Ο Ερντογαν γενικώς αμφισβητεί, το ΝΑΤΟ αδιάφορα σφυρίζει….

Το ημερήσιο (*ΕΙ)ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΕΛΤΙΟ 25/10
Αγαπητοι φίλοι και αναγνώστες σας χαιρετω. Πλησιάζουμε προς την επέτειο του ΟΧΙ και καταλαβαίνω πόσο τελικά προπαγάνδα φάγαμε από τα αριστερα παλικαρια της Μεταπολίτευσης. Το ΟΧΙ έλεγε ο Λαζόπουλος δεν το είπε ο Μεταξάς αλλά ο λαός… Και σκέφτεσαι μετά …μήπως στο δημοψήφισμα ο λαός είπε ΝΑΙ και δεν το ξέραμε; Γιατί εδώ ο λαός πράγματι βροντοφώναξε ΟΧΙ αλλά ο Αλέξης άκουσε ….ΝΑΙ

Αλέξης ο χιουμορίστας: Στην σημερινή συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συνήλθαν τα δύο νέα όργανα, Πολιτικό Συμβούλιο και Εκτελεστικό Συμβούλιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε, στην εισήγησή του, δύο θέματα: την πορεία της διαπραγμάτευσης και το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, σε συνάρτηση με την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ. Αυτά ήταν και τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση που ακολούθησε.
Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, «έχουμε μπροστά μας το μέτωπο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και το μέτωπο με τη διαπλοκή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δυο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η ΝΔ και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά», σύμφωνα με την εκτίμηση που προέβη ο πρωθυπουργός.
Για τις τηλεοπτικές άδειες ειδικότερα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο Λαός και τις κρίνει μόνο ο Λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας». Μια τοποθέτηση που έρχεται σε συνέχεια όσων είχε πει επί του θέματος την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε, επίσης, την Π.Γ. για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε, την προηγούμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες, οι οποίες έγιναν όλες σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.
Προσερχόμενος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Και απάντησε, κοιτώντας το ρολόι του: «Ξέχασα, άλλη μέρα».
Αλέξη είσαι ευφυης ανθρωπος μην μιλάς για διαπλοκή γιατι θα μπλέξεις και σε έχουν ετοιμο για καρατόμηση…. Ετσι την πάτησε και ο Σαμαράς….


Το παιδί της Ραφήνας …εμίλησε: Ο Κώστας Καραμανλής ως συγγραφέας του προλόγου του βιβλίου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Γκιουλέκα προειδοποίησε με σαφήνεια για τα δεινά που περιμένουν την χώρα, υπό την μορφή "εθνικού ακρωτηριασμού" αν "δεν διδαχθούμε από την ιστορία", όπως είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις τελευταίες αναθεωρητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν που με σαφήνεια πλέον ζητεί την κατάργηση της συνθήκης της Λωζάνης και επιζητεί τρόπους de facto επίτευξής της.
Στενοί συνεργάτες του μιλώντας στο pronews.gr, συγκεκριμενοποίησαν ότι αναφερόταν σε δύο τομείς: "Στην ανάγκη επιτέλους οι Ελληνες πολιτικοί να ομονοήσουν και να αντιληφθούν ότι παρήλθε η εποχή που είχαμε την πολυτέλεια να διαφωνούμε στα μείζονα εθνικά θέματα ανέξοδα και δεύτερον στην κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων, η οποία απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως υψηλής ετοιμότητας, λόγω πολυτούς υποχρηματοδότησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και λόγω ηθικού του προσωπικού από την κατάρρευση των συνθηκών διαβίωσής τους ως απόρροια των συνεχών περικοπών στις αποδοχές τους".
 “Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές” έγραψε στον πρόλογο του βιβλίου «Ο Μακεδονικός Αγώνας 1903-1908. Από τις εφημερίδες της εποχής» του Κώστα Γκιουλέκα για να προσθέσει “αναδεικνύει όμως η Ιστορία και ένα άλλο δίδαγμα, την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης, ισχυρής πολιτικής βούλησης και ομοψυχίας σ’ έναν δύσκολο και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο”.
“Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον. Για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές. Για την καταδίκη των πρακτικών που πάντα και παντού οδηγούν σε περιπέτειες. Το δίδαγμα αυτό της ιστορίας είναι πάντα επίκαιρο. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, διεθνούς αναστάτωσης και γεωπολιτικής αστάθειας.
Και αφορά βεβαίως όλες τις ηγεσίες, κατά μείζονα λόγο όμως εκείνες που ρέπουν στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, που υποθάλπουν ανιστόρητους αλυτρωτισμούς που εγείρουν αβάσιμες διεκδικήσεις”.
Επισημαίνει τέλος ότι “η προσπάθεια για ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με όλους τους λαούς είναι ύψιστο καθήκον και κριτήριο υπευθυνότητας ηγεσιών και πολιτών. Υπέρτατο όμως χρέος είναι η προάσπιση εθνικών συμφερόντων”.
Ο Κώστας Καραμανλής αφενός προειδοποιεί πώς μπορεί να υπάρξει μια εθνική καταστροφή με τα δεδομένα που υπάρχουν και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και αφετέρου εμφανίζεται να επιχειρεί να τονώσει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων, απευθυνόμενος περισσότερο όμως στους ψηφοφόρους της δεξιάς που έχουν πιο έντονα τα συναισθήματα του πατριωτισμού.
Πριν από λίγο καιρό ο πρώην πρωθυπουργός είχε κάνει άλλη μία παρέμβαση λέγοντας πώς “η χώρα σέρνεται και θα συνεχίσει να σέρνεται” στέλνοντας και πάλι το μήνυμα της αλλαγής πολιτικής, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στην Τήνο μαζί με συνεργάτες τους. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι συνεργάτες του διαβεβαιώνουν- και αυτό καταγράφεται για πρώτη φορά- ότι "έχει αντιληφθεί, συνειδητοποιήσει, μελετήσει και αναλύσει τις ατέλειες της διακυβέρνησής του"! Και θεωρεί ότι "Τότε μπορεί να είχαμε την πολυτέλεια να κάνουμε κάποια λάθη. Σήμερα όχι. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και θα γίνει σοβαρότερη το επόμενο χρονικό διάστημα με την ύπαρξη της ίδιας της χώρας να δικυβεύεται μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας"!
Θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καλλιεργήσει πιο στενή σχέση με την Ρωσία, καθώς η γεωστρατηγικές ισορροπίες είναι τόσο ρευστές που μπορούμε να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε μια διαδρομή ολοκληρωτικά στραμμένη προς τις ΗΠΑ.
Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά τουλάχιστον δύο-τρεις φορές το χρόνο τηλεφωνικά με τον Β.Πούτιν ενώ ακόμα συχνότερα ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω ασφαλών καναλιών επικοινωνίας.
Και βέβαια δεν ξεχνά ούτε τις αμερικανικές υποκλοπές, ούτε το σχέδιο δολοφονίας του, ούτε τα Δεκεμβριανά του 2008, ούτε τις πυρκαγιές του 2007.
Ειδικά για τα Δεκεμβριανά έχει καταλήξει ότι "Αντιμετωπίσαμε λάθος την κατάσταση. Η χαλαρή αντιμετώπισή της 1500 ταραχοποιών ενθάρρυνε τους κύκλους της ανωμαλίας να προχωρήσουν σε αδιανόητες ενέργειες σε βάρος της χώρας" λέει χωρίς να περιγράφει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σε αυτό έιχε δίκιο ο Καραμανλής του την εστεισαν οι «φιλοι» μας οι Αμερικάνοι….. Αυτός μιλάει πάλι με τον Πούτιν ενώ τον Τσίπρα δεν θελει ο Βλαδίμηρος να τον βλέπει ουτε σε ζωγραφιά…..

Ο Ερντογαν αμφισβητει και τον Εβρο: Με ΝΟΤΑΜ αμφισβητει και θεωρει παρανομες τις  ασκήσεις του Στρατού στον Εβρο. Το ΝΑΤΟ κανει τον Κινεζο και εμεις εκει πολιτικές θεραπαινίδες του συστήματος…..
Ότι και να λέμε τελικά ο Κωστάκης ο Ραφηναίος ηταν εντιμός και ανδρας. Ασκησε βέτο με τα Σκόπια, πηγε εκανε συμφωνίες με τον Πουτιν και τον ριξανε οι Αμερικάνοι όταν «αυθόρμητα» οι πρακτορες της CIA εσπασαν και έκαψαν την Αθηνα…..

Η Ατάκα της ημέρας: Μάνα βάλε μακαρόνια και ερχομαι… Αυτός ο Τόμσεν θέλει και άλλες υπογραφες….Τι να κάνω …κουράζομαι….

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget