Ισως να ειναι μια μεγάλη μερα για τον κόσμο
Το ημερήσιο (ΕΙ)δικό σας δελτίο 4/12

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor.blogspot.com σας χαιρετώ. Ειμαστε εδώ με γιορτινή διάθεση αλλά δυστυχως μου φαινεται για να καταλάβουμε τι παίζει πρεπει να βάλουμε στο κινητο ως ηχος κλήσης ή το Άγια Νυχτα ή το Τριγωνα κάλαντα…..

Τα μεμέτια απέναντι κάνουν μαγκιές γιατί θέλουν να βαλουν την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματευσεων οπου εκει είμαστε χαμένοι από την στιγμή που συρθείς…. Μέσα σε όλα αυτά ο Σόιμπλε και η Μέρκελ έχουν εκατομυρρια προβλήματα στο κεφάλι τους. Το Ισραήλ κάνει μαζικές απελάσεις από την χωρα του χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν που για μένα σε στρατιωτικό επίπεδο αποτελεί κράτος-πρότυπο….

Αλλά τι λέει γενικά η επικαιρότητα… Ας δουμε…

ΠΑΣΟΚ και δέος το κόμμα της ρεμούλας:  Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Documento (ιδιοκτησίας Βαξεβάνη-Καλογρίτσα) το οποίο εμπλέκει σε φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" με σχετική αναφορά στην λίστα Μπόργιανς, τρεις πολιτικούς από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα τους Φ. Γεννηματά, Γ. Παπανδρέου και Θ. Πάγκαλο.
Σύμφωνα με την φημολογία και την πληροφόρηση που υπάρχει "38 εκατ. ευρώ της λίστας Μπόργιανς αναζητούν ιδιοκτήτη" και αυτός είναι ένας από τους νυν πολιτικούς αρχηγούς...
Η κυρία Γεννηματα θα ανταπαντήσει με μηνύσεις…


Μεγαλοεπενδυτης λέει αυτά που οι πολιτικοί κομπιάζουν και τελικά «συνεργαζονται» με τους κλέφτες Ευρωπαίους: O Aμερικανός μεγαλοεπενδυτής Πολ Kαζαριάν, ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στην Ελλάδα, πιστεύει ότι η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα χρέους, διότι αυτό απλούστατα ανέρχεται όχι στο 177% αλλά στο 71% του ΑΕΠ της.
Ο 61xρονος ιδρυτής της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Japanica Partners, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν τραπεζίτης της Goldman Sachs, στηρίζει την άποψή του έχοντας ως κριτήριο το χρονικό και όχι το ονομαστικό ύψος του στον τρόπο προσδιορισμού του χρέους: Eάν υπολογίσει κανείς σωστά το ελληνικό χρέος, το ύψος του δεν ανέρχεται στο 177%, αλλά το ανώτερο στο 71% του ελληνικού ΑΕΠ. Σύμφωνα με τον Καζαριάν ο υπολογισμός του χρέους θα πρέπει να γίνει λοιπόν όχι με βάση την ονομαστική του αξία, δηλαδή 312 δισ. ευρώ το 2015, αλλά με βάση την χρονική αξία των των υποχρεώσεων της Ελλάδας. Θα πρέπει, δηλαδή, να συνυπολογισθεί «η κεκαλυμμένη διαγραφή» μέρους του ελληνικού χρέους, όχι μόνο δια του χαμηλού επιτoκίου, αλλά και δια της μεγάλης παρατάσεως της έναρξης αποπληρωμής του χρέους ήτοι δέκα χρόνια αργότερα από ό,τι είχε αρχικά συμφωνηθεί και αυτό σημαίνει «μικρότερη επιβάρυνση λόγω του πληθωρισμού», όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό. «Η χρονική αξία είναι η βάση της χρηματοοικονομικής λογιστικής» τονίζει μάλιστα ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής στο Spiegel.
Επισημαίνει δε επίσης ότι «η Ελλάδα πιέζεται να πάρει περισσότερη οικονομική βοήθεια από τις χώρες του ευρώ, αυτές δίνουν μόνο υπό την προϋπόθεση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και ωθούν την κυβέρνηση σε βαρύ πρόγραμμα λιτότητας και σε αντιλαϊκές και συχνά αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις».
H λύση που προτείνει; Καταρχάς να αποδείξει η Ελλάδα το αληθινό ύψος του χρέους της «με βάση τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες», διότι «τότε θα γίνονταν εμφανές ότι το χρέος της είναι στην πραγματικότητα μικρότερο από εκείνο άλλων χωρών».

 Ο εν λόγω επενδυτής δεν είναι τυχαίος αφου υπήρξε στελεχος της Goldman Sachs και υποστηριζει αυτό που έλεγε πρωτιστως η Ζωη Κων/πουλου και ο Γιάνης Βαρουφάκης….


Ισως η 5η Δεκεμβρίου βρει μια άλλη Ευρωπη:  Την Δευτέρα που έρχεται ίσως ξημερώσει μια δύσκολη ημέρα για για τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και βέβαια το αυταρχικό Βερολίνο, καθώς τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία και του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, αναμένονται αρνητικά.
Μετά τα κτυπήματα που δέχθηκαν Βρυξέλλες και Βερολίνο από την εκλογή του Ν.Τραμπ και το Brexit στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου, Αυστρία και Ιταλία ετοιμάζονται να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο κατά της κεντρικής "γερμανόφωνης" εξουσίας της ΕΕ.
Στις προεδρικές εκλογές της Αυστρίας ο «Πράσινος» υποψήφιος  Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν από τον υποψήφιο του πατριωτικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ, ο οποίος φέρεται να προηγείται ακόμα και με ποσοστό 55%, του αντιπάλου του, αλλά στην τελευταία δημοσκόπηση ο «Πράσινος» υποψήφιος προηγείται τώρα μιας μονάδας του Δεξιού υποψηφίου.
Σίγουρα στις Αυστρία θα γίνει ντέρμπι.
Ομως στο ιταλικό δημοψήφισμα το «ΟΧΙ» προηγείται του «ΝΑΙ» ακόμα και με 60%! Και η Ιταλία έχει πολύ μεγαλύτερο "ειδικό βάρος" από την Αυστρία.
"Βλέπω τον κίνδυνο μιας ευρωκρίσης Νο2 και ο πολιτικός κίνδυνος είναι τεράστιος. Στη Γερμανία δεν συνειδητοποιούμε καθόλου το τι ακριβώς συμβαίνει στη νότια Ευρώπη. 
Στην Ισπανία και την Ελλάδα η ανεργία των νέων είναι γύρω στο 40% και εμείς ζούμε στη νήσο των μακάρων, της ευδαιμονίας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωζώνη αυτήν τη στιγμή προέρχεται από την Ιταλία.
Το δημοψήφισμα είναι σημαντικότερο από το Βrexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.
Η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και τότε θα επανέλθουν και τα σενάρια για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όπως το 2012", είπε στη γερμανική υπηρεσία του Reuters ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Μαρσέλ Φράτσερ.
Απλά να τονίσουμε πως ένα ενδεχόμενο ΟΧΙ της Ιταλίας θα ισουται με τεκτονικό σεισμό στα θεμελια της Ευρωπης αφου η Ιταλία είναι μια μεγάλη δυναμη της Ευρωπης αλλά κυρίως είναι στην Ευρωζώνη…. Επιπρόσθετα η Ιταλία λόγω μεγεθους μπορεί να δημιουργησει έναν πολιτικό μιμητισμό δημιουργωντας απίστευτα προβλήματα…..
Η περιβοήτη ΝΤΠ ουσιαστικά παίζει τα ρέστα της αποδεικνυοντας πως ο κόσμος δεν ελέγχεται τόσο ευκολα…οσο οι πολιτικοί. Θυμίζω Ελλάδα, Αγγλία, Ουγγαρία, ΗΠΑ και εκλογη Ντόναλντ Τράμπ και άλλα πολλά..


  Η Ατάκα της ημέρας: Τα σοβαρά επιχειρήματα του αντιπάλου να τα απορρίπτεις με χιούμορ, ενώ τα αστεία με σοβαρότητα. Γοργίας
Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget