Η 8η μοίρα και η ερμηνεία της

« Η μοίρα της πνευματικής μοναξιάς και δημιουργίας»
Η 8η μοιρα είναι η μοιρα της πνευματικης μοναξιας και της δημιουργια. Η αριθμητική τιμη της 8ης μοιρας  ανηκει σε Υδατινο στοιχειο και στο ζωδιο του Σκορπιου. Το 8 μαθηματικα είναι στην κατηγορια των ελλείπων αριθμων αλλα είναι και ο πρωτος ενεργητικος κυβος αλλα και ο πρωτος αρτιομορφος  ζυγος αριθμος εντος της δεκάδας. Αυτό σημαινει πως η παρουσια της 8ης (όπως και της 14ης μοιρας) σε έναν γενεθλιο χαρτη  δινει χαρακτηριστικα υπεραναπληρωσης. Δηλαδη  αυτό που κατά την Ατομική Ψυχολογία καλείται  η ανάπτυξη του ανθρώπου και η εξέλιξη της προσωπικότητας ρυθμίζονται βάσει του αισθήματος μειονεξίας που βιώνει το άτομο και της τάσης του καθ’ όλη την πορεία της ζωής του να αναπληρώσει αυτό το συναίσθημα. Το άτομο προσπαθεί να αποκτήσει κύρος, δύναμη και αναγνώριση. Η επιθυμία αυτή προσκρούει σε διάφορα ατομικά ή κοινωνικά εμπόδια και άλλοτε συνειδητά ή ασυνείδητα αναπτύσσεται ένα αίσθημα αδυναμίας για το ξεπέρασμα των εμποδίων που ονομάζεται αίσθημα μειονεξίας. Το αίσθημα μειονεξίας, ενισχυόμενο και από τυχόν υπάρχοντα σωματικά ελαττώματα ή αλλεπάλληλες απογοητεύσεις και ταπεινωτικές εμπειρίες, δημιουργεί στο άτομο το σύμπλεγμα κατωτερότητας, και αυτό πλέον καθορίζει και ρυθμίζει τη συμπεριφορά και την πορεία της ζωής του.

Το άτομο που αναπτύσσεται και διακατέχεται από το σύμπλεγμα κατωτερότητας διαμορφώνει μια εικόνα για τον εαυτό του ότι είναι «αδύναμο» και ότι δεν διαθέτει δυνάμεις και προσόντα για να πορευτεί στη ζωή του. Έτσι, αναζητά διαφορετικούς ή έμμεσους τρόπους για να μπορέσει να λάβει αναγνώριση και επιβεβαίωση και διαμορφώνει μια τάση αναπλήρωσης και διαμόρφωσης ενός προσωπικού πλάνου/ σχεδίου ζωής.

Έτσι όπως είδαμε παραπάνω η παρουσία της 8ης μοίρας σε ένα γενέθλιο χάρτη θα φέρει μιας μορφή πληγή-τραύμα-απόρριψη όπου τελικά μετατρέπεται (8η μοίρα-αντιστοιχία Σκορπιός όπου ο κυβερνήτης αυτού ο Πλούτωνας μεταμορφώνει και ανασταίνει αφού βεβαίως πρωτίστως έχει επέλθει ένας θάνατος) σε κινητήρια δύναμη. Το όραμα για ισχύ αλλά και έμφυτη ανάγκη για αυθεντικότητα  είναι μέσα σε αυτό που καλούμε ως  «τεχνικά» χαρακτηριστικά της μοίρας . Είναι η μοίρα που σχετίζεται με τα μεγάλα επιτεύγματα κάτω από δύσκολες συνθήκες και μάλιστα …χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

Η 8η μοίρα δίνει μια «σκληρότητα» σε θέματα κριτικής η οποία ξεκινά πρώτα από τον ίδιο του τον εαυτό και κατ’ επέκταση στους άλλους. Είναι η μοίρα όπου σχετίζεται και με τα παράδοξα πράγματα που συμβαίνουν σε έναν άνθρωπο.
Εάν φέρουμε  το 8 στα πλάγια είναι όμοιο με το σύμβολο του απείρου . Και μαθηματικά εκεί ξεκινούν πολλά παράδοξα πράγματα μιας και αρκει να αναλογιστούμε τα παράδοξα του Ζωνωνα του Ελεατη σχετικά με το άπειρο. Και δεν θα μιλήσω για το παράδοξο με τον Αχιλλέα και την χελώνα αλλά με ένα ακόμα πιο δύσκολο πρόβλημα. Το παράδοξο του  πετωντος βελους
Το Παράδοξο του “πετώντος βέλους”.

Το παράδοξο αυτό καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ”αν κάτι είναι σε ηρεμία ή κίνηση σε χώρο ίσο με τον εαυτό του και αν ο,τι κινείται θεωρείται πάντοτε στιγμιαίως, τότε το βέλος στο πέταγμά του είναι ακίνητο ”.
Ας δεχτούμε ότι ένα βέλος τίθεται σε κίνηση ανάμεσα σε δύο σημεία Σ1 και Σ2 και μεταξύ των χρόνων t1 και t2.Ανάμεσα σ’ αυτά υπάρχουν πολλά σημεία Σn και αντίστοιχα κατά την κίνηση πολλά χρονικά σημεία tn με n=1,2,3,...
Το σύνολο των χωρικών σημείων που καταλαμβάνει το βέλος είναι ο χώρος που ισούται προς τις διαστάσεις αυτού του αντικειμένου. Αν λοιπόν φανταστούμε κατά συστοιχία σύνολα αντιληπτικών χωρικών σημείων, απ’ αυτά που το σύνολό τους ισούται προς το διάστημα το οποίο διανύει το κινούμενο αντικείμενο και ανάλογα αν φανταστούμε κατά συστοιχία σύνολα αντιληπτικών χρονικών σημείων της διάρκειας της κίνησής του , τότε τα σημεία του αντικειμένου παρουσιάζονται ακίνητα μέσα στα χωροχρονικά αυτά σημεία. Έτσι όλη η κίνηση του αντικειμένου, η οποία προϋποτίθεται στην εμπειρία μας ως συνεχής, δεν είναι παρά μια εικόνα που συντίθεται από ασυνεχείς φάσεις, δηλαδή μια “κινηματογραφική” και όχι φυσική κίνηση.
Έτσι και ο  «κάτοχος» της 8ης μοίρας όσο ήρεμος δειχνει τοσο «ανησυχος’ είναι…

Η 8η μοίρα και ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα
Η παρουσία της 8ης μοίρας σε έναν χάρτη δείχνει και τον άνθρωπο ο οποίος θα πέσει στην μάχη για να κατακτήσει το ιδανικό του ως ένας νέος Σίσυφος ή ένας άλλος Οδυσσέας. Δείχνει τον άνθρωπο που αν και εμμένει και επιμένει ωστόσο μαθαίνει από τα λάθη του και τις αποτυχίες.  Οι άνθρωποι με μια τέτοια μοίρα στον χάρτη έχουν ως μοττο : ο σκοπός αγιάζει τα μεσα .
Μη μας δείχνετε σκοπό δίχως μέσα.
Γιατί σκοποί και μέσα είναι στον κόσμο τόσο μπλεγμένα,
Ώστε αλλάζοντας το ένα, αλλάζεις και το άλλο.
Κάθε μονοπάτι μας φέρνει μπροστά σε άλλο σκοπό.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget