Πρόστιμα οι Αμερικανοί στους Γερμανούς …και κερδισμένοι οι ΡώσοιΤο ημερήσιο (ΕΙ) δικό σας δελτιο 17/9

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor.blogspot.com σας χαιρετώ. Σήμερα θα είμαστε λιτοί και περιεκτικοί μιας και «παίζει» τρελό ξενύχτι για να βγει στον αέρα η εκπομπή…  του Σαββατου….

Ήταν μια τραπεζουλα που κατάντησε μια …τσουλα: Με απώλειες της τάξης του 1% αποχαιρέτισαν την εβδομάδα τα κυριότερα χρηματιστήρια στηνΕυρώπη, δεχόμενα ισχυρές πιέσεις από την πρόταση των αμερικανικών αρχών για την επιβολή προστίμου, ύψους 14 δισ. δολαρίων, στην Deutsche Bank.
Η μετοχή της Deutsche Bank κατακρημνίστηκε στο -8,47% στα 11,99 ευρώ, μετά την πρόταση των αμερικανικών αρχών, η οποία αποσκοπεί στο «κλείσιμο» της υπόθεση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων του 2008. Η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας ωστόσο, εξέφρασε την έντονη δυσφορία της και διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να καταβάλει ένα τόσο μεγάλο ποσό.
Στον γενικό δείκτη, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,30% στις 6.710 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση κατά 1,49% στις 10.276 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40σημείωσε απώλειες κατά 0,93% στις 4.332 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κινήθηκε πτωτικά κατά 1,00% στις 8.633 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 2,43% στις 16.192 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφάνισε απώλειες κατά 0,74% στις 337,82 μονάδες.
Οι συγκεκριμένες εξελίξεις αποτέλεσαν βαρίδι για το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, με τη Royal Bank of Soctland να διολισθαίνει κατά 4,5%, την Commerzbank κατά 2,50%, την Barclays κατά 2,6% και τη UBS κατά 2,40%.
Άντε να ζήσουμε να την θυμομαστε…

Οι Αμερικανοί κάνουν πίσω και αφήνουν τους Ρώσους να κάνουν παιχνίδι: Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στα τουρκικά ΜΜΕ το δημοσίευμα της γνωστής αμερικανικής εφημερίδας, Washington Post, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με πολεμικά θέματα, να υποβαθμίσει την λεγομένη ρωσική απειλή και να συνεργαστεί στενότερα με τους Ρώσους στους οποίους αφήνει την πρωτοβουλία σε μια σειρά, (δαπανηρών), σημαντικών θεμάτων.
Όπως αναφέρεται, ανατίθεται ντεφάκτο στην Ρωσία πιο ενεργός ρόλος σε μια σειρά σημαντικών διεθνών θεμάτων τα οποία πλέον η Αμερική δεν δύναται να τα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς.
Ένας σημαντικός λόγος για αυτή την εντυπωσιακή εξέλιξη, όπως αναφέρεται, εκτός από την οικονομική διάσταση είναι και ο ηλεκτρονικούς πόλεμος. Τον τελευταίο καιρό οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν δεχτεί μια σειρά ηλεκτρονικών επιθέσεων από μη προσδιορισμένες πηγές, οι οποίες επέφεραν μεγάλα πλήγματα στην γενικότερη παρουσία και δραστηριότητα τους.
Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με δήλωση ανωτάτου εκπροσώπου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, να ανατεθεί στην ρωσική πλευρά πιο ενεργός ρόλος στην αντιμετώπιση διαφόρων διεθνών κινδύνων για την διεθνή ειρήνη και κυρίως στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Σίγουρα η σημαντική αυτή εξέλιξη, αν επαληθευτεί, θα έχει καταλυτικές συνέπειες σε πολλά θέματα και θα είναι άλλη μια επιβεβαίωση της αναδυόμενης δυναμικότητας του ρωσικού παράγοντα στις διεθνείς εξελίξεις.

Να θυμαστε που ακουσατε καποτε καποιον που σας ελεγε πως η Αμερικη…τελειωσε…..

Εκπομπη 17/9: Αξιζει τον κοπο να την ακουσεις….


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget