Άντε παλικάρια φάγαμε τον μήνα…

Το ημερήσιο (**ΕΙ)ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ 30/6

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor.blogspot.com σας χαιρετώ. Ελπίζω να μην χάνετε το κουράγιο σας. Μην μου λιγοψυχάτε τώρα που τα πράγματα είναι …στο τσακ… Τελικά ο Τσιπρας νόμιζε πως οι Κινέζοι θα έκαναν τον «Κινέζο» που τους άλλαξε την σύμβαση αυτός ο τυχαίος ο Δρίτσας. Το ωραίο είναι πως το κακό που έκανε ο Τσιπρας στην αριστερά δεν το έχει κάνει ούτε ο εμφύλιος μητε ο Μητσοτάκης….. Τώρα υπάρχει δημοσκόπηση που δίνει 30% στον Κουλη και 23,5% στον Αλέξη επισημαίνοντας πως το 53.5 % των ελλήνων ψηφοφόρων είναι εντελώς για κλάματα…..
Ας δουμε την επικαιρότητα ….

Ο Ερντογάν προσκυνησε και δημιουργησε περισσότερα προβλήματα από οσα θεωρητικά πηγε να κλεισει¨: Η Ρωσία έσυρε μέχρι τέλους την Τουρκία και η Άγκυρα υπέκυψε ίσως νωρίτερα από το αναμενόμενο. Πλέον ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει σοβαρό πρόβλημα με τις ΗΠΑ. Η Ρωσία πέτυχε να ξεπαγώσει ο "Greek Stream" και την πλήρη στροφή της Άγκυρας στο συριακό και όχι μόνο.

Η Ρωσία στην ουσία πήρε ότι ζήτησε: Κατασκευάζει και τον αγωγό από το κοίτασμα "Λεβιάθαν" προς την Τουρκία. Φυσικά όλα εξαρτώνται από την Τουρκία αν τηρήσει όλα όσα δεσμεύτηκε. Η Τουρκία αναμένεται να καταθέσει αίτημα για ένταξη στη Συνεργασία της Σαγκάης, Ρωσία και Κίνα θελουν να περάσει η Άγκυρα υπό τη δικιά τους επιρροή για να κυριαρχήσει ο "Δρόμος του Μεταξιού". Kαι είναι αποφασισμένες να το πετύχουν είτε με πλήρη υποταγή είτε με διάλυση...

Οι ΗΠΑ αντέδρασαν έντονα στην προσέγγιση Ρωσίας-Toυρκίας και ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για την Ελλάδα για ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ... 

«Είμαστε πολύ έκπληκτοι από τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν. Βλέπουμε την απολογία του Τούρκου Προέδρου  ως μια εντελώς ακατάλληλη κίνηση και θα ήθελα να ακούσω τη θέση του ιδίου  προσωπικά. Ως εταίρος του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν μας απογοητεύει. Ελπίζουμε ότι η απολογία της Τουρκίας  προς τη Ρωσία  κατά τη διάρκεια της «πτώσης» του  ρωσικού μαχητικού θα αναθεωρηθεί.  Σε αντίθετη περίπτωση, οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να αλλάξουν  τις σχέσεις τους με την Τουρκία», δήλωσε η Νούλαντ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν  την Τουρκία να παραμείνει πιστή  στις δημοκρατικές αρχές για τις οποίες αγωνιζόμαστε στη Συρία. Σε οποιαδήποτε άλλη  θέση εμείς και οι εταίροι  μας στο ΝΑΤΟ, θα τη θεωρήσουμε ως  απαράδεκτη», κατέληξε η Νούλαντ.

Ο Βλαδίμηρος Πουτιν με την γενέθλια Σελήνη στον 8ο οικο στο ζωδιο των Δίδυμων απέδειξε πως είναι grand master στην γεωπολιτική σκακιέρα. «Διέταξε» εν μέσω θέρους να πάνε οι Ρώσοι στην Τουρκία για διακοπές ενώ από την άλλη οι Κούρδοι και το PKK βαζουν βόμβες κατά βούληση. Εσύ εάν ήσουν Ρώσος θα πήγαινες; Από την άλλη ο Ερντογαν ως γνήσιος Ψαρούκλας κάνει μια συμβολική κίνηση με τον διελαύνοντα Ποσειδώνα σε σύνοδο με τον Ερμή…. Ωπερ σημαίνει μολίς έρθει στα ίσια του ο Κρόνος και ξανακάνει τετραγωνο με τον Ερμή …ο Ερντογαν θα τον πιει στεγνά… διότι καλό το γλείψιμο και το παραμύθι αλλά χρειάζεται ρεαλισμός…
Σας θέλω να εισαστε ψαγμένοι....Πρέπει στην Ιταλία να «κουρευτουν» οι καταθεσεις: H Γερμανία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε απόπειρα προστασίας των επενδυτών από απώλειες, αν η Ιταλία προχωρήσει στα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Bloomberg.
Η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ υποστηρίζει πως οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση των προβληματικών τραπεζών πρέπει να ισχύουν για όλα τα σχέδια διάσωσης. Στους κανονισμούς αυτούς περιλαμβάνεται και η επιβολή απωλειών σε ορισμένους μετόχους και πιστωτές, προτού χρησιμοποιηθούν δημόσια κεφάλαια, σημείωσε η πηγή.
Η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι εξετάζει τη στήριξη των τραπεζών με 40 δισ. ευρώ, μέσω κεφαλαίων ή εγγυήσεων.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει πως η Ρώμη επιδιώκει μια εξάμηνη εξαίρεση (waiver) στην ισχύ των κανονισμών για το bail-in, επιτρέποντας στο κράτος να ενισχύσει τις τράπεζες, χωρίς να επιφέρει απώλειες στους επενδυτές.
Η κυβέρνηση του Βερολίνου απορρίπτει το επιχείρημα της Ρώμης, ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος συνιστά «έκτακτη συνθήκη», που με βάση τους νόμους της Ε.Ε. επιτρέπουν σε μια κυβέρνηση να προσφέρει στήριξη σε μια εταιρεία, ανεξάρτητα από τους ισχύοντες κανονισμούς.
Όπως ειχαμε πει και στις ραδιοφωνικές εκπομπές η Ιταλία εχει μεγάλο πρόβλημα και ιδιιατερα μετα το τελος του καλοκαιριου ο Κρονος ορθοδρομος θα οδευει καλπάζωντας για τον 2ο οικο (*οικονομικά). Τωρα κουρεμα, hair-cut ή ανταυγειες …παντως μια κομμωτική τεχνική είναι αναποφευκτη… (*Μην γελάτε… εχουν…και άλλοι σειρά)…


Τραπεζικά funds παιζουν μεγαλή μπάλα και ελεγχουν απόλυτα τις τραπεζες μας…:  Τον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς, της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, επιχείρησαν να αναλάβουν σήμερα ξένα κερδοσκοπικά funds, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία.

Σε πρώτη φάση κατάφεραν να ματαιώσουν την επιλογή του Χρήστου Παπαδόπουλου στη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας στο προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αναβλήθηκε.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιου είδους απόπειρα ξένων funds και βέβαια δεν θα είναι η τελευταία. Ομάδα ξένων μετόχων της Τράπεζας κατάφερε την ματαίωση της ανάδειξης του παρά την επιλογή του μετά από διεθνή διαγωνισμό. Βασικά ένα fund που ελέγχεται από τον Γ.Πόλσον το οποίο "σπρώχνει" σε επαναφορά του προηγούμενου διευθύνοντος συμβούλου Άνθιμου Θωμόπουλου και την απομάκρυνση, προφανώς, του ισχυρού άνδρα της Τράπεζα Μ. Σάλλα, έτσι ώστε να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της τράπεζας.

Η κόντρα ξεκίνησε πριν λίγο καιρό και εφόσον βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος θεώρησε ότι το project δεν προχωρά καλά και "αποκεφάλισε" Θωμόπουλο, ο οποίος και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Το γεγονός αυτό, πάντως, προκάλεσε την οργή των διαχειριστών των ξένων funds, οι οποίοι, προφανώς, είχαν διαφορετική άποψη!

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε μέχρι και σε επίπεδο SSM, όπου τα ξένα funds έχουν πάρα πολύ καλές προσβάσεις, ενώ και η Τράπεζα της Ελλάδος εγκατέλειψε την πολιτική που ακολουθούσε για "αναχαίτιση" των κερδοσκοπικών funds, διασπώντας εταιρείες μετά από την απόκτηση του πλήρους ελέγχου τους. Στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα είναι αρκετά πιο σοβαρό καθώς μιλάμε για τράπεζα και όχι για μία οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Πάντως η περίπτωση της Πειραιώς είναι χαρακτηριστική των επιθέσεων που θα γενικευθούν από τα ξένα κερδοσκοπικά funds για να αναλάβουν τον έλεγχό τους. Είναι η πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία που κερδοσκοπικά funds επιχειρούν να αναλάβουν τη διοίκηση συστημικών τραπεζών και βέβαια την ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα "παλιά" τραπεζικά "τζάκια" που δεν κατάφεραν να τις προστατέψουν θωρακίζοντάς τες την "χρυσή εποχή".

O Hades εχει εξισωσεις ...τρέλα                                                                  Ετσι θα βγουμε αερα .....

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget