Αστρολογία & ευτυχία

KARL EYTYXIA

 Astrology by Karl Heinz Ottinger:Η ευτυχία δεν είναι ο σταθμός , είναι ο δρόμος που ταξιδεύεις

Fyodor Mikhaylovich Dostoyevsky

Γραφει ο Karl-Heinz Ottinger

Πολλοί φίλοι και μελετητές της Αστρολογίας αναρωτιούνται εάν το τάδε άτομο ήταν , υπήρξε ή είναι ευτυχισμένο. Άλλοι θέλουν την περιπέτεια και άλλοι την ηρεμία, άλλοι το διάβασμα και άλλοι την έντονη ζωή άλλοι την μονογαμία και άλλοι την πολυγαμία. Όλοι , αναζητούν την ευτυχία. Αυτός είναι ο αντικειμενικός τους σκοπός μόνο που η επιλογή διαφέρει.


Η ευτυχία μας διαφαίνεται αστρολογικά από τέσσερα σημεία:


1. Ωροσκόπος ή αλλιώς ASC


2. Βόρειος Δεσμός


3. Ακμή 4ου οίκου


4. Δίας & Κρόνος


Ας δούμε λοιπόν τα βήματα ένα προς ένα:
Βήμα 1ον: ο Ωροσκόπος & οι  πλανήτες εντος 1ου οίκου και κυβερνήτης αυτού: συμβολίζει το ποιος είμαι αλλά και το τι καταβολές κουβαλώ μέσα μου. Θα μας υποδείξει τον τρόπο. Ο χάρτης που βάζουμε προς εξέταση είναι του J. Hendrix. Ο εν λογω «μάγος της ηλεκτρικής κιθάρας) ήρθε ως Τοξότης να επεκτείνει (Δίας κυβερνήτης ) μέσα από την προσωπικότητα (Asc Τοξότης) τους άλλους (Δίας στον 7ο σε σύνοδο με την Σελήνη) και να δώσει ένα πιο συναισθηματικό (Σελήνη στον Καρκίνο) άκουσμα για την μουσική (ASC & Δίας σε 24 μοίρα δηλαδή σε μοίρα Ιχθύων όπου oι Ιχθείς καταλαμβάνουν οίκο στον 3ο οίκο δηλαδή η γραφή , ο λόγος, η επικοινωνία).
Συμπερασματικά καταλήγουμε πως ο άνθρωπος αυτός μέσω της προσωπικότητας που είχε αλλά και του «ιδιόμορφου» ταλέντου του κατάφερε με αυτό τον τρόπο να μείνει στην ιστορία.


Βήμα 2ον: Βόρειος Δεσμός , το ζώδιο- ο οίκος και οι όψεις θα δείξουν για πιο λόγο ήρθαμε στην παρούσα ενσάρκωση
Παράδειγμα: Michael Jackson

Ο Βόρειος Δεσμός του βασιλιά της pop είναι στον 5ο οίκο στον Ζυγό (ψυχαγωγία, παιδιά, χόμπι) σε σύνοδο με τον Δια (του 7ου δηλαδή στους άλλους) αλλά ο Δίας είναι με βάση το αξίωμα των 5 μοιρών και λογω της συνόδου με τον Ποσειδώνα εντος του 6ου οίκου (εργασία) και σε εξάγωνο με τον Ερμή του Ωροσκόπου στον 4ο οίκο

Έτσι καταλήγουμε στο γεγονός πως ο Βασιλιάς της pop ήρθε στην παρούσα ενσάρκωση  του για να προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία στους άλλους δια μέσω της εργασίας του.

Βήμα 3ον: ) 4ος οίκος , ο κυβερνήτης και οι πλανήτες εντος αυτού: Εδώ έχουμε το τέλος της διαδρομής για να δούμε εάν και εφόσον τα δυο προηγούμενα βήματα ήταν επιτυχημένα. Εδώ , ξέχωρα από το τέλος μας δείχνει και την ενδοσμικη αθανασία δηλαδή την φήμη μετά Θάνατον. Διότι όπως λέει μια ρήση :
« η φήμη σου και οι πράξεις σου σε ακολουθουν όχι μέχρι τον θάνατο σου αλλά και μετά από αυτόν»
Παράδειγμα : John F Kennedy


Ο 4ος οίκος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έχει ακμή στο ζώδιο του Αιγόκερω. Ο Κρόνος είναι στον 10ο οίκο και σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα (κυβερνήτη του 3ου) άρα έχει μείνει στην Ιστορία ως η θεωρία συνομωσίας (Ποσειδώνας ) που επέφερε το τέλος (Κρόνος του 4ου –το τέλος-στον 10ο οίκο δηλ φήμη) όπου θα μείνει ζωντανή ως ιστορία για πάντα (Κρόνος υψωμένος στον 10ο σε σύνοδο με Ποσειδώνα που είναι την μοίρα της Υπέρτατης Ισχύος).
Βήμα 4ον: Δίας και Κρόνος. Ίσως ένα από τα ισχυρότερα crash-test στον γενέθλιο χάρτη του καθενός από εμάς. Ο άνθρωπος εδώ γίνεται θύτης δια μέσω της απάρνησης του ναρκισσισμού κι της φιληδονίας ενώ παράλληλα  είναι και θύμα δια μέσω των προσφορών του Δία. Αυτό συμβαίνει αφού όλοι (λίγο-πολύ) έχουμε τον Δία για τον μεγάλο ευεργέτη και τον Κρόνο για τον μεγάλο κριτή που τα πάντα τα καταρρακώνει. Ο Κρόνος στην πραγματικότητα είναι ο Θεός που δοκιμάζει. Και κρίνει τις όποιες πράξεις μας. Η παρουσία του Κρόνου στον χάρτη υποδηλώνει τις δοκιμασίες, την πείρα αλλά πάνω από όλα δεν θα υποδείξει ΑΔΙΚΙΑ. Ο Δίας δίνει πολλές υποσχέσεις, υπεραισιοδοξία, ηθική και ανηθικότητα. Ο Δίας είναι η αντιστοιχία της χαράς και ο Κρόνος της στέρησης κι της λύπης. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε πως όλα στην ζωή μας είναι σχετικά. Πολλές φορές οι αισθήσεις, οι συνθήκες και οι καταστάσεις μας κάνουν να έχουμε μια «άλλη οπτική». Για παράδειγμα ένας που έχει αφιερώσει την ζωή του,  ως ασκητής ,στο Θεό η συνείδηση του λέει πως με την πράξη αυτή νοιώθω χαρά. Σαν το μέλι όλοι γνωρίζουμε πως είναι γλυκό. Εάν όμως πάσχει από ίκτερο και του το δώσουμε να το φάει του φαίνεται ιδιαίτερα πικρό. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να αποκόπτεται από το σύνολο την πρόβλεψη, Ίσως τελικα ξεγελαστείτε
Παράδειγμα : Frida Kalho
Με έναν χάρτη τόσο , μοιραία χτυπημένο με τον Κρόνο να κάνει όψη τετραγώνου με Πλούτωνα , με τον Άρη να «χτυπά» απέναντι τους πλανήτες στον Καρκίνο καταφέρει να ζήσει , να παλέψει και να χαρεί. Ο Δίας στην έξαρση του την βοήθησε να αποτινάξει την μιζέρια που αφήνουν ως ψυχικά κατάλοιπα τέτοια γεγονότα και δημιούργησε και σχέσεις δίνοντας στον εαυτό της μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.                   Όλα αυτά περιγράφονται στους στίχους του μεγάλου Οδ. Ελύτη


Εδώ στου δρόμου τα μισά
έφτασε η ώρα να το πω
άλλα είναι εκείνα που αγαπώ
γι' αλλού γι' αλλού ξεκίνησα.

Στ' αληθινά στα ψεύτικα
το λέω και τ' ομολογώ.
Σαν να 'μουν άλλος κι όχι εγώ
μες στη ζωή πορεύτηκα.

Όσο κι αν κανείς προσέχει
όσο κι αν το κυνηγά,
πάντα- πάντα θα 'ναι αργά
δεύτερη ζωή δεν έχει.            Για αυτό ζήστε και χαρείτε με τον τρόπο που μόνο εσείς ξέρετε

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget