Το ΔΝΤ διαφωνεί, η κυβέρνηση χαίρεται και κάποιος στο τέλος θα κλαίει…

Το ΔΝΤ διαφωνεί, η κυβέρνηση χαίρεται και κάποιος στο τέλος θα κλαίει…
Το ημερήσιο (ΕΙ)ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ 13/5
Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor.blogspot.com καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα ειδικό δελτίο…  Ένα ειδικό δελτίο που έχει αγαπηθεί πολύ από όλους εσάς και σας ευχαριστώ…. Από καρδιάς…

Το ΔΝΤ περιπλέκει τα πράγματα: Το ΔΝΤ διαφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία όμως αποδέχτηκαν οι Ευρωπαίοι, για τον μη συγκεκριμένο προσδιορισμό των νέων μέτρων ύψους 3,4 δις ευρώ αλλά μόνο με νομοθέτηση του κόφτη, δηλαδή ενεργοποίηση μηχανισμού δημοσιονομικών μειώσεων μόνο εάν χρειαστεί, το ΔΝΤ δεν θέλει να μπει επί του παρόντος στο τρέχων πρόγραμμα. Από την άλλη το ερώτημα είναι ποιος θα βγει κερδισμένος από αυτή την εξέλιξη  αφού τα πράγματα ίσως εμπλακούν. Άραγε ο Τσίπρας θα «πετάξει» εκτός του «προγράμματος» το ΔΝΤ ή το ΔΝΤ θα επιβάλλει τους δικούς του όρους και κανόνες…
Με τόσο Ποσειδώνα που «παίζει» στον χάρτη της Ελλάδας βγάζει ουτοπιστικές καταστάσεις ενώ ο Πλούτωνας από διέλευση είναι πλέον σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο της Μεταπολίτευσης και αυτό θα βγάλει την επιτακτική ανάγκη για …ρεαλισμό…'
Η Τουρκία διεκδικεί την ελληνοκυπριακή ΑΟΖ: Mια νέα πρωτοφανής πρόκληση πραγματοποιήθηκε από την Άγκυρα καθώς ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ κατέθεσε στις 2 Μαϊου ένα έγγραφο με το οποίο κατονομάζει ως τουρκική την κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ δυτικά της Κύπρου και όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.
Πρώτη φορά η Άγκυρα προχώρησε σε τέτοια ενέργεια να κοινοποιήσει δηλαδή τις έκνομες πράξεις της στον ΟΗΕ που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, ο οποίος υποτίθεται ότι θα πρέπει να κρίνει με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Και είναι ηπρώτη φορά που επίσημα αμφισβητεί διεθνώς τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.
Στο έγγραφο η Άγκυρα δηλώνει ότι ως η χώρα με την μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο έχει δικαιώματα σε όλη την θαλάσσια περιοχή δυτικά του μεσημβρινού 32°16’18″E ,που συμπίπτει ουσιαστικά με το όριο των χωρικών υδάτων της Κύπρου στην δυτική πλευρά του νησιού!
Στην επιστολή αναγράφεται ότι η Τουρκία έχει «ipso facto και ab initio νόμιμα , κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που εκτείνονται δυτικά του 32°16’18″E»
Το συνεχίζουν μάλιστα: «Τα εξωτερικά όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην θαλάσσια περιοχή συμπίπτουν με την μέση γραμμή μεταξύ των ακτογραμμών της Τουρκίας και της Αιγύπτου και στα δυτικά το όριο της θα είναι το σημείο που θα οριστεί σε συμφωνίες οριοθέτησης στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων χώρων, που θα λαμβάνουν υπόψη όλες τις σχετικές και ειδικές συνθήκες».
Η επιστολή λοιπόν αναφέρει:
Οικιοποιείται όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς μονομερώς θεωρεί ότι το Καστελόριζο δεν έχει επήρεια και συνεπώς η τουρκική υφαλοκρηπίδα οριοθετείται, όπως δηλώνει, με βάση την μέση γραμμή με την Αίγυπτο. Συγχρόνως περιορίζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι του σημείου όπου θα υπάρξει «συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου» παραπέμποντας στην συμπίεση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα χωρικά ύδατα της Ρόδου, της Κάσου, της Καρπάθου και των ανατολικών ακτών της Κρήτης
Η κυπριακή υφαλοκρηπίδα δυτικά της Κύπρου δεν «υφίσταται» πέραν των χωρικών υδάτων της .
Ακόμη και στο νότιο τμήμα όμως του νησιού όπου βρίσκει εύκολα εφαρμογή η αρχή της μέσης γραμμής (με Ισραήλ, Αίγυπτο) η Τουρκία αμφισβητεί την κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, υπέρ του ψευκράτους!
-Με την αναφορά σε συμφωνίες οριοθέτησης «μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων χωρών ,που θα λαμβάνει υπόψη τις σχετικές και ειδικές συνθήκες» η Τουρκία απορρίπτει κάθε διμερή συμφωνία(π.χ. μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ή τις υπάρχουσες όπως αυτή μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου), απορρίπτοντας επίσης τις βασικές αρχές της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλούμενη τις …«ειδικές συνθήκες».
-Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου (ρηματική διακοίνωση Turkuno DT/4739του 2004). Παραπέμποντας μάλιστα σε επιστολές του ψευδοκράτους τις οποίες έχει καταθέσει η Τουρκία στον ΟΗΕ (2014) αμφισβητεί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα της και να πραγματοποιεί έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ της.
– Με την επιστολή παραπέμπει και στην ρηματική διακοίνωση του Μαρτίου του 2013 (No. 2013/14136816/22273) με την οποία η Τουρκία υποστήριζε ότι οι άδειες ερευνών που είχε αναθέσει με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης στην κρατική εταιρία ΤΡΑΟ (και βρίσκονταν καταφανώς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τόσο στο Καστελόριζο όσο και στην Ρόδο) , αφορούν περιοχές της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
Επίσης με την ιδία ρηματική διακοίνωση η Τουρκία απέρριπτε την γνώστη ως “τροπολογία Μανιάτη” ,την οποία η Ελλάδα έχει καταθέσει στον ΟΗΕ ,σύμφωνα με την οποία για όσο διάστημα δεν υπάρχουν συμφωνίες οριοθέτησης στην περιοχή ,η Ελλάδα θα θεωρεί ως εξωτερικό όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την μέση γραμμή.
Όπως έγραψα και στην «αστρολογική πρόβλεψη για την Ελλάδα και τον κόσμο για το Μάιο του 2016»: Στις 10 Μαΐου ο Ποσειδώνας είναι στον άξονα Ερμή/Hades  (*δυσάρεστες ειδήσεις-κακά μαντάτα)  βγάζει πονηρές κινήσεις…» Τώρα το πώς και το γιατί θα τα πούμε το Σάββατο που θα ανοίξουμε λίγο… τα «χαρτιά» μας.Η Ελλάδα νουμερο ΕΝΑ προορισμός: «Ο  αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα φέτος θα φτάσει το ένα εκατομμύριο επισκέπτες», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Oleg Safonov, μιλώντας στο ελληνορωσικό φόρουμ για τον τουρισμό, που πραγματοποιείται στο Grand Resort Lagonissi στη Αττική δίνοντας έτσι το «στίγμα» της Μόσχας για ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και σύσφιγξης των ελληνορωσικώ σχέσεων που η Δύση τόσο πολύ προσπάθησε να διακόψει τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Safonov είπε ότι, «η Ελλάδα έγινε ηγέτης των κρατήσεων στη ρωσική αγορά το Μάιο. Το 2013 η Ελλάδα είχε το μέγιστο αριθμό Ρώσων τουριστών με 1,2 εκατ. αφίξεις, για να ακολουθήσει μια πτωτική τάση το 2014-2015. Φαίνεται, όμως, ότι φέτος θα υπάρξει σημαντική ανάκαμψη» 
«Έχω την πεποίθηση ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών θα φτάσει το 1 εκατομμύριο.»
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη μνεία στους πολύχρονους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-Ρωσίας στους τομείς της θρησκείας, ιστορίας κλπ, υπογραμμίζοντας: "Οι Ρώσοι αγαπούν την Ελλάδα, τους αρέσει να ταξιδεύουν εδώ. 
Τους αρέσουν οι διακοπές στην παραλία, στον ήλιο, όμως υπάρχουν περιθώρια για διεύρυνση των ταξιδιωτικών τους επιλογών και σε άλλους προορισμούς".
«Στο πλαίσιο του Ελληνορωσικού Ετους φιλίας το 2016 θα πραγματοποιηθούν πάνω από 50 κοινές εκδηλώσεις»
Φυλετικά η χώρα μας δεν έχει συγγένεια με κανέναν στον πλανήτη αλλά θρησκευτικά οι Ρώσοι θεωρούν την Ελλάδα πνευματική τους «μητέρα» και θεωρούν τον ελληνικό λαό όπως και τον σερβικό, τους μόνους συμβατούς με τους ίδιους παρά τις γεωγραφικές, φυλετικές και πολιτισμικές διαφορές.
Η Ορθοδοξία είναι η μόνη και πραγματική βάση πάνω στην οποία μπορούν να οικοδομηθούν συμμαχίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην Ελλάδα ξένα κέντρα σε συνεργασία με εγχώριους «καλοθελητές» προωθούν την αθεΐα με στόχο την μη πνευματική προσέγγιση των δύο λαών, διότι γνωρίζουν ότι ναι μεν οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά είναι ελέγξιμες από την Δύση αλλά ο ελληνικός λαός στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία του αγαπάει τους Ρώσους και οφείλεται αυτό στην Ορθοδοξία.

Στην Δύση έλπιζαν ότι θα μειώνονταν ο ρωσικός τουρισμός για να μην νιώθουν οι Έλληνες ότι εξαρτώνται οικονομικά από τους Ρώσους και η αύξηση του ρωσικού τουρισμού τους προβληματίζει.
Φοβούνται δε ιδιαιτέρως την επίσκεψη Β.Πούτιν στις 28 Μαΐου και τις προτάσεις που θα φέρει στην ελληνική κυβέρνηση αυτοπροσώπως.

Οι θέσεις μου γνωστές τόσο για την Ρωσία όσο και για την  ορθοδοξία αλλά κυρίως για την αυξηση του τουρισμού ΠΑΡΑ το κυμα παρατυπων μεταναστων….

Η αστρολογική οπτική της ημέρας: Η Σελήνη είναι στον πύρινο Λέοντα και αυτό σε βοηθά να «φορτίσεις» με θέτικη ενεργεια τον ευατό σου. Το τριγωνο του Ερμη και της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα ισως σου ανοιξει καλές προοπτικές σε οικονομικά αλλά και αισθηματικα ζητηματα….

Από την Uranian οπτικη η μέρα ο Ηλιος είναι σε επαφη με τους αξονες Ερμη/Admetos και Αφροδίτη/Admetos γεγονός που ισως ασχοληθείς με παλιές και «τελειωμένες» υποθέσεις…

Στα της Ελλάδος ο Ηλιος είναι στον αξονα Σελήνη/Κρόνος και Kronos/Admetos γεγονος που θα βγαλει μια στεναχωρια εντος του χωρου της Ελληνικης κυβέρνησης….

Σημείωση: Η εκπομπή της Τεταρτης μαζι με την περιληψη θα αναρτηθει στις 10 το πρωι/...
Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget