Το ΔΝΤ δεν ζητάει νέα μέτρα… αν πιάσουμε τους στόχους


Το ημερήσιο (*ΕΙ)δικό σας δελτίο 12/10

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor σας χαιρετώ. Ελπίζω να είσαστε καλά. Σήμερα θα σχολιάσουμε την δήλωση του ΔΝΤ πως από εμάς δεν έχουμε ανάγκη για μέτρα αφού ο στόχος για το ΔΝΤ είναι το 2.2% αλλά εμείς έχουμε υπογράψει 3.5% με τον ESM. Επίσης ένα ιδιαίτερο σημείο που διαφεύγει της προσοχής είναι αφ’ ενός πως δεν είμαστε και τόσο προτεραιότητα της Ευρώπης (*στην παρούσα φάση αφού έχουμε αποσχιστικές τάσεις σε διάφορες περιοχές) αλλά και το ότι η επίτευξη του συνασπισμού Τζαμάικα στην Γερμανία επιταχύνει με γοργούς ρυθμούς διαδικασίες που θα είναι ιδιαίτερα επώδυνες και που θα δημιουργήσουν χάος και αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Τα ζητήματα, συνεπώς, που προκύπτουν είναι τα εξής: Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, η συγκυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Γερμανία αλλά και οι παγκόσμιες συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα είναι από μόνο άξιο μελέτης και μάλιστα ιατρικής. Πολλοί έχουν την άποψη πως υπάρχει σταθερότητα και πως η παρούσα κυβέρνηση είναι «γαντζωμένη» στην καρέκλα και δεν λέει να την αφήσει. Αυτό είναι απόλυτα σωστό αλλά αλίμονο εάν γινότανε πάντα το τι θέλουμε εμείς…  Βλέπετε, σε κοσμικό επίπεδο τα πράγματα τείνουν ν’αγριέψουν αφού ο KRONOS ισούται (**βάζω μόνο τα βαριά μεσοδιαστήματα που έχουν χρονική διάρκεια) με HA/AD=UR/CU=NE/CU=SA/VU ενώ προς τα τέλη του Νοέμβρη έχουμε PL/HA αλλά και θα παίξει το AD/VU=WI. Ας πάμε λοιπόν στην ερμηνεία: Μεγάλη αμέλεια. Μεγάλη έλλειψη πρώτων υλών. Παράξενες μέθοδοι της κυβέρνησης. Μια ένωση, ένα club, ένα σωματείο. Επαφές που αποσυνδέονται μετά από κρατική διαταγή. Η ασυμφωνία ηγεσίας προκαλεί, δρομολογεί και προκαλεί ρήξη. Χωρισμός και με την βούλα του κράτους. Αποτυχία της ηγεσίας. Αναρμόδια κυβέρνηση. Αυξανόμενη δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση. Το σκληρό προφίλ της μοίρας απέναντι στο κοινό.
Επιπρόσθετα το «άνοιγμα» του 2018 μας βρίσκει με AD/VU=WI=SA και αυτό βγάζει Απώλειες ιδιοκτησίας. Γενικές απώλειες και χωρισμοί. Χρεωκοπία. Το κάρμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η έλλειψη σεβασμού. Οι ευθύνες του καθενός. Η αργή εξέλιξη και διαμόρφωση των καταστάσεων από τα χτυπήματα της μοίρας.

Η συγκυβέρνηση στην Γερμανία είναι η πραγμάτωση της φράσης που είχα πει προ διετίας πως «αυτοί που θα έρθουν θα είναι χειρότεροι». Η Μέρκελ στην πραγματικότητα θα έχει την πιο δύσκολη πολιτική περίοδος της ζωής της αφού οι «Φιλελεύθεροι» θα παίξουν πολύ σκληρά.

Τέλος, και βλέποντας τα δικά μας διαφαίνεται μεγάλο φιάσκο για τα οικονομικά της χώρας αλλά κυρίως και εκβιαστικά διλλήματα σχετικά με ζητήματα κατοικίας και εργασίας. Λυπάμαι που το λέω πάντως εάν σε ένα τόσο ελάσσονος ζήτημα όπως η αναγνώριση του «τρίτου φύλου» φανταστείτε τι έχει να γίνει σε αυτά που θα ζητήσει η Ευρωπη… Ασφαλώς δεν θα πρέπει ν’ αποκλισθει μια πολύ σκληρη κόντρα ΔΝΤ και Γερμανίας με θυμα την Ελλάδα


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget