15/8/1940 Ο τορπιλισμός και βύθιση της «ΕΛΛΗΣ» στην Τήνο

Στις 15 Αυγούστου του 1940 και περί ώρα 08:25' λίγο πριν τη λιτάνευση της ιερής εικόνας, και ενώ στη προκυμαία υπήρχε ήδη πολύς κόσμος, υποβρύχιο "εν καταδύσει" πλησίασε τον θαλάσσιο χώρο εξαπολύοντας τρεις τορπίλες κατά του ευδρόμου ΕΛΛΗ, εκ των οποίων μόνο μία έπληξε αυτό, προκαλώντας έκρηξη στο μηχανοστάσιο και πυρπόληση των δεξαμενών πετρελαίου, με 9 νεκρούς και 24 τραυματίες. Οι δε άλλες δύο τορπίλες αστόχησαν και εξερράγησαν στη προκυμαία χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν θύματα. Παρά τις προσπάθειες όμως που κατέβαλε το πλήρωμα τελικά το ΕΛΛΗ βυθίστηκε περίπου μία ώρα μετά στις 09:45΄ και το πλήρωμα αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει πηδώντας στη θάλασσα.

Για καλή τύχη των τραυματισμένων ναυαγών, στην περιοχή βρίσκονταν τα αλιευτικά σκάφη ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ και ΕΛΕΝΗ, ιδιοκτησίας Μιχάλη Σπυρ. Πετυχάκη. Αψηφώντας τον κίνδυνο της αναμενόμενης εκρήξεως της Έλλης, ο Καπετάν Μιχάλης Πετυχάκης έδωσε σήμα στα σκάφη του να προσεγγίσουν και να περισυλλέξουν 24 τραυματίες ναυαγούς προτού υπάρξουν περισσότερα θύματα. Για την ηρωική του πράξη τιμήθηκε μαζί με το πλήρωμα του από τον Βασιλιά Γεώργιο και την Ελληνική κυβέρνηση με Τιμητική Ευαρέσκεια.

Στη συνέχεια το υποβρύχιο απομακρύνθηκε χωρίς να καταστεί γνωστή η ταυτότητά του. Από την έρευνα που διενεργήθηκε στη συνέχεια από πραγματογνώμονες αξιωματικούς του ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού, επί των θραυσμάτων των τορπιλών που είχαν εκραγεί στη προκυμαία, διεπιστώθη αμέσως ότι επρόκειτο για ιταλικές τορπίλες.

Η τότε ελληνική κυβέρνηση (του Ι. Μεταξά) τήρησε απόλυτα μυστική την πραγματογνωμοσύνη εκείνη, (η οποία τελικά δημοσιεύτηκε με φωτογραφίες δύο ημέρες μετά την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, δηλαδή στις 30 Οκτωβρίου του 1940), αλλά και με ταυτόχρονη απαγόρευση στον τύπο για οποιοδήποτε υπαινιγμό εθνικότητας του υποβρυχίου. Παρά ταύτα όμως από την πρώτη στιγμή η ελληνική κοινή γνώμη ουδεμία αμφιβολία έτρεφε περί της εθνικότητας των υπευθύνων.

Το «ΕΛΛΗ» ναυπηγήθηκε το 1912-1913 στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Κίνας αλλά η επανάσταση των Κινέζων έμελλε να το φέρει σε ελληνικά χέρια.

Ο Τορπιλισμός υπό το πρίσμα της Uranian
Ο Ήλιος του αυτοτελούς χάρτη ισούται KN/KR= MA/KR =MC/HA = KN/ZE=MA/ZE που ερμηνεύεται ως το να εμπλακεί κανείς σε αγώνα ενάντια της πολιτείας ή του Κράτους, το άτομο που ενεργεί ανεξάρτητα. Ανώτερος Αξιωματικός, Η θλίψη και στενοχώρια που προκαλούν αρσενικά άτομα.Ένας ηγέτης στα δύσκολα. Δεν φοβάμαι την φωτιά. Η ειδική αποστολή. Ο commander….

Ας το δούμε λίγο με τον χάρτη του 1830 …με συντεταγμένες ΛΟΝΔΙΝΟΥ αφού εκεί υπεγράφη η Συνθήκη του Λονδίνου…. αλλά με άλλη ώρα αφού ο Ωροσκόπος στις 2ο των Διδύμων δεν "παίζει".
Ο προοδευμένος Ωροσκόπος με απόκλιση 0.0.33’’ ισούται με τον άξονα Admetos/Vulcanus (*το χτύπημα της μοίρας) από ένα σκληρό άτομο.
Ο διελαύνων Ουρανός (*τα ξαφνικά γεγονότα) συναντά τον προοδευμένο Ουρανό αλλά και τους γενέθλιους άξονες Μεσουρανημα/Hades (*θλίψη, πένθος, απώλειες) και Άρη/Ουρανού (*ξαφνικός τραυματισμός, αιμορραγία) και ως ερμηνεία έχουμε στεναχώρια από ξαφνικό θάνατο.
Ο προοδευμένος Ζευς ισούται με Ποσειδώνα και Μεσουράνημα /Vulcanus που μιλά για την «εποπτια μηχανων», το να «καει» κάποιος (*κυριολεκτικά).
Ο Ζευς είναι σε επαφή με το προοδευμενο μεσοδιάστημα Ερμη/Hades και μιλάει για χλευασμός μιας στρατιωτικής φρουράς (*μην ξεχνάτε όλοι έβλεπαν την περιφορά της εικόνας της Μεγαλόχαρης).
Ο Προοδευμένος Hades ισούται με τα γενέθλια μεσοδιαστήματα Μεσουρανηματος/Δια, Μεσουρανηματος/Πλούτωνα, Άρη/Zeus και Μεσουρανηματος/Cupido που σημαίνει Μια καριέρα-μια φήμη- μια ζωή σε ελεύθερη σε ελεύθερη πτώση. Μια κατάσταση όπου πάει από το κακό στο χειρότερο. Απώλειες μέσω πολεμοχαρών περιστάσεων, Θάνατος από πυρκαγιά ή μέσω σοβαρού τραυματισμού.
Τέλος ο προοδευμένος Άρης ήταν σε επαφή με τον διελαύνοντα άξονα Hades/Vulcanus ( Ωμή βία. Η δύναμη του κακού. Διαφθορά. Ασχήμια. Κακίες. Οι σκοτεινές δυνάμεις που πράττουν σκοτεινές πράξεις). Μεγάλη καταστροφή. Δυνατές πράξεις του πολέμου. Εξέγερση ενάντια στην κατοχή.

Αυτή ήταν η αρχή του κακού που κορυφώθηκε την 28ην Οκτωβρίου 1940.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget