Αστρολογική επιβεβαίωση : Δεν "παίζει" η πώληση ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους...

Ο Καρλ το είχε γράψει απο τα τέλη του 2015 πως για το ετος 2016 κρατικές συμφωνίες ή συμβάσεις δεν θα λειτουργησουν και θα ακυρωθουν. Ειδικότερα είχε γράψει στο αρθρο με τίτλο 2016: Προβλέψεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα κόμματα το κάτωθι: "Επιπλέον, η αστρολογική εξίσωση Ετήσιος Ποσειδώνας = γενέθλιο Widderpunkt = γενέθλιος Βόρειος Δεσμός δείχνει ότι όσον αφορά ζητήματα που σχετίζονται με κρατικές συμβάσεις και σχετικές υπογραφές θα προκύψει αδυναμία λειτουργίας τους και τελικά θα υπάρξει ακύρωση ή λύση τους."

Συμφωνα πάντα με το ρεπορταζ
Kλινικά νεκρή μοιάζει να είναι η συμφωνία με την αζέρικη SOCAR για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ ενώ όπως δείχνουν οι νεότερες δηλώσεις σε «ψυχροπολεμικό» κλίμα από τα εμπλεκόμενα μέρη, για τη πώληση του 66% του Διαχειριστή Φυσικού Αερίου τίποτα δεν μαρτυρά πρόοδο και οι δυο πλευρές δύσκολα θα δώσουν τα χέρια. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και η SOCAR, εδώ και έναν μήνα έχουν κατεβάσει τα τηλέφωνα.
Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών ξεκίνησε όταν οι αζέροι αισθάνθηκαν ότι υπήρξε μονομερής ενέργεια από ελληνικής πλευράς στο διαγωνισμό με τροπολογία που ψηφίστηκε στα τέλη Ιουλίου με την οποια τροποποιείται η περιουσιακή βάση του ΔΕΣΦΑ, (δηλαδή, ότι το ελληνικό δημόσιο τροποποίησε τον κανονισμό τιμολόγησης των υπηρεσιών του πάνω στον οποίο στηρίχθηκε και η προσφορά των 400 εκατ. ευρώ που κατέθεσαν το 2013) η οποία όμως όπως υποστηρίζει ο κ. Σκουρλέτης προστατεύει τα ελληνικά νοικοκυριά και την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή από υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη φυσικού αερίου.
«Δεν είχαμε την παραμικρή επικοινωνία με τον κ. Σκουρλέτη από την ημέρα της ψήφισης στη Βουλή της επίμαχης ρύθμισης» λέει ο Αναρ Μαμάντοφ που χειρίστηκε επί τρία χρόνια την υπόθεση, αναφερόμενος στη διάταξη με την οποία στα τέλη Ιουλίου τροποποιήθηκε - μονομερώς, κατά τους Αζέρους, η περιουσιακή βάση του ΔΕΣΦΑ, περιορίζοντας τα ανακτήσιμα έσοδά του.
Σχετικά με την τύχη της ιδιωτικοποίησης, που έχει τραβήξει τρία χρόνια, περισσότερο από κάθε άλλη, ο Μαμάντοφ εξηγεί ότι «η εγγυητική επιστολή της SOCAR λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου», ενώ προσθέτει ότι «είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση που θα διορθώσουν την κατάσταση».
Ο κ. Σκουρλέτης πάντως δήλωσε πρόσφατα ότι "εναπόκειται στους Αζέρους να αποφασίσουν τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν" και συνέχισε: "εμείς με την τροπολογία μας για τα τέλη διέλευσης φυσικού αερίου δεν έχουμε παρέμβει στους όρους του διαγωνισμού, απλώς μετά την προτροπή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας αποτρέψαμε την αύξηση των τελών χρήσης του δικτύου κατά 68%, προστατεύοντας την εγχώρια παραγωγή και τα νοικοκυριά".
Στην ερώτηση τι θα γίνει αν ναυαγήσει ο διαγωνισμός, ο υπουργός είχε πει χαρακτηριστικά: "Αν ο διαγωνισμός ναυαγήσει, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Ουδέν κακόν αμιγές καλού".
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget