Οι Όψεις Ερμή-Ποσειδώνα στο γενέθλιο χάρτη                                                   
                                         « Ο Σίσυφος και τα Μερκουριακά δώρα»
Οι όψεις Ερμή –Ποσειδώνα ανήκουν ουσιαστικά στην κατηγορία των όψεων που μπορούν να «απογειώσουν» ή να «καταρρακώσουν» έναν χάρτη. Θα πρέπει όμως στις περιπτώσεις θετικής ή  και αρνητικής επιρροής ακόμα να κάνουμε σωστή διαχείριση.

Είναι αρκετοί που προσπαθούν να «αποκλείσουν» ως αιρετική μορφής αστρολογία την Uranian και μάλιστα διατυμπανίζουν πως δεν έχει καμία σχέση με την Κλασσική Αστρολογία. Είναι δηλαδή σαν να λένε οι χημικοί πως όσα στοιχεία απεκαλύφθησαν μετά τον περιοδικό πινάκα του Μεντελεγιεφ πως δεν μπορούν να καταταχτούν στην επιστήμη της Χημείας  ή πως ή λαπαροσπικη μέθοδος δε συνάδει με την επιστήμη της ιατρικής.

Ο Ερμής ήταν ο φτερωτός θεός , ο αγγελιοφόρος, ο Ψυχαγωγός των Θέων μα και ο Ψυχοπομπός . Προστάτης των Τεχνών μα και των Κλεφτών. Δεν χαριζόταν ούτε στους Θεούς μα ούτε και στους ανθρώπους. Αστρολογικά ο Ερμής ως πλανήτης άνευ φύσεως προκύπτει από τα μυθολογικά στοιχεία πως ο Ερμής είχε την εξουσιοδότηση μα και την ικανότητα να κινείται στον Όλυμπο, στην Θαλάσσιο βασίλειο, ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά και στον Κάτω κόσμο λέγω του ότι είχε και την ιδιότητα του Ψυχοπομπού.

Σύμβολο –ζώο του Ερμή ήταν το φίδι. Το φίδι που στην Αρχαιοελληνική παράδοση σχετιζόταν με την σοφία αλλά που με την πάροδο των ετών και ιδίως με την Παλαια Διαθήκη και το Κεφαλαίο της Γεννήσεως έχουμε την τέλεση του Προπατορικού Αμαρτήματος. Στην τέλεση αυτή έχουμε ως ηθικό «αυτουργό» το φίδι τον αρχαίο όπως χαρακτηριστικά λέγει  πως ο όφις ο αρχαίος έκανε αυτό. Επίσης έχουμε και τους  Εβραίους οπού υπέφεραν από φίδια αλλά ο Μωυσής έφτιαξε ένα ομοίωμα φιδιού από χαλκό το οποίο θεράπευε όσους είχαν δαγκώσει τα φίδια.

Το σύμβολο του Ερμή ξέχωρα από το κηρύκειο ήταν τα φίδια οπού ήταν ζικ-ζακ επάνω στην χρυσή ράβδο. Υποδεικνύει την αρμονική συνύπαρξη του καλού και του κακού διότι θα πρέπει να γνωρίζουμε πως εάν δεν υπάρχει ισορροπία …το παιχνίδι χάνεται.

Ο Ερμής συνεπώς χρωματίζεται από τον πλανήτη με τον οποίο «ασπεκτάρεται» ιαλλά και από την όψη που θα έχει .  Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα εξετάσουμε τις όψεις του ΕΡΜΗ με τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.

                                 Ο  ΕΡΜΗΣ σε σύνοδο με τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Εδώ έχουμε ένα μυαλό που σκαρφίζεται πράγματα. Εάν ο Ερμής δείχνει (**εν μέρει) την ευφυΐα η συνοδός με τον Ποσειδώνα θα υποδείξει που είναι η «λεπτή κόκκινη γραμμή» μεταξύ λογικής και τρέλας. Εδώ ο άνθρωπος ως άλλος Σίσυφος έρχεται να κάνει με το μυαλό του απίστευτα σενάρια και συνδυασμούς προκειμένου να πετυχει τον σκοπό του. Όμως δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνούν την πραγματικότητα από την ουτοπία γιατί η όψη αυτή  κάνει τον άνθρωπο …σαν πρωτάρη πιλότο σε F-16 που πάθαινε vertigo (** Βερτιγκο είναι απώλεια προσανατολισμού των πιλοτών και μπερδεύουν το μπλε του ουρανού με το μπλε της θάλασσας ). Τα άτομα με αυτήν την όψη επιβάλλεται να λειτουργούν και να κάνουν χομπυ που σχετίζεται με την μουσική, την συγγραφή ή την ηθοποιία και τις εικαστικές τέχνες προκειμένου να τον εκτονώνουν. Σε αντίθετη περίπτωση το αλκοόλ και τα σκευάσματα που σε κάνουν και «φεύγεις» από την πραγματικότητα θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Επίσης σε πιο σπάνιες περιπτώσεις έχουμε αγυρτεία, θρησκοληψία, μυθομανία, κλεπτομανία.

          ΕΡΜΗΣ σε τετράγωνο ή αντίθεση με ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Εδώ το σημείο αναφοράς είναι το ψέμα. Ένα άτομο που εάν δεν καταφέρει να βρει βαλβίδα εκτόνωσης αυτής της όψης θα είναι μόνιμα καχύποπτο, ζηλιάρης, και ιντριγκαδορος. Στην προσπάθεια να αποκτήσει το ποθούμενο θα τάξει λαγούς με πετραχήλια. Σε ακραίες περιπτώσεις έχουμε ακόμα και άτομα με έντονη ψυχοπαθολογία. Άτομα φυγάδες!!! Είναι άτομα με έντονα καλλιτεχνικά ταλέντα αλλα με ταραγμένο ψυχισμό.  Είναι το άτομο που δεν το «μετράς» φαντάζει άλλο και τελικά είναι …τελείως άλλο. Θα πρέπει να μάθει να ελέγχει και να αντιδρά στον σωστό χρόνο την κατάλληλη στιγμή.

                                             ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΓΩΝΟ με ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Ο άνθρωπος-πασπαρτού. Όπως έλεγε και ο αειμνηστος Στρατος Διονυσιου….εγω ειμαι του λιμανιού ειμαι και του σαλονιού. Με στοιχεία έντονης γοητείας επάνω τους  μπορούν να ξεχωρίσουν άμεσα σε κάθε χωρο και περίσταση. Ως ομιλητές έχουν το χάρισμα να μαγεύουν το κοινό τους.  Γεννημένος εικονοπλαστης πλάθει εικόνες για αυτό ένα επάγγελμα όπως φωτογράφος, σκηνοθέτης, σκηνογράφος θα ήταν κάτι το ιδανικό. Αυτός ο άνθρωπος έχει μια έντονη αγάπη για τα ταξίδια και αν δεν μπορεί να τα κάνει με το σώμα του τότε τα κάνει σίγουρα νοητικά

Ερμής-Ποσειδώνας και Uranian
To ευαίσθητο σημείο Ερμής= Άρης/Ποσειδώνας θα υποδείξει για το εάν ή όχι είναι κάποιος ιδιοφυΐα. Το σημείο Άρης= Ερμής /Ποσειδώνας θα δείξει αν το άτομο που βρίσκεται μεταξύ λογικής και παράνοιας & τελικά σε πια πλευρά ανήκει.

Ο μεγάλος φυσικός Αλβέρτος Αϊνστάιν  ειχε στο ευαίσθητο σημειο της ιδιοφυΐας {ΕΡΜΗΣ= ΑΡΗΣ/ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ  } τον Ουρανο. Για αυτό το μυαλό του ήταν 200χρονια μπροστά

Συμπέρασμα: Ο Σίσυφος ειχε δώρο την εξυπνάδα δια χειρός Ερμή. Σε όλη του την ζωη ήταν πανούργος και έκανε πράξεις που προκαλούσαν. Ξεγέλασε τον Αδη, τους Θεούς, τους πάντες. Όμως μέσα από μια πρόστυχη πράξη μοιχείας (**με βάση έναν πιο απόκρυφο μύθο) ήταν ο Πατέρας του Οδυσσέα. Στην πραγματικότητα Σίσυφος και Οδυσσέας είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου όμως νομίσματος. Έτσι ο Οδυσσέας λειτουργώντας θετικά έκανε το καλό για την πατρίδα του, έκανε το πρέπον για την οικογένεια του αλλά και για την δικη του καρμικη ολοκλήρωση. Είχε τα στοιχεία του Σίσυφου άλλωστε πως θα έπεφτε η Τροία, θα τυφλωνόταν ο κύκλωπας και θα εξολοθρευόντουσαν όλοι οι μνηστήρες χωρίς ιδιοφυΐα;
Ο Σίσυφος και ο Οδυσσέας κρύβεται μέσα στις όψεις του Ερμή με τον Ποσειδώνα . Άλλωστε Σίσυφος σημαίνει πολύ σοφός (Ομηρος Ζ, 153) .
Ενώ ο Οδυσσεας προκυπτει από τον ρηματικο τυπο  αόριστο δύσσασθαι ενός άχρηστου ενεστώτα δύσσομαι ή και δύομαι, που σημαίνει: "είμαι οργισμένος, βαριά δυσαρεστημένος με κάποιον". Για πρώτη φορά λοιπόν μέσα στο έπος η μοίρα του Οδυσσέα πάει να δεθεί με το όνομά του, ή καλύτερα, το όνομα του ήρωα υποκρύπτει αποτυπωμένη τη μοίρα του.
[…] Η επική, και ακριβέστερα, η ηρωική χρήση του ρήματος δύσσομαι, τόσο από γραμματική άποψη όσο και από άποψη περιεχομένου, είναι: απέναντι σε μια ασέβεια των επικών ηρώων, ή γενικότερα, σε μια υβριστική τους ενέργεια, οι θεοί (και ιδιαίτερα ο Δίας) αντιδρούν με την οργή τους, που παίρνει τη μορφή μιας συγκεκριμένης τιμωρίας του ενόχου."

Ετσι είναι η ζωη!! Ψάξτε τις όψεις σας και τα μεσοδιαστήματα που εμπλεκεται ο άξονας Ερμη/Ποσειδώνα και αντιλήφθητε …πως πρέπει να λειτουργείτε στην ζωή σας

Μην χάσετε να διαβάσετε σε λίγες ημέρες το Δίας-Ποσειδώνας . Ο μύθος του ΤάνταλουΔημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget