Οι 12 οίκοι του Ωροσκοπίου

                                    


Οι οίκοι είναι ένας εκ των θεμελίων λιθων στην αστρολογία. Κατά τον Dr. Patrice Guinard , στο μανιφέστο του για την Αστρολογία ( είναι η επιστημονική του διατριβή που παρουσιάσθηκε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης) αναφέρει πως προ- συνειδητές  της ψυχής  καταστάσεις λαμβάνουν χώρα  σε τέσσερις φάσεις : ενεργειακή μέσα από τις πλανητικές Δυνάμεις , του χώρου , μέσα από τους Οίκους , προσωρινή , μέσα από τους πλανητικούς κύκλους και δομική μέσα από τα Ζώδια. Κατά συνέπεια οι οίκοι είναι τα σημεία (ας μας επιτραπεί ο αυτός ο όχι και τόσο αδόκιμος όρος) όπου η πλανητική επιρροή μετασχηματίζεται και έτσι η  επιρροή επιδρά διαφορετικά για τον καθένα. Δηλαδή (ως παράδειγμα ) για όλους ο Πλούτωνας είναι στον Αιγόκερω αλλά στον καθένα επιδρά διαφορετικά εξαιτίας αφ’ ενός των όψεων αφ’ ετέρου όμως λόγω της προσωπικής οικοθεσίας του καθενός.

Μέσα στο ζωδιακό κύκλο αλλά και μέσα στον κύκλο του προσωπικού μας ωροσκόπιου συναντάμε τον κύκλο της ζωής και τις φάσεις αυτής δηλαδή την γέννηση, την άνοδο, το αποκορύφωμα, την φυσιολογική φθορά και ασφαλώς το τέλος. Αλλά όλα αυτά σε μια συνεχή κυκλική τροχιά, σε μια αιώνια επιστροφή. Ίσως το ένα τέλος να διαδέχεται μια νέα αρχή?

 Οι οίκοι  χωρίζονται σε τρεις κατηγόριες :

ΓΩΝΙΑΚΟΙ ΟΙΚΟΙ : 1ος , 4ος, 7ος , 10ος
ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΟΙΚΟΙ  : 2ος, 5ος, 8ος, 11ος
ΚΟΙΝΟΙ ΟΙΚΟΙ   :     3ος,6ος,9ος, 12ος


1ος ΟΙΚΟΣ : Ουσιαστικά καλείται ως πρώτη εικόνα αλλά και αυτό που βλέπουν και οι άλλοι. Φανταστείτε  την εξώπορτα του σπιτιού σας. Εξουσιάζει το φυσικό μας σώμα , την προσωπικότητα μας , την ιδιοσυγκρασία μας  αλλά και την εμφάνιση. Σαφέστατα δείχνει και την ψυχική διάθεση. Η ιδιομορφία αυτού του οίκου είναι πως μέσα από τον πρώτο οίκο περνούν όλες οι επιρροές κάπως υπό την μορφή φίλτρου και μετασχηματισμού. Παράδειγμα διαφορετικά θα αντιδράσει όταν νευριάσει ένας με Ωροσκόπο Ιχθείς και διαφορετικά με Λέοντα. Αν θα έπρεπε να εκφραστούμε με ένα ρήμα για αυτόν τον οίκο αυτό δεν είναι άλλο από το ρήμα είμαι. Είναι ουσιαστικά η εικόνα που σχηματίζουν οι άλλοι για εμάς. Τα βιολογικά ,και όχι μόνο, χαρακτηριστικά που κληρονομούμαι από τους φυσικούς μας γονείς . Εξ ου προκύπτει και ο όρος ascendant Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού και εξουσιάζει το κεφάλι.
2ος ΟΙΚΟΣ : Εδώ έχουμε να κάνουμε με την στάση ζωής του άτομου (διότι είναι ο 1ος παράγωγος του 1ου οίκου ) ιδίως επάνω στις υλικές κτήσεις, στα χρήματα και τα γήινα αποκτήματα. Λόγω της αντιστοιχίας με το 2ο ζώδιο δηλαδή το ζώδιο του Ταύρου και της εξουσίας της Αφροδίτης έχει να κάνει και με τα συναισθήματα (υποδεικνύει εκδήλωση ή μη των συναισθημάτων) αλλά και με την φινέτσα. Εξουσιάζει το σημείο του λαιμού. Ασφαλώς και το ρήμα που εκφράζεται μέσα από αυτόν τον οίκο είναι το έχω αλλά και το κατέχω κατ’ επέκταση. Θα πρέπει να γνωρίζει κανείς πως μέσα από αυτόν τον οίκο θα φανεί η επιθυμία και η προσπάθεια και καταξίωση.


3ος ΟΙΚΟΣ :  Άρρητα συνδεδεμένος με συγγένειες και σχέσεις και όλα τα μέσα επικοινωνίας ( γράμματα, τηλέφωνα, e-mail, sms, mms, internet. Τα αδέρφια, συγγένειες εξ αίματος (αδέρφια ) τα γράμματα, τα συγγράμματα, ταξίδια κοντινά (εντός των συνόρων)  τα μέσα μεταφοράς (τραίνα, πλοία, αεροπλάνα, πατίνια, ποδήλατα, μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα, ασφαλώς την ομιλία η οποία είναι το μέσο για να έρθουμε σε επαφή με άλλους. Η Μέση εκπαίδευση . Αντιστοιχεί στο ζώδιο των Διδύμων και έχει σχέση με τους πνεύμονες και τα άνω άκρα. Το ρήμα που αντιστοιχεί σε αυτόν τον οίκο είναι το επικοινωνώ.

4ος ΟΙΚΟΣ : Έχει να κάνει με την πατρική οικογένεια , την φήμη (στα πρώτα χρόνια της ζωής του φήμη που απορρέει από το ποιον της οικογένειας του) την ιδιωτική ζωή, την πατρίδα, το σπίτι μας , τον τάφο. Τα παιδικά χρόνια αλλά και το τέλος της ζωής. Έχει να κάνει και με τον γονέα που ανήκει στο ίδιο φύλο με τον ενδιαφερόμενο ( εάν ο ενδιαφερόμενος είναι άνδρας η φιγούρα του πατέρα είναι από τον 4ο οίκο.). Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Καρκίνου και σωματικά εξουσιάζει το στομάχι. Υποδεικνύει σαφέστατα την ‘’μνήμη’’ μας , την ανάγκη για θεμέλια. Το ρήμα που αντιστοιχεί σε αυτόν τον υδάτινο οίκο είναι νοιώθω


5ος ΟΙΚΟΣ :  Ο Οίκος των απολαύσεων, του φλερτ, της τεκνοποίησης και κατ΄ επέκταση της ηδονής και των παιδιών. Τα ρίσκα, η τόλμη , τα τυχερά παιχνίδια και τα μεγάλα κέρδη ή όχι μέσα από αυτά. Οι ενστικτώδεις παρορμήσεις που απορρέουν από εκεί οι συμπάθειες , οι συμμαχίες, οι ασωτιες και η ροπή προς την φιληδονία. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Λέοντα και εξουσιάζει την καρδιά. Δείχνει την ροπή προς τις ευχάριστες ενασχολήσεις (χόμπι)  ενώ το ρήμα που αρμόζει σε αυτόν τον οίκο είναι απολαμβάνω.

6ος ΟΙΚΟΣ :  Η καθημερινή  μας ζωή και η εξαρτώμενη εργασία. Δείχνει την σχέση με υπαλλήλους ή υφισταμένους. Είναι ο οίκος που υποδεικνύει σε πρώτη φάση τα προβλήματα υγείας που έχουμε σε καθημερινή βάση (πχ. Ένα πρόβλημα από ρευματικά ή σπαστική  κολίτιδα ) τα οποία όμως υποσκάπτουν την ζωτικότητα μας. Αντιστοιχεί στο ζώδιο της Παρθένου και έχει να κάνει με τα έντερα αλλά και το ηλιακό πλέγμα. Υποδεικνύει την αίσθηση καθήκοντος, τα ιατρικά & παρά-ιατρικά επαγγέλματα, την παροχή υπηρεσιών. Το ρήμα που αντιστοιχεί σε αυτόν τον οίκο είναι αναλύω-προσφέρω.

7ος ΟΙΚΟΣ : Εδώ δείχνει την σχέση μας με τους άλλους γενικότερα. Οι συνεργασίες μας σε πάσης φύσεως μορφή δηλαδή συνεταιρισμούς ,συμβόλαια, δικαστικές αποφάσεις αλλά και τους φανερούς μας εχθρούς. Ο 7ος είναι ο αντικατοπτρισμός της προσωπικότητας μας με οπτική μέσα από τα μάτια των άλλων. Αν δηλαδή ο 1ος οίκος είναι αυτό είμαστε, ο 7ος οίκος είναι αυτό που θα θέλαμε να είμαστε. Έτσι αυτή την συμπλήρωση αυτό το alter ego το «αναζητούμε» μέσα από άλλους (σύζυγος). Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ζυγού και εξουσιάζει ως σημείο του σώματος τα νεφρά. Υποδεικνύει το πνεύμα συνεργασίας αλλά και το δημοκρατικό πνεύμα ισότητας που έχουμε. Το ρήμα που αντιστοιχεί σε αυτό τον οίκο είναι ισορροπώ.

8ος ΟΙΚΟΣ : Παραδοσιακά είναι συνδεδεμένος με τον θάνατο. Είναι όμως ένας «μετασχηματικος» οίκος μιας και δείχνει την αναγέννηση αλλά και την αλληλεξάρτηση μεταξύ του θανάτου και της ζωής. Που κατά την γνώμη μου είναι το τέλος του ενός αφετηρία του άλλου. Δείχνει τον θάνατο που βιώνει ο καθένας από εμάς καθημερινά αλλά και την δυνατότητα της αναγέννησης. Όπως ο μύθος του Φοίνικα του μυθικού πτηνού που αναγεννάτε μέσα από τις στάχτες του. Δείχνει την λίμπιντο , τα ψυχολογικά θέματα που φθείρουν . Τα δάνεια, τα χρήματα μέσω των άλλων (επιδόματα, διατροφές, βοηθήματα κλπ) Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Σκορπιού και εξουσιάζει τα γεννητικά όργανα . Υποδεικνύει τα ψυχολογικά θέματα, τις τάσεις αυτοκτονίας, ενώ το ρήμα που συνδέεται με αυτό τον οίκο είναι το ρήμα ποθώ


9ος ΟΙΚΟΣ : Ο οίκος της Ανώτερης εκπαίδευσης , της ανώτερης νόησης. Τα μακρινά ταξίδια και οι σχέσεις με συγγενείς εξ αγχιστείας. Οι σχέσεις με το εξωτερικό, την θρησκεία, την εκκλησία αλλά και τον Νόμο καθώς επίσης και με τα άτομα που υπηρετούν αυτόν. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Τοξότη και εξουσιάζει το σημείο των μηρών.  Υποδεικνύει τα ταξίδια εκτός συνόρων , τις σχέσεις με την δικαιοσύνη αλλά δείχνει και κατά κάποιον τρόπο την ηθική του ατόμου.. Το ρήμα που συνδέεται με αυτόν τον οίκο είναι το ρήμα διδάσκω


10ος ΟΙΚΟΣ :  Είναι ο οίκος ο οποίος θα μας δείξει την θέση του ανθρώπου απέναντι στην κοινωνία αλλά και την στάση που θα υιοθετήσει απέναντι στην κοινωνία και στα άτομα που πλαισιώνουν αυτή.  Το αίσθημα τιμής και καθήκοντος , η κοινωνική του κατάσταση αλλά και η εργασία και οι φιλοδοξίες που απορρέουν μέσα από αυτή. Υποδεικνύει τα άτομα που ασκούν εξουσία αλλά και πως ασκούν την εξουσία επάνω στους άλλους. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Αιγόκερω και η σωματική του αντιστοιχία είναι τα γόνατα, τα κόκαλα και οι προεκτάσεις του σκελετικού συστήματος. Το ρήμα που συνδέεται με αυτόν τον οίκο είναι το ρήμα  οικοδομώ   

11ος ΟΙΚΟΣ :  Αυτός ο Ουράνιος οίκος είναι ένας οίκος που συσχετίζεται με τα ιδανικά που έχει, τους στόχους που βάζει και τις φιλίες που σχηματίζει. Δείχνει την ανάγκη προσφοράς , το ιδανικό να υποστηρίζει αλλά άτομα όπως ομοϊδεάτες κλπ. Η εμπλοκή με ασφάλειες, σωματεία, κόμματα και κινήματα . Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Υδροχόου και σωματικά αντιστοιχεί στις γάμπες αλλά και στα νεύρα . Το ρήμα που συνδέεται με αυτόν τον οίκο είναι το ρήμα προγραμματίζω. 

12ος ΟΙΚΟΣ :  Είναι ο οίκος που μας δείχνει τις δοκιμασίες της ζωής, τις θλίψεις και τα κακά τα οποία μας προκαλούν οι άλλοι. Άρρητα συνδεδεμένος με προδοσίες, κρυφές έχθρες και παγίδες αυτός ο οίκος. Πολλές φορές έχουμε να κάνουμε και με απογοήτευση σε υλικό επίπεδο είτε και μια συνειδητή απομόνωση από τα εγκόσμια και η προσκόλληση σε έναν σκοπό. Επίσης μπορεί να δείχνει την αυτοθυσία . Έχει δε παρατηρηθεί πως πολλές φορές δείχνει μια επιτυχία όταν συμπεριλαμβάνονται ισχυροί πλανήτες αλλά που η εκκίνηση μας να είναι απογοητευτική. Λόγω του ότι είναι ο 6ος παράγωγος του 7ου οίκου μπορεί να μας υποδεικνύει και την υγειά του συντρόφου. Φυλακίσεις, νοσοκομεία κλπ.  Αντιστοιχεί στα πέλματα και το ρήμα προσέχωΔημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget