Διαπραγματευομαι, τα δίνω ολα και παίρνω...κατι σαν τίποτα


Το ημερήσιο (ΕΙ)ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ 24/5
Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor.blogspot.com καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα ειδικό δελτίο. Ένα δελτίο που έχει γίνει αγαπημένη συνηθεια και θα παραμείνει… για όσο χρειαστεί.
Οι «δικοί» μας πολιτικοί τελικά εκτός ελαχίστων είναι «καραγκιόζηδες» και «παρτάλια» που τελικά όπου τους πετυχαίνεις πρέπει να τους φτύνεις… Ψηφίζουν με πόνο καρδιάς για να μην φύγουν από την Βουλή και έχουν πόνο τσέπης…. Αλλά ευτυχώς το Σύμπαν –ο Θεός- έχει άλλη άποψη…

Μην περιμένετε να πω για Eurogroup, αξίες, κόμματα και αποκόμματα… Αυτά θα τα πούμε Τετάρτη 25/5 και ώρα 22:00

αστειες εικονες με ατακες

ΔΝΤ και αλλά πολλά: Σε μια κίνηση... ματ προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα την ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, λιγότερο από 24 ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Η κίνηση αυτή, είχε... στόχο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς το Ταμείο θέλει να ασκήσει έντονες πιέσεις στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας που έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία του στο θέμα του χρέους.  
Στοιχεία την ανάλυσης είχαν διαρρεύσει και όπως αναφέρεται ολοκληρώθηκε σήμερα αλλά δεν συζητήθηκε, ούτε εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.
Στην έκθεση το Ταμείο μιλά για την ανάγκη μιας εμπροσθοβαρούς και άνευ όρων ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα. Όπως αναφέρει η χώρα πρέπει να λάβει άμεσα «παραχωρήσεις» σε ότι αφορά τα νέα δάνεια με μεγαλύτερη περίοδο χάριτος, μετάθεση πληρωμών και σταθερά επιτόκια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ζητά η επόμενη δόση (που θα συζητηθεί αύριο) να δοθεί με νέους όρους -επιμήκυνση και σταθερά επιτόκια, για να δοθεί σήμα στις αγορές.
Αυτό θα έστελνε ένα σημαντικό σήμα προς τις αγορές για τη δέσμευση των ευρωπαίων εταίρων να εκπληρώσουν όλα τα στοιχεία της αναδιάρθρωσης, τονίζει. Σημειώνει πάντως ότι το ΔΝΤ αντιλαμβάνεται και στηρίζει την ιδέα να εξαρτηθεί η μελλοντική ελάφρυνση χρέους από την εφαρμογή του προγράμματος. Τονίζει όμως ότι αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν λήξει το πρόγραμμα, δεδομένου ότι θα πρέπει όλο το σχέδιο να στηρίζει την αρχή του Ταμείου ότι η προσαρμογή θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός προγράμματος ώστε η χώρα να αποκτήσει την επενδυτική εμπιστοσύνη.
Το Ταμείο πιέζει στην έκθεση για πιο δραστικά μέτρα, όπως η αναδιάρθρωση του ενός τρίτου των επίσημων δανείων στο τέλος κάθε χρονιάς ως το 2018.
Χωρίς τα μέτρα αυτά, προειδοποιεί το ΔΝΤ, το χρέος της χώρας θα εκτοξευτεί από το 180% στο 250% του ΑΕΠ ως το 2060. Οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες (GFN) θα εκτιναχτούν στο 60% του ΑΕΠ, τρεις φορές πάνω από το ανώτατο όριο που διασφαλίζει την βιωσιμότητα του χρέους.
Στην έκθεση το ΔΝΤ τονίζει ότι από τα μέσα του 2014 η κατάσταση στην Ελλάδα χειροτέρεψε ενώ υποστηρίζει πρακτικά πως οι εκτιμήσεις των ευρωπαίων «δεν βγαίνουν». Επαναλαμβάνει ότι για να πιαστεί πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ απαιτείται «ηρωϊκή» προσπάθεια καθώς και ότι ο «κόφτης» δεν αποτελεί αποτελεσματικό αντίδοτο στις στέρεες μεταρρυθμίσεις. Είναι μη ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει σε επιπλέον προσαρμογή 4,5% του ΑΕΠ για να πιαστεί το πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ επαναλαμβάνει η έκθεση που ουσιαστικά δείχνει ότι το Ταμείο επιμένει ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα φέρουν το πλεόνασμα το 2018 μόλις στο 1,5%.
Αναφέρει δε χαρακτηριστικά (σχολιάζοντας το εάν η χώρα μπορεί να διατηρήσει τα πλεονάσματα) ότι όταν επετεύχθη ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 αποδείχτηκε βραχύβιο γιατί δυο συνεχόμενες κυβερνήσεις έσπευσαν να πιέσουν για να το ξοδέψουν.
Παράλληλα, απορρίπτει τις αισιόδοξες προβλέψεις για τις τράπεζες υποστηρίζοντας ότι μπορεί να χρειαστούν επιπλέον 10 δισ. ευρώ για πιθανή ανακεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα να μην βάζει στην ανάλυση πιθανότητα άντλησης εσόδων από τις μετοχές των τραπεζών. Συνολικά δε από τις αποκρατικοποιήσεις αντί για τα 50 δισ. ευρώ που στοχεύει το Ταμείο προϋπολογίζει μόλις 5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2030…

Ο διελαυνων Ποσειδωνας είναι σε τριγωνο με τον γενέθλιο Ερμή της Μεταπολιτευσης  δειχνει την διαθεση για το …ονειρο που δεν το αφηνει ο τροχήλατος ….. που θελει να δωσει αερα αφου πήρε ότι ζητουσε….
Στον αγωγο ΤΑΡ που «χαιρετα» η νυν κυβερνηση που εβριζε ως αντιπολίτευση οι Ελληνες εργαζόμενοι θα είναι ελαχιστοι: Από την μια πλευρά η κυβέρνηση χαιρετά με αισιοδοξία την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, την οποία θεωρεί μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της Ελλάδας και από την άλλη ο κ. Καλπακίδης, ανακοινώνει ότι οι θέσεις εργασίας στα σχετικά έργα, θα είναι περιορισμένες για τους Έλληνες!
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, στην Ελλάδα του 2016 όπου βασιλεύει η ανεργία, μόλις το 20% με 30% θα είναι Έλληνες εργαζόμενοι στο έργο, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ.
Το ποσοστό που απομένει θα καλυφτεί από άτομα ξένων χωρών, όπως τόνισε ο κ. Καλπακίδης!
Ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει πει κάτι που να το έχει τηρήσει. Προεκλογικά υποστήριζε τις θέσεις των αγροτών κατά της όδευσης του ΤΑΡ, μάλιστα πριν το Γενάρη του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας είπε σ’ εμένα προσωπικά πως το αίτημά μας είναι δίκαιο και τα δίκαια αιτήματα θα ικανοποιηθούν. Νιώθουμε οργή. Οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν μαζί μας στους αγώνες, σήμερα μας κοροϊδεύουν» είπε ο κ. Καλπακίδης. 
 Όσον αφορά την έκταση του αγωγού ΤΑΡ, ο κ. Καλπακίδης έιπε πως: «Απαγορεύει κάποιες καλλιέργειες που υπάρχουν κατά κόρων στην περιοχή όπως το καλαμπόκι και οι δενδρώδεις καλλιέργειες στα 15μ.. Όλα αυτά προκαλούν τη μείωση της καλλιεργήσιμης γης, όταν μάλιστα υπάρχουν ζητήματα διέλευσης και άλλων αγωγών, καθώς πρόκειται για διάδρομο».
Απλά αυτό τελικά είναι ή δεν είναι ρατσισμός;;;Αστρολογική εκτίμηση θα εχουμε την Τετάρτη ….θα έχει πολύ ψωμί….


                                          ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΡΕ !!!!!!
Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget