« MALCOLM- X O ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ»

                                                

                         


      Ο Malcolm-X γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1925 στις 22:35  στην Omaha ( Nebraska).  Τα παιδικά του χρόνια εφιαλτικά.  Ο κυβερνήτης του 4ου οίκου είναι ο Άρης σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο και σύνοδο με τον Πλούτωνα ( κυβερνήτη του 11ου οίκου, τα ιδανικά, οι στόχοι & οι προσδοκίες). Η Σελήνη μέσα στον 4ο οίκο σε τετράγωνο με τον Δια ( κυβερνήτης του 12ου οίκου που δείχνει τα άσυλα, τα ιδρύματα, τις φυλακές και γενικότερα την ξενιτιά την δοκιμασία και τον περιορισμό). Πράγματι ο Malcolm Little ( Αυτό ήταν το πραγματικό του όνομα) είχε μεγαλώσει σε ίδρυμα νέων (ορφανοτροφείο). Το Όνειρο του ήταν να γίνει δικηγόρος , αλλά για τα τότε ρατσιστικά δεδομένα παραήταν Όνειρο θερινής νυχτος. Από το 1942 μέχρι το 1946 έχει μια παραβατικη ζωή και δικάζεται το 1946 για κλοπή σε φυλάκιση 10 ετών. Η βιβλιοθήκη των φυλάκων έγινε το στέκι του. 

Ο κυβερνήτης του 3ου οίκου ήταν ο Ποσειδώνας  μέσα στον 8ο οίκο και μάλιστα σε όψη χιαστί με τον Δια ( μηνύματα απλά συνάμα δε βαθυστόχαστα που μιλάγανε στην ψυχή των ανθρώπων).  Παράλληλα ο Ουρανός στον 3ο οίκο έκανε όψη εξάγωνου με τον Δια και Ήλιο αντίστοιχα. Ένας άνθρωπος ευφυής που πολλές φορές χρησιμοποιούσε ανορθόδοξες επικοινωνιακές μεθόδους ένα νεύρο όπου ‘’χτύπαγε’’ στο θρησκευτικό συναίσθημα( Ουρανός στους Ιχθείς).  Δεν ήταν λίγες οι φορές που πήγαινε έξω από εκκλησίες λευκών και έλεγε ‘’ Εγώ είμαι ιερέας του Θεού των Μαύρων΄΄. Έλεγε κοιτάτε τα σπίτια τους , κοιτάτε τα αυτοκίνητα τους , κοιτάτε την Wall Street τους.      Ο MalcolmX  ήταν βαπτιστής στο θρήσκευμα και ασπάστηκε τον Μωαμεθανισμό με προτροπή του αδερφού του. Επιτέλους η ζωή του βρήκε νόημα!! Έτος 1952 και αφαιρεί το επίθετο του που ήταν Little και βάζει στην θέση του το Χ που υποδεικνύει την «διαγραφή» του παρελθόντος. Ήταν εκπρόσωπος για το Έθνος του Ισλάμ. Το κήρυγμα πέταγε φωτιές. Σιγά- σιγά η δημοτικότητα του άρχιζε να αυξάνεται. Στήνονταν έξω από τις καθολικές εκκλησίες και μοίραζε φυλλάδια ενώ επιτεθονταν λεκτικά στους παπάδες λέγοντας πως είναι εκπρόσωποι του Θεού των Λεύκων ενώ αυτός ήταν ιερέας του Θεού των Μαύρων. Η επίθεση δεν ήταν στο πρόσωπο του Θεού ( άλλωστε στο Κοράνι ο Μωάμεθ χαρακτηρίζει τους Χριστιανούς αδερφούς) αλλά απέναντι στην προκατειλημμένη Αμερικανική κοινωνία που ήθελε τους Μαύρους ( ή τους Νέγρους αν προτιμάτε) ως αντικείμενα προς εκμετάλλευση και πολίτες Β’ κατηγορίας. Έτσι άρχιζε να χτίζει το όνομα του και να το κάνει ταυτόσημο με την ικανοποίηση των δικαιωμάτων των έγχρωμων . Συγκυβερνήτης του 3ου οίκου ( επικοινωνία, ο λόγος) είναι ο Άρης όπου κάνει τρίγωνο με τον Κρόνο ( αντοχή στις κακουχίες αλλά και έναν λόγο συγκροτημένο) σύνοδο με τον Πλούτωνα ( που μας δείχνει πως δεν υπολόγιζε τίποτα και θα ο λόγος του προήγαγε την βία) και αντίθεση με τον Ωροσκόπο.  Βέβαια ο Άρης έκανε εξάγωνο με τον Ερμή και τον έκανε πολύ οξυδερκή και ετοιμόλογο.   Αυτές οι όψεις του κυβερνήτη αλλά και του συγκυβερνήτη του 3ου οίκου τι μας δείχνουν. Ένα άτομο του οποίου ο λόγος ο οποίος ήταν ελεγχόμενος αλλά έναρθρος αλλά έβγαζε προς τα έξω απίστευτη ενέργεια. Η χαρακτηριστική κίνηση δείχνοντας με το δάκτυλο αλλά και οι φλέβες που πετάγονταν από τον λαιμό του έκανε το πλήθος να παραληρεί. Να εκστασιάζεται.  Σε αντίθεση με τους άλλους μαύρους ηγέτες που πρότρεπαν τους μαύρους να περιμένουν υπομονετικά την δικαίωση τους ο Malcolm-X  ήταν αυτός που προέτρεπε για αντίσταση. Μέσα από τον λόγο του προωθούσε θέσεις που κανείς άλλος δεν τόλμησε. Μάλιστα έλεγε χαρακτηριστικά: « Η βία είναι η μόνη λύση. Είναι η μόνη γλώσσα καταλαβαίνουν οι λευκοί. Η βία είναι καλή.!!»

Η Σελήνη στον 4ο οίκο του έδινε μια εκπληκτική επίδραση στις μάζες. Η Σελήνη σε ακριβέστατη αντίθεση με το Μεσουράνημα ( Medium Coeli). To Μεσουράνημα στις 29ο και 42’ του Ζυγού σε μια μοίρα όπου κατά τον Adriano Carelli λέει τα εξής:  « απόλυτη πίστη. Κίνδυνος θανάτου. Ντροπαλός από την κοινωνία θα νοιώθει ασφάλεια μέσα από κίνδυνους!!»

  Ο  Malcolm-X ήταν μια δυνατή προσωπικότητα. Αυτό προκύπτει από την παρουσία πλανητών σε γωνιακούς οίκους (1ος, 4ος,7ος, 10ος ).

Ο Ήλιος σε όψη χιαστί με το Μεσουράνημα ενώ ο Ποσειδώνας σε χιαστί με τον Δια. Ο άνθρωπος είχε μια «αποστολή».
  

     


    

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget