Μπορεί να εχουμε κάτι μέσα μας απο τον Σιμωνα Κυρηναίο;

Ο Ιησούς Χριστός ΄ρθε στην Γη για να μας απαλλάξει από την αμαρτία που σημαίνει αστοχία. Είπε αλήθειες και ανέτρεψε το μεχρις εκεινη την  στιγμή συστημα αξιων. Ζητησε να αγνοησουμε τον πλούτο και την ύλη. Αυτό εξ ορισμού «χτυπούσε»  μέσα στην ψυχή του ανθρωπου που είχε και έχει καταγεγραμμένο στο DNA του την δια του χρηματος και της ισχυς επιβολή.

Μετά το δικαστικό πραξικόπημα που τελεσθηκε την εποχη εκεινη στην δικη του Χριστού και την ατιμωτικη και επωδυνη διαδικασία του φραγγέλιου ακολουθησε η καταδίκη αφου ο Βαραβάς απελευθερώθηκε. Δηλαδή μεταξύ της αδικίας και της συγχωρεσης ο οχλος διάλεξε την αδικία γιατι ασφαλώς ειναι πολύ πιο εύκολο.

Έτσι ο Ιησούς αφού τιμωρηθηκε αναγκάσθηκε να σηκώσει τον σταυρό Του και να ανέβει τον δρόμο που οδηγούσε στον Γολγοθά. Έτσι ο Θεάνθρωπος νικημενος , προς στιγμην, απο την ανθρωπινη απανθρωπιά και βαρβαρότητα λύγισε μπροστά στο σπίτι του Σίμωνα Κυρηναίου. Ο Σιμων αυτοβουλως θέλησε να βοηθήσει τον Χριστό για να φτάσει στο τελος στον Γολγοθα και να απαλύνει, οσο βέβαια ηταν αυτό εφικτό, τον πόνο του.

Έτσι ο Χριστός ανέβηκε στον Γολγοθά και Σταυρώθηκε. Διπλα του οι δυο ληστές ο Γιστας και ο Δισμας . Δυσμας (με ύ)  σημαίνει και προς την δυση!!! Ισως ο ληστης αυτός που μετανόησε να ηταν γραφτό στην δύση της ζωης του να συναντησει τον Ιησού που ηταν ενα συνηθισμένο ονομα  που σημαίνει ο  Θεός σώζει.

Το συμπέρασμα ειναι πως πρεπει μεσα μας να εχουμε κάτι από τον Σίμωνα τον Κυρηναίο. Να βοηθάμε τους άλλους που σηκώνουν τον Σταυρό τους. Δίοτι το Συμπαν θα βοηθήσει να γινει πιο ελαφρυς... ο δικός μας σταυρός και πιο ίσιος ο δρόμος προς τον Γολγοθα ...μα και την Ανασταση μας!!Καλή Λαμπρή συνέλληνες!!!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget