Αστρολογία-Βιολογία και Ρατσισμός 

                                
                    « Μια διαφορετική οπτική σε  ένα ζήτημα που… καίει»
Από την αρχή της ενασχόλησης μου με την Αστρολογία με απασχολούσε το ερώτημα. Τελικά ο τόπος γέννησης αλλά και οι «ρίζες» μας παίζουν ρόλο στον τρόπο έκφρασης της δυναμικής ενός ωροσκοπίου;
Η απάντηση ήταν λίγο πιο πολυσύνθετη και πιο δύσκολη στην εύρεση της από ότι φανταζόμουν.

Ας δούμε μερικές εκδοχές:
Γνωρίζουμε πως σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας (πχ Κρήτη, Μάνη κλπ) οι άνθρωποι είναι ολίγων τι πιο οξύθυμοι και πιο «λογοτιμήτες» από ότι σε άλλες περιοχές.  Αν θέλουμε να το «εξαπλώσουμε» σε μια πιο μεγάλη κλιμακα θα διαπιστώσουμε  πως ένας άνθρωπος γεννημένος στο Δουβλίνο με μια Σελήνη στον Κριό  για παράδειγμα είναι πιο συγκρατημένος από  έναν γεννημένο  στην Κρήτη και που έχει την Σελήνη (σε ίδιο ζώδιο, οίκο και μοίρα). Συμπερασματικά ίσως να έχουμε να κάνουμε με την επιρροή του χάρτη του Κράτους του οποίου γεννηθήκαμε και επιπροσθέτως με τον τόπο (περιοχή) όπου κατοικοεδρεύουμε.

Ας δούμε ένα επιπρόσθετο παράδειγμα:

Η γειτονία μεταξύ Αμερικής και Καναδά είναι η ιδανική.  Υπάρχει ένα ρητό που λέει ποια η διάφορα ενός Καναδού από έναν Αμερικανό; Και η απάντηση είναι πως ο Καναδός είναι σαν τον Αμερικανό χωρίς όπλο!!!

Ο Καναδάς είναι μια πλούσια χώρα που την ενδιαφέρει μόνο η βόλεψη των  υπηκόων της και τίποτα άλλο. Η Σελήνη είναι σε τριπλή σύνοδο με ΜΣ, Ουρανό και Ήλιο ,μέσα στον 10ο οίκο στο ζώδιο του Καρκίνου. Αντίθετα η Αμερική έχει Αφροδίτη και Δια στον 8ο οίκο και ως πιο υλιστές γράφουν και στο δολάριο τους: « In God we trust»

Στον Ελλαδικό χώρο (**με βάση την αρχαιοελληνική γεωδαισία) το Γύθειο ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου. Μια περιοχή όπου οι κάτοικοι της σέβονται τις παραδόσεις, την Μάνα αλλά και δίνουν και την ζωή τους για την πατρίδα. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα εθνικιστικά – πατριωτικά κόμματα έχουν ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αποδοχής. Ακόμα και το πρώην Β.Ε.Ο (Βασιλικό κόμμα)
Ο άξονας Λέοντα –Υδροχόου περνά επάνω από την περιοχή του όρους της Ίδης στην Κρήτη ( σημερινή ονομασία Ψηλορείτης). Βλέπουμε πως οι Κρητικοί είναι φιλόξενοι και large  αλλά και μόνιμα με σηκωμένα μανίκια για φασαρία.  Θα μπορούσαμε να αναλύουμε σελίδες επί σελίδων αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Τι θέλω να πω:

Πως ο γενέθλιος χάρτης και η χωρογεωδετικη αντιστοιχία ενός κράτους ή περιοχής παίζουν σημαντικό ρόλο στο χάρτη ενός ανθρώπου.

  Επιρροές των φυλών και των εθνών σε σχέση με την αμυντική ή επιθετική ψυχοσύνθεση:
Σε προηγούμενο άρθρο που σχετίζεται με την αρχαιοελληνική γεωδαισία είχαμε εκθέσει την διαφορά μεταξύ της Σπάρτης που συμβολίζεται ως Δίδυμος και της Αθήνας ως Παρθένος. Οι Σπαρτιάτες πολεμιστές είχαν εκπαίδευση επί του πολεμικού αντικειμένου  από νεαρή ηλικία (** Δίδυμοι το ζώδιο της νεότητας) ενώ οι Αθηναίοι ήταν πιο πολύ του πνεύματος και των έργων. Συμπερασματικά αντιλαμβανόμαστε πως οι Σπαρτιάτες ήταν πολύ πιο επιθετικογενεις από τους Αθηναίους

            Υπάρχουν άραγε φυλές (ράτσες)  με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά;
Κατ΄αρχην θα πρέπει να επισημανθεί το εξής: η ελληνική γλώσσα που είναι η πλουσιότερα ανά τον κόσμο γλώσσα με άνω των 400.000 λέξεων έχει την δυνατότητα να εκφράζει επ ακριβώς  το νόημα και το μήνυμα που θέλει να δώσει. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στα «Ορφικά» σε μετάφραση εις την ελληνική γλώσσα, από τον Ιωάννη Πασσα με αστρονομικές παρατηρήσεις του μεγάλου καθηγητού της Αστρονομίας Κων/νου Χασάπη, όπου λέγει στην σελίδα 102 στον «Νεμέσεως ύμνο» : πανδερκής εσορωσα  βιον θνητών πολυφύλων  δηλαδή  βλέπει  τα πάντα και παρατηρεί τον βιον των ανθρώπων που ανήκουν σε πολλές φυλές. Επιπροσθέτως και στα «Αργοναυτικά» έχουμε τις φράσεις «άξενα φυλ΄ανθρωπων»,  «βάρβαρα φύλα» αλλά και « αθάνατου ρίζες γένος»  [ Στίχοι: 47-74, 75-103, και 278-306}
Η λέξη ράτσα είναι εκ του  Rasse, Race, Razza κλπ  που σημαίνει στα ελληνικά φυλετισμός. Έρχεται σε ακριβή μετάφραση ως φυλή που στα ελληνικά προέρχεται εκ του ρήματος φύω = γεννώ.

Πολλοί προσπαθούν να πουν πως την αρχαιοελληνική γραμματεία δεν υπήρχε αυτός ο όρος (φυλή) όπου αναφέρετε ως αίμα  ενώ έχουμε πληθώρα αναφορών στην Ομήρου Οδύσσεια. Χαρακτηριστικά παραθέτω:
Μενέλαος λέγει στον Τηλέμαχο: « Αίματος εις αγαθοιος»  [Δ , 611] δηλαδή είσαι από καλό (άριστο) αίμα. Κατά συνέπεια υποδεικνύει την γενεαλογική του υπέροχη
Επίσης στην Ιλιαδα έχουμε τον Γλαύκο να κοκορεύεται στον Διομήδη πως ¨: « και αίματος εύχομαι να είναι»

                  Άρης (στύση-σπέρμα)-Πλούτωνας (DNA) -4ος οίκος (ρίζες)
Ο Άρης είναι ο πλανήτης που θα μας υποδείξει την ποιότητα του σπέρματος ενώ το DNA (Πλούτωνας) υποδεικνύει τις γενετικές καταγραφές που υπάρχουν και μεταδίδετε εντος του εμβρύου και γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι του γενετικού του κώδικα. Τέλος ο 4ος οίκος δείχνει τις ρίζες μας.

Θα μπορούσα να παραθέσω στοιχεία από το έργο του Γουσταβου Λε Μπον  αλλά φυσικά λογω του «προβληματικού» παρελθόντος του  (αρκεί να καταλάβει κάνεις πως το έργο του Λε Μπον  ήταν πηγή έμπνευσης το βιβλίου του Χίτλερ με τίτλο ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ)και κατά συνέπεια δεν θα το πράξω για ευνόητους λόγους.

Έτσι η πιο ορθή οδός είναι να δούμε τεκμήρια και αποδείξεις από έγκριτα λεξικα (ασφαλώς και όχι του Μπαμπινιώτη) και επιστημονικά συγγράμματα Ιατρικής και Βιολογίας

Κατά την Αρχαίο Ελληνική γραμματεία ο Πλωτίνος λέγει: « Έπειτα των στοιχείων η  μεταβολή των ζωών περί γην η φθορά το είδος σώζουσα δηλαδή  Άλλως τε τα στοιχεία μεταβάλλονται και επί της γης τα ζωα εξαφανίζονται και μόνο το είδος τους διατηρείται!!
Αν δεν με απάτα η μνήμη μου από το 1949 από όπου τότε άρχισε να επιτυγχάνεται (έστω και σε εμβρυική μορφή η χαρτογράφηση του DNA) η επιστήμη έχει κάνει γεωμετρική πρόοδο. Και έτσι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως το DNA είναι υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για τις δυνατότητες μας (νοητικές και σωματικές).

Σωματομορφία:  Η ανθρωπομετρία είναι μια επιστήμη η οποία έχει μεγάλη σχέση με την Βιολογική εξέλιξη  του ανθρώπου. Ανθρωπομετρίες θα βρούμε σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους μεγάλης εμβελείας , εθνικές ομάδες , γραμματείες αθλητισμού. Με βάση την επιστήμη της ανθρωπομετρίας είναι επιστημονικά αποδεκτό και τεκμηριωμένο πως ΅:
Όταν συγκρίνουμε τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά αθλητών, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις βασικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των φυλών. Οι μαύροι έχουν γενικά μακρύτερα άκρα και κοντύτερο κορμό από τους λευκούς (Ευρωπαίοι), ενώ οι Ασιάτες (κίτρινοι) έχουν κοντύτερα άκρα και μακρύτερο κορμό. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι κάποιοι Ευρωπαίοι (λευκοί) δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες αναλογίες ποδιών/κορμού με τις 2 προηγούμενες ομάδες. Θα αποτελούν όμως τα άκρα μιας κανονικής κατανομής (κατά Gaus). Αυτός είναι ο λόγος που σε ορισμένα αθλήματα κυριαρχούν συγκεκριμένες φυλετικές ομάδες. Πχ στους Ευρωπαίους φαίνεται να ταιριάζει η κολύμβηση. Οι Αφρικανοί (κυρίως της βορειοανατολικής Αφρικής- περιοχή Νείλου) φαίνεται να κυριαρχούν στο μπάσκετ (καλαθοσφαίρηση) και στους δρόμους μακρών αποστάσεων. Ενώ οι Ασιάτες σε αθλήματα όπως η ενόργανη γυμναστική, οι καταδύσεις, η άρση βαρών και ορισμένα είδη πολεμικών τεχών. Θα πρέπει να τονιστεί ωστόσο, ότι παρόλο που τα παραπάνω αποτελούν σημαντικούς παράγοντες, ένας μεγάλος αριθμός φυσιολογικών και ψυχολογικών μεταβλητών πρέπει να ληφθεί υπόψιν.

Συνεπώς: Ένας Άρης στον Σκορπιό ενός Έλληνα (**πχ ενός Μανιάτη) θα έχει τελείως διαφορετική αντίδραση και λειτουργιά  από ένα Άρη στον Σκορπιό Ενός Κινέζου. Διότι όπως λέγει και το μεγάλο λεξικό των Liedel Scott  στην λέξη φυλή έχουμε την ερμηνεία: άθροισμα ανθρώπων εκ φύσεως διακρινόμενων από των άλλων.


Συμπερασματικά καταλήγουμε πως  η γεωδαισία ενός τόπου και ο χάρτης του έθνους από οπού κρατάμε έχει αντίκτυπο στην συμπεριφορά μας και στις αντιδράσεις μας  ως προσωπικότητες. Έτσι  ο 4ος μας οίκος δείχνει την καταγωγή αλλά ακόμα και αν κάποιος έχει γεννηθεί σε άλλο κράτος και μεγαλώσει αλλού παρά το ότι θα έχει αφομοιώσει τα στοιχεία, την κουλτούρα, τα ήθη και έθιμα του τόπου διαμονής τελικά μέσω του 4ου οίκου, του ASC και του Πλούτωνα (DNA) θα περνούν οι πληροφορίες στο άτομο. Συνεπώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως  Έλληνας ή οποιαδήποτε άλλη φυλή δεν γίνεσαι. Γεννιέσαι. Και πρέπει να να είσαι περήφανος για ΟΠΟΙΑ και αν είναι η καταγωγη σου αλλά σε καμία περίπτωση να μην ζεις εις βάρος των άλλων.

Βιβλιογραφία: 

Ορφικά Κείμενα-Ιωάννης Πασσας
Ομήρου Οδύσσεια-Μετάφραση Νίκος Καζαντζάκης
Ρατσισμός- Κων/νος Πλευρης
Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget