Οι οψεις, η ερμηνεία και η σημασία τους


Η αστρολογία ειναι μια τέχνη που στηρίζεται επάνω σε επιστημονικούς υπολογισμους. Είναι μια συμβολική γλώσσα η οποία σε κάθε περίπτωση πρεπει να ξέρουμε πως θα την ερμηνευομαι για να μην βγάζουμε αυθαίρετα και λανθασμένα συμπεράσματα.


Θα πρέπει να γίνει κατανοητή η λειτουργία της Κλασσικής Αστρολογίας. Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι ερασιτέχνες μελετητές της αλλά και αρκετοί επαγγελματίες αστρολόγοι είναι που δεν προσεγγίζουν ολιστικά ένα θέμα. Ένας επίσης ισχυρός λόγος είναι διότι αρκετούς πλανήτες τους έχουμε  υπερεκτιμήσει ενώ σε άλλους τους έχουμε δώσει τον ορισμό οι δολοφόνοι ή μπαμπούλας όπως μας έλεγαν όταν ήμασταν μικρά παιδιά. Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο διαφορετικά. Έχουμε τις εξής διαφοροποιήσεις : ενεργειακή( μέσα από τις πλανητικές Δυνάμεις ), του χώρου(- μέσα από τους Οίκους) , προσωρινή(- μέσα από τους πλανητικούς κύκλους) και δομική (μέσα από τα Ζώδια.). Η λειτουργία του συστήματος των διελεύσεων έχει παρόμοια ερμηνεία με αυτή της λειτουργίας των γενεθλίων όψεων. Έτσι η αέναη κίνηση των πλανητών επηρεάζει το γενέθλιο χάρτη. Ένας πλανήτης διελαυνων (transit κατά την αγγλική βιβλιογραφία) σχηματίζοντας κάποια όψη με έναν γενέθλιο πλανήτη ή προσωπικό σημείο θα βγάλει μια ενέργεια. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν υπάρχουν καλές και κακές όψεις. Απλά θα πρέπει να γίνει ένας ελαφρός διαχωρισμός σε παρεμποδιστικές και ευνοϊκές. Η ενέργεια αυτή που προαναφέραμε  αντικατοπτρίζει σε εμάς κάποιες ιδιότητες. Οι ιδιότητες αυτές , παρεμποδιστικές ή θετικές,  θα δώσουν κάποια αποτελέσματα. Όμως θα πρέπει να κατανοήσετε πως ουδεμία όψη δεν έχει τέτοια ενέργεια που να αλλάξει την ζωή μας εάν πρωτίστως δεν υπάρχει στο χάρτη αυτό που ονομάζουμε Γενέθλια Υπόσχεση. Είναι δηλαδή η εξακρίβωση εάν το ωροσκόπιο έχει τις προδιαγραφές εκείνες που να εκδηλώσει το γεγονός σε μεγαλη ισχυ και αναλογα με τις συμβατοτητες των πλανητων αλλα και την ισχυ των οψεων
 Ας δούμε όμως ένα δυο παραδείγματα για να κατανοήσουμε την λειτουργία του συστήματος :
Έχουμε ένα τετράγωνο Ποσειδώνα- Άρη.  Δηλαδη ο Τρανζιτ Ποσειδωνας σε τετραγωνο με τον γενεθλιο Αρη. Αλλιώς θα λειτουργήσει το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα μέσα από τον 5ο  και τον Άρη στον Σκορπιό και στον 8ο οίκο. Εκεί θα πρέπει να περιμένεις από μια ανεπιθύμητη κύηση ή μια ερωτική προδοσία. Ενώ εάν ο Ποσειδώνας είναι στον 7ο και κάνει τετράγωνο με τον Άρη στον 10ο ίσως να εχεις μια ρήξη στην δουλειά, μια λανθασμένη δικαστική απόφαση. Εάν έχεις όμως σε ευμενή όψη αυτούς τους πλανήτες τότε το εν λόγω τετράγωνο θα λειτουργήσει πολύ πιο απαλά.
Κατά συνέπεια καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα : Για να γίνει μια σωστή ερμηνεία ενός ωροσκοπίου θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ένα θέμα θα πρέπει να προσεγγίζεται ολιστικά και όχι επιπόλαια και επιφανειακά. Η όψη (δηλαδή το γωνιακό άθροισμα δυο πλανήτων) θα δείξει την θετική ή αρνητική εκδήλωση της ενέργειας. Η συμμετοχή των οίκων αλλά και των κυβερνητών αυτών θα δώσει τον χώρο που θα εκδηλωθούν τα γεγονότα. Τέλος τα ζώδια που αντιστοιχούν στους οίκους θα δείξουν την τραχύτητα ή όχι των γεγονότων αυτών. Για παράδειγμα σε ένα μεταβλητό ζώδιο ίσως να έχουμε την επανάληψη γεγονότων!!!

                                          ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ
 Οι όψεις  είναι ουσιαστικά οι αγωγοί που θα μεταφέρουν τις ιδιότητες από τον έναν πλανήτη στον άλλον και από τον έναν οίκο στον άλλο. Ανάλογα όμως με την γωνιακή σχέση που υπάρχει θα καταλάβουμε και την λειτουργία τους.

ΣΥΝΟΔΟΣ    : Είναι αυτό που λέμε όταν δυο (ή και περισσότεροι ) πλανήτες είναι δίπλα-δίπλα. Εδώ οι πλανήτες έχοντας πολλές φορές αντίθετες άλλα πάντα μεγάλες ποσότητες ενέργειας πρέπει να γίνει διαχωρισμός, αναγνώριση αλλά και ορθή και λογική χρήση. Ας πούμε για παράδειγμα μια σύνοδο Αφροδίτης –Ποσειδώνα. Αυτοί οι δυο έχουν μια ‘’συγγένεια’’ μιας και ο Ποσειδώνας είναι μια ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης. Θα βγάλει τα καλλιτεχνικά και την ομορφιά η Αφροδίτη αλλά αν δεν μπει η έμπνευση και η γοητεία που προσδίδει ο Ποσειδώνας είναι δώρων –άδωρον. Τι θα ήταν η τέχνη χωρίς έμπνευση ή η ομορφιά χωρίς γοητεία; Όμως αν λειτουργήσει ο Ποσειδώνας παραπάνω τότε έχουμε τον άνθρωπο που μπορεί να γίνει από ‘’ ελάφρων’’ ηθών μέχρι ο τελείως απατεώνας ή το τελείως θύμα. Η Σύνοδος έχει να κάνει με την δύναμη αλλά η οποία πολλές φορές δεν γνωρίζουμε πως καν την έχουμε. Έτσι πρέπει να δουλέψουμε μέσα μας για να βρούμε την σωστή χρήση. Συνήθως πολλές συνόδους βλέπουμε σε ωροσκοπία ατόμων που είναι αυτοδημιούργητα.

ΕΞΑΓΩΝΟ :   Εδώ έχουμε μια γωνιακή σχέση απόστασης 2 ζωδίων ( π.χ το εξάγωνο του Τοξότη είναι ο Υδροχόος και ο Ζυγός αντίστοιχα) . Είναι  μια επιβοηθητική όψη που εξυπηρετεί στο να συγκεντρώνουμε τις σκέψεις που είναι διάχυτες , να τις ομαδοποιούμε & να τις χρησιμοποιούμε προς όφελος μας αλλά και για παρακαταθήκη για την μελλοντική μας εξέλιξη. Είναι ιδιαίτερα καλό για τον λόγο (γραπτό ή προφορικό) και βοηθά το άτομο να πιάνει αλλά και να αποστέλλει τα κατάλληλα μηνύματα. Σε θέματα κρίσης δίνει μια επιείκεια, ενώ υποδεικνύει ένα άτομο με διδακτικές αρετές.

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ :  Πολλές φορές είναι παρεξηγημένη ως όψη. Έχει ένα παρεμποδιστικό χαρακτήρα μιας και σε κάθε μας προσπάθεια βγαίνουν εμπόδια ,αναποδιές, ατυχίες. Και εδώ είναι η ομορφιά. Μέσα από τον προσωπικό μας αγώνα ,  και κόντρα στις πεποιθήσεις αλλά και τις προσδοκίες τρίτων εμείς πετυχαίνουμε. Το τετράγωνο είναι που θα σφυρηλατήσει τον χαρακτήρα και θα τον κάνει να αντέχει στις οποίες κακουχίες. Που θα πεισμώσει τον άνθρωπο και από μαμμόθρεφτο βουτηρομπεμπε θα τον κάνει ταλιμπαν , θα τον κάνει Σπαρτιάτη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως οι μεγαλύτερες προσωπικότητες είχαν τετράγωνα τον χάρτη και μέσα από τις δυσκολίες κατάφεραν να επιβληθούν.

ΤΡΙΓΩΝΟ :  Εδώ έχουμε την ένδειξη για επιτυχία αλλά και για μια διευκόλυνση προς την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Εδώ στην πραγματικότητα τα τρίγωνα λειτουργούν ως φίλτρο ή ως ασπίδα προστασίας, αν προτιμάτε, προκειμένου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα με το λιγότερο δυνατό κόστος. Και εδώ είναι και η παγίδα. Το άτομο ίσως επαναπαυτεί στην καλή του τύχη και τελικά παραμείνει ο ευνούχος του παλατιού. Εδώ δείχνει και μια πνευματική ηρεμία και συνύπαρξη με το Εγώ του, πράγμα που τον βοηθά να βρει την εσωτερική του αρμονία. Όταν όμως αυτή η ‘’εύνοια ‘’ συνοδεύεται και από δουλειά αλλά και πίστη στον εαυτό μας τότε λειτουργεί ως πασπαρτού που ανοίγει όλες τις πόρτες προς την επιτυχία

ΕΝΑΜΙΣΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ : Αυτή η όψη ελάχιστα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα αλλά έχει μια ιδιαίτερη δυναμική. Το άτομο εδώ είναι προκλητικά αδιάφορος για κάθε τι που δεν του κεντρίζει την προσοχή , ενώ αντίθετα θέλει να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ενώ έχει πολλές δυνατότητες , η εσωστρέφεια του αλλά πολλές φορές και ο κυνισμός του τον κάνουν και βλέπει με παρωπίδες. Υπάρχει ένας παραλογισμός αλλά και μια αλαζονεία που τον οδηγούν σε επικίνδυνες καταστάσεις. Αρνείται την βοήθεια αλλά συνάμα την αναζητά. Είναι σαν να έχεις ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας και να έχει πιάσει ιό και να φέρεται αλλόκοτα.

ΧΙΑΣΤΙ :   Η όψη αυτή είναι 150ο και ουσιαστικά από την μια έχει να κάνει με καρμικα χρέη σε επίπεδο ερωτικό αλλά και υγείας αλλά παράλληλα προσδίδει και ένα ‘’χάρισμα’’. Του δίνει ψυχικά αποθέματα να επιβιώνει κάτω από δύσκολες συνθήκες. Είναι η όψη που χαρακτηρίζεται από μια συμφιλίωση αλλά και προσαρμοστικότητα κάνοντας το άτομο πολλές φορές χαμαιλέοντα. Το δίδαγμα αυτής της όψης είναι υποχώρηση , κατανόηση, αναγνώριση και παραδοχή.


    ΑΝΤΙΘΕΣΗ : Με γωνιακό άθροισμα 180ο ουσιαστικά δείχνει δυο αντίρροπες καταστάσεις μεταξύ τους που μάχονται , εξουδετερώνοντας η μια την άλλη, και αρνούνται να συμπλεύσουν μαζί. Εδώ έχει να κάνει με την αποδοχή και κατανόηση αντίθετων προς εμάς καταστάσεων , ασχέτως εάν, δεν μας είναι τις αρέσκειας μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι πιο αντιμετωπίσιμη ,ως όψη, και από το τετράγωνο αλλά και από το ενάμιση τετράγωνο.Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget