Ο Ντράγκι θα μας «χαλαρώσει» ή θα μας «σταυρώσει»….

Ο Ντράγκι θα μας «χαλαρώσει» ή θα μας «σταυρώσει»….
Το ημερήσιο (ΕΙ)ΔΙΚΟ μου Δελτίο 22/6

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες σας χαιρετώ. Πολλά και όμορφα πράγματα μας περιτριγυρίζουν. Ο Γιουνκέρ ο «μέθυσος» ηρθε στην Ελλάδα και το «έπαιξε φίλος» ενώ ο Αλέξης κάνει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό αφού η λέσχη λουγκρεμπεργκ έχρισε πρωθυπουργό της χώρας τον αετομάτη γιο του απέθαντου. Και μετά αφού όλοι αυτοί παίρνουν εντολές από έξω στο παίζουν πατριώτες. Αυτές οι οικογένειες καλέ μου αναγνώστη είναι χειρότερες και από την «σικελική μαφία». Μόνο που οι Σικελοί έχουν λόγο και μπέσα σε αντίθεση με τους δικούς μας πολιτικούς….

Άραγε έρχονται και άλλα δημοψηφίσματα –EXIT?:T ην επιθυμία της εξέφρασε η Μαρίν Λεπέν, η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (Front national, FN) υπογραμμίζοντας ότι είναι εναντίον της «ολοκληρωτικής» Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζητώντας να διεξαχθεί σε «κάθε χώρα» μέλος της ένα δημοψήφισμα όπως αυτό που θα γίνει μεθαύριο στη Βρετανία για να κριθεί εάν θα παραμείνει η όχι στην ΕΕ.
Η ευρωβουλευτίνα αυτοπαρουσιάστηκε ως «υπερασπίστρια της ελευθερίας των λαών να ορίζουν το πεπρωμένο τους, να επιλέγουν τους νόμους τους». «Αυτό το οποίο ζητώ είναι (να διεξαχθεί) ένα δημοψήφισμα στη Γαλλία. Κάθε χώρα της ΕΕ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί με δημοψήφισμα», δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.
«Έχουν περάσει 11 χρόνια αφότου οι Γάλλοι κλήθηκαν σε δημοψήφισμα και την τελευταία φορά ο λόγος τους προδόθηκε» από τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, πρόσθεσε η Λεπέν, επαναλαμβάνοντας τη συνεχώς επανερχόμενη καταγγελία του FN που σχετίζεται με το δημοψήφισμα του 2005 για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. (Εμεις δεν μασάμε όμως …ο λόγος μας συμβόλαιο)
«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα» στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, «η ΕΕ βρίσκεται υπό διάλυση, θραύεται παντού. Μπορεί κανείς να περιμένει τον κατακλυσμό, την έκρηξη, ή να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να οικοδομήσουμε την Ευρώπη των Εθνών, που θα αντικαταστήσει την ολοκληρωτική ΕΕ που γνωρίζουμε σήμερα», συνέχισε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς. Επέμεινε στο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ολοκληρωτική» διότι «μας έγινε σαφές ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να ακυρώσει τις συνθήκες». Η Λεπέν πρόσθεσε «εάν ήμουν Βρετανίδα, θα ψήφιζα υπέρ του Brexit».
 Η παρουσία του Ουρανού στον Κριό  βγάζει αυξηση των εθνικιστικών τάσεων ανα΄την Ευρωπη (*και όχι μόνο). Περιμένουμε «ντομινο» δημοψηφισμάτων….

Ο Ντράγκι θα μας δώσει ….την ευχή του: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξετάσει την αποκατάσταση της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στη φθηνή χρηματοδότησή της πολύ σύντομα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι μιλώντας ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Πηγές ενημερωμένες για το θέμα αυτό είπαν νωρίτερα σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η απόφαση ενδέχεται να ληφθεί αύριο, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, δίνοντας στις ελληνικές τράπεζες τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά φθηνή χρηματοδότηση έπειτα από έναν χρόνο και πλέον.
Η ανάκτηση της πρόσβασης θα ήταν, σχολιάζει το Ρόιτερς, ένα μεγάλο βήμα προς την εξομάλυνση για μια οικονομία που βαραίνουν οι έλεγχοι κεφαλαίων και οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της.
Ο Ντράγκι πρόσθεσε πάντως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει περαιτέρω όρους πριν να είναι σε θέση να συμπεριληφθεί στις αγορές αξιογράφων ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μηναία βάση, κυρίως κρατικών ομολόγων.
Η κατάσταση στην Ελλάδα θα συνεχίσει να σταθεροποιείται, επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σήμερα ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.
Καθοριστικής σημασίας θα είναι -όπως υποστήριξε- η νέα νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια, καθώς θα επιτρέψει στις τράπεζες την καλύτερη διαχείριση τους. Με τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τα capital controls θα μπορέσουν να χαλαρώσουν, είπε. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, επισήμανε.
Τι απάντησε ο Μάριο Ντράγκι στους Έλληνες ευρωβουλευτές
Στο πλαίσιο της διαδικασίας οικονομικού διαλόγου ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απαντώντας σε ερωτήσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών, Γιώργου Κύρτσου και Νότη Μαριά, ο Μ. Ντράγκι ανέφερε:
«Θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσω τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα για τη σταθεροποίηση μιας κατάστασης, η οποία ήταν πράγματι πολύ δύσκολη. Οι προαπαιτούμενες δράσεις που είχαν συμφωνηθεί, έχουν υλοποιηθεί και η απόφαση του ΔΣ του ΕΜΣ για την καταβολή της δόσης έχει ήδη ληφθεί. Ο συνδυασμός αυτός, μακρο-οικονομικών πολιτικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχει δημιουργήσει και θα συνεχίσει να παράγει, περαιτέρω σταθεροποίηση, ενώ επίσης θα δημιουργήσει τις συνθήκες για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης» σημείωσε ο κ. Ντράγκι και συνέχισε: «Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας καλύτερης συνολικά οικονομικής κατάστασης. Υπάρχουν βεβαίως αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως για παράδειγμα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η επιβάρυνση που επιφέρουν στον τραπεζικό τομέα – για το λόγο αυτό, η σχετική νομοθετική ρύθμιση είναι πολύ σημαντική, καθώς θα επιτρέψει στις τράπεζες να διαχειριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να απαλλαγούν από το βάρος αυτό που καθυστερεί την παροχή πιστώσεων, καθιστά τις τράπεζες πιο αδύναμες - και στην πραγματικότητα, υπονομεύει τη δυνατότητά τους να υποστηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα.
Αν δεν καταλάβατε η ουσία είναι να πάρουν τα κορακια των founds τα μη εξυπηρετουμενα δανεια για να «ξαλαφρωσουν» οι τραπεζες… Δηλαδή εισαστε τελειως ηλίθιοι απλά τωρα αποδείξτε το


ΕΡΧΕΤΑΙ σε λίγες και σημερα......
Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget