ΟΙ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 12 ΟΙΚΟΥΣ

Ο Πλούτωνας είναι ένας πλανήτης ο οποίος είναι άρρητα συνδεδεμένος με την διαδικασία της μεταμόρφωσης, του θανάτου αλλά και της αναγέννησης. Ένας πλανήτης ο οποίος λειτουργεί σε
συλλογικό επίπεδο και φέρνει ανακαταξεις. Είναι ο πιο αργός πλανήτης μιας και μια πλήρης περιφορά γύρω από τον ζωδιακό είναι 249 έτη 2μηνες και 12 μέρες. Η ανάδρομη τροχιά του είναι ανά 7 μήνες και έχει διάρκεια 5 μηνών ( κατά προσέγγιση). Έτσι ο οίκος που θα δεχτεί την διέλευση του Πλούτωνα έχει στην πραγματικότητα 2 επιλογές. Η πρώτη είναι το άτομο να διορθώσει τα ‘’κακώς’’ κείμενα του οίκου που δέχεται την διέλευση & η δεύτερη να καταστρέψει τα οικοδομήματα τα οποία ήταν σαθρά. Έτσι η διέλευση του μέσα από τους οίκους έρχεται να δώσει ένα τέλος ενός κύκλου. Πολλές φορές (  αν συνηγορεί το ωροσκόπιο ) μπορεί να δώσει ένα happy-end. Ο Πλούτωνας πολλές φορές δοκιμάζει τα μύχια της ψυχής  μας  αλλά και την υπόσταση μας γενικότερα. Είναι η στιγμή που τελειώνει μια σοβαρή σχέση ή ο γάμος σου, που χάνεις βιολογικά ή συναισθηματικά ένα δικό σου άτομο, που σταματάς από την δουλειά σου ( παρά την θέληση σου).
Ας δούμε λοιπόν τι κάνει ο Πλούτωνας περνώντας μέσα από τους 12 οίκους.


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ 1Ο ΟΙΚΟ: Είναι αυτό που λένε κατά τα έργα σου αλληλούια. Δηλαδή εάν είχες κρατήσει μια στάση ενάρετη τότε δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Εάν όμως ζούσες μια ζωή είτε παραβατικη, είτε τα κίνητρα σου είχαν κύριο γνώμονα το υπερφίαλο Εγώ σου, μάλλον θα μοιάζεις με τον John Constantine τον ήρωα από την ταινία με τον Keanu Reeves που δεν ήταν δεχτός ούτε στο Παράδεισο αλλά ούτε στην Κόλαση!! Βρίσκεσαι μέσα σε καταστάσεις πανικού . Ότι έχθρες είχες αναπτύξει στο παρελθόν θα τις βρεις μπροστά σου. Πρέπει να αντιληφθείς πως δεν είσαι ούτε ο πρώτος μεταξύ ίσων αλλά ούτε ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Και στις δυο περιπτώσεις μπορεί να έχεις άσκημα αποτελέσματα.


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2Ο ΟΙΚΟ:  Εδώ έχουμε να κάνουμε και με τα οικονομικά αλλά και με την συναισθηματική απολαβή – αποδοχή. Κοιτώντας τα οικονομικά σου ίσως διαπιστώσεις πως από λανθασμένες επιλογές ή εμπιστοσύνη σε λάθος άτομα είσαι ένα βήμα πριν το κενό. Είναι όμως μια περίπτωση η οποία απαιτεί λήψη δραστικών μέσων και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μην προσπαθήσεις λοιπόν ‘’ ως εξυπνάκιας’’ να βρεις την λύση μέσω του εύκολου & πονηρού χρήματος γιατί εκεί ακριβώς είναι η παγίδα. Εάν επιλέξεις αυτό τον δρόμο ίσως βρεθείς μπλεγμένος σε καταστάσεις δύσκολες. Πρέπει να κινηθείς στον σωστό και περπατημένο δρόμο. Απέφυγε σχέσεις με υπόκοσμο αλλά και τζόγο!


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 3Ο ΟΙΚΟ:  Ο Πλούτωνας εδώ σου δίνει αλάνθαστο ένστικτο. Έτσι οτιδήποτε είναι δήθεν το αντιλαμβάνεσαι με την μια. Θέλεις να μάθεις πράγματα τα οποία μέχρι χτες ήσουν είτε ημιμαθής είτε αγνοούσες. Εδώ υπάρχει και μια αλλαγή με το περιβάλλον των γειτόνων & των συγγενών μιας και νοιώθεις πως σε κουράζουν. Από την άλλη στον τομέα των επικοινωνιών γίνεσαι αρκετά απόλυτος σε σημείο που πολλές φορές δεν σε αναγνωρίζει ούτε η μητέρα σου.


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 4Ο ΟΙΚΟ: Εδώ έρχονται στην επιφάνεια ζητήματα τα οποία είναι ‘’καταγεγραμμένα’’ στο υποσυνείδητο σου τα οποία όμως δεν ‘’θεράπευσες ‘’ποτέ. Κατά συνέπεια είναι ώρα που θα πρέπει να δεις τα αποτελέσματα αλλά και τις συνέπειες κατάματα. Να αντιληφθείς τι θέλεις αλλά και τι μπορείς. Βγάζει διαταραχές μέσα στο χώρο της οικίας είτε από βιολογική κατάληξη κάποιου γονέα, διαζύγιο η ακόμα γιατί όχι ρήξη στις σχέσεις σου με τις ρίζες σου ( γονείς κλπ).

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 5Ο ΟΙΚΟ:  Εδώ ο Πλούτωνας έχει να κάνει με τα παιδιά αλλά και τις ερωτικές απολαύσεις. Έτσι η σχέση με τα παιδιά μπορεί να περάσει μια κρίση είτε από πολύ περιορισμό και αυταρχισμό αλλά είτε από μια δόση ανεξαρτησίας και ελευθερίας πέραν του δέοντος. Αυτό όμως θα πρέπει να γνωρίζεται πως δεν γίνεται ευθύς αμέσως αντιληπτό αλλά σε βάθος χρόνου. Από την άλλη η δημιουργία μιας σχέσης κρυφής και μοιραίας δεν θα πρέπει να μην ληφθεί σοβαρά υπόψη σας. Πολλές φορές το άτομο είναι ακατάλληλο αλλά το απαγορευμένο είναι που μας ‘’έβγαλε’’ εκτός παραδείσου. Έτσι προσέξτε μήπως αυτή η σχέση αποτελέσει τροχοπέδη για την ζωή σας. Δεν πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο ερωτικών παρεκκλίσεων.

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 6Ο ΟΙΚΟ:  Ο Πλούτωνας μέσα από τον έκτο οίκο έρχεται να μπει για να αναδιαρθρώσει την καθημερινή ζωή. Έρχεται να σε προτρέψει να αντιληφθείς πως αν θέλεις να ζήσεις παραπάνω αλλά και καλά πρέπει να προσέξεις την διατροφή σου. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνεις και οπαδός του κινήματος vegetarian , αλλά η τροφή σου να είναι πιο σωστή και όχι όλο πίτσες και σουβλάκια που μας έχουν καταντήσει να βλέπουμε τα μαχαιροπίρουνα ( όταν τύχει και  φάμε σαν άνθρωποι) ως δολοφονικά εργαλεία. Από την άλλη στο χώρο εργασίας νοιώθεις πως η κατάσταση είναι αφόρητη και πως είσαι έτοιμος να πεις ή εσείς ή εγώ. Μπορεί να θεωρήσεις πως έκανες τον κύκλο σου αλλά στην αλήθεια σκεπτόμενος πως σου αξίζει μια καλύτερη τύχη και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Έτσι αναζητάς κάτι πιο εύκολο και προσεδοφορο. Δεν είναι λίγες οι φορές που άτομα με τον Πλούτωνα σε αυτή την θέση  ασχολήθηκαν με παράνομες δραστηριότητες ( μπραβιλικια, πορνεία, εκμετάλλευση τρίτων, συστάσεις συμμοριών κλπ) με τραγικά όπως αντιλαμβάνεστε αποτελέσματα.

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 7Ο ΟΙΚΟ:  Ο Πλούτωνας με την διέλευση μέσα από τον 7ο οίκο ουσιαστικά βάζει ‘’ βόμβα’’ στα θεμέλια του γάμου, των συνεταιρισμών αλλά και των φανερών εχθρών. Έτσι αν ανοίξεις κόντρες με τρίτους θα βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων γιατί ίσως βρεθείς στο καναβάτσο και μάλιστα με χτύπημα ‘’κάτω από την ζώνη’’. Καλό θα είναι ν’ αποφευχθούν κατά την διάρκεια αυτής της διέλευσης γάμοι, συνεργασίες και   εμπλοκή σε δικαστικές διαμάχες. Μην απορείς όμως γιατί οι άλλοι σε βλέπουν ανταγωνιστικά. Ίσως μόνος σου ‘’χτύπησες’’ τα τύμπανα του πολέμου και υποσυνείδητα  ξύπνησες άγρια ένστικτα  εναντίον σου.


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 8Ο ΟΙΚΟ : Για αυτήν την διέλευση ίσως το πιο επιπόλαιο που έχω ακούσει είναι ότι βγάζει θάνατο σε προσωπικό επίπεδο.  Ότι εν πάση περιπτώσει πας και βρίσκεις τον Άγιο Πέτρο με τα κλειδάκια. Λάθος!! Ο θάνατος έχει και την μεταφορική έννοια δηλαδή μέσα από την απώλεια ενός προσώπου, ενός ιδανικού , να βιώσεις ένα θάνατο ψυχολογικό αλλά που θα διαπιστώσεις πως μπορεί να σε οδηγήσει στην Ανάσταση. Δεν αποκλείεται να κάνεις μια «μεταφυσική» στροφή στην ζωή σου και να θελήσεις να μάθεις τι γίνεται μετά το θάνατο!!


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 9Ο ΟΙΚΟ: Εδώ ο Πλούτωνας έρχεται να σε κάνει να εντρυφήσεις σε   ένα «βιωματικό» στοχασμό αλλά και φιλοσοφία της στάσης ζωής που έχεις υιοθετήσει. Από την άλλη θέλεις να κανείς και άλλους να ακολουθήσουν το δρόμο που ανακάλυψες και αυτό ίσως σε κάνει λιγάκι αυταρχικό. Θα πρέπει να θυμάσαι τα λόγια του Ιησού : « Όστις θέλει πίσω μου ελθει αρατω τω Σταυρω και απαρνησαστω» . Έτσι σκέψου. Οποίος θέλει και ΑΝ θέλει. Από την άλλη όμως αν υπάρχουν δυσαρμονικές όψεις μέσα από αυτή την διέλευση πρόσεξε μην βρεθείς μπλεγμένος σε τίποτα μυστικές ομάδες ή έρθεις αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη κλπ.

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 10Ο ΟΙΚΟ :  Εδώ ο νόμος του fair-play πρέπει να είναι η σημαία σου. Θέλεις να κανείς πράγματα στην εργασία σου αλλά βρίσκεις υφάλους, πονάς ,υποφέρεις και ενδεχομένως επειδή δεν είσαι και σε θέση διαπραγματευτής τίποτα λιγότερο από το ΑΠΟΛΥΤΟ τότε καταντάς να πονάς, γιατί ανακαλύπτεις ( μετά το πέρας της διέλευσης) πως έγινες ένας γυρολόγος και μάλιστα δεν πέτυχες τίποτα. Ίσα-ίσα που έχασες και τα ήδη κεκτημένα σου δικαιώματα Ο σκοπός εδώ είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου και να υπερασπιστείς τις οποίες επιλογές που έκανες πριν την αρχή της διέλευσης γιατί αυτές ήταν οι σωστές!!


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  11Ο ΟΙΚΟ:  Ο Πλούτωνας με αυτή την διέλευση έρχεται να σε κάνει να αναθεωρήσεις τους στόχους και τις φιλοδοξίες αλλά προπάντων την αχίλλειο πτέρνα μας, τις φιλίες. Έτσι μπορεί να θεωρήσεις πως οι μέχρι τώρα φιλίες που είχες ήταν επιδερμικές ή πως δεν έχουν να σου προσφέρουν, πλέον, κάτι. Εδώ όμως θέλει προσοχή, Διότι ίσως κανείς παρέα με άτομα ακατάλληλα που είναι « άλλου επιπέδου» , που είναι ‘’καλά παιδιά’’ . Αλλά και γιατί όχι μια φιλία να γίνει ερωτική!!


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 12Ο ΟΙΚΟ: Ο Πλούτωνας σε έναν κατ’ εξοχήν καρμικο οίκο, σε έναν οίκο που έχει να κάνει με δοκιμασίες, Ουσιαστικά είναι αυτό που λέει και ο λαός « ότι κορόιδευες , τα λούστηκες». Είσαι πουριτανός  και ‘’καταδικάζεις’’ όσους πάνε με άτομα μικρότερα σε ηλικία. Ε, εκεί θα πέσεις .  Θα πρέπει να απαγκιστρώσεις τον εαυτό σου από το παρελθόν . Διότι αν μείνεις προσκολλημένος εκεί, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνεις έχθρες και μάλιστα κρυφές. Άσε τα τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά και μην παίζεις ρώσικη ρουλέτα!! Διότι η κόντρα ή θα σε τρελάνει ή θα σε στείλει φυλακή και θα αναθεματίζεις μια τύχη, που κατά την γνώμη σου, δεν σου άξιζε!!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget