ΟΙ ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ


 " Το φάρμακο αν δεν ειναι φάρμακο ίσως ειναι φαρμάκι"

Οι όψεις είναι γωνιακές αποστάσεις που σχηματίζουν οι πλανήτες (ή τα προσωπικά σημεία του ωροσκοπίου*) μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα οι όψεις μας υποδεικνύουν που θα πρέπει να έχουμε την προσοχή μας αλλά και το πώς πρέπει να κινηθούμε.

Οι κύριες όψεις είναι οι κάτωθι :


ΣΥΝΟΔΟΣ :  
Σύνοδος καλείται η συγκέντρωση δυο ή περισσότερων πλανητών σε ευθεία . Δηλαδή στο ίδιο σημείο της εκλειπτικής. Είναι μια όψη Αρειας προέλευσης και φύσης και μας υποδεικνύει την εξόρυξη εκ των έσω μιας μεγάλης δυναμικής και ενέργειας. Συνήθως συνόδους (πληθώρα όψεων) συναντάμε σε ωροσκόπια αυτοδημιούργητων ανθρώπων. Βέβαια πρέπει να ελέγχεται και η φύση αλλά και η συμβατότητα των πλανητών μεταξύ τους αλλά και η θέση τους από ζώδιο και οίκο προκείμενου να εκπονηθεί ένα ασφαλές συμπέρασμα. Για παράδειγμα μια σύνοδος Σελήνη- Κρόνου είναι από την φύση της ‘’δύσκολη’’ μιας και η θέση κυριαρχίας του ενός είναι η αδυναμία του άλλου. Άρα δεν υπάρχει κάποια συμβατότητα μεταξύ τους. Αντίθετα μια σύνοδος Ηλίου- Δια είναι από την φύση της ‘’ευεργετική’’ μιας και το ενεργητικό εγώ (Ήλιος) επεκτείνεται από τον μεγάλο ευεργέτη του ζωδιακού τον Δια. Θα πρέπει επίσης να προσεχθεί η ερμηνεία συνόδου όπου ένας πλανήτης είναι στο τέλος ενός ζωδίου και έναν άλλο πλανήτη στις αρχές ενός άλλου. Παράδειγμα ο Άρης στην 28η του Σκορπιού και τον Ερμή στην 1η μοίρα του Τοξότη. Ο Ερμής είναι σε αδυναμία και παρασύρει τον Άρη (που από την φύση του είναι μαχητικός) και τον κάνει έναν άνθρωπο με μια γλώσσα με μανίκια σηκωμένα για φασαρία. Κατά συνέπεια η ερμηνεία της συνόδου έχει έναν δισυπόστατο χαρακτήρα και λειτουργεί είτε θετικά είτε αρνητικά


ΑΝΤΙΘΕΣΗ :
 Προκύπτει από την διαίρεση του κύκλου δια το 2. Άρα 360 : 2= 180. Είναι δηλαδή όταν δυο πλανήτες είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι μεταξύ τους. Ουσιαστικά δείχνει μια εσωτερική πάλη η οποία όμως εκδηλώνεται από εξωτερικά συμβάντα. Θα πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό πως η αντίθεση ως όψη είναι σαφέστατα πιο ήπιας ισχύος από ότι το τετράγωνο. Η αντίθεση δείχνει δυο αντίρροπες μεταξύ τους ενώ το τετράγωνο υποδεικνύει ασύμβατες μεταξύ τους καταστάσεις. Όταν έχουμε πλανήτες που ταιριάζουν μεταξύ τους τότε η αντίθεση αποκτά έναν πιο διευκολυντικο χαρακτήρα . Εάν όμως είναι αντίθετης φύσης τότε τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Ας πούμε πως έχουμε μια αντίθεση Κρόνου – Πλούτωνα. Μπορεί να βγάλει μια καταρράκωση της ψυχής ή μια παθολογία αδιαλλαξίας με κτηνώδεις τάσεις. Στην πραγματικότητα όμως λόγω του ότι αν πάρουμε σαν σημείο την μηδενική του Κριού το αντιδιαμετρικα απέναντι ζώδιο είναι η μηδενική του Ζυγού. Κατά συνέπεια οι άλλοι (7ος οίκος) δεν είναι απαραίτητα ο εχθρός μας αλλά ουσιαστικά η προβολή που κάνουμε απέναντι στους άλλους ουσιαστικά δυναμιτίζει το Εγώ μας (Αρεια Κατάσταση). Έτσι η παρουσία όψεων αντίθεσης σε ένα ωροσκόπιο μας δίνει την αίσθηση πως πρέπει να αποδεχτούμε τον εαυτό μας αποδεχόμενοι και τα θέλω των άλλων. Ψάχνοντας να βρούμε δηλαδή την χρυσή τομή. Ασφαλώς και η χρυσή τομή δεν είναι άλλη από τον δρόμο της συνεργασίας

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ:
Εδώ έχουμε την τάση να συσσωρεύεται ενέργεια η οποία είναι αποτέλεσμα ασύμβατων καταστάσεων. Ουσιαστικά ο αυτοσκοπός είναι η συνειδητοποίηση αυτής της ασύμβατης ενέργειας και ο «μετασχηματισμός» αυτής. Αν αυτό δεν επιτευχθεί τότε τα αποτελέσματα ίσως να είναι ολέθρια. Το άτομο οφείλει στον εαυτό του να υπερκεράσει το εμπόδιο. Π.χ μια δυσαρμονική όψη τετραγώνου Άρη-Ουρανού μπορεί να λειτουργήσει αυτή την όψη κάνοντας κάποια σκληρή πολεμική τέχνη (tae-kwon-do, kickboxing, etc) ενώ με μια έντονη δυσαρμονία Σελήνης – Πλούτωνα να ασχοληθεί είτε με το επάγγελμα του Ψυχολόγου ή να γίνει ένας πολύ καλός Ιατροδικαστής (ιδίως εάν συνηγορεί και ο Δίας). Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως η όψη τετραγώνου λόγω του ότι έχει μια παρεμποδιστική –αμυντική λειτουργία και ουσιαστικά αντιδρά στα ερεθίσματα απόρροια του αμυντικού μηχανισμού που έχει αναπτυχθεί. Είναι κάτι σαν το άγριο θηρίο που επιτίθεται από φόβο!! Πρέπει να επιδειχθεί ωριμότητα και σύνεση. Είναι όψη Κρονιας φύσης και θέλει σε καρμικο επίπεδο να μας υποδείξει τα λάθη του παρελθόντος αλλά και την επιβεβλημένη ανάγκη για να διορθώσουμε τα λάθη μας στους τομείς που επηρεάζει το τετράγωνο Ασφαλώς και πρέπει εμείς να λειτουργήσουμε χωρίς εγωισμό αλλά και να «εκτονώσουμε» αυτό το δυναμικό διότι η κάθε όψη (συμπεριμβανομενης και του τετραγώνου) έχει μια δυναμική ή μια ενέργεια η οποία πρέπει να εκτονωθεί. Η δική μας αντίσταση ουσιαστικά αυτομάτως δυσχεραίνει την θέση μας. Πρέπει να βρούμε συνειδητά ενασχολήσεις όπου θα μπορούμε να βγάζουμε το δυναμικό .Ας πούμε για παράδειγμα μια όψη τετραγώνου Ερμή –Ποσειδώνα μπορεί να σε κάνει από ναρκομανή έως αλκοολικό ή πλαστογράφο ενώ συνειδητά μπορείς να κανείς μια ενασχόληση με την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου , την συμμετοχή σε θεατρικές ομάδες κλπ.

ΤΡΙΓΩΝΟ :
 Το τρίγωνο θεωρείται μια όψη δημιουργίας, ευμάρειας, ευκαιριών και καλοτυχίας. Είναι γεγονός πως τα τρίγωνα μας δίνουν ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν μας δίνουν πάντα και την τάση να αρπάζουμε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Ίσως μάλιστα να μας δίνουν και μια τάση για επαναπαυση. Το τρίγωνο ουσιαστικά είναι σαν το «αναλγητικό» χάπι που πίνουμε για έναν πονοκέφαλο. Δεν θεραπεύει αλλά ανακουφίζει. Καλύπτει το πρόβλημα και δεν το θεραπεύει. Και για αυτό στο τρίγωνο, που είναι όψη που εκφράζεται με ιδιότητες Δια,  όταν εμπλέκονται  άλλες δυσαρμονικές όψεις θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ερμηνεία του. Η όψη τριγώνου, κατά την γνώμη μου, είναι πιο ‘’εσωτερική’’ όψη και η βελτίωση αυτή που φέρνει σε ψυχικό επίπεδο είναι που μας απαλλάσσει από άγχος και μας δίνει πιο καθαρό μυαλό και κατά συνέπεια μεγαλύτερη άνεση στην λήψη αποφάσεων αλλά και καλύτερη εκτελεστική δυνατότητα (ίσως όχι και τόσο αδόκιμος όρος) στο να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.


ΕΞΑΓΩΝΟ :
Το εξάγωνο είναι μια υποδιαίρεση του Τριγώνου δια το 2. Είναι επιβοηθητική όψη βοηθά στην κοινωνική δραστηριότητα ενώ μας δίνει την ικανότητα συλλογής πληροφοριών και παραστάσεων ενώ μας δίνει και το χάρισμα της εφευρετικότητας και της καλής παρατηρητικότητας. Μαζί μια όψη τριγώνου θα μας βοηθήσουν να έχουμε έναν γενικότερα καλό συντονισμό προς την επίτευξη των στόχων


ΗΜΙ-ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ :
Είναι υποδιαίρεση  του τετραγώνου δια το 2. Είναι μια όψη η οποία δηλώνει πείσμα και εγωισμό. Το άτομο είναι εγωκεντρικό και αδυνατεί να προσαρμοστεί σε σχέση με το σύνολο. Πολλές φορές δημιουργούνται έριδες εξαιτίας των λαθών που συμβαίνουν. Το άτομο στην προσπάθεια του να επισημάνει πως αυτό έχει δίκιο γίνεται εριστικό, μονοδιάστατο και κουραστικό.ΕΝΑΜΙΣΗ-ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ :
 Το ενάμιση τετράγωνο είναι όψη αριθμητικού αθροίσματος 135ο . Η λέξη που θα λέγαμε πως χαρακτηρίζει αυτή την όψη είναι η συναισθηματική αστάθεια. Διακατέχεται από έλλειψη ψυχραιμίας αλλά και πειθαρχίας και αυτό πολλές φορές τον κάνει να φαντάζει στα μάτια τρίτων ως ανισόρροπος. Χαρακτηριστική ιδιότητα του είναι η αδυναμία αποδοχής της ανωτερότητας του αλλού αλλά και η αδυναμία αποδοχής των λαθών του.


ΧΙΑΣΤΙ :
Ανήκει στην κατηγόρια των ασύνδετων όψεων . Έχει μια δισυπόστατη φύση. Από την μια λειτουργεί επιβοηθητικά στο άτομο αφ’ ενός για να δεχτεί τις όποιες αλλαγές και αφετέρου   τον βάζει με μια απολογητική προδιάθεση (σε θέματα των οίκων αλλά και σε θέματα των πλανητών που συμμετέχουν). Λόγω όμως της αριθμητικής –αστρολογικής προσέγγισης μπορούμε να διαπιστώσουμε το εξής : πως έχει την ισχύ ενός τετραγώνου αλλά και την επιβοητικη χρήση ενός εξαγώνου. 90 (τετράγωνο) + 60(εξάγωνο)= 150ο (χιαστί). Όπως αντιλαμβάνεστε είναι μια όψη η οποία πολλές φορές έχει και την έννοια της διολίσθησης δηλαδή ότι γνωρίζω πως κάνω κάτι λάθος αλλά το κάνει.  Η όψη χιαστί πάντα προσδίδει στον άνθρωπο ένα χάρισμα (και πολλές φορές μάλιστα ιδιαίτερο) το οποίο όμως θα πρέπει να το αξιοποιήσει κατάλληλο αλλά και με γνώμονα την Ανθρωπότητα και τον Άνθρωπο.ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΕΣ ΟΨΕΙΣ


Οι δευτερεύουσες όψεις είναι όψεις όχι τόσο συνηθισμένες αλλά και όχι τόσο μεγάλης ισχύος ωστόσο όμως η μελέτη μπορεί να προσδώσει το κάτι παραπάνω στην ανάλυση και μελέτη του χάρτη.

ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ : Το πεντάγωνο είναι η αριθμητική άξια της διαίρεσης του κύκλου δια του 5 . Δηλαδή 360: 5= 72ο . Το πεντάγωνο είναι απόστασης 72ο και εισήχθη στους αστρολογικούς υπολογισμούς και όψεις κατά τον 17ο αιώνα από τον μεγάλο Αστρολόγο και Αστρονόμο Johannes Kepler.  Με βάση την θεωρεία των Αρμονικών , που ανακάλυψε και εργάστηκε επάνω σε αυτό επί 30 και πλέον χρόνια ο John Addey, ο αριθμός πέντε έχει να κάνει με την αφύπνιση, την ανάγκη για ελευθέρια και περιπέτεια αλλά και μια έμφυτη ανάγκη να υποδείξουμε εμείς τον δρόμο των άλλων αλλά και να ελέγξουμε την ζωή των άλλων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ατόμων με έντονη την παρουσία όψεων πενταγώνου είναι Δαντης, Ροβεσπιέρος, Χίτλερ , Μότσαρτ αλλά και του Αλβέρτου Αϊνστάιν. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η όψη έχει έναν πιο πολυσύνθετο χαρακτήρα μιας και είναι όψη που είναι σαν την φλόγα. Μπορεί να σε ζεστάνει (με ορθή χρήση) αλλά μπορεί και να σε κάψει (από λάθος χρήση). Είναι άρρητα συνδεδεμένη με τις ‘’οποίες ιδιαίτερες’’ ικανότητες. Έχει να κάνει με τις ερωτικές πεποιθήσεις και ευχαριστήσεις του ανθρώπου. Είναι όμως και συνδεδεμένη με την σωστή ή μη χρήση των ταλέντων και των ευκαιριών. Το ίδιο ισχύει και για τα πολλαπλάσια (144ο ) και τις υποδιαιρέσεις αυτού.

ΕΠΤΑΓΩΝΟ :  Όψη αθροίσματος 51.25ο  και είναι ουσιαστικά το κλειδί για την εξεύρεση της χρυσής τομής μεταξύ πνεύματος και σώματος. Είναι μια ένδειξη έμπνευσης για αυτό και το συναντάμε σε μεγάλους δημιουργούς , ποιητές και γενικά πνεύματα που ηγούνται. Είναι τα άτομα που δεν θα διστάσουν να θυσιαστούν για τα ιδανικά τους και τις ιδέες τους και πολλές φορές μας δίνει ιδιότητες είτε μαχητικότητας είτε αντικοινωνικότητας χωρίς το ένα να αναιρεί το άλλο.

ΕΝΝΙΑΓΩΝΟ :  Όψη αθροίσματος 40ο .Δείχνει το τελείωμα μιας κατάστασης αλλά και την αρχή μιας νέας. Είναι μια όψη η οποία δίνει στον άνθρωπο μια τάση να βλέπει πέρα από τον ορίζοντα. Πέρα από εκεί που μπορούν να δουν οι άλλοι και μάλιστα να βλέπει το αίτιο αλλά και το αιτιατό. Έχει να κάνει με την συναισθηματική έκφραση αλλά και μετάδοση των συναισθημάτων


ΔΕΚΑΓΩΝΟ :  Όψη αθροίσματος 36ο . Δειχνει τον μυστη, τoν ερευνητη. Δειχνει την προσφορα η οποια όμως θα πρεπει να προσεχθει διοτι ισως υπαρχουν  κινητρα από συμφέρονΔημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget