Αστρολογικη επιβεβαιωση: Ευρηματα στο ναυαγιο των ΑντικυθήρωνΟ Καρλίτο είχε γράψει στην αστρολογική εκτίμηση μηνός Σεπτεμβρίου 2016: Ο Βόρειος Δεσμός σηματοδοτεί λογω της εμπλοκής του Admetos αλλά και του άξονα NE/AD για μεγάλη «φούσκα» στα έσοδα και στο χρηματιστήριο. Η Ελλάδα σιγά-σιγά θα αρχίσει να «ξερνά» από τα έγκατα της αξιόλογα κομμάτια της Ιστορίας της. 

Σημαντικά ευρήματα έφερε στο φως η επιστημονική ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του αμερικάνικου Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole,
η οποία ολοκλήρωσε ανασκαφική αποστολή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. 
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και ανελκύστηκαν, μεταξύ άλλων μικροαντικειμένων και κεραμικής, σκελετικά κατάλοιπα (κρανίο, μακρά και μικρότερα οστά) ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στο ναυάγιο κατά τη βύθισή του. Υπενθυμίζεται ότι οστά από τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά άτομα είχαν ήδη εντοπιστεί στο ναυάγιο κατά τις έρευνες των ετών 1900 – 1901 και 1976. Οι προγραμματιζόμενες ανθρωπολογικές και γενετικές (DNA) αναλύσεις αναμένεται να δώσουν στοιχεία για τον ίδιο τον νεκρό (φύλο, ηλικία θανάτου και ανασύνθεση του τρόπου ζωής του). 

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, σημαντικό εύρημα θεωρείται και η ανεύρεση μιας μολύβδινης καταπειρατηρίας, βάρους 50 κιλών. Πρόκειται για αντικείμενο σχήματος κολουροημισφαιρκού, που εμφανίζει κωδωνόσχημη τομή λόγω κοίλανσης στο εσωτερικό της βάσης του. Βάσει των χαρακτηριστικών του, το αντικείμενο ταυτίζεται με βολίδα για τη μέτρηση του βάθους του θαλασσίου βυθού και τον έλεγχο της φύσης του. Το εργαλείο αυτό θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ασφαλή ναυσιπλοΐα κατά την αρχαιότητα. Οι παλαιότερες καταπειρατηρίες χρονολογούνται τουλάχιστον από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Στο ναυάγιο έχει βρεθεί μία ακόμα καταπειρατηρία κατά τις έρευνες των ετών 1900 – 1901. 


Σας ευχαριστουμε για την υποστηριξη....


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget