Η ερμηνεία ΑΡΗ-ΠΛΟΥΤΩΝΑ στον γενέθλιο χάρτη

                             

                            «Δεν κάνω πίσω, δεν υποχωρώ-Να νικήσω μπορώ»

Ο αστρολογικός χάρτης είναι ένα manual της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Καλώς ή κακώς ο άνθρωπος είναι μια έμβιος μηχανή με δυνατότητες, ανάγκες μα και περιορισμούς.  Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως οι όψεις ερμηνεύονται σε τέσσερις φάσεις προκειμένου να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα ως προς την ερμηνεία.
 ΠΛΑΝΗΤΕΣ : εκφράζουν ενέργειες που εκδηλώνονται ως τάσεις, ανάγκες και κίνητρα.
Ζ Ω Δ Ι Α : υποδεικνύουν τον τρόπο που θα διοχετευθούν οι ενέργειες , με άλλα λόγια δείχνουν την ποιότητα με την οποία θα εξωτερικευτούν οι λειτουργίες των πλανητών.

Ο Ι Κ Ο Ι : υποδεικνύουν τους τομείς δράσης - εκδήλωσης των συγκεκριμένων λειτουργιών και ενεργειών (όπως έχουν διαμορφωθεί από τη φύση των πλανητών και των ζωδίων)

Γ Ω Ν Ι Α Κ Ε Σ Ο Ψ Ε Ι Σ: υποδεικνύουν τον τρόπο (άνετα – κοπιαστικά) με τον οποίο το άτομο λειτουργεί και αφομοιώνει τις ενέργειες δηλαδή το ειδικό ενεργειακό δυναμικό του ατόμου.

Με λίγα λόγια μια συγκεκριμένη δύναμη, ενέργεια (πλανήτης) θα χρωματιστεί από ιδιαίτερη ποιότητα (ορισμένο ζώδιο) και θα κινητοποιήσει μια ορισμένη τάση για έκφραση σε συγκεκριμένο πεδίο (οίκος). Αυτός ο συνδυασμός υποδεικνύει την γενική ενεργειακή διάθεση του ατόμου η οποία θα εκπληρωθεί συγκεκριμένα σύμφωνα με το ιδιαίτερο ενεργειακό δυναμικό (όψεις) της ενέργειας .

Ο Άρης είναι η δράση, η τάση για σύγκρουση. Για ανταγωνισμό. Ο Θεός του Πολέμου σηματοδοτεί τη τάση για δράση, για σύγκρουση, για την ορμή προς την επικράτηση. Ο Πλούτωνας σηματοδοτεί το πάθος, την εμμονή της ψυχής προς επίτευξη ενός σκοπού…

                                         Nelson Mandela- Αρης/Πλούτωνας σε θετική όψη


Σε κάθε περίπτωση ο συνδυασμός Άρη-Πλούτωνα θα δώσει τον άνθρωπο που δεν θα σκύψει εύκολα το κεφάλι του. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να στραφεί είτε στον εαυτό του είτε προς τους άλλους ή και γιατί όχι να πέσει με τα μούτρα σε μια ενασχόληση… μεχρι τελικής πτώσεως.
Οι άνθρωποι με γωνιακή όψη Άρη-Πλούτωνα θα παίξουν με ανδρεία, θα ρισκάρουν αλλά το σημαντικό είναι πως δεν θα σταματήσουν εάν δεν πετυχουν το σκοπό τους… Όπως έλεγε και ένα ποίημα που νομίζω πως είναι αντιπροσωπευτικό για αυτή την όψη:                                 Amon Goeth: Η αρνητική εκδήλωση Αρη-Πλουτωνα

Πέρα από την νύχτα που με σκεπάζει,
κατάμαυρη απ΄ακρη σε άκρη
ευχαριστώ τους θεούς όποιοι και νάναι
για την ακατανίκητη ψυχή μου.
.
Κι αν έπεσα θύμα των περιστάσεων
ούτε δείλιασα ούτε έκλαψα γοερά.
Κάτω απ΄ τα χτυπήματα της τύχης
το κεφάλι μου είναι ματωμένο αλλά δεν προσκυνά.
.
Πέρα απ αυτό τον τόπο της οργής και των δακρύων
κι απ τη βαριά του σκιά
ακόμα κι απ την απειλή του χρόνου
είμαι και θα παραμείνω ατρόμητος.
.
Δεν έχει σημασία πόσο στενή είναι η πύλη
πόσο μεγάλο είναι το τίμημα
εγώ είμαι ο κυρίαρχος της μοίρας μου
εγώ είμαι ο καπετάνιος της ψυχής μου.
Invictus (Ανίκητος)- William.E.Henley


Σημείωση: Την εκπληκτική αυτή ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ την βρηκα στο http://atheofobos2.blogspot.gr/2010/02/invictus.htmlΔημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget