Το € και ευρωζώνη για το 2017

«Η αρετή κι ο πλούτος σπάνια πηγαίνουν στον ίδιο άνθρωπο.» Μακιαβέλι»
Το € ως νόμισμα δημιουργήθηκε προκειμένου να είναι το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης (*αρχικά) και της Ευρώπης (εν συνεχεία και κατ΄ επέκταση). Η Ιστορία μας δείχνει πως τελικά αυτό δεν ήταν παρά ένα Γερμανικής έμπνευσης και παραγωγής τέχνασμα προκειμένου η Γερμανία να εξαπλωθεί οικονομικά και να βάλει «χέρι» στα «σεντούκια και τις οικονομίες» σε όλους στην Ευρώπη. Οι χώρες που είναι εκτός Ευρωζώνης (*πχ Σουηδία, Δανία, Αγγλία) δεν λαμβάνονται και τόσο ως «ομότιμοι» της Ευρωπαϊκής οικογένειας. € ή τίποτα ….

Βέβαια με την πάροδο των ετών υπήρχαν πολλές «παραφωνίες» όπως η Κύπρος που μέσα σε 6 χρόνια από την ένταξη της στην ζώνη του € βάρεσε «κανόνι» αλλά και η Ελλάδα που τελικά κατάντησε παρίας της λεγόμενης «οικογένειας της ευρωζώνης».

Το BREXIT αποτέλεσε για τους οικονομικούς αναλυτές αλλά και τους έχοντες την εξουσία στην ευρωζώνη κάτι σαν το περίφημο νοητικό πείραμα του Ίρβινγκ Σρέντινγκερ με την γάτα επί ενός σωλήνα με ένα ραδιενεργό ισότοπο που εάν απελευθερωθεί η γάτα θα πεθάνει ενδεχομένως. Μπορεί όμως και να μην απελευθερωθεί και η γάτα να είναι  ζωντανή. Πολλοί πίστευαν πως ήρθε η συντέλεια της Ευρωζώνης με ένα επικείμενο «αντίο» του Ηνωμένου Βασιλείου από την ευρωπαϊκή ένωση. Αυτή όμως δεν επήλθε λόγω του ότι αφ’ ενός οι Άγγλοι δεν φάνηκαν πρόθυμοι να την κάνουν αλλά από την άλλοι η Αγγλία δεν ήταν ποτέ μέρος της ευρωζώνης και κατά συνέπεια μέρος του σκληρού πυρήνα  αυτής. Η γάτα (λέγε με Ευρωζώνη) έμεινε ζωντανή αλλά ταυτόχρονα οδεύει προς  μια διάλυση έστω και ετεροχρονισμένη. Η έστω και «βελούδινη» ή και αποτυχημένη επανάσταση του 2015 και της τότε νεοεκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας μας βρήκε μιμητές και για αυτό τόσο τα αδέρφια μας οι Ευρωπαίοι όσο και το ΔΝΤ μας «στύβουν» ανελέητα.

Έτσι το ευρώ ήταν ένα νόμισμα που όφειλε να «ενώσει» τον πλούσιο Βορρά με τον φτωχό Νότο. Με παθογένεια ιδιαίτερη από την αρχή είναι μαθηματικά βέβαιο πως πάει για «απόσυρση». Όπως έχω κατ’ επανάληψη τονίσει είναι ένα προσωρινό νόμισμα….

Ας δούμε όμως τι λέει το ετήσιο (**ANNUAL) για το έτος 2017 για το €.
Η εξίσωση που υποδεικνύει τα αποθεματικά αλλά και την «κυκλοφορία» ενός νομίσματος από μια Κεντρική Τράπεζα είναι WI/CU=KR μιλά για προβλήματα στην προσπάθεια της ΕΚΤ να κρατήσει
«σκληρό» το €

Η ΕΚΤ ίσως «κλείσει» επιλεκτικά την στρόφιγγα του ζεστού χρήματος. Μια χρονιά μεγάλης κρίσης….
Το Μεσουράνημα μιλάει για απροσδόκητες αλλαγές από προσθαφαιρέσεις μελών και νομισμάτων και θέσεων, αδυναμία να κατανοήσω την θέση των άλλων αυτό σηματοδοτεί εγκατάλειψη και αυτό ίσως σημαίνει ισχυρή αλλαγή και διαφοροποίηση στις αλλαγές στις ισοτιμίες με τα λοιπά «ισχυρά» νομίσματα. Αυτό ΔΕΝ αποκλείεται να οδηγήσει σε παύση πληρωμών, τραπεζική κρίση ,αλλαγή νομίσματος ή αποχώρηση ενός μέλους που τελικά συγκλονίζει.  Πάμε για έναν οικονομικό πόλεμο και τολμώ πως εντός του έτους η πιθανότητα η ισοτιμία να είναι με το δολάριο 1 προς 1 ή και λίγο πιο κάτω δεν είναι καθόλου απίθανη…

Ο Ωροσκόπος μιλά για την σημαντική απώλεια ενός πλεονεκτήματος. Αυτό θα πραγματοποιηθεί περισσότερο μετά τον Μάιο του 2017 και αφού θα έχει προηγηθεί ένα meeting με κυβερνήσεις και εκτός Ευρώπης όπου κάποιες εξ αυτών έχουν στρατιωτικό, μοναρχικό ή δικτατορικό καθεστώς….

Τέλος Α΄μέρους

Karl-Heinz Ottinger ©2017
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή καθ’ ολοκληρίαν ή τμηματικά
Χωρίς να αναφέρεται η πηγή προέλευσης

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget