Τεταρτημόρια και πλανήτες μέσα σε αυτάΤεταρτημόρια και πλανήτες μέσα σε αυτά


Τεταρτημόριο καλείται το ¼  του κύκλου. Κατά συνέπεια 2 τεταρτημόρια  συνθέτουν ένα ημισφαίριο. Γνωρίζουμε πως ένας ζωδιακός κύκλος αποτελείται από 12 ζώδια συνολικής έκτασης 360ο . Άρα το ένα τεταρτημόριο ισούται με 12 : 4 = 3. Δηλαδή το κάθε τεταρτημόριο περιέχει μέσα τρεις οίκους.

1ο τεταρτημόριο : Αποτελείται από τους οίκους 1,2,3. Μας δείχνει τα φυσικά χαρίσματα και προσόντα εκδηλωμένα ως Προσωπικότητα, Επιβολή, Αποδοχή ( 1,2,3). Οι όψεις αλλά και οι πλανήτες θα μας υποδείξουν τον ΤΡΟΠΟ που θα γίνει αυτό. Με όμορφο ή με άσχημο, θα είναι επιτυχημένος (ο τρόπος) ή όχι. Εδώ το άτομο ένα τέτοιο τονισμένο ημισφαίριο μαθαίνει το πώς θα προβάλει το εγώ του με σκοπό να απολάβει αυτά που θέλει , να γίνει αποδεκτός και τελικά να επιβάλει την προσωπικότητα του και να ικανοποιηθεί. Εδώ δείχνει πως θα διοχετευθούν τα θέλω του αλλά πολλές φορές και προς ποια κατεύθυνση. 

Το «μότο» του τεταρτημορίου : 
« Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι ανοικτός. Και εάν δεν υπάρχει δρόμος θα τον δημιουργήσουμε»

Προσωπικότητες με τονισμένο το 1ο τεταρτημόριο : Gianni Agnelli (Πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανιας FIAT), Orianna Fallaci (κορυφαία δημοσιογράφος), Mahatma Gandhi (Ινδός πολιτικός)

 

2ο τεταρτημόριο : Αποτελείται από τους Οίκους 4,5,6 .Εδώ μας δείχνει τα δημιουργικά χαρίσματα του ατόμου . Την Εκκίνηση από την πατρική μας οικογένεια, την Δημιουργία δικής μας οικογένειας μέσα από τα παιδιά μας, την καθημερινότητα μέσα από την εργασία αλλά και τα πρώτα δείγματα φθοράς. Τονισμένο αυτό το τεταρτημόριο νοιώθει μια έμφυτη τάση στο να δημιουργήσει από το μηδέν πράγματα περισσότερο για τους άλλους και πολύ λιγότερο για τον ίδιο. Έτσι η τάση για δημιουργία είναι μια παράλληλη ζωή που μέσα από αυτή το άτομο νοιώθει πολύ καλύτερα. Μια αρνητική πλευρά είναι ότι πολλές φορές στην προσπάθεια να πετύχουμε βλέπουμε τους άλλους ότι δεν προσπαθούνε όσο εμείς με αποτέλεσμα να τους θεωρείται τεμπέληδες, χωρίς όραμα που δεν νοιάζονται και τελικά να γίνεστε δυνάστης.

Το «μότο» του τεταρτημορίου : 
«Η μόνη γόνιμη περιφρόνηση είναι εκείνη που αφορά τον εαυτό μας, γιατί έτσι μπορούμε να τον υπερβούμε και να τον ξαναπλάσουμε» Φρειδερίκος Νίτσε

Προσωπικότητες με τονισμένο το 2ο τεταρτημόριο: Pedro Almodovar, Otto Von Bismarck


3ο τεταρτημόριο : Αποτελείται από τους οίκους 7,8,9. Εδώ δείχνει τη σχέση με τους άλλους ,την δυνατότητα προσφοράς προς αυτούς αλλά και την ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων. Εδώ υποδεικνύει και το άτομο που θέλει να γίνει ένα με το πλήθος, να μοιραστεί τις εμπειρίες και τις γνώσεις με το πλήθος. Το άτομο έχει την ανάγκη της επιβεβαίωσης μέσα από τους άλλους . Και εδώ είναι και η παγίδα πολλές φορές. Λογω του ότι αναμένει πολλά και πρωτίστως την έγκριση και αποδοχή μέσα από τους άλλους αν αυτό δεν επιτευχτεί ίσως να έχουμε ενδείξεις γκρίνιας και ανασφάλειας.

Το «μότο» του τεταρτημορίου : 
«Καλύτερα να είσαι άξιος τιμής και να μην την έχεις, παρά να την έχεις και να μην είσαι άξιος» Μαρκ Τουεην
Προσωπικότητες με τονισμένο το 3ο τεταρτημόριο: Charles Chaplin


4ο τεταρτημόριο :Αποτελείται από τους οίκους 10,11,12.Εδω ο αντικειμενικός σκοπός είναι η Επίτευξη δηλαδή αυτό που θα τον κάνει να ξεχωρίσει από το πλήθος. Είναι τα άτομα που ενσαρκώνουν την θεωρία της υπεραναπλήρωσης ( κατά τον διάσημο ψυχολόγο Alfred Adler) και ουσιαστικά αφιερώνονται σε έναν σκοπό ,σε μια ιδέα με σκοπό να ξεχωρίσουν. Τα άτομα μέσα από αυτή την οπτική που υιοθετούν ουσιαστικά τα «βρίσκουν» με τον εαυτό τους ασχέτως εάν τα «σπάνε» με τους άλλους. Είναι συνήθως τα άτομα που συγκεντρώνουν πολλούς οπαδούς αλλά και φανατισμένους εχθρούς. Επειδή αυτό το τεταρτημόριο είναι και το κλείσιμο ενός κύκλου συνήθως τα άτομα με τονισμένο αυτό το τεταρτημόριο έχουν έναν φανατισμό και ίσως είναι λιγάκι μονοδιάστατα.

Το «μότο» του τεταρτημορίου : 
«Φανατισμός είναι να διπλασιάζεις την προσπάθεια όταν έχεις ξεχάσει το στόχο σου.» Σανταγιανα

Προσωπικότητες με τονισμένο το 4ο τεταρτημόριο: Franz Kafka, Honore de Balzak, Salvador Dali

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget