Αρχιεπισκοπος Κυπρου Μακάριος


                                           Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο ΙΙΙ

 

                                                               « Η Κύπρος είμαι εγώ»

 

                                                                          Αστρό-εξιστορεί ο KarlHeinz Ottinger

O Μακάριος ο ΙΙΙ (κατά κόσμον Μιχαηλ Χριστοδούλου Μούσκος) γεννήθηκε στις 13 Αύγουστου 1913 στην Άνω Παναγία της Πάφου. Από μικρός επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο για τα γράμματα μα και για την Εκκλησία. Σπουδές Νομικών και Θεολογίας ξεκινά ως Επίσκοπος Κιτίου μέχρι που το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών του δίνει υποτροφία για σπουδές Θεολογίας στην Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. Ο ίδιος οργάνωσε Παγκύπριο δημοψήφισμα  για την Ένωση με την Ελλάδα όπου έλαβε το Ενωτικό ΝΑΙ το ποσοστό του 97%. Το 1950 εκλέγεται Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης Κύπρου. Τώρα το Εθνάρχης δεν είναι τίτλος επί των Τιμών λόγω του προσφερθέντος έργου προς την πατρίδα αλλά λόγω του ότι  από το 1754 ο Σoυλτάνος αναγνωρίζει τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ως τον ανώτατο πολιτικό ηγέτη των Ελληνοκυπρίων (εθνάρχη).
                                         


Εκεί αρχίζει και η πολιτική πλέον μεταστροφή του Μακάριου στην μη ένωση με την Ελλάδα και τελικά την Ανεξαρτησία της Κύπρου. Για τους λόγους αυτούς «εξορίζεται» από τους Άγγλους στις Σεϋχέλλες.  Πολλοι που ιστορικά «καταπίνουν» ότι τους «δίνουν» φτάνουν και λησμονούν την από 19/7/1974 ομιλια του Μακαρίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Τον έχουν εξισώσει κάτι σαν Τσε Γκεβάρα με ρασα αλλα και πάλι αγνοοουν  το ότι στις 30/5/1967, σε τηλεγράφημά του,προς την Εθνοσωτηριον Επανάσταση, ο Μακάριος έλεγε: «Συγχαίρομεν την εθνικήν κυβέρνησιν διά το αναληφθέν υπ’ αυτής έργον και διαβεβαιούμεν ότι τόσον ημείς όσον και η κυβέρνησις ημών επιθυμούμεν στενήν συνεργασίαν».

Στην συμφωνία Ζυρίχης –Λονδινου ο Μακάριος είχε συμφωνήσει αρχικά στη συμφωνία Ζυρίχης, στη συνέχεια εκδήλωσε διαφωνία (13 Φεβρουαρίου), αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα προσέρχονταν στο Λονδίνο για προσυπογραφή. Την επομένη μετέβαλλε γνώμη και δήλωσει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι υιοθετεί τους όρους της συμφωνίας και θα μεταβεί στο Λονδίνο . Όταν μετέβη εκεί (15 Φεβρουαρίου), την επομένη υπαναχώρησε και πάλι, δηλώνοντας ότι δεν θα προσέλθει στη διάσκεψη να προσυπόγραψε, ζητώντας να γίνουν αλλαγές στο προβλεπόμενο σύνταγμα του νέου κράτους το οποίο, καθώς καλλιεργούσε τη δικοινοτική μορφή, δεν συνέβαλλε στη σύγκλιση των της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Τελικά, οι αλλαγές αυτές δεν έγιναν αποδεκτές και ο Μακάριος υπέγραψε το σχέδιο της συμφωνίας ως είχε (18 Φεβρουαρίου) και επέστρεψε θριαμβευτικά στην Κύπρο στις 1 Μαρτίου 1959.] Όταν έφτασε στη Λευκωσία, βγαίνοντας από το αεροπλάνο, αναφώνησε: «Νενικήκαμεν».
Σημειώνεται ότι αντίστοιχα και ο Κ. Καραμανλής επιστρέφοντας στην Αθήνα δήλωσε: «Ήταν η ευτυχέστερη ημέρα της ζωής μου». Δηλαδή και οι δύο κατ’ ευφημισμόν «Εθνάρχες» πούλαγαν παπατζιλίκι στον Ελληνοκυπριακό λαό.

Τελικά ήταν συνειδητά ο Μακάριος αποστάτης της ενώσεως της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα;

Μάλλον όχι είναι η απάντηση. Ήταν πανέξυπνος, ήταν πατριώτης αλλά ως άνθρωπος είχε αδυναμίες.  Η έγκριτη Βρετανική εφημερίδα Daily Mail στις  18 Μαίου 1988, στη σελίδα 16, εδημοσίευε σχετικό άρθρον των Rupert Allason και Geoffrey Levy παρμένο από το βιβλίο THE FRIENDS. Με βάση την Operation Sunshine όπου σε συνεργασία της SIS κι Μ-Ι6 ειχαν παγιδεύσει τα τηλέφωνα και είχαν ηχητικό κι οπτικό υλικό για το «κουσούρι» που είχε ο Μακάριος. Ουδείς όμως και από την Κυπριακή Προεδρία έσπευσε να καταμηνύσει το περιοδικό. Γιατι;
Αντίστοιχα η Der Spiegel είχε πει πως ο Έλλην "Εθνάρχης" Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε περιουσία έχοντας επαφές με την  Gestapo( Geheime Staatspolizei δηλαδή μυστική κρατική αστυνομία)   εκμεταλλευόμενος τα τιμαλφή και άλλα των εβραίων οπου πήγαιναν  στο Άουσβιτς (Auschwitz). Και φυσικά ούτε το Der Spiegel μηνύθηκε.

                             Ο Χάρτης του Μακάριου

Στοιχεία γεννήσεως: 13/08/1913ωρα 19 : 21 Άνω Παναγιά Πάφου

Ο Ωροσκόπος στις 2 μοιρες των Ιχθύων δείχνουν ένα άτομο ιδιαίτερα χαρισματικό. Η Σελήνη στον Αιγόκερω στον 11ο οίκο (για πολιτικά ζητήματα είναι ΤΟΠ) αλλά και χωρίς ιδιαίτερο feeling. Η Κύπρος είμαι εγώ είχε πει υπενθυμίζοντας περίτρανα πως Αρχιεπίσκοπος είναι ένας θνητός που έφτασε σε βαθμίδα πάνω και από τον ίδιο τον Χριστό. Ο Ερμής σε αντίθεση με τον Ουρανό τον έκανε να έχει «πύρινο» λόγο μιας και η διαφορά της όψης είναι 2 άρα Ταύρος όπου καταλαμβάνει θέση στον 3ο οίκο. Η Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Δια βγάζει σπατάλες .

 

ASC = Κρόνος /Πλούτωνας: Σχέσεις με τα ευαίσθητα άτομα. Η διαδικασία που οδηγεί σε έναν χωρισμό. Ξεκινώντας τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της

αρχής του τέλους. Σύναψη σχέσης με άτομα με διάφορα ηλικίας

 

MC= Aries Point/Apollon=Kronos= Κρόνος/Zeus=Άρης/Κρόνος =Apollon/Admetos: Ο γεννημένος επιστήμονας. Επάγγελμα που σχετίζεται με τις
αποστάσεις. Ταξίδια. Εμπρηστικός. Χωρισμός και απώλειες μέσω της εργασίας. Τα αίτια θανάτου. Ο θάνατος κάποιου. Πένθος και θλίψη. Οδύνη. Το ικανοποιημένο άτομο.

 

Aries Point = Ήλιος/Βόρειος Δεσμός= Aries Point/Admetos= Ερμής/Αφροδίτη= Αφροδίτη/Hades= Zeus/Vulcanus=Δίας/Hades= Πλούτωνας/Admetos =Δίας/Poseidon:  Σχέσεις και επαφές με τον κόσμο. Το να κανείς διαφορές συνεδριάσεις. Θάνατος σε αυτήν την γη. Διακοπή. Θάνατος. Το τέλος. Το να είναι κάνεις cool και άνετος με το πλήθος. Πουλώντας εκδούλευση. Βρώμικες και υπόγειες ενέργειες. Η ικανότητα να εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα για να πετυχει τον αντικειμενικό του σκοπό. Αύξηση του πληθωρισμού. Εικονικά τιμολόγια. Χρηματική κομπίνα. Κάνοντας το καλύτερο δυνατό. Αλλάζοντας πλάνο ακριβως την τελευταία στιγμή. Παγκόσμια συνείδηση. Η νοημοσύνη. Τα «ψηλά» γράμματα ενός νόμου.

 


 
                                                     ο άξονας του υποθετικού KRONOS
 

KRONOS= Κρόνος/Zeus= MC/Kronos=  Aries Point/ Apollon = Αρης/Κρόνος= Apollon/Admetos: Για να απομακρυνθεί  από την εργασία από το κράτος. Ζημίες και δαπάνες που είναι κρυμμένες ή εικονικές από το κράτος. ο «Μεγάλος»!! Το «αφεντικό». Το να υπερβεί μα και να απορρίψει κανείς τον

μέσο όρο.  Η τοποθέτηση σε μια δημόσια –κρατική ή κυβερνητική θέση. Μια αρχή προστασίας Επιστημονικών συμφερόντων. Φιλονικία με τους ανωτέρους, τον προϊστάμενο ή την κυβέρνηση.  Ικανοποίηση από  τον ειδικό τρόπο ζωής κάποιου.

 

Χείρωνας= Κρόνος/Ποσειδώνας= Πλούτωνας /Apollon:  Η γνωστοποίηση  προσωπικών αδυναμιών με κάνουν υποχείριο και με αλλοιώνουν. Μια εξέλιξη η οποία σταματά. Ένας «γίγαντας» με πήλινα πόδια.

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget