Αλέξη… τέρμα το διάλλειμα …και άνευ… σιέλου


Το ημερήσιο (ΕΙ)ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ 28/6

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor.blogspot.com σας χαιρετώ. Ελπίζω να είσαστε καλά και να απολαμβάνετε το ελληνικό καλοκαίρι… Κυρά Μερκέλ ότι και να κάνεις η θάλασσα είναι  10 λεπτά και έχουμε μέση θερμοκρασία αυτό που για εσάς είναι καλοκαίρι. Δεν σε χαλάει που οι «Εγγλέζες» σε έφτυσαν και υπάρχει και συνέχεια…Μην χαλιέστε κάποιοι ...δεν πέθανα, δεν τα παράτησα.... ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ 

Οι Γερμανοί είναι υπερφίαλοι και αλλάζουν ξαφνικά την στάση τους: Θα ήταν καλό η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει και να εφαρμόσει γρήγορα το οικονομικό πρόγραμμα στο οποίο έχει συμφωνήσει, ώστε να μην υπάρξουν πιθανές αχρείαστες επιπλοκές λόγω του Brexit.
Αυτό σημείωσε προς τα μέσα ενημέρωσης ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος κατά τη συνομιλία που είχε με έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Όπως πρόσθεσε, η υπομονή αρκετών κρατών – μελών έχει εξαντληθεί, ενώ επιπλέον η αφοσίωση πολλών στην επίλυση του γρίφου του Brexit θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια να μην μπορούν οι σημαντικοί παίκτες να παρέμβουν στο ελληνικό ζήτημα εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο σε ενδεχόμενη νέα κρίση.
Εργασιακή νομοθεσία
Κατά τον ίδιο αξιωματούχο, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τις εξελίξεις γύρω από το τρίτο Μνημόνιο, η Ελλάδα ανέκτησε σημαντικό μέρος της ανταγωνιστικότητας που είχε απωλέσει, αλλά το πρόβλημα δεν είναι πλέον το εργατικό κόστος αυτό καθεαυτό. Αλλαγές στην εργασιακή νομοθεσία είναι εμφανώς πάνω στο τραπέζι λόγω της επικείμενης δεύτερης αξιολόγησης διότι θεωρούνται χρήσιμες και για τόνωση της ανάπτυξης, αλλά αυτές αφορούν σε δύο άλλα ζητήματα: πρώτον, στιςσυλλογικές διαπραγματεύσεις και, δεύτερον, στις ομαδικές απολύσεις (ζήτημα στο οποίο επιμένει πολύ και το ΔΝΤ).
Σε σχέση με αυτά τα δύο ζητήματα, ο κοινοτικός αξιωματούχος σημείωσε ότι οι θεσμοί έχουν ταυτόσημη άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή σε ένα καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως αυτό που ίσχυε πριν από την κρίση. Το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να έχει επίδραση στο ζήτημα του καθορισμού του κατώτατου μισθού, αλλά όχι σε ό,τι αφορά στη μείωσή του. Αναφορικά με τις συλλογικές απολύσεις, είναι επίσης σαφές ότι το σύστημα που προβλέπει την ανάμιξη του υπουργού στην έγκριση τους είναι μοναδικό στην Ευρώπη και η ελληνική νομοθεσία θα πρέπει να εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκές προοπτικές.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι επίσης σημαντική. Κοινοτικός αξιωματούχος σημείωσε, στην ίδια συνάντηση, ότι ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί αυτή μέχρι το τέλος του προσεχούς Οκτωβρίου. Στη δεύτερη αξιολόγηση περιλαμβάνονται περισσότερες από 40 δράσεις. Η έμφαση δεν θα είναι σε μέτρα δημοσιονομικά ή χρηματοπιστωτικά μέτρα, αλλά θα αφορά κυρίως σε εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί αλλά και στην εξειδίκευση ορισμένων άλλων (όπως πχ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια).
Η ίδια κοινοτική πηγή σημείωνε ότι θα ήταν καλό μία σειρά από ορόσημα, όπως πχ για τις ιδιωτικοποιήσεις ή για την ανεξάρτητη αρχή εσόδων, σε σχέση με την επόμενη αξιολόγηση θα μπορούσαν να προωθηθούν εντός Ιουλίου για να ελαφρύνουν το χρονοδιάγραμμα. Οι θεσμοί θα επιμείνουν και σε μία νέα προσπάθεια ανοίγματος και απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, η ολοκλήρωση της δομής του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και η προώθηση μερικών ακόμη αλλαγών στη δημόσια διοίκηση (αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια και κινητικότητα στο Δημόσιο). Αναμένεται να επανέλθει επίσης η συζήτηση για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.
Ο υποθετικός Kronos από διέλευση θα αναγκάσει την κυβέρνηση  να βάλει το μαχαίρι βαθειά στο κόκκαλο των Ελλήνων ή στο λαιμό της. Γεγονός είναι πως όπως έχω πει κατ’ επανάληψη πως η στάση των εταιρων αλλάζει ενώ παράλληλα από τον άλλο μηνα θα εχουμε και τα σεναρια συμμετοχής ή μη του ΔΝΤ στο «προγραμμα»

Ο Αποστόλης δίνει λύσεις… : Να δώσει λύση στο «μεγάλο πρόβλημα» που υπάρχει Πανελλαδικά... θέλει να δώσει ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος. 

Σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, ο Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει πρόθυμος να φιλοξενήσει στην περιοχή του το νεκροταφείο αλλοθρήσκων αφού κανένας άλλος Δήμος δεν θέλει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στον Πατούλη με θέμα: «Δημιουργία νεκροταφείου αλλοθρήσκων»:

«Σεβαστέ πρόεδρε της ΚΕΔΕ, φίλε Δήμαρχε Γεώργιε Πατούλη,

Κατόπιν της προφορικής μας συζήτησης μαζί με τους εκπροσώπους των αλλόθρησκων Ελλάδας, ζητώ την μεσολάβησή σας ως επισπεύδων στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ώστε να γίνει στην περιοχή του Δήμου Στυλίδας, σε δημοτική έκταση, νεκροταφείο αλλοθρήσκων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος μου έτσι επιλύει το μεγάλο πρόβλημα Πανελλαδικά, διότι κανένας άλλος συνάδελφος δεν δέχεται να υλοποιηθεί νεκροταφείο αλλοθρήσκων στο Δήμο του.

Βεβαίως βασική προϋπόθεση, είναι η συναίνεση και η ευλογία του οικείου Μητροπολίτη κυρίου Νικολάου της Φθιώτιδας».

Με τιμή  
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

Αυτά είναι ωραία νέα… Μπράβο ρε Απόστολέ….


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget