα.  Φτώχεια της κυβέρνησης. Καταστροφή της δύναμης της κυβέρνησης, ενός κυρίαρχου προσώπου ή ενός κυβερνήτη. Με μεγάλη προσπάθεια τελικά κερδίζω. Δυνάμεις που κλειδώνονται στη μάχη. Μεγάλες προσπάθειες μιας κυβέρνησης. Ο δικτάτορας. Τυραννικός ή καταπιεστικός. Ενθουσιασμός μέσω του πατέρα, των ανωτέρων ή από την ευνοϊκή απόφαση μιας Αρχής. Μια αναστάτωση από μια ειδοποίηση. Επιτυγχάνοντας μια ειδική ρύθμιση. Μια συμφωνία. Ο χρόνος τέλεσης ενός μεγάλου γεγονότος. Διαχωρισμός. Το χαμηλό υψόμετρο. Μια αρχή - η εκκίνηση. Τυχερός ηγέτης. Τυχερή ανακάλυψη στην επιστήμη. Ο επικεφαλής της βιομηχανίας. Προϊστάμενος μιας επιχείρησης. Διευθυντής μιας τράπεζας.
Το συμπέρασμα: Οι Ρώσοι αρχίζουν να κάνουν δειλά-δειλά απόβαση στην Ελλάδα. Μόνο πως από τα «παρακάλια», τις «ευγένειες» και τις «φιλοφρονήσεις» θα περάσουμε στο απαιτώ!!! Απέκτησαν κανάλια, εφημερίδες,  δυο λιμάνια (ένα του Πειραιά που το ‘χει  η COSCO και είναι εν δυνάμει ναυτική βάση και το άλλο της Θεσσαλονίκης, στα χέρια Ιβάν Σαββιδη, που θα ‘χει ακριβώς την ιδία κατάληξη ) ενώ διαθέτει 3 αγκυροβόλια (νοτιοανατολικά της Λήμνου, βόρεια της Αστυπάλαιας και νότια των Κυθήρων). Αυτό σε συνδυασμό με επενδύσεις, μια-δυο τράπεζες που θα έρθουν για να ταράξουν τα νερά του τραπεζικού συστήματος  και την ΣΕΚΑΠ (*ακολουθούν και άλλες) δημιουργούν συνθήκες για να συνάψουν μια εκ νέου συμφωνία.Και θέτω και ένα ερώτημα: Αλήθεια γιατί η Ελλάδα είναι υπό ένταξη στα BRICS και όχι η Τουρκία;;;

Προβληματική φαίνεται να είναι η θέση της Ελλάδας στους Διεθνείς οργανισμούς. Και μην ξεγελιέστε που η αξιολόγηση πέρασε στο «χαλαρό» (**νομίζετε). Ο άξονας CU/KR ισούται UR/ZE=MC/HA=CU=AP=SO/NE=PL/AP=MO/AP: Εκτενείς καλλιτεχνικές ή επιστημονικές ενώσεις. Ένα άτομο που είναι ή θα γίνει γνωστός σε πολύ κόσμο. Τα τύμπανα του πολέμου. Η προετοιμασία για αυτόν. Οι νόμοι της φύσης. Παύσατε και αρξαστε το πυρ. Πυρκαγιές.  Διακοπή σχεδίων. Η απώλεια της πραγματικότητας και της αίσθησης του χρόνου. άξονας της επιβεβαίωσης δια μέσω της επανάληψης.  Μια μεγάλη και προς πάσα κατεύθυνση εξέλιξη.  Μια επιτυχημένη μεταμόρφωση. Εμφυτεύματα. Η νύχτα όπου μπορεί κανείς να δοξαστεί.Προβληματική θα είναι η γειτονία τόσο με την Τουρκία όσο και με την Αλβανία. Ο Προοδευμένος Kronos του χάρτη της Αλβανίας ισουται με JU/HA=MC=SO/ME=AS/KR= PO=SO/SA=AD/VU=KN/HA και αυτό σημαίνει Μια κυβέρνηση που κτυπάει την ακίνητη περιουσία. Έλλειψη χρημάτων ή απώλειες μέσω των αρχών. Ανώτεροι ή εκπρόσωποι της κυβέρνησης που δεν εμφανίζονται άξιοι να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους. Ο ηγέτης ανάμεσα σε δυστυχισμένους. Εντολές που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Διατάγματα. Διαταγές. Ο άξονας του πολιτισμού μα και των μεγάλων αποκαλύψεων. Η ηθική συμπεριφορά. Το μεγάλο μυαλό. Αυτός που βρίσκεται σε νοητικό επίπεδο κοντά στον Θεό. Ιερέας (παπάς), γκουρού. Η προεδρική εκλογή (**το βλέπουμε γενικά σε ζητήματα εκλογών). Πνευματικό ύψος και μεγαλείο. Ο πατέρας. Σύνταξη από το κράτος. Θάνατος ή δυσκολίες σχετικά με τους ανωτέρους. Ο επίτιμος πρόεδρος. Ένα άτομο που θα σημειώσει κάτι που είναι εξαιρετικό. Εφιστώντας την προσοχή μέσω των ασυνήθιστων γεγονότων και των περίεργων ή ιδιαίτερων μοιραίων περιστατικών. Συναλλαγές με εγκληματίες ή οφέλη μέσα από εγκληματικές πράξεις. Η συμμετοχή σε μια συνωμοσία ή σε μια δολοπλοκία.


Σημείωση: Τα ζητήματα με τα σπίτια (*πχ στην Χιμάρα) έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος πήρε την Αλβανική υπηκοότητα.  Έτσι αυτό που περιμένουμε να εξελιχθεί είναι η σύμπραξη παρακρατικών ομάδων μαζί με ποινικούς για επιχειρήσεις (*ενδεχομένως πέριξ ή πλησίον των συνόρων) για την δημιουργία έντασης και συνθήκων αποσταθεροποίησης.


Το συμπέρασμα: Η Αλβανία λειτουργώντας ως δορυφόρος της Τουρκίας φαίνεται πως έχει «άγριες διαθέσεις». Το πρόβλημα είναι πως η δική μας δειλία (*sorry συνετή και ψύχραιμη πολιτική) δημιουργεί την αίσθηση πως φοβόμαστε. Για αυτό, όσο και αν δεν τους πάω, το πρότυπο –κράτους είναι το Ισραήλ. Δυστυχώς σε στενή επαφή και συνεργασία με Τούρκους θα δημιουργήσουν συνθήκες έντασης και αποσταθεροποίησης μιας και τους πήρε η οσμή του πετρελαίου.


Η σχέση μας με την «γείτονα» Τουρκία θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο προοδευμένος KRONOS της Τουρκίας (κυβέρνηση) ισούται με τους κάτωθι γενέθλιους άξονες της Ελλάδας: ZE/VU=SA/UR=CU/HA=SO/MO=SO/PL=WI/AD= και αυτό ερμηνεύεται πως η Τουρκία Δυνάμεις που κλειδώνονται στη μάχη. Μεγάλες προσπάθειες μιας κυβέρνησης. Μεγάλες προσπάθειες γενικότερα. Απώλειες εδάφους ή απώλειες της κυβέρνησης. Ο άξονας της καλής υγείας και της αρρενωπότητας. Διαχωρισμός. Το χαμηλό υψόμετρο. Μια αρχή - η εκκίνηση.  Αξίζει δεν να μελετηθεί ο προοδευμένος ΑΡΗΣ της Τουρκίας ο οποίος ισούται με πλάγιο μεσοδιάστημα με τον Άρη της Ελλάδας (**Πάντα μιλάμε επί του χάρτου της Μεταπολίτευσης)  αλλά και τον Admetos (MA/AD: Ο άξονας της εξειδίκευσης, του τρόμου και της καταστολής. Η Κατοχή. Ο τεμαχισμός και τα συντρίμμια. Τρόμος. Εργασία μόνος. Καταπιεσμένος θυμός. Τρομοκρατία. Δολιοφθορέας. Ματαίωση.) Αξίζει να σημειωθεί πως όποτε είχαμε εμπλοκή άξονα MA/AD είχαμε φτάσει στα όρια της σύρραξης (27/3/1987 tr MA =MA/AD- 30/1/1996 Κρίση των Ιμίων  MA/AD tr =MA/AD GREECE)


Το συμπέρασμα: Η Τουρκία κατά την διάρκεια αυτής της χρονιάς θα εξωθήσει τα πράγματα στ’ άκρα. Είναι μια πριόδος που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει νεα δεδομένα και γκρίζες ζωνες και ο σκοπός της ΔΕΝ είναι να πάει στην Χαγη ή αλλου γιατί εκεί ξέρει πως δεν εχει ελπίδα. Το θέμα είναι πως ουτε σε συρραξη θα φανει πως την έχει….


Τώρα θα δούμε τους φίλους , τους εχθρούς, τους «συμμάχους» και τους ομόδοξους.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget