Δραχμή εναντίον ευρώ και ο χάρτης της Ελλάδας


Δραχμή εναντίον ευρώ και ο χάρτης της Ελλάδας
                                                                                                        

Η δραχμή είναι το νόμισμα το όποιο ήταν εθνικό νόμισμα της Ελλάδας έως τις 31/12/2001 και το οποίο αποσύρθηκε αφού η χώρα μας μπήκε στην Ευρωζώνη και «υιοθέτησε» το € ως επίσημο νόμισμα της. Αυτό το νόμισμα, η δραχμή, ήταν που μεγάλωσε γενιές και γενιές και ήταν «μαζί» μας στα καλά και στα άσχημα της χώρας.

Η δραχμή υιοθετήθηκε την 8η Φεβρουαρίου 1833 (20 Φεβρουαρίου με το Νέο Ημερολόγιο) βάσει το εκδοθέντος Βασιλικού Διατάγματος από το Εθνικό Τυπογραφείο. Το «τέλος» της δραχμής ήρθε  με την έλευση του € αλλά θα πρέπει να δούμε κάποια πράγματα σε ιστορικό αλλά και αστρολογικό επίπεδο.
Η δραχμη το 1944 «αντικαταστάθηκε» προσωρινά από ένα ιδιότυπο χαρτονόμισμα υπό τύπου ομολόγου (κάτι σαν  IoU) από την αριστερή και επαναστατική «κυβέρνηση του βουνού» και είχε ως ισοτιμία την οκά του σιταριού (η οκα ισούταν με 1,2829 χιλιόγραμμα). Λόγω του ότι η κυβέρνηση του βουνού έχασε τον πόλεμο τα «χρεόγραφα IoU» της αριστεράς έμειναν ανεξόφλητα  και οι αδαείς και αμόρφωτοι Έλληνες πήγαιναν στην Τράπεζα και απαιτούσαν την είσπραξη τους και αντ’ αυτού με  την κατηγορία των συνεργών της «Αντίστασης» πήγαιναν σε μαγικά νησιά του συμπλέγματος των Κυκλάδων (Γυάρος και Μακρόνησος) που  δεν τα είχε «ιδρύσει» η Χούντα αλλά ο «Γέρος της Δημοκρατίας».  Νωρίτερα οι Ιταλοί  κατακτητές είχαν δώσει μια άλλη δραχμή…. Ο Ουρανός ήταν στον Ταύρο….(όπως και σε λίγο καιρό). Λίγο παλαιότερα ο Εμμανουήλ Πρωτοπαπαδάκης κάνει κάτι το οποίο ήταν ΤΡΟΜΕΡΑ  έξυπνο.  Στην περίοδο του πολέμου του 1921-1922  στην Μικρά Ασία οι «σύμμαχοι» μας δεν έδιναν δάνειο  (**κάτι μου ξαναθυμίζει) και αν περίμενε να βγάλει χρήματα με αύξηση δασμών και φόρων θα έπρεπε να περιμένει πολύ καιρό. Έτσι προχώρησε στην «διχοτόμηση» του νομίσματος. Η αριστερή πλευρά  χρησιμοποιούταν ως νόμισμα στη μισή αξία του ακεραίου χαρτονομίσματος (π.χ. το τεμάχιο  του εκατονταδράχμου άξιζε πλέον πενήντα δραχμές). Η  δεξιά  πλευρά του χαρτονομίσματος ανταλλασσόταν με έντοκη ομολογία στη μισή αξία του ακεραίου χαρτονομίσματος.

Το  σύστημα  αυτό, που έχει επαινεθεί ιδιαιτέρως, κατάφερε αφενός να μην κυκλοφορήσει νέο χαρτονόμισμα, το οποίο θα οδηγούσε σε ασφυκτική πληθωριστική πίεση, και αφετέρου να συγκεντρωθεί αμέσως ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για τη χρηματοδότηση του πολέμου. Ο λαός απεδέχθη στωικά το μέτρο διότι γνώριζε τις ανάγκες του μετώπου και επειδή κατανοούσε ότι αν κυκλοφορούσε πληθωριστικό χαρτονόμισμα, οι οικονομίες του θα έχαναν εντελώς την αξία τους. Η κατάληξη του Πρωτοπαπαδάκη ήταν να δικαστεί για έσχατη προδοσία στην δική των έξι. Ο Πλούτωνας ήταν στον Καρκίνο (*στο απέναντι ζώδιο από αυτό που είναι σήμερα)….


Η δραχμή , προέρχεται εννοιολογικά από το ρήμα δράττω δηλαδή πιάνω κάτι σφικτά. Αλήθεια  είναι πως η Ελλάδα ήταν μέχρι ενός σημείου ίσως η πιο φτωχή χώρα στα Βαλκάνια…..

Ας μιλήσουν οι αστρολογικοί χάρτες. Κατ’ αρχην ξεκινάμε με τον χάρτη του 1830 με Ωροσκόπο στις 24ο 52 του Ταύρου. Ο χάρτης της 3ης Φεβρουαρίου 1830 με συντεταγμένες ΛΟΝΔΙΝΟΥ  με βάση τον χάρτη του Βασιλικού διατάγματος της κυκλοφορίας και υιοθέτησης της δραχμής ως επισήμου νομίσματος του Κράτους μας λέει τα εξής με την ημερομηνία του Βασιλικού διατάγματος (8/2 ή 20/2 με το νέο ημερολόγιο του έτους 1833). Ο Προοδευμένος Άρης (δράση) στον 8ο οίκο (χρήματα, νομίσματα, δάνεια κλπ) του 12ου οίκου (δοκιμασίες)στην μοίρα του Κακού (18η μοίρα). Το προοδευμένο Μεσουράνημα σε τρίγωνο με την Σελήνη του 3ου και του 4ου οίκου (κυκλοφορία , κάτι καινούργιο-μια νέα αρχή) εντός του 2ου οίκου (χρήματα). Τέλος ο προοδευμένος Ποσειδώνας σε  σύνοδο με τα Μεσουράνημα και σε τρίγωνο με τον ωροσκόπο.Ο αστρολογικός χάρτης του Βασιλικού διατάγματος  μιλά ξεκάθαρα πως  η δραχμή είναι ένα νόμισμα –Highlander. Αυτό το λέμε γιατί είναι ένα νόμισμα με σύνοδο ΔΙΑ-ΠΛΟΥΤΩΝΑ και είναι επάνω στον Πλούτωνα της Ελλάδας ενεργοποιείται έτσι το γενέθλιο τετράγωνο Δίας-Πλούτωνας. Επιπρόσθετα ο Άρης του χάρτου της Δραχμής είναι σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα και σε τρίγωνο με τον Ουρανό του αστρολογικού χάρτη της Ελλάδας….
Πάμε στην υποτίμηση του 1953 που αν και ήταν η αιτία για να μεταναστεύσουν αρκετοί συνελληνες στο εξωτερικό εντούτοις παραμένει μια «έξυπνη κίνηση» αφού  έδωσε πνοή στην οικονομία.  Η υποτίμηση της δραχμής θα φέρει κύμα ανατιμήσεων στην αγορά και αθρόες απολύσεις εργαζομένων στη βιομηχανία, ιδίως μετά την κατάργηση του νόμου 2222/52, που προστάτευε τους εργαζομένους από τις αυθαίρετες απολύσεις. Το περιοδικό «Νέα Οικονομία» υπολογίζει ότι το κόστος ζωής στους τρεις πρώτους μήνες μετά την υποτίμηση έχει ανέβει κατά 12%, ενώ το ψωμί κατά 33%. Όμως σε μικρό διάστημα η οικονομία θα ανακάμψει και θα πάρει τα πάνω της περιμένοντας την επόμενη υποτίμηση τον Οκτώβριο του 1983 από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο χάρτης της δραχμής συγκρινόμενος με αυτόν του προσωρινού νομίσματος που καλείται μας δίνει την εντύπωση πως το νόμισμα € τελικά κάνει μεγάλη ζημιά στην δραχμή. Αυτό το είδαμε , είναι πλέον γεγονός αλλά κατά την γνώμη μου το παιχνίδι παίζεται ακόμα. Ο Ουρανός του ευρώ είναι σε σύνοδο με τον Ερμή της δραχμής και αυτό βγάζει δοκιμασίες, αποκαλύψεις και εκνευρισμό. Πόσο όμως εκφοβιστικό μπορεί να είναι ένα νόμισμα που έχει «ταφεί στην λήθη της Ιστορίας»; 


Αρκετά εάν αναλογιστεί κανείς πως ο Δίας του ευρώ από θέση ζωδιακής έξαρσης (**Καρκίνος) πραγματοποιεί όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα της δραχμής εντός του 1ου οίκου δείχνοντας πως ενδεχομένως η δραχμή είναι «πολύ σκληρή για να τελειώσει». Τώρα όμως ετοιμαστείτε για κάτι που είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό…. Ο διελαύνων Ουρανός (ξαφνικό) του διαγγέλματος στο Καστελόριζο είναι σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο και σε τετράγωνο με την Προγενέθλια έκλειψη της Μεταπολίτευσης ενώ ο Πλούτωνας (θάνατος μα και αναγέννηση) σε τετράγωνο με την προγενέθλια έκλειψη του 1830 αλλά και τον Πλούτωνα και την Σελήνη της Μεταπολίτευσης.

Κατά συνέπεια ο χάρτης της δραχμής δείχνει και είναι ακόμα ζωντανός… και έτσι η ελπίδα (για κάποιους) ή  ο εφιάλτης  (*για κάποιους άλλους) διαφαίνεται να επιστρέψει…..

ΤΕΛΟΣ Α’ Μέρους


ΤΟ Β΄μέρος θα το βγαλουμε του Αγιου… Βαλεντινου (14/2/2017)

Δημοσίευση σχολίου

Το θεμα δραχμη ομως θα φερνει συνεχεια υποτιμησεις.και πτωχευσεις που μπιρει να μην πεθαινει.αλλα πινει τον ιδρωτα των εργαζομενων με τις υποτιμησεις κσι τις πτωχευσεις.δεν θα ειναι ποτε σνα νομισμα ιαχυρο και δυνατο.να παρεχει ασφαλεια στη χωρα.ελπιζω να μην το σβησεις

Ιστορικά εαν το ψαξεις απο την υποτίμηση του 1953 εως και το 1974 ηταν στα λεγόμενα κληρά νομίσματα. Τωρα το "ελπίζω να μην το σβησεις" το προσπερνάω γιατί πολύ απλά δεν ισχυει και την συνειδηση μου την εχω καθαρη...
Αλήθεια οι γονείς μας με τι νόμισμα μας μεγάλωσαν;

Στο χρονικο διαστημα που αναφερεσαι ηταν ανταλαξιμη η δραχμη εξω
Δηλαδη να την επαιρνες μαζι σου κσι την ανταλασες δε μια τραπεζα στο εξωτερικοοχι βεβσια εαν ηταν σκληρη οι τοσες υποτιμησειε δεν θα ειχσν γινει.το προβλημα τηε ελληνοκης οικονομισς εινσι δεν παραγοθμε αρκετσ δεν εξαγουμε αρκετα.σας εχω γραψει και καποια αλλα και δεν εκανες αναρτηση.συγνωμη

Φιλε, μην ψάχνεις μακρια. Ζητα ένα γράφημα του Αλβανικου νομισματος τα τελευταια 15 χρονια με το ευρω....θα εντυπωσιαστης από την σταθεροτητα του.

Αρχηγε ποτε θα αναρτησης το 2ο μερος?

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget