Ο Αλέξανδρος Δουμάς μέσα από τη τεχνική του κλειστού κυκλώματος

« Μια ζωή σαν όνειρο κόντρα στα στερεότυπα»
Ο Αλέξανδρος Δουμάς γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1802 στο Ville Cotterets της Γαλλίας. Το πλήρες όνομα του ήταν Αλεξάντρ Νταβύ ντε λα Παγετρί. Ο πατέρας του ηταν  το εξώγαμο παιδί ενός γάλλου μαρκησίου και μιας μαύρης καλλονής από την Αϊτή. Κατά την διάρκεια  της Επανάστασης κατάφερε να γίνει στρατηγός. Όταν όμως ο Ναπολέων έγινε πρώτος ύπατος έβαλε στο περιθώριο τον μιγάδα αξιωματικό, ο οποίος απεβίωσε έναν χρόνο αργότερα, όταν ο Δουμάς ήταν τεσσάρων ετών. Ο μικρός Αλέξανδρος μεγάλωσε φτωχικά με τη μητέρα του στην επαρχία της Πικαρδίας. Το 1823 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και κατάφερε να γίνει γραφέας του δούκα της Ορλεάνης, ο οποίος θα γινόταν αργότερα ο βασιλιάς της Γαλλίας Λουδοβίκος Φίλιππος.
Υπερβολικός σε όλα του από την συγγραφή έως τις απολαύσεις υπηρέτησε την ζωή μα και την ήπιε μονορούφι. Έχοντας στο παλμαρε του επιτυχιες όπως ο Κόμης Μοντεχριστο, οι τρεις σωματοφύλακες, η μαύρη τουλίπα μα και διάφορα άλλα ηταν φυσικό να αποκτήσει εχθρούς. Για παράδειγμα μετά το πέρας του έργου του  Κόμη Μοντεχρίστου κάποιος «κριτικός» της εποχής τον κατηγόρησε πως δεν τα γράφει αυτός. όμως το Σύμπαν που πάντα αποδίδει  αυτό που αξίζει ο καθένας τελικά εκανε τον Δουμα να μείνει στο πάνθεον της Ιστορίας ενώ ο «κριτικός» Εζέν ντε Μιρκούρ πήρε τους λίβελους μαζί του ως προίκα στην επόμενη ζωή…..
Ο Κυβερνήτης του 4ου οίκου (η βάση, το σπίτι, ο πυρήνας μας) είναι η Αφροδίτη ενώ εντος του 4ου οίκου είναι ο Ποσειδώνας στην 18η μοίρα που έχουμε πει κατ επανάληψη πως είναι η μοίρα του κακού. Άρα μέσα στο «κύτταρο» στο ξεκίνημα της ζωής του υπήρχε μια Ποσειδώνια κατάσταση, ένα μυστικό. Αλήθεια πόσο δύσκολο ήταν εκείνη την εποχή να είσαι μιγάς; Η Αφροδίτη του 4ου στον 2ο οίκο (οικονομικά και συναισθηματικά αποκτήματα μα και στάση ζωής) σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και σε σύνοδο με Δια και Κρόνο αντίστοιχα. Έσοδα μα και χασούρες εξαιτίας κακοδιαχείρισης.
Ο κυβερνήτης του 3ου οίκου είναι ο Χείρωνας (*κυβερνά κατά την γνώμη την Παρθένο) με την ακμή του 3ου οίκου να είναι στην 24 μοίρα της Παρθένου (*άρα Παρθενίσια μέθοδος με Ιχθυακή ευαισθησία λογω του ότι 24η μοίρα αντίστοιχη στο ζώδιο των Ιχθύων). Ο κυβερνήτης του 3ου (λόγος, γραφή, επικοινωνία) ο Χείρωνας (*η πληγή, το «δίδαγμα») στον 5ο οίκο (χόμπι, απόλαυση, παιδιά). Άρα έχουμε τα γραπτά που απευθύνονται στα παιδιά και έχουν έναν μυθιστορηματικό χαρακτήρα (λόγω της μοίρας της ακμής του 3ου οίκου-Ποσειδώνια κατάσταση). Επιπρόσθετα εντος του 3ου οίκου είναι ο Ουρανός (πρωτοπορία) στο ζώδιο του Ζυγού (δικαιοσύνη) στην 3η μοίρα (αντιστοιχία στο 3ο ζώδιο του ζωδιακού άρα Δίδυμοι) που η ακμή των Διδύμων πέφτει στον χάρτη του στον 11ο οίκο (το θέαμα, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση). Ο Ουρανός κάνει όψη 135ο με τον Άρη στον 10ο οίκο και η διαφορά αριθμητικής τιμής (ΔΙ.Α.Τ δηλ. η ανοχή για να είναι ακριβής η όψη) είναι 2 μοίρες άρα ψάχνουμε να δούμε το 2ο κατά σειρά ζώδιο που δεν είναι άλλο από το ζώδιο του Ταύρου. Η Αφροδιτη , κυβερνητης του Ταυρου, είναι στον 2ο οικο στο ζωδιο της Παρθενου δειχνοντας αφ ενός τα εσοδα αφ ετερου τις εχθρες που ειχε στην ζωη του…
Ελπίζω να καταλάβατε πως λειτουργεί το κλειστό κύκλωμα…..
Karl-Heinz Ottinger©2016
«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς. Αφ' ενός, δεν κάθισα
να μάθω τι αρέσει στους πολλούς κι αφ' ετέρου, τα όσα ήξερα εγώ βρίσκονταν
μακριά από τη δική τους αντίληψη». Επίκουρος

Δημοσίευση σχολίου

Για να κάνω και λίγο χιούμορ, εγώ το "κλειστό κύκλωμα" το έμαθα στη ΜΥΚ.... αλλά ΟΚ, τώρα το κατάλαβα καλύτερα!

karl καλησπερα εξαιρετικο,εαν εχεις χρονο καποια στιγμη να μας παρουσιαζες το χαρτη του Lothar von Metternich, 1773-1859), ο οποιος πολεμησε τους Ελληνες,θα ηταν πολυ ενδιαφερον.

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget