Είσαστε σίγουροι πως δεν ζούμε μέρες καλοκαιριού 2015;;;

Είσαστε σίγουροι πως δεν ζούμε μέρες  καλοκαιριού 2015;;;

Το ημερήσιο (ΕΙ)ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ 26/4
Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor.blogspot.com καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα ειδικό δελτίο. Η κυβέρνηση «παίζει τα ρέστα» της και ελπίζει να «έχει καλύτερο χαρτί» από την Τρόικα που «παίζει με σημαδεμένη τράπουλα». Έτσι το σκέφτεται και το ξανασκέφτεται για εκλογές ή δημοψήφισμα ειδικά τώρα που ο λαός «νοσταλγεί» δραχμή  και αναζητά συμμαχία με Πούτιν…
Η κυβέρνηση γνωρίζει πως ακόμα και αν πάρει αυτά τα επιπρόσθετα και έκτακτα μέτρα τίποτα δεν υπάρχει ως εχέγγυο ότι οι δανειστές δεν θα ζητήσουν εκ νέου μέτρα επώδυνα… Ζυγίζει υπολογίζει τα ρίσκα της διότι αν «πέσει» τώρα μπορεί να κάνει μια εκλογική αναμέτρηση ντέρμπυ αφού το «αντίπαλο δέος» της Νέας Δημοκρατίας  έχει σοβαρά προβλήματα και ο ίδιος της ο «αρχηγός» δεν είναι αποδεκτός στο εσωτερικό  του κόμματος του πόσο δε μέλλον στην κοινωνία… Έτσι είδε ο τρελός το μεθυσμένο… και φοβήθηκε…
Πάμε να δούμε τι παίζει….

αστειες εικονες με ατακες

Μαζεύουν τα ταμειακά αποθέματα: Όπως διάβασα και στο crashonline του Γιώργου Τράγκα στα αποθεματικά των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα προσφεύγει για μια ακόμη φορά το Δημόσιο προκειμένου να καλύψει τις ταμειακές του ανάγκες μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να καταβληθεί η δόση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, τα κρατικά ταμεία βρέθηκαν στο “κόκκινο” ήδη τον Απρίλιο και μια “τρύπα” 500 εκατ. ευρώ περίπου έκλεισε με αποθεματικά δημοσίων φορέων που μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και από κει μέσω repos, δηλαδή με πράξεις ολιγοήμερου δανεισμού που ανακυκλώνονται, χρησιμοποιήθηκαν από το Δημόσιο για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του. Στην ΤτΕ έχουν μεταφερθεί από τις εμπορικές τράπεζες στην ΤτΕ αποθεματικά των νοσοκομείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ΟΑΕΔ, ενώ σύντομα την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν και αυτά του ΕΟΠΥΥ.

Σειρά σήμερα πήρε η Βουλή, που με υπογραφή Βούτση, μετέφερε στην Τράπεζα της Ελλάδος διαθέσιμα ύψους 67 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα στο Ταμείο της να μείνουν μόλις 10 εκατομμύρια.
Όλα αυτά βέβαια αποδεικνύουν ότι οι πανηγυρισμοί της Κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν είναι τίποτα περισσότερο από …αέρας κοπανιστός!
Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμούν ότι με το σάρωμα των αποθεματικών μπορούν να καλυφθούν οι βασικές υποχρεώσεις του Δημοσίου έως και τις δύο – τρεις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν έκτακτες ανάγκες δαπανών, π.χ. για το προσφυγικό. Μετά τα πράγματα γίνονται οριακά. Αρχικά, το ΓΛΚ εκτιμούσε ότι ο Μάιος θα ήταν ευκολότερος μήνας σε σχέση με τον Απρίλιο, καθώς οι εξωτερικές υποχρεώσεις του κράτους εξαντλούνταν στην καταβολή 460 εκατ. ευρώ για τόκους και χρεολύσια (κυρίως την πληρωμή ομολόγων 225 εκατ. ευρώ που δεν περιελήφθησαν στο PSI και τόκους προς το ΔΝΤ 120 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, με βάση την μέχρι στιγμής πορεία των εσόδων και των δαπανών, το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε ότι τελικά και ο Μάιος θα είναι εξαιρετικά δύσκολος μήνας. Έτσι, ενέτεινε τις προσπάθειες να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα αποθεματικά δημοσίων φορέων. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, παρεμβάσεις στις διοικήσεις αυτών των φορέων έγιναν όχι μόνο από το Γενικό Λογιστήριο και τον ΟΔΔΗΧ, όπως συνέβη πέρυσι όταν η ρευστότητα του δημοσίου έφτασε και πάλι σε οριακό σημείο, αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου και την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης.
Σημειώνεται, ότι χρειάζονται περίπου τέσσερις εβδομάδες από την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, για να γίνει καταβολή της δόσης. Αυτός είναι ένας ακόμη παράγοντας που πιέζει προς την κατεύθυνση της ταχείας ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.
Το Δημόσιο κάθε μήνα χρειάζεται περίπου 1,5 δισ. ευρώ για την καταβολή μισθών και συντάξεων. Επίσης, για το χρέος, τον Ιούνιο υπάρχουν υποχρεώσεις 705 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 306 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ενώ τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβληθούν συνολικά 3,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,9 δισ. ευρώ είναι ομόλογα και τόκοι προς την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες και 458 εκατ. ευρώ δόση προς το ΔΝΤ.

Αυτά αξίζει να σημειωθεί πως τα είχα πει πως θα συμβούν αφού έγραψα πολύ συγκεκριμένα πως : «Ο προοδευμένος Vulcanus μιλά για απόπειρα ελέγχου μιας κατάστασης που θα φέρει δυνατές εκρήξεις και χρήση βίας. Ο Kronos ισούται με τον Poseidon και ενεργοποιεί τον άξονα του πολιτισμού και των μεγάλων αποκαλύψεων. Διαταγές και εντολές που θα δοθούν ίσως σοκάρουν ενώ ίσως υπάρξουν θέματα με τις συντάξεις και τα επιδόματα. Δεν αποκλείεται να υπάρξει …μαχαίρι….»
Μεγάλο πρόβλημα … και λύση δεν διαφαίνεται… Ακόμα και αν υπογράψουν….

αστειες εικονες με ατακες

ΕΚΠΟΜΠΗ στον gingeradio.gr: Εάν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε θα είμαι Τρίτη στις 22:00 στον gingeradio.gr και στην εκπομπή του Λουκά Ντουρτουρέκα «Μακροκοσμικές Συμπαντικές Προκλήσεις» για να μιλήσουμε για τις εξελίξεις σε κοσμικό επίπεδο  μέχρι το 2021…Η Ατακα της ημέρας: Δεν ξέρεις Αλέξη από πείνα … είσαι αριστερός…
Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget