Η Νέα Σελήνη μας επιβεβαιωσε: Κόλαφος η έκθεση του Γραφείου Προυπολογισμού της Βουλής

Με το "Σεληνιακό" καλημέρα ο Καρλίτο επιβεβαιωνεται ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ σε αυτά που γράφει και αυτή ειναι η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά της Uranian απο την Κλασική Αστρολογία. Στα Σεληνιακά φαινόμενα μηνός Νοεμβρίου ο Καρλίτο γραφει στο εδάφιο της Νέας Σελήνης: "
""Η σύγκριση και ερμηνεία της Νέας Σελήνης με τον SARC χάρτη της Μεταπολίτευσης ουσιαστικά δίνει το στίγμα του μήνα. Το μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης μιλά για κυβερνητική απομόνωση και «γύρισμα» της πλάτης από τους «συμμάχους» της, μιλά για διατάγματα μα και εντολές από άτομα που είναι σε υψηλή βαθμίδα εξουσίας και που αποσκοπούν στην καταδίκη προσώπων και καταστάσεων που παίζουν κόντρα στα θέλω της κυβέρνησης. Ένας ελεγκτικός μηχανισμός, εκτός της κυβερνητικής επιρροής, έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω αφού με μια έκθεση του θα καταδείξει το πόσο ψέματα μας έχουν ποτίσει και πως τελικά οι κόποι σχεδόν επτά ετών πήγαν στον βρόντο

Συμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ όπως διαβάσαμε στο εγκριτο ιστότοπο crashonline.gr Οι καταστροφικές συνέπειες των κυβερνητικών χειρισμών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 επισημαίνονται στην έκθεση του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που αφορά το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2016.
Οι συντάκτες εξηγούν ότι η «διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη έφερε την χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ και επανέφερε την ύφεση στην οικονομία σε μια περίοδο που η υπόλοιπη Ευρώπη πετυχαίνει ρυθμούς μεγέθυνσης.
Επισημαίνουν δε ότι το ιδιωτικό χρέος αυξάνει ανεξέλεγκτα και προσεγγίζει το ύψος του δημόσιου χρέους!
«Οι εξελίξεις στο τρίμηνο που πέρασε είναι αντιφατικές. Τα στοιχεία δείχνουν εν μέρει αλληλοσυγκρουόμενες τάσεις. Κατ΄ αρχάς η ύφεση συνεχίζεται. Εν τούτοις καταγράφουμε μείωση του ποσοστού ανεργίας στο β΄ τρίμηνο του 2016 (μολονότι σε αυτό συνέβαλαν οι προσωρινές θέσεις εργασίας λόγω τουρισμού). Συνολικά, παραμένει δύσκολη η οικονομική ανάρρωση από την αντιπαράθεση με τους δανειστές του α΄ εξαμήνου 2015 που παρά λίγο να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης και από τις αβεβαιότητες που προκάλεσαν οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, τονίζεται ότι το ΑΕΠ για το 2016 μειώθηκε κατά 0,3% καθώς:
- οι εξαγωγές μειώθηκαν  λόγω κυρίως των capital controls, υψηλής φορολογίας και καθυστέρησης επιστροφής φόρων από το κράτος
- η ιδιωτική κατανάλωση υποχώρησε λόγω φορολογικών επιβαρύνσεων – αβεβαιότητας
- η αβεβαιότητα κάνει τους επιχειρηματίες διστακτικούς
- οι ιδιωτικοποιήσεις καθυστέρησαν, ενώ θα πρόσφεραν επενδυτική ανάσα και  οι τράπεζες δεν έχουν ακόμα λύσει το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που περιορίζει την ευχέρειά τους να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία.
- H αύξηση των τουριστών το 2016 δεν ήταν αρκετή για να αναστρέψει τις αρχικές τάσεις.
- περαιτέρω ανησυχητική διόγκωση των χρεών των ιδιωτών προς όλους – προς τις Τράπεζες (προβλέψεις για μεγαλύτερη αύξηση των «κόκκινων» δανείων), προς την εφορία (€ 1,1 δισ. ανά μήνα κατά μέσο όρο περίπου το πρώτο οκτάμηνο), τα ασφαλιστικά ταμεία (ανήλθαν σε περίπου € 25 δισ.), ακόμα και προς τη ΔΕΗ.  Οι διαστάσεις είναι τέτοιες που το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα (ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία) σύντομα πλησιάζει το μέγεθος του δημοσίου χρέους!
«Η δυσμενής εξέλιξη σημειώθηκε σε μια περίοδο, που η υπόλοιπη Ευρώπη πετυχαίνει ρυθμούς μεγέθυνσης όχι εντυπωσιακούς αλλά πάντως θετικούς. Ας προσθέσουμε ότι η κατάσταση θα ήταν χειρότερη χωρίς τους συνήθεις πόρους της Ε.Ε. (ΕΣΠΑ κ.ά.) και χωρίς τη νέα δανειακή σύμβαση που απέτρεψε τη στάση πληρωμών (=χρεοκοπία)» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αίσθηση δε προκαλεί και η διαπίστωση του Γραφείου της Βουλής σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει φέρει την αυστηρότερη εποπτεία και οικονομικό έλεγχο  που είχε ποτέ η χώρα! «Η χώρα παραμένει υπό αυστηρότερη εποπτεία και οικονομικό έλεγχο από εκείνη που ισχύει υπό κανονικές συνθήκες στην Ευρωζώνη («πολυμερής εποπτεία») και από οποιαδήποτε παρόμοια εποπτεία στο παρελθόν!» αναφέρεται χαρακτηριστικά
Τα πραγματικά δεδομένα διαψεύδουν την κυβερνητική αισιοδοξία
Επιπροσθέτως, οι συντάκτες της έκθεσης διαψεύδουν το αφήγημα της κυβέρνησης για το 2017 σύμφωνα με το οποίο θα η οικονομία της χώρας θα επιστρέψει στην ανάπτυξη.
«Η κυβέρνηση και η ΤτΕ αναμένουν σχεδόν αλματώδη ανάπτυξη το 2017 κατά 2,7% του ΑΕΠ. Την ίδια αισιόδοξη πρόβλεψη περιέχει το Σχέδιο Προϋπολογισμού 2017 (Οκτώβριος 2016). Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μάλιστα, υπερθεματίζει» σημειώνουν για να προσθέσουν «Όμως τα στοιχεία που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν τόση αισιοδοξία. Οι εκτιμήσεις μη δημόσιων φορέων διαφέρουν (βλ. Πίνακα Ι). Αν επιβεβαιωθούν οι απαισιόδοξες προβλέψεις, θα ανατραπούν και προσδοκίες που έχουν επενδυθεί στο πρόγραμμα προσαρμογής (=τρίτο Μνημόνιο)».
Φορομπηχτική πολιτική = ύφεση
Σε άλλο σημείο εξηγούν ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017 που παρουσίασε η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από «φοροκεντρική λιτότητα». Εξηγούν δε ότι «προβλέπεται για το 2017 οριακή μείωση δαπανών κατά € 78,8 εκατ. και εκτεταμένη αύξηση εσόδων κατά € 2,513 δις ευρώ»  ενώ επισημαίνουν ότι «τυχόν μειώσεις δαπανών αντί αυξήσεων φόρων θα είχαν πιθανόν μικρότερη άμεση υφεσιακή επίπτωση, το σημαντικότερο είναι ότι οι αυξήσεις φόρων αποθαρρύνουν την εργασία και την επιχειρηματικότητα (από την πλευρά της προσφοράς) και επομένως θολώνουν τις προοπτικές ανάκαμψης»

 ****   Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή (ΓΠΚΒ) ιδρύθηκε σύμφωνα με το άρθρο 36Α (όπως ισχύει) του Κανονισμού της Βουλής (ΦΕΚ 139/Α’/10.08.2010) και το ν. 3871 (ΦΕΚ 141Α’/ 17-8-2010). Αποτελεί ανεξάρτητη οργανική μονάδα της Βουλής και λειτουργεί σύμφωνα με τον Ειδικό Κανονισμό για την Εσωτερική Λειτουργία και Οργάνωσή του (ΦΕΚ309/Β’ 12-2-2014).
Tο Γραφείο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Βουλής, και υπάγεται απ’ ευθείας στον Πρόεδρο της Βουλής.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget