Η Σαουδική Αραβία υποβαθμίστηκε, ο Τσίπρας ταξιδεύει οδεύοντας... στο Τέλος…

Η Σαουδική Αραβία υποβαθμίστηκε, ο Τσίπρας ταξιδεύει οδεύοντας ... στο Τέλος...
Το ημερήσιο (ΕΙ)ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ 13/4


Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor.blogspot.com καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα ειδικό δελτίο. Όσο πηγαίνουμε προς τις 21/5 όλο και πιο συχνά θα γίνονται κοσμοϊστορικά γεγονότα. Προ μερικών εκπομπών οι πληροφορίες από τον «αθέατο κόσμο»  σας είχα δώσει για μια ημερομηνία για τα «τραπεζικά» ζητήματα από 17/4. Στην Αυστρία μια τράπεζα «κουρεύτηκε» (*και στα δικά μας … οι λεύτερες) ενώ ο οίκος Fitch υποβάθμισε την… Σαουδική Αραβία. Πράγματα ουσιαστικά πρωτόγνωρα….


Οι καημένοι οι «πρόσφυγες» μας προέκυψαν ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ: Επεισόδια, σημειώθηκαν πριν από λίγο στον Κατσικά, όταν έφτασε το πρώτο από τα 6 λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες από το Κουτσόχερο της Λάρισας, όπου αρχικά είχαν μεταφερθεί, για μετεγκατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στο Κατσικά.

Μόλις άρχισαν να κατεβαίνουν από το λεωφορείο οι πρώτες οικογένειες, οι πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στην δομή, δεν τους δέχτηκαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν διαπληκτισμοί. Μάλιστα, κάποιοι άρχισαν να χειροδικούν και με την παρέμβαση αλληλέγγυων και μελών από ΜΚΟ, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Αμέσως, οι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους Κούρδοι, μπήκαν στο λεωφορείο το οποίο απομακρύνθηκε και στάθμευσε σε μικρή απόσταση όπου βρίσκονται ακόμη 5 πούλμαν. Να σημειωθεί ότι πολλοί πρόσφυγες δεν θέλουν να κατέβουν από τα λεωφορεία και ζητούν στεγασμένη δομή φιλοξενίας.
Η κατάσταση είναι έκρυθμη και γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ τους, για να δεχτούν εκείνους που δεν έχουν αντίρρηση να εγκατασταθούν στο κέντρο.

Για την εν λόγω παραβατική συμπεριφορά ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (**μέχρι στιγμής).


Η Σαουδική Αραβία υποβαθμίστηκε: Ο διεθνής οίκος Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας μετά τη μείωση των τιμών του πετρελαίου, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg.
Η αξιολόγηση του αξιόχρεου της χώρας υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα σε ΑΑ-, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του οίκου Fitch.
Οι προοπτικές για την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας παραμένουν αρνητικές, γεγονός που σηματοδοτεί ενδεχόμενες περαιτέρω υποβαθμίσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Fitch, η κίνηση αυτή αντανακλά «την αναθεώρηση των εκτιμήσεών μας για τις τιμές του πετρελαίου για το 2016 και το 2017» στα 35 και τα 45 δολάρια το βαρέλι, αντίστοιχα. Πρόκειται για την πρώτη υποβάθμιση της Σαουδικής Αραβίας από τον οίκο Fitch, τουλάχιστον από το 2004, ανέφερε το Bloomberg.

Κοίτα ρε φούστη μου ατυχία να έχεις πετρέλαιο και να μην ξέρεις τι να το κάνεις…

Η Έλενα Ακρίτα …απασφάλισε: Η Έλενα Ακρίτα έγραψε ένα ξεχωριστό κείμενο και το δημοσίευσε στην εφημερίδα «Τα Νέα». Στην υποσημείωση του κειμένου έγραψε: «Βγήκε μέσα σε μισή ώρα αυτό το κείμενο. Μάλλον είχα πολλά μαζεμένα μέσα μου και δεν το είχα συνειδητοποιήσει ούτε η ίδια». Ο τίτλος… «Σκατοψυχιά».
«Κωλοζωόφιλοι, νοιάζεστε τα σκυλιά κι όχι τους ανθρώπους» είπε ο σκατόψυχος και κλώτσησε το κουτάβι.
«Παλιοκομούνια, νοιάζεστε για τα προσφυγάκια κι όχι για τα ελληνάκια» είπε ο σκατόψυχος και πούλησε 5 ευρώ το ροδάκινο στο παιδάκι της Ειδομένης.
Σκατοψυχιά. Συγγνώμη αλλά ‘πολιτικώς ορθή’ χαρακτηρισμός δεν μου βγαίνει. Σκα-το-ψυ-χιά. Σκατόψυχοι άνθρωποι – με έμφαση στο ‘σκατόψυχοι’ κι όχι στο ‘άνθρωποι’. Αυτοί που φαντασιώνονται για τον συνάνθρωπό τους ‘κακό ψόφο’ και ‘καρκίνο’. Αυτοί που σε καταριούνται. Αυτοί που σε μισούν. Αυτοί που ζουν, τρέφονται κι αναπνέουν μέσα απ’ την δική σου απελπισία. Μέσα από τον δικό σου πόνο. Αυτοί που δεν περπατάνε: Έρπουν. Έρπουν μέσα στην βία, την σκληρότητα, στην κακοποίηση.
Οι σκατόψυχοι. Ζουν ανάμεσά μας. Καταπίνουν τον αέρα μας. Κουνάνε το δάχτυλο. Κι ανάθεμα αν οι ίδιοι ποτέ έχουνε κάνει μια καλή πράξη στη ζωή τους. Ανάθεμα αν οι ίδιοι έχουν δώσει ένα πακέτο μακαρόνια στον Έλληνα – εγώ σου λέω – άνεργο. Ανάθεμα αν οι ίδιοι ποτέ έχουν σκεπάσει με μια κουβέρτα τον Έλληνα – εγώ σου λέω – άστεγο. Ανάθεμα κι αν έχουν βάλει ένα τσουκάλι στη φωτιά για τον Έλληνα – εγώ σου λέω – γείτονα. Αν έχουν χαρίσει ένα παιχνίδι στο Ελληνάκι – εγώ σου λέω – του ισογείου.
Οι σκατόψυχοι. Κρίνουν τι κάνεις, πως το κάνεις, γιατί το κάνεις και κυρίως για ΠΟΙΟΝ το κάνεις. Γιατί η μόνη αποδεκτή ομάδα που χρήζει συνδρομής είναι οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Κι αυτούς μόνον όταν τους βοηθάς εσύ. Εσύ, όχι εκείνοι. Ποτέ εκείνοι.
Σκατοψυχιά:
«Νοιάζεστε τα σκυλιά κι όχι τους ανθρώπους».
Λες και το ένα αποκλείει το άλλο. Λες κι εδώ δεν είναι απλά μαθηματικά: Ο άνθρωπος που θα αγκαλιάσει το αδέσποτακι, θα νοιαστεί και τον συνάνθρωπο. Ο άλλος που θα βασανίσει ένα κουτάβι, θα χτυπήσει και τον αδύναμο.
Γιατί όλοι αυτοί είναι ΚΑΙ θρασύδειλοι. Χέστηδες. Χτυπάνε παιδιά, χτυπάνε ηλικιωμένους, χτυπάνε άτομα με κινητικά ή νοητικά προβλήματα. Χτυπάνε, κακοποιούν, βιάζουν όποιον τους παίρνει και γλείφουν όποιον δεν τους παίρνει. Τον οποίον καταριούνται πίσω απ’ την πλάτη του. Να ψοφήσει από καρκίνο – κλασική διαχρονική αξία σαν το ταγιέρ Σανέλ.
Τελικά, όποιος ‘ρωτούσε για την ποιότητα’ αυτή η κρίση του έδωσε την απάντηση. Μια κρίση που ξεσκαρτάρισε συμπεριφορές και χαρακτήρες. Μια κρίση που έβγαλε προς τα έξω τον καλύτερο και τον χειρότερο εαυτό μας. Απ’ τη μια μεριά, άνθρωποι που τους χαίρεσαι, απ’ την άλλη, ανθρωπάκια και τα φτύνεις. Καθάρματα με σφιχτά χείλη, μάτια σχισμές, χέρια γροθιές και την κατάρα στην κωλότσεπη.
Επί προσωπικού: Αλλιώς μου τα ‘πανε κι άλλα μου τάξανε. Νόμιζα πως τα χρόνια θα με προικίσουν με τις αρετές της ανοχής, της υπομονής, της κατανόησης. Αντί γι’ αυτό, μου ‘κατσε το εντελώς αντίθετο: Θυμώνω πιο πολύ. Δεν έχω πια ούτε ανοχές, ούτε αντοχές με τον σκατόψυχο. Να διάολο να πάει και στα τσακίδια. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω. Ούτε ψόφο θα του…ευχηθώ – ούτε με καρκίνο θα τον καταραστώ. Τόση τοξικότητα στη ζωή μου δεν την αντέχω, δεν την θέλω – και συνεπώς δεν την επιλέγω.
Άρα τι κάνουμε;
Άρα συνεχίζουμε, μάγκες. Συνεχίζουμε κανονικά και ψύχραιμα. Έτσι για να τους σπάσουμε τα νεύρα, ρε γαμώτο. Συνεχίζουμε να είμαστε εθελοντές. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε όποιον μας έχει ανάγκη. Τον Έλληνα, τον ξένο, τον πρόσφυγα, τον μετανάστη, την κακοποιημένη γυναίκα, τον ανήμπορο ηλικιωμένο, το χτυπημένο παιδί, το βασανισμένο ζώο…
Είμαστε εδώ, είμαστε εκεί, είμαστε παντού, είμαστε όπου μπορούμε, είμαστε όσο αντέχουμε, είμαστε όσο μας βαστάν τα πόδια μας, τα κότσια μας, η τσέπη μας κι η καρδιά μας.
Είμαστε παρόντες. Και σε όποιον αρέσουμε, γατάκια.
Έλενα Ακρίτα

Και μετά μου λέτε πως είμαι αθυρόστομος και πως τα χώνω… Αρσακειάδα είμαι!!!
13/4 η «Νυχτα είναι ξελογι-αστρα»: Με playlist άκρως ελληνική θα σχολιάσουμε τα οικονομικά τεκταινόμενα,  για το αν θα «αναρρώσει» η χώρα αλλά και διαφορα άλλα. Παράλληλα ΠΛΕΟΝ η εκπομπή θα αναρταται στο blog μιση ωρα μετα το τέλος της
Η αστρολογική οπτική της ημέρας:  Η Σελήνη παραμένει στο ζώδιο του Καρκίνου και μέχρι το μεσημεράκι τα πράγματα είναι ονειρικά. Από το απόγευμα και μετά αρχίζει το ροκ αφού θα έχει πολύ πόνο και απόρριψη…. Το τρίγωνο Αφροδίτης- Άρη σε ωθεί για σεξ. Κάντο πριν στο κάνει …ο Σόιμπλε!!

Από την οπτική της Uranian Astrology η μέρα εχει ένα ενδιαφέρον αφού ο Ήλιος συναντά τον Άρη πράγμα που θα έχει πολύ ένταση…  Παράλληλα ο Πλούτωνας ισούται με τον Zeus  (ο άξονας της ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις και στο καθήκον.  Ανάληψη επιπρόσθετων καθηκόντων και υποχρεώσεων) αλλά και τους άξονες Hades /Apollon (μυστικές έρευνες και εργασίες) μιλώντας  για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης  αλλά και την περίοδο μιας έναρξης ενός σφοδρού πολεμικού μίσους.

Στα της Ελλάδος  ο τράνζιτ Ήλιος ισούται με τον γενέθλιο Ουρανό (**ανακοπή καρδιάς, ξαφνικά γεγονότα) αλλά και στο άξονα Ποσειδώνα/Kronos  που δείχνει διπλωματικές δολοπλοκίες που θα μας οδηγήσουν στο να την … πατήσουμε.

Η Ατάκα της Ημέρας:  Τελικά βρηκαν τρόπο και ειπε ναι το ΔΝΤ στην καταργηση του ΕΝΦΙΑ!! Μεσω κατασχεσης σπιτιου!!
                                       Θα γίνει στις 22:00 ...χαλασμός ...στον albedo14.com

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget