Αστρολογική επιβεβαιωση24: Εξοπλιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα


Στις ετήσιες προβλέψεις για το έτος 2017 γράψαμε:
Παράλληλα δείχνει πως και ο κόσμος θα οργανωθεί καλύτερα ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξουν περιπολίες πολιτών σε κάποιες περιοχές ή ατόμων που απέκτησαν ειδική στρατιωτική εκπαίδευση κατά το παρελθόν (πχ ΛΕΦΕΔ). Ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα επιβαρύνει την ελληνική οικονομία αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε πως πρέπει να έχουμε μια ισχυρή και αποτρεπτική δύναμη.

Πραγματι όπως διαβάσαμε στο κορυφαίο ενημερωτικό ιστότοπο pronews   Υπογράφηκε μετά από 16 χρόνια στο ελληνικό έδαφος και κάπου 7 χρόνια σε ελληνική ιδιοκτησία (μέχρι το 2009 ήταν στην κυπριακή κυριότητα) η σύμβαση υποστηριξης των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU1, μεταξύ της ρωσικής Rosoboronexport και της ΓΔΑΕΕ!
 
Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει στην ενεργοποίηση του συνόλου των πυροβολαρχιών, καθώς λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, κανιβαλιζόταν η μία για να λειτουργεί η δεύτερη. Επίσης θα υπάρξει πιστοποίηση και επέκταση του ορίου ζωής των 96 (κατά μία πηγή, μόλις 48...) βλημάτων 48Ν6Ε1.
 
Η χώρα μας διατηρεί 2 πυροβολαρχίες S-300 PMU1 με 12 εκτοξευτές και θεωρητικά 96 βλήματα 48Ν6Ε1 που έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 km και διακρίνονται για την αξιοπιστία τους και την αποτελεσματικότητά τους: Εχουν πιθανότητα 93% προσβολής του στόχου μεγέθους μαχητικού, εναντίον του οποίου θα ετκοξευθούν.

Επιπρόσθετα διαβάσαμε πάλι στο pronews Mέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα έχει υπογραφεί η σύμβαση για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 στο επίπεδο "Viper" με ραντάρ AESA, με μοναδικό ερώτημα το πόσα τελικά αεροσκάφη θα αφορά το συμβόλαιο, αφού το μόνο βέβαιο είναι ότι αποκλείεται να αφορά ολόκληρο τον στόλο των F-16 της ΠΑ.
 
Το πολύ 90 αεροσκάφη και ίσως μόνο τα F-16 Block 52+ της 115 ΠΜ ή τα Block 50 στο αρχικό συμβόλαιο, λόγω υψηλού κόστους, με οψιόν τα υπόλοιπα. 
 
Στo αίτημα δεν περιγράφεται ο αριθμός των μαχητικών από τον φόβο των... δανειστών, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι παρασκηνικά έχει συμφωνηθεί.
 
Μια είδηση είναι ότι το σύνολο του δεσμευθέντος προϋπολογισμού για τον εκσυγχρονισμό των Mirage 2000EGM/BGM θα οδεύσει στο πρόγραμμα των F-16, αφού οι παράλογες απαιτήσεις των Γάλλων (κάπου 55 εκατομ. ευρώ η μονάδα) δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για τα 17 αεροσκάφη.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget