Αν αποτυχει η αξιολόγηση...ΕΚΛΟΓΕΣ λέει ο ΑλέξηςΤο ημερήσιο (ΕΙ)δικό σας δελτίο 24/11Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες αλλά και «λοιποί» σας χαιρετώ. Τα πράγματα γίνονται λιγάκι «στριμόκωλα» αφού οι «θεσμοί» θέλουν να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς ενώ έχουμε αμέριστη υποστήριξη στο θέμα για το χρέος από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία αφού βλέπουν με καλό μάτι ένα γερό κούρεμα χρέους για να επωφεληθούν και αυτοί αφού έρχεται και αυτών η σειρά….

Η εξυπνάδα του Ερντογάν: κατ΄αρχην ο Ερντογάν είναι ενας ανθρωπος σχετικά εξυπνος που καβάλησε καλάμι και νομίζει πως ολοι πιπιλάνε δάχτυλο και θα λενε ναι σουλτανε μου…. Βέβαια αυτό που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος για τον Ερντογαν θα το μάθει την Κυριακή στην εκπομπή μου… Και ασφαλώς δεν λέω για το εάν και εφόσον εχει ελληνική καταγωγη… άλλο εννοω… Ο Ενρτογαν τα έβαλε τωρα με τους Εβραίους με τον Χίτλερ κα αυτό προφανως θα το βρεί μπροστά του……..


Κάτι προετοιμάζει ο Αλέξης:  Πέταξε βόμβα ο Αλέξης στην Κ.Ο λέγοντας πως :"Αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα σήμαινε εκλογές και τέταρτο μνημόνιο". Τούτο πάντως, συνιστά και έμμεση παραδοχή του κ. Τσίπρα πως εάν στηνόντουσαν τώρα κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε την εξουσία.
Στο ίδιο πλαίσιο, κάλεσε τους βουλευτές και το κόμμα να τεθούν σε "διάταξη μάχης" και να βρεθούν δίπλα στην κοινωνία αφουγκραζόμενοι τα προβλήματά της.
Παρά ταύτα, ο πρωθυπουργός, δήλωσε βέβαιος ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει έγκαιρα, μιλώντας για πολιτική συμφωνία στις  5/12 με ταύτοχρονη λήψη των βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους καθώς και άμεση συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα.
Επανέλαβε πάντως, ότι υποχωρήσεις η κυβέρνηση ιδιαίτερα στα εργασιακά σε ό,τι αφορά τις ομαδικές απολύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις, δεν πρόκειται να κάνει.
Μήπως βλέπει κανένα όνειρο με ερπη στο βάθος…?


Ντου στα σπίτια η εφορία…με αριστερό πρόσημο: Ελέγχους στις κατοικίες φορολογουμένων παρουσία δικαστικού λειτουργού θα μπορούν να πραγματοποιούν οι ελεγκτές της εφορίας σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Με την εγκύκλιο κοινοποιούνται οι αλλαγές που επήλθαν στη φορολογική νομοθεσία με τον νόμο για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας καπνικών προϊόντων. Μεταξύ άλλων γνωστοποιούνται οι ακόλουθες αλλαγές:
  Πότε και πώς θα μπαίνουν στα σπίτια οι ελεγκτές της εφορίας
- στις περιπτώσεις που παρίσταται ανάγκη να εισέλθει η φορολογική διοίκηση στα πλαίσια διενέργειας επιτόπιου φορολογικού ελέγχου στην κατοικία του φορολογούμενου, εκτός από τη σχετική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα για την πραγματοποίηση του ελέγχου, απαιτείται και η παρουσία δικαστικού λειτουργού
- στις περιπτώσεις που η φορολογική διοίκηση διενεργεί έλεγχο από το γραφείο αξιοποιεί εκτός των στοιχείων που έχει στην κατοχή της ( οικονομικές καταστάσεις, δηλώσεις και λοιπά στοιχεία που υποβάλλει ο φορολογούμενος, έγγραφα ή πληροφορίες που περιήλθαν από τρίτους) και τα βιβλία και λογιστικά αρχεία που προσκομίζονται από το φορολογούμενο κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τη φορολογική διοίκηση .
-  εάν τα βιβλία και τα στοιχεία τηρούνται σε ηλεκτρονική μορφή, η φορολογική διοίκηση έχει δικαίωμα πρόσβασης σε οποιαδήποτε σχετιζόμενα αρχεία. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι ο φορολογούμενος υποχρεούται να παράσχει κάθε απαραίτητη πληροφορία για την απρόσκοπτη πρόσβαση στον οριζόμενο υπάλληλο της φορολογικής διοίκησης, ανεξάρτητα από τον τόπο της αποθήκευσης και της μορφής των δεδομένων αυτών. Την ίδια υποχρέωση έχουν και όσοι τρίτοι παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες προς τον φορολογούμενο, οι οποίες σχετίζονται με την αποθήκευση και επεξεργασία ψηφιακών δεδομένων, εφόσον αυτό ζητηθεί από τη φορολογική διοίκηση.
- προβλέπεται ότι η φορολογική διοίκηση μπορεί να διενεργεί επανέλεγχο στις περιπτώσεις που προκύπτουν νέα στοιχεία, δηλαδή στοιχεία που δεν θα μπορούσαν να είναι γνωστά στη φορολογική διοίκηση κατά τον αρχικό φορολογικό έλεγχο, από τα οποία προκύπτει ότι η φορολογική οφειλή υπερβαίνει αυτήν που είχε προσδιορισθεί κατόπιν του αρχικού ελέγχου.

Αυτά είναι πρωτοδεύτερη φορά αριστερά…Τωρα θα βγάλει και εφαρμογή το e-xafies σε android & IOS ….
Η Ατάκα της ημέρας: Τελικά μου αρέσει που την λέγανε στον Τραμπ που επιανε το βυζί της αλληνής. Εδώ ο Τσίπρας μας πιάνει τον κώλο και δεν λέει κανεις κουβέντα….


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget