Η Άλωση της Κων/πολης


                                                    29 Μαΐου 1453 – ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ


Στις 29/5/1453 (07/06/1453 εάν το μετατρέψουμε με το νέο ημερολόγιο)  η Κωνσταντινούπολη πέφτει στα χέρια των Τούρκων του Μωάμεθ του Β’. Τι συνέβη τότε; Ποια τα αστρολογικά μα και ιστορικά δεδομένα;

    Τι λένε τα Ιστορικά ντοκουμέντα;

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος  ήταν γιος του Μανουήλ  Παλαιολόγου  και της Σερβίδας Ελένης Δραγάση (Dragas στα Σερβικά). Ήταν υπέρμαχος της ενώσεως μεταξύ της Καθολικής και ορθοδόξου εκκλησιάς.  Το 1449 στέφεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου και αρχίζει να οργανώνει την οχύρωση της Πόλης.


Το αντίπαλο δέος του Κων/νου Παλαιολόγου ήταν ο Μωάμεθ ο Β΄ πορθητής. Γιος του Μουρατ και Ελληνίδας χριστιανής σκλάβας. Μιλούσε άπταιστα τουρκικά, αραβικά και ελληνικά. Με την ανακήρυξη του Βασιλιά η μόνη του σκέψη ήταν η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης προς αποκατάσταση της τιμής της οικογένειας του μιας και ο πατέρας του Μουρατ αλλα και ο παππούς του Βαγιαζήτ είχαν επιχειρήσει την κατάληψη αλλά ανεπιτυχώς. Συμφωνά με τον ακόλουθο του Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου , Γ. Φραντζή, ο Μωάμεθ ήταν δεινός αστρολόγος. Ο Σουλβερζέ , ο μεγαλύτερος βυζαντινολόγος του 20ου αιώνα λέγει: "...χαρακτηριστικόν του μεγάλου εκείνου στρατηλάτου ήτο παραδόξων κράμα της απηνούς ωμότατος Τούρκου ηδυπαθούς καί φανατικού, καταστροφέως ανοικτίρμονος απάντων των εχθρών της ιδίας αυτού θρησκείας άνευ διακρίσεως ηλικίας καί φύλου καί παραδόξου ζήλου υπέρ τινών ζητημάτων φιλισοφικών, θεολογικών καί καλλιτεχνικών. Ωφειλε δέ βεβαίως τάς ιδιότητας ταύτας καί τήν μεγάλη αυτού νοημοσύνην, προσόντα άλλως σπάνια παρά τή τουρκική φυλή, εις τήν καταγωγή της μητρός, ήτις ήτο δούλη, πιθανότατα έλκουσα τό γένος εκ Χριστιανών."

Έτσι αμέσως μετά την στέψη , ο Μωάμεθ άρχισε την κατασκευή του φρουρίου στήν δυτική πλευρά του Βοσπόρου, απέναντι από τό "Ανατολού Χισάρ", τό οποίο είχε κατασκευάσει ο Βαγιαζήτ. Κατ' αυτόν τόν τρόπο απέκλειε τά στενά του Βοσπόρου καί ήλεγχε πλήρως τόν επισιτισμό της Θεοφύλακτης. Ο Κωνσταντίνος ήταν ανίσχυρος νά εμποδίσει τήν περαίωση των εργασιών, καί παρ'ότι ήθελε νά αντιμετωπίσει στρατιωτικά τούς Τούρκους, δέν τόν άφησαν οι σύμβουλοί του. Ο τουρκικός στρατός λεηλάτησε όλα τά γύρω χωριά, κατέσφαξε τούς κατοίκους των Επιβατών, άρπαξε όλα τά ζώα, μέ αποτέλεσμα πλήθος προσφύγων νά συρρεύσουν εντός των τειχών της Πόλης. Ο αποκλεισμός πλέον είχε γίνει αφόρητος. Το νέο φρούριο ήταν έτοιμο τόν Αύγουστο του 1452, καί είχε κτιστεί  στη θέση του μεγαλοπρεπούς ναού του Αρχάγγελου Μιχαήλ.


Περί τα τέλη Φεβρουαρίου 1453 ο Μωάμεθ έχει συγκεντρώσει πλησίον της Πόλης στρατιωτική δύναμη περί τις 250.000 στρατιώτες ενώ έχει μεγάλη υπεροχή σε κανονιά.


Στις 6/4/1453 (με το παλιό ημερολόγιο) ο Μωάμεθ λαμβάνει θέσεις πολιορκίας απέναντι στην Πόλη ενώ ο Παλαιολόγος εγκαταλείπει το ανάκτορο των Βλαχερνών και  εγκαθίσταται μετά του επιτελείου του πλησίον της πύλης του Χαρισίου.


Για να καταλάβετε την «καθαρότητα» και την ανωτερότητα της Τουρκικής φυλής η επίλεκτη ομάδα των Τούρκων ήταν οι νεηλύδες (**κατά τους Βυζαντινούς) ή πιο απλά οι γενίτσαροι δηλαδή ελληνόπουλα που είχαν αρπαχτεί από μικρή ηλικία και τους είχαν κάνει μωαμεθανούς.


Το κλειδί της όλης νίκης των Τούρκων ήταν το κανόνι του Ούγγρου ουρβανου  που δεν μπόρεσε να το αγοράσει ο Παλαιολόγος (έλλειψης χρημάτων) και το αγόρασε ο  Μωάμεθ.


23/5/1453 ο Μωάμεθ ζητά να παραδώσει ο Παλαιολόγος  τη πόλη και να του δώσει ως αντάλλαγμα την ηγεμονία της Πελοποννήσου. Ο Παλαιολόγος όμως του λέει: "ου γάρ ήν δυνατόν παραδοθήναι τήν πόλιν τοις Τούρκοις εκ των χειρών των Ρωμαίων ει γάρ είχε τούτο γενέσθαι, ποίαν οδόν ή ποίον τόπον ή πόλιν είχον μετοικήσαι Χριστιανών του μή καταπτύειν καί ονειδίζειν καί σφακελίζειν τούς Ρωμαίους; ουχί μόνον Χριστιανοί αλλά καί αυτοί Τούρκοι καί Εβραίοι είχον εξουθενείν αυτούς.".

25/5/1453 οι Τούρκοι κτυπάνε νυχθημερόν . Ο Παλαιολόγος βλέπει κινήσεις στρατευμάτων και αντιλαμβάνεται πως έρχεται η ωρα της μεγάλης επίθεσης

28/5/1453 (***6/6/1453 με το νέο ημερολογιο) συγκέντρωση στον ναό της Άγιας Σοφίας  και αποφασίσει να υπερασπισθούν την Πόλη μέχρι  θανάτου. Εκεί μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων.


29/5/1453 περί την 8η πρωινή οι Τούρκοι μπαίνουν στην Πόλη από μια πόρτα που βρέθηκε «κατά λάθος» ανοικτή. Εκεί μπαίνουν οι γενίτσαροι και γίνεται η μεγάλη μάχη. Ο Κων/νος Παλαιολόγος  έχει απωθήσει τα Αυτοκρατορικά ενδύματα και πέφτει στο πεδίο της μάχης  φωνάζοντας.: «“Μα δεν υπάρχει χέρι χριστιανού να μου πάρει τη ζωή;”.

Έτσι άφησε την τελευταία του πνοή ο ύστατος Έλληνας αυτοκράτορας, με το σπαθί στο χέρι, πιστός στις παραδόσεις ηρωισμού και αυταπάρνησης έσχατος υπερασπιστής της χιλιόχρονης αυτοκρατορίας.

Έτσι οι Τούρκοι άλωσαν την Πόλη , έκαναν στάβλο την Αγία Σοφία, βίασαν κορίτσια και ευνούχισαν αγόρια


                                         Ας δούμε τι λέει ο χάρτης του συμβάντος

Κατ’ αρχήν η μείζονα όψη του χάρτη είναι το Άρης τετράγωνο Κρόνο. Άρα μιλάμε για βίαιες συγκρούσεις. Η έδρα –τα εδάφη είναι ο 4ος οίκος όπου κυβερνά η Αφροδίτη όπου είναι σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Alcyone τον ένα εκ των 7 απλανών του Συμπλέγματος των Πλειάδων που δίνει τιμές αλλά και θάνατο. To MC είναι στην πύλη της Αρχηγίας σε αποκλίνουσα όπου δίνει προβλήματα και απώλεια θέσης εξαιτίας χαφιεδισμού  (Εάν ενδιαφέρεστε περί Πυλών το βιβλίο του Δρ, Χρ. Παiζη  θα σας διαφωτίσει!). Η Σελήνη του 12ου στον 8ο οίκο στην 2η μοίρα στους Ιχθείς. Μήπως τελικά κανένας ιερέας ή θρησκόληπτος την έκανε την «καρφωτή» με την Κερκοπορτα;


Ο Ποσειδώνας στον 3ο οίκο σε τετράγωνο με τον Χείρωνα (κυβερνήτη του 3ου, βάσει θεωρίας Βαθμονόμησης των μοιρών Karl-Heinz Ottinger, )δείχνει την «προδοσία» εκ των εσω!!!


Ο Κωνσταντίνος Δραγάσης Παλαιολόγος στέφτηκε Αυτοκράτορας στις 6 Ιανουαρίου 1449 . Τι έδειχνε όμως ο χάρτης της Ορκωμοσίας ως Αυτοκράτορας με την Άλωση της Πόλης;


SU=SU/HA: To ακρωτηριασμένο κορμί. Ο Άξονας της αποσύνθεσης

PL=WI/KR: Δεξιοτεχνία. Αλλάζοντας τα προγνωστικά.

ME=SA/KR: Επιβεβλημένη τακτοποίηση. Αντιλαμβάνοντας τι σκάφτονται οι άλλοι

KR=PL/VU=ZE : Κυβερνητικές αλλαγές .

KN=JU/PO=MA/SA: Καθοδήγηση. Έμπνευση. θάνατος

SA=KN/HA=SU/HA:Απώλεια μέσα από βρώμικη ενέργεια. Ένα ύπουλο χτύπημα. Θλίψη και απώλειες μέσω κατοχής!!!                                  Ενώ  ο χάρτης του συμβάντος  έχει τις κατωθι εξισώσεις


ASC=SA/AP=MO/AD:  Αποχωρισμός από το πλήθος. Το τέλος μιας συνεργασίας. Ρίχνοντας την αυλαία

MC=JU/SA=NE/ASC=MA/JU=JU/CU:Ανησυχίες για τις απώλειες. Μια ομάδα ανθρώπων είτε από αφέλεια (**δική τους) , είτε από δόλο (των άλλων) χάνουν κάτι από τα  υπάρχοντα τους.
                               
KR=MO/HA=WI/PL: Η ανησυχία του γονέα. Η εκκλησία και το ταμείο απόρων, ανασχηματισμός

SU=PL/CU=MA/PL=SA/PL¨: Συμμέτοχη του πλήθους στους λαϊκούς αγώνες.  Το σχέδιο της ημέρας αποτυγχάνει. Ημέρες χωρίς πρόοδο. Αποχή

AD=KN/ZE=SU/ZE=WI/AD: Πάλη εναντια σε ολες τις πιθανότητες. Νεες συνθηκες. Ο Θάνατος σε αυτή τη γη.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget