ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ 2ο ΟΙΚΟ

Ο ΗΛΙΟΣ στον 2ο οίκο: η θέληση του ατόμου κατευθύνεται στις υλικές και συναισθηματικές κτήσεις. Αφθονία, γενναιοδωρία,  δόξα ,πίστη σπατάλη και έπαρση χαρακτηρίζουν την οικονομική και συναισθηματική ζωή του ατόμου. Πιθανότητα απόκτησης αγαθών από τον πατέρα ή το σύζυγο.


Η ΣΕΛΗΝΗ στον 2ο οίκο: το υποσυνείδητο του ατόμου το σπρώχνει προς την αναζήτηση συναισθηματικής και υλικής ασφάλειας η οποία όμως επηρεάζεται από τα συνεχή ερεθίσματα που δέχεται. Η κυκλοθυμία του προκαλεί αστάθεια σ’ αυτούς τους τομείς. Οι γυναίκες, το κοινό, η πατρίδα, η οικογένεια, το φαγητό, το υγρό στοιχείο παίζουν το δικό τους ρόλο.


Ο ΕΡΜΗΣ στον 2ο οίκο:  το άτομο υλοποιεί τις σκέψεις τους  και κρίνει τα πάντα με το χρήμα ή κάποιες  σταθερές αξίες. Οι καθημερινές του συναλλαγές του σχετίζονται με την απόκτηση αγαθών ή την σταθεροποίηση των οικονομικών του. Η λογική και η διανόηση χρησιμοποιούνται για την απόκτηση  συναισθηματικής ασφάλειας.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ στον 2ο οίκο: το άτομο θέλει να αποκτά και να απολαμβάνει αγαθά. Του αρέσουν οι ανέσεις, τα ωραία πράγματα, το φαγητό, η μουσική. Θέλει σταθερότητα και τρυφερότητα στην αισθηματική ζωή του και του αρέσει να φροντίζει τους άλλους. Τα  αισθηματικά ζητήματα επηρεάζουν την οικονομική του κατάσταση.

Ο ΑΡΗΣ στον 2ο οίκο:  το άτομο θεωρεί το χρήμα μέσω επιβολής με αποτέλεσμα να σπαταλάει χρήματα ή να γίνετε θύμα της τόλμης του σ΄ αυτό τον τομέα. Συναισθηματικά αναζητά νέες συγκινήσεις και δύσκολα βρίσκει την ασφάλεια και  τη σταθερότητα. Οφέλη προερχόμενα από δραστηριότητες σχετικά με τον αθλητισμό, σιδερένια αντικείμενα, το αίμα, αγώνες κτλ.

Ο ΔΙΑΣ στον 2ο οίκο: το άτομο ζητά ασφάλεια αλλά και άνεση στη συναισθηματική και οικονομική ζωή. Έχει ευκαιρίες για υλική ευμάρεια και συναισθηματική σταθερότητα. Σπατάλες και υπερβολές πολλές φορές προέρχονται από την απόκτηση των αγαθών χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η περίοδος της ωριμότητας θα επιδράσει σημαντικά στις απολαβές. Κέρδη από το εξωτερικό, τη διδασκαλία, το νόμο, την πνευματική εξέλιξη, θείους.

Ο ΚΡΟΝΟΣ στον 2ο οίκο:  η ανασφάλεια είναι βασικό γνώρισμα του ατόμου που τον οδηγεί στην εξάρτηση από τα υλικά και συναισθηματικά αγαθά. Φοβάται την ανέχεια και τη μοναξιά και για αυτό είναι συγκεντρωτικό ως προς τα αγαθά και περιοριστικό στα πρόσωπα που αγαπά. Η περίοδος των γερατειών θα έχει σημαντική επίδραση.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ στον 2ο οίκο:  τα υλικά και συναισθηματικά αγαθά δεν επηρεάζουν το αίσθημα της ασφάλειας καθώς το άτομο έχει βρει νέους ή  ανθρωπιστικούς τρόπους που του προσφέρουν ισορροπία. Σε αρνητικές περιπτώσεις το άτομο είναι ανεύθυνο, ανορθόδοξο και εκκεντρικό απέναντι στις συναισθηματικές και υλικές κτήσεις. Οι επιστήμες, οι εφευρέσεις, οι φίλοι έχουν σημαντική επίδραση.Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον 2ο οίκο:  το άτομο λειτουργεί με τη διαίσθηση, τη φαντασία, την έμπνευση αλλά και χωρίς λογική, ουτοπιστικά ή με δόλο για την απόκτηση υλικών και συναισθηματικών αγαθών. Το υγρό στοιχείο, η καλλιτεχνία, ο ψυχισμός, οι φόβοι,  οι απάτες ή οι ψευδαισθήσεις θα επηρεάσουν τις συναισθηματικές και υλικές κτήσεις.

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ στον 2ο οίκο: το άτομο είναι απόλυτο και ταυτόχρονα ανικανοποίητο σε ότι αφορά τις οικονομικές και υλικές κτήσεις του. Είτε είναι υπερβολικά προσεκτικό επειδή φοβάται μη χάσει τα κεκτημένα είτε οι ενέργειες του το οδηγούν σε απώλειες. Συμπεριφέρεται κτητικά και μπορεί ακόμα και να παρανομήσει για να πετύχει αυτά που θέλει. Κινείται με βάση το ένστικτο και την διαίσθηση του στην αναζήτηση της συναισθηματικής και υλικής ισορροπίας.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget