ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

«Προνόησε για το χειρότερο. Το καλύτερο θα προνοήσει μόνο του.» παροιμία εβραϊκή
Μια ιδιαίτερη και δύσκολη Πανσέληνο θα έχουμε κατά τον μήνα Ιανουάριο του έτους 2017 αφού πραγματοποιείται στον άξονα Καρκίνου –Αιγόκερω στην 22η μοίρα που ως γνωστόν είναι η μοίρα της δολοφονίας. Επίσης η εμπλοκή τόσο του Δία (επέκταση) αλλά και του Ουρανού (ξαφνικό, μη αναμενόμενο) μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα αφού πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου με ταυ-τετράγωνο στον παρορμητικό σταυρό.Επίσης σημαντικό είναι και η χιαστί μεταξύ Σελήνης-Κρόνου που σηματοδοτεί παρορμητικές καταστάσεις που είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουν και να γίνουν κομματάκι απάνθρωπες.
Η Πανσέληνος και παγκόσμια γεγονότα: Η εμπλοκή της 22ης μοίρας από μόνη της την κάνει άκρως επικίνδυνη. Είναι μια Πανσέληνος η οποία θα φέρει στην επιφάνεια εδαφικά ζητήματα τα οποία θα ζητούν επίλυση με τον νόμο του ισχυρού. Χρηματιστηριακές αναταράξεις είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρξουν ενώ σε συνεδριάσεις θα γίνεται ο κακός χαμός. Παράλληλα θα υπάρξουν τεχνικές βλάβες οι οποίες θα είναι προϊόν χακαρίσματος. Αεροπλάνα, drone, πύραυλοι δορυφόροι αλλά και γενικότερα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας ίσως έχουν προβλήματα σωστής λειτουργίας και τελικά «κρασάρουν». Ενδεχομένως σκάνδαλα στον χώρο της πολιτικής και της τεχνολογίας να αναγκάσουν να φέρουν κατακρήμνιση χρηματιστηριακών και τραπεζικών μετοχών…...

Η Πανσέληνος και η επιρροή της στην Ελλάδα: «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό.» Β. Brecht

Κατ’ αρχήν όπως κατ’ επανάληψη είπαμε είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολη Πανσέληνος. Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα 1ου-7ου στον χάρτη της Μεταπολίτευσης και αυτό σηματοδοτεί ιδιαίτερες καταστάσεις αφού είμαστε εμείς σε σχέση με τους άλλους. Επιπρόσθετα ο Δίας από διέλευση (που εμπλέκεται στο ταυ τετράγωνο της Πανσελήνου) μέσα από τον 4ο οίκο είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ουρανό (ξαφνική μεταστροφή μια κατάστασης) αλλά τόσο ο Ήλιος, η Σελήνη αλλά και ο Ουρανός είναι σε δυσαρμονικές όψεις με τον Ουρανό της Ελλάδας στην παρούσα φάση (**κόκκινες γραμμές) ενώ ο γενέθλιος Ήλιος και ο γενέθλιος Δίας είναι σε όψη 135ο (**μοβ γραμμές). Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ουρανός είναι κυβερνήτης του 8ου (δάνεια, δανεικά, τράπεζες, φόροι) και του 9ου (εξωτερικό , ζητήματα φιλοσοφίας μα και δικαιοσύνης) ενώ αξίζει της προσοχής μας ο προοδευμένος Βόρειος Δεσμός που είναι σε όψη χιαστί με το σημείο της προγενέθλιας έκλειψης….. Αυτό το μνημονεύω διότι ο τράνζιτ Ουρανός μόλις έκανε τετράγωνο με το σημείο της προγενέθλιας έκλειψης …μπήκαμε στο 1ο μνημόνιο….

Στον αυτοτελή χάρτη της Πανσελήνου θα έχουμε ειδήσεις που θα σηματοδοτούν αλλαγές σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Μιλά όμως και για την «ώρα των στρατηγών», την «ώρα των ηγετών». Μιλά για ένα πένθος στους κόλπους της πολιτικής ζωής αλλά και σε ένα κομμάτι της κοινωνίας.

Ο χάρτης της Πανσελήνου ως προς τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας με συντεταγμένες Αθήνας έχουμε και λέμε. Κατ αρχήν το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης μιλάει για προπαγάνδα για εκλογές και δημοψηφίσματα. Μιλά για έντονη ιδεολογική και οικονομική αντιπαράθεση. Μέρα με την ημέρα οι συνθήκες θα γίνονται όλο και πιο «βαριές» στην πολιτική ζωή.
Το Μεσουράνημα μιλά ξεκάθαρα για μια δυνατή απογοήτευση αφού η κυβέρνηση θα δείξει ανικανότητα να δείξει σθένος και να αντιμετωπίσει έναν «αετονύχη». Θα γίνουν κάποιες εξαγγελίες οι οποίες αντιβαίνουν στην λογική μα θα δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της κυβέρνησης να κρατηθεί πάση θυσία στην εξουσία.
Ο Ωροσκόπος μιλά για μια είδηση εξαπάτηση ή κατάχρησης που θα προκαλέσει σεισμό στον πολιτικό χώρο και θα αλλάξει κατά πολύ ισορροπίες και δεδομένα.
Βλέποντας των χάρτη της Πανσελήνου και συγκρίνοντας τον με τον προοδευτικό χάρτη της Μεταπολίτευσης δείχνει πως δημοσκοπικά ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ πράγματα αφού αποδεικνύεται πως πολλοί πολιτικοί νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους.
Το Μεσουράνημα μιλά πως είτε από ανικανότητα, είτε από δόλο πολλοί θα χάσουνε κάτι από τα υπάρχοντα τους. Ο εμπρηστικός λόγος και η ακραία ρητορική μίσους υποδεικνύουν πως η χώρα είναι λίγο πριν από το σημείο μηδέν να δεχτεί επίθεση.

Και να θυμάστε αυτό το απόσπασμα από το ποίημα του Κ.Βάρναλη που είναι παρωδία το "ΑΝ" του Κίπλινγκ. Θα καταλάβετε προς τα τέλη της Πανσελήνου γιατί το έβαλα...
Αν όσα κέρδισες μπορείς να τα πληθαίνεις πάντα και την πατρίδα σου κορώνα γράμματα να παίζεις· κι αν να πλερώνεις την πεντάρα, που χρωστάς, αρνιέσαι και μόνο να πληρώνεσαι σωστό και δίκιο το ‘χεις· αν η καρδιά, τα νεύρα σου κι ο νους σου εν αμαρτίαις γεράσανε κι όμως εσύ τα στύβεις ν’ αποδίδουν· αν στέκεις πάντα δίβουλος και πάντα σου σκυμμένος κι όταν φωνάζουν οι άλλοι «εμπρός!» εσύ φωνάζεις «πίσω!»...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget