Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ :Η σημασία του στην ΑστρολογίαΟ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ

Συμβολίζει : τα αποκτήματα του ατόμου σε οικονομικό αλλά και συναισθηματικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα: τα χρήματα, τα κέρδη, τις κτήσεις, τις συναισθηματικές απολαβές,  τη συλλογή νομισμάτων, την επένδυση σε ακίνητη περιουσία ή σε τράπεζες κτλ.

Σε γενικές γραμμές δείχνει την επιθυμία του ατόμου για ασφάλεια και άνεση μέσω του ελέγχου των ανθρώπων ή των υλικών αγαθών από όπου προκύπτουν και τα παραπάνω στοιχεία. Οι ανάγκες,  καθώς και η στάση και  η αντίληψη για αυτά που λαμβάνει στη ζωή αντιπροσωπεύονται  από τον 2Ο οίκο.Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ 2ου ΟΙΚΟΥ

ακολουθείστε  τα εξής βήματα:

·         Ερμηνεία του ζωδιακού σημείου της ακμής του 2ου οίκου (πχ αν η ακμή του δεύτερου οίκου είναι στους Διδύμους)
·         Ερμηνεία του κυβερνήτη του 2ου οίκου (πχ αν είναι ο Ερμής, σε ποιο ζώδιο βρίσκεται, σε οίκο και τι όψεις σχηματίζει)
·         Ερμηνεία πλανητών που βρίσκονται μέσα στο δεύτερο οίκο (πχ η Αφροδίτη στο δεύτερο, κυβερνήτης ποιου οίκου είναι και τι όψεις σχηματίζει)


Η  ΑΚΜΗ  ΤΟΥ  ΔΕΥΤΕΡΟΥ  ΟΙΚΟΥ  ΣΤΑ  12  ΖΩΔΙΑ


Η Ακμή του 2ου οίκου  στον Κριό: Η συναισθηματική και η οικονομική ζωή του ατόμου χαρακτηρίζονται από δράση και προσπάθεια. Κερδίζει με ευκολία χρήματα τα οποία ξοδεύει γρήγορα, ενώ οι μέθοδοι που αποκτά τα αγαθά στη ζωή αλλάζουν συχνά. Δεν έχει υπομονή αλλά έχει τόλμη και ρισκάρει για την βελτίωση των οικονομικών του.

Η Ακμή του 2ου οίκου  στον Ταύρο:  Το άτομο επιζητεί υλική και συναισθηματική ασφάλεια μέσα από την συγκέντρωση αγαθών και αποφεύγει τα ρίσκα. Η απόκτηση περιούσιας, ακινήτων, καθώς και οι επενδύσεις σε τράπεζες, έργα τέχνης του προσφέρουν την σταθερότητα που αναζητά στον υλικό κόσμο. Σε συναισθηματικό πεδίο θέλει να έχει μόνιμα κάποιο άτομο δίπλα του το οποίο προσπαθεί να ΄΄ελέγχει΄΄.

Η Ακμή του 2ου οίκου  στους Διδύμους: Το άτομο δυσκολεύεται να έχει σταθερή οικονομική και συναισθηματική ζωή. Οι διακυμάνσεις στον οικονομικό τομέα τον οδηγούν στη αναζήτηση πάνω από μιας  πηγής εσόδων. Συχνά οφέλη προέρχονται από το εμπόριο, τις διανοητικές ασχολίες, τη διδασκαλία και τις μετακινήσεις.

Η Ακμή του 2ου οίκου  στον Καρκίνο:  Το άτομο επιζητά την ασφάλεια σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο. Όμως η αστάθεια σε αυτούς τους τομείς το αναστατώνουν με αποτέλεσμα η διάθεση του να εξαρτάται από την καλή ή όχι κατάσταση τους.. Έσοδα από δραστηριότητες που σχετίζονται με τις γυναίκες , το κοινό, το φαγητό, τις οικογενειακές επιχειρήσεις κτλ.

Η Ακμή του 2ου οίκου  στον Λέων:  Το άτομο καλύπτει τις συναισθηματικές και υλικές  του ανάγκες με μεγαλοπρέπεια ή με υπερβολή. Συχνά χρησιμοποιεί τα πρόσωπα αλλά και τα αγαθά για να προβάλλεται. Απολαβές από διδασκαλία, εμπόριο, είδη πολυτελείας, χρηματικές δραστηριότητες.


Η Ακμή του 2ου οίκου  στην Παρθένο:  Η οργάνωση και η προβλε- πτικότητα του προσφέρουν υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Θέλει οι κινήσεις του σ’ αυτούς τους τομείς να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια και ανάλυση. Οφέλη από δραστηριότητες που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών, ιατρική, φαρμακευτική, εμπόριο, διανοητικές ασχολίες.

Η Ακμή του 2ου οίκου  στο  Ζυγό:  Το άτομο επιθυμεί να καλύπτει τις συναισθηματικές και υλικές ανάγκες του μέσα από τους άλλους. Αναζητεί τις ανέσεις και τις ευκολίες οι οποίες συνήθως υπάρχουν στη ζωή του αν και συχνά συμβαίνει το αντίθετο καθώς κουράζεται εύκολα. Πηγές εσόδων από συνεργασίες, γάμους, συμβόλαια, αισθητική, διπλωματία, διανόηση.

Η Ακμή του 2ου οίκου  στο Σκορπιό:  Το άτομο αγωνιά και πασχίζει να ικανοποιήσει τις ανάγκες σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο για να νοιώθει ασφαλές. Πολλές φορές τα χρήματα προέρχονται από δάνεια κληρονομιές, ασφάλειες, φόρους, αποζημιώσεις ή από εργασία που σχετίζεται με τα παραπάνω θέματα.

Η Ακμή του 2ου οίκου  στον Τοξότη: Το άτομο καλείται να χρησιμοποιήσει την τύχη του για να πετύχει σταθερότητα και σιγουριά στον οικονομικό και αισθηματικό τομέα. Έχει ευκαιρίες για οικονομική ευημερία αλλά οι υπερβολές, οι σπατάλες και οι παρατυπίες μπορούν να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Η ωριμότητα θα αποτελέσει σημαντική περίοδο για τους παραπάνω τομείς. Οφέλη από ραστηριότητες που σχετίζονται με το εξωτερικό, το νόμο, τα ταξίδια, ανώτερη εκπαίδευση. 

Η Ακμή του 2ου οίκου στον Αιγόκερω: Το άτομο θα εξαντλήσει όλη του την υπομονή για να πετύχει οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια. Η οργανωτικοτητα, η υπευθυνότητα  και η οικονομία θα χαρακτηρίζουν τις  ενέργειες του για αυτό τον σκοπό. Απολαβές καθυστερημένες από την πολιτική , τα  δημόσια αξιώματα κλπ.


Η Ακμή του 2ου οίκου στον Υδροχόο: Απρόβλεπτα γεγονότα χαρακτηρίζουν την συναισθηματική και οικονομική ζωή. Το άτομο προσπαθεί να νοιώσει σιγουριά σ’ αυτούς τους τομείς με πρωτότυπο και προοδευτικό τρόπο. Οφέλη από φίλους, σωματεία, λέσχες, οργανισμούς πολιτική,  εφευρέσεις, επιστήμες

Η Ακμή του 2ου οίκου στους Ιχθείς: Το άτομο χρησιμοποιεί τη φαντασία και την διόραση για να καλύψει τις οικονομικές και συναισθηματικές  του ανάγκες. Πολλές φορές επικρατεί σύγχυση στην αντίληψη των παραπάνω επιθυμιών του ενώ σε αρνητικές περιπτώσεις το άτομο μπορεί να δράσει με δόλο και να εξαπατήσει τους άλλους για χάρη των προσωπικών του συμφερόντων. Απολαβές από ασχολίες που σχετίζονται με φωτογραφία, ποίηση, υποκριτική, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, θάλασσα, αποκρυφισμό κτλ

 Karl-Heinz Ottinger 2014
    All rights are reserved

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget