Αουτ οφ Ρηάλιτυ δε πολιτικαλ σκηνικέησον….

    
ΤΟ (ΕΙ)ΔΙΚΟ  ΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 19/7

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor.blogspot.com  καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα δελτίο…. Ελπίζω να είσαστε καλά γιατι στην Ελλάδα όλα πάνε ….περίεργα… εως στρεητ αγουεη το Χελλ…. (κατά διαόλου κατά το Ελληνικότερο). Αλήθεια όμως τι συμβαίνει….


Ελλάς, του παραδόξου η χώρα: Καλά αυτά μπορεί να συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα και σε κάποιο άλλο πλανήτη οπωσδήποτε σε άλλο γαλαξιακό σύστημα.  Ο Τσίπρας προ εκλογών που το μόνο που δεν έταξε είναι να αδυνατίσω και να πάρει η ΜΠΑΟΚαρα το πρωτάθλημα πήρε 36% και τώρα που εχει δεχτεί τα πάντα στο μνημόνιο παίρνει 42%  ενώ τρίτο κόμμα αχαστο είναι το Ποτάμι με 8 %. Εδώ υπάρχουν δυο τινά. Κατ’ αρχήν είναι οι Έλληνες τελείως μ@λ@κες  ή οι δημοσκόποι ξέρουν την δουλειά τους όπως ο μέγας Αφρικανός μάγος (στα βάθη της Ζάμπια) Akoumpakoula Tampaula γνωρίζει Uranian Astrology…. Το Ποτάμι μάλλον το εκτίμησαν οι Έλληνες γιατί έχει άποψη για όλα αλλά ο Σταύρος δεν μας είπε πως ασχολήθηκε με την πολιτική αφού την βρίζει;; 


Κάθε νησίδα και celebrity, κάθε πλατεία και Greece Solarium: O Τζώνυς ο Ντεπ πηρε μια νησίδα ο άλλος ο πλουσιος πηρε μια άλλη και οι πιο «βηττα» celebrities από το Πακιστάν, την Ινδία και το Μπαγκλαντές της «Θειας Τασίας» κατασκηνώνουν στα Omonia Spa υπό την αιγίδα του Δήμου Καμιναίων (*Καμίνης) και του Δήμου Μέθης (Μπουτάρης που ο τύπος παίζει να είναι νηφάλιος από την Απελευθέρωση το 44. Βέβαια αν πας μετά τις 8 μμ κατεβαίνεις μόνο με τα ΕΚΑΜ εκτός αν θέλεις μετά να έχεις λύσει μόνιμα το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας….. Καλα ελεγε ο Νταλάρας ...καράβια βγηκαν στην στεριά....

karl heinz ottinger

Ο Βαρουφάκης …είναι του γιατρού: Στην Ελλάδα ξερεις το να έχεις γνωμη είναι σαν την κ@λοτρυπιδα αφου ο καθενας μας εχει από μια. Βγηκε ψυχίατρος- Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών ονοματι Χρήστος Λιάπης και δίνει μια επιστημονική εξήγηση για τον Γιάνη Βαρούφάκη. Ο Ιδιος αναφερει στην γνωμάτευση του: ο κ. Βαρουφάκης αποτελεί έναν πολιτικό ο οποίος υπερπληρεί τα διαγνωστικά κριτήρια τόσο της ναρκισσιστικής διαταραχής της προσωπικότητας, όσο και του συνδρόμου της ύβρεως, στον βαθμό μάλιστα που αυτά αλληλεπικαλύπτονται. Αναλυτικότερα:
. Εμφανίζει υπερβολική εμπιστοσύνη στην κρίση του και περιφρονεί τις συμβουλές και την κριτική των άλλων.
. Εμφανίζει υπερβολική αυτοπεποίθηση, μέχρι των ορίων της παντοδυναμίας, σε ότι αφορά αυτά που μπορεί μόνος του να επιτύχει.
. Απώλεσε την επαφή του με την πραγματικότητα, σε συνδυασμό με σταδιακή απομόνωσή του.
. Επέδειξε (και συνεχίζει να επιδεικνύει) αυτό που ο Όουεν αποκαλεί υβριστική αδυναμία («Hubristic incompetence»), όταν τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν άσχημα και οι εταίροι μας έδειξαν πως δεν θα κάνουν πίσω και είναι έτοιμοι να φτάσουν τη διαπραγμάτευση μέχρι τα ακρότατα του grexit και του graccident. Αυτό συνέβη εξαιτίας της υπερβολικής του αυτοπεποίθησης που τον κάνει να αδιαφορεί για τις λεπτομέρειες της πρακτικής εφαρμογής της (σε ορισμένα θεωρητικά σημεία σωστής) πολιτικής του.
. Επιδεικνύει το χαρακτηριστικό τρίπτυχο του Συνδρόμου της Ύβρεως με αεικίνητους ρυθμούς (ταξίδια, συνέδρια, δηλώσεις, συνεντεύξεις κτλ), απροσεξία και αυθορμητισμό, που οδήγησε τελικά στο κλείσιμο των τραπεζών.
. Βλέπει, ναρκισσιστικά, τον κόσμο ολόκληρο ως μια φαντασμαγορική αρένα στην οποία μπορεί να ασκήσει εξουσία και να κυνηγήσει τη δόξα.
. Ενδιαφέρεται υπερβολικά για την εξωτερική του εικόνα και παρουσία (βλέπε τους σηκωμένους με τα χρωματιστά επιράμματα γιακάδες στα σακάκια του και τα περασμένα στα κουμπιά των πουκαμίσων του, σαν καρφίτσες, στυλό.
. Έχει την τάση να μιλά συχνά για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο ή να χρησιμοποιεί το βασιλικό «εμείς».
. Πιστεύει πως δεν υπόκειται στην κρίση των τετριμμένων συναδέλφων του ή της βαρετής κοινής γνώμης και πως η Ιστορία είναι το μόνο δικαστήριο αρμόδιο για να τον κρίνει.
. Έχει την τάση να αδιαφορεί για τις πρακτικές λεπτομέρειες, τα κόστη και τα αποτελέσματα, προκειμένου να υποστηρίξει την αρχική του ιδέα.
. Χαρακτηρίζεται από ένα διάχυτο μοτίβο μεγαλείου (στη φαντασία ή/και στη συμπεριφορά), με έντονα παρούσες την ανάγκη για θαυμασμό και την έλλειψη ενσυναίσθησης (δηλαδή της ικανότητας να βάζει τον εαυτό του στη θέση των άλλων, π.χ των δύσμοιρων συνταξιούχων μπροστά στα ΑΤΜ ή των υπόλοιπων 18 ομολόγων του στο eurogroup).
. Έχει μια μεγαλειώδη αίσθηση για τη σημαντικότητα του εαυτού του (π.χ., υπερβάλλει τα επιτεύγματα και τα ταλέντα του, προσδοκά να αναγνωρίζεται ως ανώτερος χωρίς ανάλογα επιτεύγματα).
. Είναι απασχολημένος με φαντασιώσεις απεριόριστης επιτυχίας, δύναμης, λάμψης, ομορφιάς, ή ιδανικής αγάπης.
. Πιστεύει ότι είναι «ιδιαίτερος» και μοναδικός και μπορεί να τον καταλάβουν ή να σχετιστεί μόνο με άλλα «ιδιαίτερα» ή υψηλού επιπέδου άτομα ή φορείς.
. Έχει παράλογες απαιτήσεις για ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση ή αυτόματη συμμόρφωση με τις προσδοκίες του (στο κριτήριο αυτό ταιριάζει και με την πρόεδρο της Βουλής κα Κωνσταντοπούλου).
. Εκμεταλλεύεται τους άλλους για να επιτύχει τους δικούς του σκοπούς που δεν είναι άλλοι από μια προσοδοφόρα καριέρα ως διεθνής ομιλητής και συγγραφέας best sellers για το graccident. Για αυτό και δεν διστάζει να Αργεντινοποιήσει τη χώρα μας.
Και φυσικά, στα ανωτέρω κριτήρια προστίθενται και στοιχεία της εκδραματιστικής-ιστριονικής διαταραχής της προσωπικότητας, καθώς ο Υπουργός μας,
– Δείχνει να μη νιώθει άνετα σε καταστάσεις όπου δεν είναι στο επίκεντρο της προσοχής
– Η διαντίδρασή του με τους άλλους συχνά χαρακτηρίζεται από απρόσφορα σαγηνευτική ή προκλητική συμπεριφορά
– Συστηματικά χρησιμοποιεί την εξωτερική του εμφάνιση για να προσελκύσει την προσοχή στον εαυτό του
– Έχει ένα τρόπο ομιλίας που είναι υπερβολικά ιμπρεσσιονιστικός και στερούμενος λεπτομερειών.
Αγαπητέ κύριε Ψυχίατρε  τους «έφυγες» ή σε «αμολύσανε»???? Μηπως εισαστε θεραπως Ιατρος του τεως προεδρου ή απλα απο Λεωφορο Συγγρου απλά περνουσατε??Δημοσίευση σχολίου

Ανώνυμος

Δεν καταλαβα,τελικα συμφωνεις με τον ψυχιατρο ή οχι?

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget