Η ερμηνεία των 12 Οίκων στην Πολιτική Αστρολογία:
                                                    Karl-Heinz Ottinger
                                 Τεχνικός Αναλυτης Πλανητικων εξισωσεων 

  Μία συνοπτική ερμηνεία των 12 Οίκων στην Πολιτική Αστρολογία, στην προσπάθειά μας να εμπλουτίσουμε το πεδίο γνώσεως όσων ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στο θέμα αυτό.

1ος Οίκος
Αντιπροσωπεύει τους ίδιους τους κατοίκους του κράτους -κυβερνά τις εθνικές υποθέσεις-.   Είναι ο δείκτης των σχέσεων μεταξύ όλων των πολιτών. ­Σχετίζεται με την στρατιωτική μηχανή.  Με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  Με τα σιδηρομεταλλεύματα, με τα πρόβατα και με την ξυλεία.  Με τα αρτοποιεία, με τα κουρεία και με τα κρεοπωλεία.  ­Με τους μαραγκούς και με τους οδοντιάτρους. Με τις μηχανικές εγκαταστάσεις και με τους μηχανολόγους.   Με την πιθανή βία οποιασδήποτε μορφής, με τα ατυχήματα και με τις πυρκαγιές.

2ος Οίκος
Αντιπροσωπεύει το νομισματικό σύστημα και όλα γενικά τα οικονομικά αποθέματα του κράτους.  Δείχνει τις διακυμάνσεις των τιμών. ­Σχετίζεται με τις τράπεζες, με τις αγελάδες, με τα μοσχάρια και με τα βοοειδή.  Με την βιομηχανία χάλυβα. ­Με την βλάστηση. ­ Με τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.  Με την αρχιτεκτονική. Με τα ανθοπωλεία, ­με τα ζαχαροπλαστεία και με τα καπελοποιεία.  Με την πώληση μουσικών οργάνων.  Με τους κηπουρούς.  Με την τέχνη, με την μόδα, με τις γιορτές, με τις πολιτισμικές εκδηλώσεις και με όλες τις φυσικές ομορφιές που υπάρχουν σε έναν τόπο.

3ος Οίκος
Αντιπροσωπεύει τους κώδικες οδικής συμπεριφοράς, τους σιδηροδρομικούς κανονισμούς, τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείχνει την φωνή του λαού, τους εργάτες, το εμπόριο, ­το συναλλαγματικό ισοζύγιο, το συγκοινωνιακό δίκτυο, τις γέφυρες  και την ποιότητα των δρόμων.  ­Σχετίζεται με την διακίνηση αγαθών και με τις λαϊκές αγορές.  Με τον τύπο -βιβλία, περιοδικά & εφημερίδες-.­ Με τα τυπογραφεία και με τους εκδοτικούς οργανισμούς.  Με τα ταχυδρομεία. Με την δημόσια εκπαίδευση.  Με το ποδόσφαιρο και με τα γήπεδα.  Με τα υπουργεία Τύπου & ΜΜΕ, Μεταφορών & Επικοινωνιών, και με το ΥΠΕΧΩΔΕ.  Με τα τροχόσπιτα.  Με όλα τα συμβούλια.  Με την τηλεφωνία, τηλεγραφία, fax, e-mail, κλπ.  Με τις ειδήσεις στο ράδιο, στην τηλεόραση, στο internet.  Με τις πωλήσεις μαγνητοφώνων, κασετοφώνων, πικ-άπ, cd, mp3, dvd, κ.α.   Με τα γκαράζ, με τους χώρους διαλέξεων και με τις αίθουσες χορού.

4ος Οίκος
Αντιπροσωπεύει την εδαφική περιουσία του κράτους, τα νησιά και τα θαλάσσια όρια. Τον πατριωτισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.  Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης.  Τους νομούς και τα δημαρχεία, τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Τα υπουργεία Ανάπτυξης, Γεωργίας, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.  Τα στεγαστικά δάνεια. ­Την αγροτική παραγωγή.  Τα συστήματα ύδρευσης.  Τα ορυχεία. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα. ­ Τα εργοστάσια αναψυκτικών. Τα σούπερ μάρκετ. Τις εγκαταστάσεις καλοριφέρ. Τις αργυροκατασκευές. Τον συναγερμό σε καιρό πολέμου.  Τους πυροσβέστες, νυχτοφύλακες, υδραυλικούς, μάγειρους και λαδέμπορους.  Επίσης δείχνει τον κόσμο και τις διαθέσεις του λαού ανάλογα με την εντύπωση που δημιουργούν στο κοινό αίσθημα τα δημόσια πρόσωπα, όποια κι αν είναι αυτά -πολιτικοί, στρατιωτικοί, καλλιτέχνες ή ιερείς-.

5ος Οίκος
Δείχνει το είδος της πολιτικής εξουσίας που ασκείται στην χώρα.  Αντιπροσωπεύει τον ισχυρότερο αρχηγό του κράτους, όποιος κι αν είναι αυτός που επηρεάζει την ζωή του έθνους: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Πρωθυπουργός.  Σχετίζεται με τους αξιωματούχους, τους υπουργούς και όλες τις πολιτικές προσωπικότητες του δημόσιου βίου. ­ Αντιπροσωπεύει το Χρηματιστήριο αξιών, τον τζόγο -κρατικά λαχεία, καζίνο, προπό, λόττο, ξυστό, κλπ-, τις χαρτοπαικτικές λέσχες,­ τα «φρουτάκια» και όλα τα στοιχήματα.  Τα Θέατρα, την παιδική πρόνοια, τα νηπιαγωγεία και τις παιδικές χαρές.  Την νεολαία και τον βαθμό νέων γεννήσεων (την αύξηση του πληθυσμού).  Τα ερωτικά ήθη.  Τις πλατείες και τα στάδια.  Το υπουργείο Παιδείας.  Τους αθλητικούς αγώνες.  Την διακίνηση χρυσού.  Τις κατασκευές τζακιών.

6ος Οίκος
Αντιπροσωπεύει τα εργατικά συνδικάτα. Τα γραφεία των εταιρειών. ­ Την γεωργία.  Τα θέματα διατροφής.  Την διακίνηση κτηνοτροφικών προϊόντων.­  Τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.  Την προστασία του περιβάλλοντος. Τα εργοστάσια ενδυμάτων. ­ Τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Υγείας και Πρόνοιας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τις εθνικές εκλογές. Την αστυνομία.  Τα τσίρκο. Τα φαρμακεία και τα καταστήματα υγιεινών τροφών.  Τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς.  Τους φυσικούς, τους μαθηματικούς και τους λογιστές.

7ος Οίκος
Αντιπροσωπεύει όλες τις συμφωνίες με άλλα ­κράτη και οργανισμούς (ΕΟΚ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, κλπ).  Ρυθμίζει τις εθνικές και φυλετικές υποθέσεις που επηρεάζουν τα πολιτικά, συνδικαλιστικά και εμπορικά συμφέροντα.   Τις διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες που αφορούν την άμυνα και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις. Επίσης δείχνει τις πρεσβείες του κράτους στο εξωτερικό. ­ Τους φανερούς αντιπάλους της χώρας.  Τους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος. ­ Τα δικαστήρια και τους δικηγόρους.  Τα σωματεία.  Τις εταιρείες καλλυντικών.   Τα αρωματοπωλεία και κοσμηματοπωλεία.  Την διακίνηση πολύτιμων λίθων, κυρίως διαμαντιών.  

8ος Οίκος
Σχετίζεται με το πέρασμα, την φθορά και την ­ανατροπή των πολιτευμάτων, του τρόπου ζωής, των ηθών και των εθίμων. Τις αλλαγές στον τρόπο σκέψης, στην τέχνη και στην επιστήμη.  Αντιπροσωπεύει τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, τα δημόσια χρέη, το ενεχυροδανειστήριο, το χρηματιστήριο, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τις συντάξεις και κάθε είδους αποζημιώσεις λόγω φυσικών καταστροφών -πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές-, ή λόγω πολέμου (αυτά που χρωστούν λόγω εθελουσίων ζημιών οι άλλες χώρες, προς το έθνος).  Δείχνει τις νεκρώσιμες τελετές.  Τα γραφεία κηδειών και τα νεκροταφεία.­ Τα απορριμματοφόρα, τους σκουπιδότοπους, τις κατεδαφίσεις και τις χωματερές.  Το αποχετευτικό δίκτυο. ­Τα πυρηνικά θέματα και τα απόβλητα.  Τα βιολογικά εργαστήρια.  Τις τρομοκρατικές οργανώσεις.  Τους μυστικούς πράκτορες, τους τραπεζίτες, τους χρηματιστές και τους ψυχιάτρους.

9ος Οίκος
Σχετίζεται με τα διαβατήρια, με το συνάλλαγμα, με τους τελωνιακούς κανονισμούς, με τους εμβολιασμούς, με τις μεταναστεύσεις, με τον χάρτη οριοθέτησης ­των φυσικών συνόρων και με τον τουρισμό. ­ Δείχνει το νομικό καθεστώς της χώρας και την απονομή ύψιστης δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο. Τον κλήρο της Εκκλησίας και όλες τις επίσημα αναγνωρισμένες θρησκείες.  Την διεθνή διπλωματία.  Τις ξένες πρεσβείες και αντιπροσωπείες.  Τα υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Θρησκευμάτων. ­ Τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, τις ακαδημαϊκές σχολές και τα πανεπιστήμια.  Τα μοτέλ, τα ξενοδοχεία, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τις υπαίθριες κατασκηνώσεις, τα δάση και τους στάβλους.  Τον ιππόδρομο. Το Θέμιδος Μέλαθρον. Την οργάνωση σεμιναρίων.  Τις εταιρείες διαφημίσεων.  Τους κοινωνιολόγους, τους διαφημιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους τηλεοπτικούς καναλάρχες, τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές.

10ος Οίκος
Αντιπροσωπεύει την εκάστοτε κυβέρνηση, το κόμμα της οποίας βρίσκεται στην εξουσία.  Την εθνική υπερηφάνεια, την ακεραιότητα της χώρας και την εκτίμηση ή όχι των άλλων κρατών για αυτήν.  Τα υπουργεία Προεδρίας και Επικρατείας. Τις Ευρωεκλογές. ­Το μεγαλύτερο συντηρητικό κόμμα. Τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Την βαριά βιομηχανία, ιδιαίτερα του μόλυβδου και του άνθρακα /λιγνίτη.  Το σιδηροδρομικό δίκτυο. Τα χιονοδρομικά κέντρα.  Την διακίνηση εριφίων. ­ Την κυκλοφορία των παγωτών. Τους λατόμους και ορειβάτες.  Δείχνει τα δημόσια κτίρια, τους αγρότες, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, τους δημόσιους υπάλληλους, αλλά και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης.

11ος Οίκος
Συνδέεται με θέματα που αφορούν τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις. ­ Αντιπροσωπεύει το Μέγαρο Μουσικής, τις ορχήστρες διεθνούς φήμης, τα πασίγνωστα μπαλέτα και θεάματα, καθώς και τα επιφανέστερα καλλιτεχνικά πρόσωπα. ­ Τα εκκεντρικά μεγαλοπρεπή κτίσματα όπως το Village Center ή το Ster, και τα εμπορικά κέντρα (forum).  Σχετίζεται με την πολιτική της χώρας και τους υποστηρικτές της.­  Με το Κοινοβούλιο. Με το σοσιαλιστικό κόμμα και με τις κατά καιρούς απεργίες, διαδηλώσεις ή επαναστάσεις.  Με το υπουργείο Πολιτισμού.  Με την παραγωγή και την μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας.  Με την αεροπορία της χώρας και με τα αεροδρόμια.  Με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις τηλεπικοινωνίες.  Με τις αιφνίδιες μεταβολές του καιρού και με την μετεωρολογική υπηρεσία.  Με την πρόοδο της χώρας και με τις μεγάλες εφευρέσεις.  Με την ανάπτυξη της αστρολογίας και της αστρονομίας.  Με την διάδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και με το διαδίκτυο.  Με τις αλουμινοκατασκευές.

12ος Οίκος
Αντιπροσωπεύει την παρασκηνιακή εξουσία.­ Τον ιδεαλισμό του λαού. ­ Το κομμουνιστικό κόμμα.  Την θρησκευτική πίστη.  Την θάλασσα, την αλιεία και την ναυτιλία.  Τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Υγείας -Πρόνοιας.  Το πετρέλαιο και τα διυλιστήρια. Τον κινηματογράφο.  Το ενδιαφέρον του λαού για τον αποκρυφισμό και τα μεταφυσικά κέντρα.­ Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα μοναστήρια, τις γκαλερί, τα φωτογραφεία, τα εργοστάσια υποδημάτων, τις καπνοβιομηχανίες και τα χοιροστάσια.  Τα χημεία.  Τις εταιρείες απολυμάνσεων.  Τα νοσοκομεία, τα φρενοκομεία, τα αναμορφωτήρια, τις φυλακές και τους οίκους ανοχής.  Την πορεία των ναρκωτικών και των λοιμωδών νοσημάτων.  Δείχνει τους περιθωριακούς, τους ναρκομανείς, τους φυλακισμένους, τους αναπήρους, τους λαθρομετανάστες και τους φυγάδες.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget