Η παρουσία του Χείρωνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο.


   « Αναλυτική παρουσίαση του Χείρωνα μέσα από τους 12 οίκους»

                                 Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger
                        Τεχνικός Αναλυτής Πλανητικων εξισωσεων
                                                 & Δεδομένων 
  Ανακάλυψη του Χείρωνα έγινε το 1977. Ο Χείρωνας κατά την μυθολογία ήταν ένα πλάσμα κατά το ήμισυ άνθρωπος και κατά το άλλο ήμισυ άλογο. Αυτή η δισυπόστατη φύση ουσιαστικά είναι μια αντιστοιχία της θεωρίας της αναπλήρωσης του Alfred Adler. Ο Χείρωνας είναι αυτός που δεν απαρνείται ούτε την ανθρώπινη αλλά ούτε την ζωώδη υπόσταση. Υπερκερνα το ελάττωμα της τερατομορφίας και βάζει μπροστά ένα υπέρ πάντων αγώνα για να γίνει καλύτερος. Και τα καταφέρνει. Διότι  ουσιαστικά είναι ο ενδιάμεσος μεταξύ της θειας γνώσης και της ανθρωπότητας. Ο Χείρωνας στον οίκο στον οποίο βρίσκεται σε ένα ωροσκόπιο δίνει την ένδειξη για τον προσωπικό μας αγώνα και την δυναμική της ψυχής μας. Είναι το μονοπάτι που πρέπει να επιλέξουμε. Εξέλιξη ή δημιουργική μιζέρια (επαναπαυση) και να αναθεματίζουμε για μια τύχη που δεν μας φέρθηκε καλά?  Κατά την γνώμη μου ο Χείρωνας ο Κυβερνήτης του ζωδίου της Παρθένου

Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς σημαίνει ο Χείρωνας στο καθένα από τα 12 ζώδια?


Ο Χείρωνας στον 1ο ΟΙΚΟ ή στον ΚΡΙΟ : Εδώ ο Χείρωνας χτυπάει τον άξονα της προσωπικότητας. Πολλές φορές ο Χείρωνας λειτουργεί «ευνουχιστικα» για την προσωπικότητα μιας και το άτομο είτε δεν πιστεύει στον εαυτό του είτε λειτουργεί εγωιστικά. Και στις δυο περιπτώσεις όταν το άτομο ‘’θίγεται’’ περνά σε μια κατά μέτωπο επίθεση. Τα άτομα που έχουν τον Χείρωνα σε αυτή την θέση πρέπει να γνωρίζουν πως μόνο μέσα από εργασίες που έχουν να κάνουν με το καλό του συνόλου μπορούν να βρουν ηρεμία. Όπως έχει πει και ο Carl G Jung το σημαντικό στάδιο της θεραπείας είναι η αναγνώριση- αποδοχή!! Διότι τα βασικά προβλήματα της προσωπικότητας μας είναι αξεδιάλυτα και μόνο μέσα από τις κατάλληλες διεργασίες θα βρούμε την ψυχική – Ιθάκη που αναζητάμε. Έτσι μέσα από την παροχή υπηρεσίας – βοηθείας σε άτομα που μας έχουν ανάγκη βιώνουμε την λύτρωση.
Διάσημα άτομα με Χείρωνα σε αυτή την θέση :  Immanuel Kant μεγάλος φιλόσοφος, Harry Houdini (διάσημος ταχυδακτυλουργός), Josef Stalin (πολιτικός ), Nikolo Machiavelli (στοχαστής ) , Romy Schneider(ηθοποιος) , Karl Marx (πολιτικος- φιλοσοφος )
Ο Χείρωνας στον 2ο ΟΙΚΟ ή στον ΤΑΥΡΟ :  Ο Χείρωνας εδώ πέρα βρίσκεται στον οίκο των συναισθηματικών και οικονομικών απολαβών. Εδώ το άτομο προσπαθεί να βρει την «χρυσή τομή» μεταξύ αυτό που θέλει και αυτό που πραγματικά μπορεί. Διότι εδώ το «παν μετρον άριστον» είναι ίσως η φράση που ταιριάζει. Πρέπει ο άνθρωπος με τον Χείρωνα εδώ να κάνει σωστή διαχείριση συναισθημάτων αλλά και χρημάτων. Εδώ δείχνει και μια έμφυτη ικανότητα στο να κερδίζει χρήματα.  Το «εγκληματικό» είναι στην προσπάθεια της απόκτησης περιουσίας ή ανάπτυξης προσωπικής άμυνας να αποτινάξει τις προσταγές της φύσης. Να « ελέγξει» την ανάγκη για κατανόηση , αγάπη και θαλπωρή που έχει. Εκεί κάποια στιγμή θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον του.
Διάσημα άτομα με τον Χείρωνα σε αυτή την θεση: Oriana Fallaci (κορυφαία δημοσιογράφος), Πριγκίπισσα Dianna , Charles Aznavour (διάσημος γάλλος τραγουδιστής) , Rocky Marciano ( πυγμάχος )

 

Ο Χείρωνας στον 3ο ΟΙΚΟ ή στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ : Εδώ έχουμε τα άτομα που έχουν αυτό το κάτι στην ομιλία που τους χαρίζει πειθώ αλλά και ρητορική ικανότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί καταστράφηκαν εξαιτίας του ότι ήταν εγωιστές και λειτουργούσαν αυτό το χάρισμα για το δικό τους και μόνο καλό. Είναι συχνά δε το φαινόμενο να συναντάμε τέτοιο Χείρωνα σε χάρτες είτε θεραπευτών είτε ατόμων που ασκούν επιρροή στην μάζα και προσπαθούν και προσπαθούν να την λυτρώσουν. Ο σκοπός είναι να γίνουμε καλύτεροι αλλά και να βελτιώσουμε και τους άλλους ασχέτως εάν είναι σε ‘’χαμηλότερο’’ επίπεδο από εμάς. Πολλές φορές μας δείχνει και την πρακτική εφαρμογή αυτών που κατέχουμε σε θεωρητικό επίπεδο.
Διάσημοι με Χείρωνα σε αυτή την θεση : Honore de Balzac (συγγραφέας), Fyodor Dostoefsky (συγγραφέας), Robert Hand (ο κορυφαίος εν ζωή αστρολόγος στον κόσμο),  Gary Kasparov (παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι), Malcom X ( πολιτικός στοχαστής), Saddam Houssein (δικτάτορας)  Marc Paul Alain Dutrux ( διάσημος παιδεραστής)


Ο Χείρωνας στον 4ο ΟΙΚΟ ή στον ΚΑΡΚΙΝΟ :  Εδώ έχουμε το άτομο που κουβαλά μέσα του καταγραφές και για έναν ‘’περίεργο’’ (για τα μάτια των άλλων) λόγο , θέλει να βγάλει το όνομα της οικογένειας του από την αφάνεια. Πολλές φορές βγάζει και μια συνταύτιση με την οικογένεια με αποτέλεσμα να κάνουμε τα πάντα για την οικογένεια αλλά να αδιαφορούμε για την δική μας εξέλιξη. Εδώ δείχνει το πώς αλλά και το γιατί πρέπει το άτομο να απογαλακτιστεί από την οικογένεια του και να αναπτύξει  την δική του προσωπικότητα . Δεν είναι δε λίγες οι φορές που ακόμα και στην δική τους οικογένεια , τα άτομα αυτά πιστεύοντας πως λειτουργούν σωστά, καταδυναστεύουν τα παιδια τους. Πολλές φορές δίνει έναν αγώνα υπέρ πάντων για την πατρίδα (ίσως γιατί το βλέπουν ως επέκταση της οικογένειας τους)
Διάσημα άτομα με τον Χείρωνα σε αυτή την θέση : Paul Goebbels ( ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ) , Karl Ernst Krafft (ο προσωπικός αστρολόγος του Χίτλερ), Mark Spitz ( 7 χρυσά μετάλλια σε μια ολυμπιάδα στο άθλημα της κολύμβησης)Ο Χείρωνας στον 5ο ΟΙΚΟ ή στον ΛΕΟΝΤΑ :  Εδώ ο Χείρωνας έχει να κάνει με τα χόμπι , τα φλερτ το πώς μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα που έχουμε μέσα μας. Μπορεί να βγάλει μια ροπή προς την ενασχόληση με τα παιδιά (παιδιατρική, παιδαγωγός, νηπιαγωγός ) τα μικρά ζώα ( κτηνίατρος, ενασχόληση με pet shop). Με σοβαρές προσβολές μπορεί και να υποδεικνύει σεξουαλικό πρόβλημα (όχι απαραίτητα παθολογικό). Έτσι υπάρχει και ένας ενδόμυχος φόβος για απόρριψη ή για φόβο ότι είμαστε υπέρ-φορτωμένοι από ευθύνες (πολλές φορές δυσανάλογες με την ηλικία μας) διότι ενδεχομένως οι δικοί μας να μας θεωρούσαν παιδιά-θαύματα.
Διάσημα άτομα με τον Χείρωνα σε αυτή την θέση :  Ναπολέων (αυτοκράτορας –πολιτικός-στρατιωτικός) Oprah Winfrey ( τηλεπαρουσιάστρια), James Dean ( ηθοποιός) , Alfred Adler (ψυχολόγος), Ludwig Van Beethoven (μουσουργός ), Liz Taylor (ηθοποιός), Joe Cocker (τραγουδιστής), Florence- Griffin Joyner ( αθλήτρια των δρόμων ταχύτητας και μοντέλο όπου πέθανε σε ηλικία 36 ετών από υπερδιόγκωση της καρδιάς προφανώς από εκτεταμένη λήψη αναβολικών)
Ο Χείρωνας στον 6ο ΟΙΚΟ ή στο ζώδιο της ΠΑΡΘΕΝΟΥ: Εδώ κατ’ αρχήν έχουμε έναν Χείρωνα που λειτουργεί πολύ καλά. Είναι μια θέση – κλειδί και με βάση τα λεγόμενα της μεγάλης Κυρίας της Ελληνικής Αστρολογίας Κας Θεοδώρας Ντακου είναι ο Κυβερνήτης της Παρθένου , μια άποψη που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Έτσι το άτομο ίσως να έχει περίεργες διατροφικές συνήθειες ενώ είναι ιδιαίτερα σχολαστικό και εργατικό σε οποιαδήποτε ενασχόληση του. Μια ενασχόληση με την Ιατρική και δη με την Ομοιοπαθητική θα ήταν μια πολύ καλή ενασχόληση. Ο Χείρωνας εδώ βοήθα στην εστίαση αλλά και πραγμάτωση των στόχων μέσα από την μεθοδικότητα και την οργάνωση. Ίσως όμως στην προσπαθεία του για τελειότητα καταντά κουραστικός ακόμα και για τον ίδιο του τον εαυτό. Στην ακραία περίπτωση έχουμε έναν κατά φαντασία ασθενή.
Διάσημα άτομα με τον Χείρωνα σε αυτή την θέση:  J.F. Kennedy (πολιτικός), Liza Minelli (τραγουδίστρια), Vincent Van Gogh *(ζωγράφος), Gregory Rasputin (ιερέας)Ο Χείρωνας στον 7ο ΟΙΚΟ  ή στο ζώδιο του ΖΥΓΟΥ :  Εδώ είναι μια θέση άξια μνείας. Ο Χείρωνας εδώ δείχνει μια  τάση του ατόμου να μπαίνει σε μια ομάδα. Με τον μαγνητισμό που διαθέτει ξέρει πως δεν περνά απαρατήρητος , πως δεν είναι αδιάφορος. Όμως ο άνθρωπος πρέπει να καθυποτάξει το ΕΓΩ στο διαπροσωπικό ΕΜΕΙΣ κι μέσα από αυτό να εξελιχθεί. Αυτό όμως που θα πρέπει να αποφευχθεί είναι ο εγωισμός. Διότι εάν έχουμε τέτοια συμπτώματα ίσως τελικά τα αποτελέσματα να είναι ολέθρια. Συνήθως υπάρχει έλξη ατόμων που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από εμάς. Και εδώ αρχίζει ένα θέμα για το ποιος θα υπερισχύσει. Λάθος. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας το η ισχύς εν τη ενώσει.
Διάσημα άτομα με τον Χείρωνα σε αυτή την θέση: Winston Churchill (πολιτικός) , Keanu Reeves (ηθοποιός), Bill Gates (επιχειρηματίας –ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Microsoft)


Ο Χείρωνας στον 8ο οίκο ή στο ζώδιο του ΣΚΟΡΠΙΟΥ:   Εδώ το άτομο έχει μέσα του συμπλέγματα που συνδέονται με τον ερωτισμό και τον θάνατο. Και εδώ φαίνεται και η λειτουργία της Αστρολογίας. Ο Sigmund Freud στην προτελευταία επιστημονική του πραγματεία με τίτλο «Το πέρας της αρχής της ηδονής» ουσιαστικά αναιρεί όλα όσα έχει πει περί ερωτισμού λίμπιντο και συναφών. Θεωρεί πως η πιο ισχυρή δύναμη είναι ο ορμή προς τον θάνατο. Η θέληση να καταστρέφει και να καταστρέφεται.. Έτσι και το άτομο με τον Χείρωνα σε αυτή την θέση αναζητά τι συμβαίνει μετά θάνατο. Να έχει μια φοβία με τον θάνατο. Να αναζητά μανιωδώς το σεξ κατ’ επανάληψη ή ακόμα και να το στερηθεί. Το άτομο δε από τις όλες φοβίες ίσως να είναι και ένα άτομο που μπορεί να θεωρεί κάποιον γκαντέμη και να μην τον θέλει σπίτι πρωτομηνιά και τέτοια. Δεν είναι λίγες δε οι φορές που το άτομο έχει τάσεις αυτοκτονίας
Διάσημα άτομα με τον Χείρωνα σε αυτή την θέση: Wilhelm Reich (ψυχολόγος- συγγραφέας) Bruce Lee (ηθοποιός), Magic Johnson (μπασκετμπολίστας), Otto Von Bismarck  (πολιτικός)


Ο Χείρωνας στον 9ο ΟΙΚΟ ή στο ζώδιο του ΤΟΞΟΤΗ :  Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας Χείρωνας του εσωτερισμού και της Κουλτούρας. Το άτομο προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από τις φιλοσοφικές και οικογενειακές ρίζες και προκαταλήψεις και ψάχνει να βρει τον δρόμο μόνος του. Είναι ο άνθρωπος που θα Μυηθεί στην Γνώση και θα εξελιχθεί. Βέβαια , επειδή κάθε νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις, ότι μάθει θα πρέπει να είναι για το Συλλογικό Καλό και όχι για ιδίαν χρήση πολύ δε περισσότερο για κατάχρηση. Διότι τότε το άτομο παίρνει κατευθύνσεις περίεργες και εστιάζεται στην εκμετάλλευση του « Θειου Δώρου». Και τότε η καταστροφή του είναι Μαθηματικά βέβαιη.
Διάσημα άτομα με τον Χείρωνα σε αυτή την θέση : John Addey (διάσημος αστρολόγος ιδρυτής της θεωρίας των αρμονικών), C.E.O Carter (διάσημος Άγγλος αστρολόγος ) Al Capone (γκάνγκστερ), Morgan Stanley (τραπεζίτης), Dane Rudhyar ( αστρολόγος, μαθηματικός, σύνθετης , φιλόσοφος)


Ο Χείρωνας στον 10ο ΟΙΚΟ ή στο ζώδιο του ΑΙΓΟΚΕΡΩ : Εδώ έχουμε ένα Χείρωνα που απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με σκοπό να κερδίσει την θέση του μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Να ηγηθεί και να καθαρίσει την Κοπριά του Αυγειου. Πολλές φορές δείχνει έναν πατέρα παρών- απών  και το παιδί προσπαθεί μέσα από τις γνώσεις του να καταξιωθεί κοινωνικά. Εδώ θα πρέπει να καταλάβει το άτομο πως το διαμάντι ακόμα και μέσα στο βούρκο δεν θα χάνει την καθαρότητα του και την λάμψη του. Θέλει να πιστοποιήσει την γνώση του αλλά και να διακριθεί μέσα  από εκεί. Εδώ ο Χείρωνας φέρνει την ευκολία της πειθούς στο πλήθος μιας και έχει στόφα ηγέτη- αρχηγού
Διάσημα άτομα με τον Χείρωνα σε αυτή την θέση: Giorgio Armani (σχεδιαστής), Αριστοτέλης Ωνάσης (  μεγιστανας), Karen Hamaker Zondag (αστρολογος), Alois Alzheimer (νευρολογος- ψυχιατρος)


Ο Χείρωνας στον 11ο ΟΙΚΟ ή στο ζώδιο του ΥΔΡΟΧΟΟΥ : Ο Χείρωνας εδώ είναι παν-ανθρώπινος και έρχεται να μετουσιώσει την θεωρητική γνώση σε πρακτική εμπειρία . Ενώ υπάρχουν ιδέες πρέπει και να μετουσιωθούν. Εδώ όμως είναι και το δύσκολο κομμάτι. Διότι γνωρίζουμε πως η επαναστατική φύση του Υδροχόου έρχεται σε κόντρα με την ανάγκη για προσήλωση και αφοσίωση.  Όλα αυτά είναι πολύ δύσκολα και πρέπει να το δουλέψει πολύ το άτομο. Συνήθως έχουμε άτομα που είναι ανατρεπτικά και πάνε κόντρα στο κατεστημένο .
Διάσημα άτομα με τον Χείρωνα σε αυτή την  θέση : Μπερναρ Σω (συγγραφεας), Albert Einstein (φυσικος), Michael Jordan (μπασκετμπολιστας) , Ζαν Πωλ Σαρτρ ,


Ο Χείρωνας στον 12ο ΟΙΚΟ ή στο ζώδιο των ΙΧΘΥΩΝ :  Εδώ το άτομο αναμφισβήτητα έχει μια μεταφυσική προδιάθεση. Έχει μια τάση για ερευνά για αυτό και το συναντάς σε άτομα που διακρίνονται στον ερευνητικό τομέα ( Χημεία, Μικροβιολογία). Πολλες φορες η εργασια λειτουργει ευεργετικα στο να αποβαλλουν το αγχος και ετσι υπάρχει η εξισορρόπηση μεταξύ πνεύματος και  σώματος. Συνήθως και πολύ καλλιτεχνικά ατομα εχουν Χείρωνα σε αυτή την θέση διοτι βγαζει μια υπερευαισθησία στο να βγαζω συναισθηματα.
Διασημα ατομα με Χειρωνα σε αυτή την θεση : Αρθουρος Σοπεναουερ (συγγραφεας), Rudolf Nureyef (χορευτης), Martn Luther King , Muhhamad Ali (πυγμαχος), Gabriel Garcia Marques 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget