uranian αναλυση της 28ης Οκτωβρίου 1940


                                                                28/10/1940

                                      “Όταν οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”

 

 

Η 28η Οκτωβρίου 1940 ήταν ημέρα όπου έμελλε να αλλάξει ο ρους της Ιστορίας. Η τότε φασιστοκρατούμενη Ιταλία είχε συνάψει συμμαχία με την επίσης φασιστική Γερμανία. Ο Benito Mussolini  ουσιαστικά υπήρξε “πνευματικό είδωλο” του Χίτλερ στην δεκαετια του ΄20. Ο Hitler μέσα σε 7 χρονιά από την άνοδο του στην εξουσία είχε καταστήσει την Γερμανία πάλι κραταιά υπερδύναμη.

 

Ο Mussolini ήταν ένα εγωπαθές και θεατρινιστικό Λιοντάρι όπου έβλεπε την Γερμανία να τηρεί τα σχέδια της με μαθηματική ακρίβεια και συνέπεια , να έχει καταλάβει την Ρουμανία και τα πετρέλαια της . Έτσι αποφασίζει να κάνει την επίθεση στην Ελλάδα εν άγνοια του Hitler. Πίστευε πως η Ιταλία μπορούσε να επιτύχει ανάλογες επιτυχίες όπως η Γερμανία.

 

 


Ο Ρόλος του Ιωάννη Μεταξά: Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν ένας στρατιωτικός ο οποίος ξέχωρα από τις σπουδές του ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχος. Στα 14του εισηχθεί στην Σχολή Ευελπίδων και εξέρχεται με τον Βαθμό του Ανθυπολοχαγού με βαθμό 19.90 (πρώτος). Πάει στην Σχολή του Μηχανικού και μετά από καιρό με υποτροφία στην Σχολή Πολέμου του Βερολίνου. Εκεί ο Μεταξάς αποφοιτάει πρώτος άλλα οι Γερμανοί αδυνατούν να το πιστέψουν. Ξαναβάζουν  τεστ και ο Μεταξάς πάλι βγαίνει πρώτος. Εκεί αναρτούν μια πινακίδα οπού έγραφε “ Κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο γα τον Μεταξά”. Θεωρούν τον Μεταξά πραξικοπηματία το οποίο κατά το ήμισυ είναι για μένα εσφαλμένο. Το 1936 η πολίτικη ζωή της Ελλάδος είχε έλθει σε αδιέξοδο μιας και οι δυο συνασπισμοί ήσαν σχεδόν ισόπαλοι. Το παλάτι για να αποτρέψει το ενδεχόμενο το ΚΚΕ να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στις πολίτικες εξέλιξης της χώρας. Το παλάτι, προ αυτού του αδιεξόδου έκανε πίσω σε μια συνδιαχειριση. Άλλωστε ο Μεταξάς ήταν αγαπητός στο παλάτι. Με αυτό το σκεπτικό έγινε το πραξικόπημα που στην πραγματικότητα ήταν μια συνδιαχειριση. Ο Μεταξάς όμως διέβλεπε την λαίλαπα που ερχότανε στα Βαλκάνια και εξόπλισε των ελληνικό στρατό. Το ξημέρωμα της 28ης οκτωβριου 1940 ο Ιταλός Πρέσβης Grazzi φτάνει στο σπίτι του στις 3 το πρωί. Ο Χωροφύλακας χτυπάει το εσωτερικό κουδούνι και κατεβαίνει ο Μεταξάς με μια μάλλινη ρόμπα. Ο Grazzi (απόσπασμα από το βιβλίο του είναι το παρακάτω απόσπασμα) λέει: «…Η συνείδησίς μου με επίεζε ότι την στιγμήν αυτήν εγενόμην συνένοχος μιας ατιμίας. Είδα επί τέλους να ανάβη το φως και τον Μεταξά να κατεβαίνη. Με εγνώρισε και διέταξε τον σκοπόν να με αφήση να περάσω. Μου έδωκε την χείρα και με ωδήγησεν εις εν μικρόν σαλόνι. Μόλις εκαθήσαμε, του ενεχείρισε το έγγραφον. Ήρχισε μετά προσοχής να το διαβάζη… Παρηκολούθησα την συγκίνησίν του εις τας χείρας του και τους οφθαλμούς του».
Μόλις ετελείωσε η ανάγνωσις, ηκολούθησεν ο εξής διάλογος:
ΓΚΡΑΤΣΙ: κ. Πρόεδρε, είμαι επιφορτισμένος να σας ανακοινώσω ότι, εις περίπτωσιν μη αποδοχής των όρων, τα ιταλικά στρατεύματα θα εισβάλουν εις το ελληνικόν έδαφος την 6ην πρωινήν.
ΜΕΤΑΞΑΣ: Ποια στρατηγικά σημεία θέλει να καταλάβει η Ιταλία;
ΓΚΡΑΤΣΙ: Δεν γνωρίζω, κ. Πρόεδρε.
ΜΕΤΑΞΑΣ: (Προσβλέπων παρατεταμένα εις τους οφθαλμούς τον Ιταλόν πρεσβευτήν και με σταθεράν την φωνήν) κ. Πρεσβευτά, το περιεχόμενον του τελεσιγράφου και ο τρόπος καθ’ον μοι επεδόθη σημαίνουν πόλεμον εκ μέρους της Ιταλίας.
(Alors c’ est la Guerre!)». Ο πρωθυπουργός σηκώνεται από την καρέκλα του και ο Ιταλός πρεσβευτής αποχωρεί, χωρίς οι δύο άνδρες να ανταλλάξουν χαιρετισμό. Και ο Γκράτσι καταλήγει:
«Έφυγα υποκλιθείς με τον βαθύτερον σεβασμόν προ του υπερηφάνου γέροντος, ο οποίος επροτίμησε την θυσίαν αντί της υποδουλώσεως. Έφυγα ταπεινωμένος και με σφιγμένην την ψυχήν από μίσος προς το επάγγελμά μου». Στο κατώφλι ο Μεταξάς του είπε :
"Vous etes le plus forts"  που σημαινει: “Είσθε πιο ισχυροί”

 

Η άποψη μου περί του ΟΧΙ του Μεταξά: Ουσιαστικά οποίος πιστεύει πως ο Ελληνικός λαός είπε το όχι προφανώς αγνοεί παντελώς την ιστοριαν , πολύ δε περισσότερο του εκλείπει η λογική. Δηλαδή υπό αυτή την οπτικην και η “προδοσία” με την Σημαία των Ιμιων και τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου και η είσοδος του ΔΝΤ είναι επίτευγμα του Ελληνικού λάου; Μάλλον όχι!! Ο κάθε ηγέτης καρπώνεται την επιτυχία ή την αποτυχία . Για αυτό κυβερνά , για μια δύσκολη στιγμή. Ο Χιτλερ ηθελε να κατακτησει την Ευρωπη ολοκληρη οχι ο Γερμανικος λαός. Ο Μεγαλος ποιητης Γεωργιος Σεφέρης εγραφε : «Όταν ήρθε η 28η, δεν μπόρεσε να ιδεί ότι τότε μόνο, και όχι στις εορτές του Σταδίου, ολόκληρος ο λαός ήταν μαζί του, μαζί με την απάντηση που έδωσε στον Grazzi την αυγή. Δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι η ημέρα εκείνη δεν επικύρωνε αλλά καταργούσε την 4η Αυγούστου» Αυτή ηταν μια σωστη αποψη. Αλλωστε, ας μην γελιομαστε, δεν θα ξεραμε ποια τυχη θα ειχε το ΟΧΙ του Μεταξά εαν δεν ο ελληνικος λαος δεν αποδεκατιζε τους Ιταλους. Ο Ελληνικος λαός ειπε το ΟΧΙ εμπρακτα με την μαζικη συμμετοχή και με την λυσσαλέα αντίσταση.

 

Περι Ναζιστικού Χαιρετισμού επί Μεταξά: Ο χαιρετισμός αυτός ήταν ο αρχαίος Δωρικός χαιρετισμός . Κατά το διάταγμα της 4ης Αυγούστου 1936 όπου ο Ιωάννης  Μεταξάς ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας λέγει: Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτύλους υψωμένους και την παλάμη εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς Ελληνικού (Δωρικού) χαιρετισμού. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 'Άρθρο 30 των Γενικών Διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ).

 

 

                                             Τα αστρολογικά δεδομένα

 

Ο χάρτης εργασίας μας είναι ο χάρτης της Συνθήκης του Λονδίνου που αναγνωρίζει την Ελλάδα ως κράτος. Η ημερομηνία αυτή ειναι 3/2/1830 .

 

Ας ξεκινήσουμε με το Ετήσιο Ωροσκόπιο. Είναι η είσοδος του Ηλίου στο ζώδιο του Αιγόκερω .

 

Συγκρίνω το ετήσιο με το Radix (γενέθλιο).

 

ADMETOS= SUN/URANUS=MC/URANUS:Πολύ σοβαρες διαταραχες, ενα γεγονος με πολυ σοβαρές συνέπειες. Αδυναμια να κατευνάσουν τα πραγματα.

 

Ο ADMETOS (ετησιος-Αnnual) είναι σε αντί- διαμετρικο σημειο με τον KRONOS και δειχνει το κυβερνητικό αδιεξοδο. Επισης σχηματιζει με τα radix τα παρακάτω: KRONOS=MERCURY/KRONOS=JUPITER/NEPTUNE=NEPTUNE/PLUTO=MERCURY: Διατάγματα. Έλλειψη χρημάτων. Αλλαγές που σε πρώτη φάση δεν γίνεται αντιληπτές. Μια μπλόφα. Άτομα κυβερνητικά που προσποιούνται πως είναι ευτυχείς.

 

 

ASC (Annual-ετησιος)= MERCYRY/VULCANUS=KRONOS/VULCANUS= Νοητικό κομφούζιο. Αποφάσεις που πρεπει να ληφθούν άμεσα. Εκτιθομαι και αναγκάζομαι να αντιμετωπίσω μεγάλες δυνάμεις. Επίσης ο ετήσιος ωροσκόπος συνάντα τα προοδευμένα μεσοδιαστήματα MOON/ZEUS=VENUS/ZEU

KRONOS=HADES/APOLLON:: το να πρέπει να υπακούσω σε εντολές.

 

 Δυστυχία του λαού. Το να είναι μέρος μιας μεγάλης και ιστορικής στιγμής. KRONOS= ASC/MOON=URANUS/VUCANUS=PLUTO/ZEUS=JUPITER/ZEUS: Επαφές με ανωτέρους κρατικούς λειτουργούς. Το να αισθανθεί κάποιος μεγάλος. Έλλειψη ρεαλισμού. Η κυβέρνηση απαιτεί κάτι που είναι αδύνατον. Η δημιουργία ενός μεγάλου επιτεύγματος.

 

 

Δεν ξέρω βέβαια αν το έχετε ακούσει άλλα την Ελλάδα την προστετευει ο Θεός. Εγω ως ατομο ειμαι καθολικος αλλα οχι και Τριτη -Πεμπτη -Κυριακη στον επίσκοπο. Αλλά αυτο που βγαζει η εξισωση της Uranian για εκείνη την συγκεκριμένη χρονιά ήταν: VULCANUS (ετήσιος-annual)= SUN/NEPTUNE: Για να μείνει εξ ολοκλήρου ανυπεράσπιστος. Αυτός που έχει άγιο που λέμε. Θεία Προστασία.

 

Ετήσιος ASC=CUPIDO/ZEUS (Radix)=NEPTUNE/HADES(SARC)=Στρατιωτική οργάνωση. Απογοήτευση.

 

                                                         28/10/1940

 

SARC MC=MARS/SATURN:  Θλίψη και πόνος. Οδύνη.

SARC MARS=MOON/VULCANUS=ASC/URANUS: Πράξεις που προκαλούν το Δημόσιο αίσθημα. Ένα έθνος που είναι έτοιμο και δυνατό να ριχτεί στην μάχη. Άτομα με δύναμη και εξουσία δέχονται αφόρητες πιέσεις. Μια μαζική επανάσταση.SARC HADES =MOON/ADMETOS=MARS/ZEUS:  Ώρες όπου νοιώθω πως δεν υπάρχει πλέον ελπίδα. Απώλειες μέσα από πολεμικές επιχειρήσεις ή περιστάσεις.

 

 

 

                                          Transit 28/10/1940 με Radix &Prog

 

Tr HADES= MOON'S NODE/ZEUS=ARIES POINT/URANUS= MOON/SATURN= SUN/VENUS = υποκίνηση ενός ζητήματος από τρίτους. Απρόκλητη επίθεση. Θλίψη ενος έθνους.

 

Tr ZEUS=MERCURY/URANUS=URANUS/KRONOS: Ειδήσεις για το ξέσπασμα πολέμου. Εξοπλιστικά προγράμματα. Ένας πόλεμος ξεσπά ξαφνικά.

 

Tr URANUS=ASC/ZEUS: Κίνδυνος από αστραπές, χτυπήματα εξ αποστάσεως.

 

Tr VULCANUS= MOON/MARS: Η θέληση για να κερδίσει ένα έθνος.
 

Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί


 

Είπαν για τους Έλληνες και την Ελλάδα....

 

«Αν δεν υπήρχε η ανδρεία και η γενναιοψυχία των Ελλήνων, δεν γνωρίζουμε ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου πολέμου.»
Sir Winston Churchill

 

«Ο θαρραλέος αγώνας αυτού του λαού, του σχετικά μικρού έθνους, για το δικαίωμα να ζει χωρίς επεμβάσεις από δικτατορικά έθνη, προκαλεί σεβασμό και θαυμασμό όλων των λαών που αγαπούν την ελευθερία.»
ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ, 3 Απριλίου 1941

«Μετά την τελική νίκη και λύτρωση η Ελλάδα θα πάρει όλα όσα της ανήκουν, και θα ζήσει υπερήφανα και ηρωικά μέσα στους νικητές.»
Sir Winston Churchill

«Η Ιστορική δικαιοσύνη μου επιβάλει να διατυπώσω οτι μεταξύ των εχθρών οι οποίοι ευρίσκοντο απέναντί μας, ο Έλλην στρατιώτης προ πάντων, επολέμησε με το μεγαλύτερο θάρρος. Παρεδόθη μόνον όταν η εξακολούθηση της αντιστάσεως δεν ήταν πλέον δυνατή και δεν είχε πλέον κανένα λόγο... Επολέμησεν εν τούτοις τόσον γενναίως ώστε και οι πολέμιοί του δεν δύνανται να του αρνηθούν την εκτίμησιν των... Ούτω οι αιχμάλωτοι Έλληνες απελύθησαν αμέσως, λαμβανομένης υπ' όψιν της ηρωικής στάσεως των στρατιωτών αυτών»
Adolph Hitler, Reichstag 4 Μαίου 1941

«Μέχρι τωρα λέγαμε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από 'δω και στο εξής θα λέμε πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»
Sir Winston Churchill

 

Μπενίτο Μουσολίνι. 1833-1945. Πρωθυπουργός της Ιταλίας 1922-1945: «Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δεν είναι ακλόνητον εις τα στρατιωτικά πράγματα και ότι πάντοτε μας περιμένουν εκπλήξεις.». (Από λόγο πού εκφώνησε στις 10/5/1941.)

 

 

Sir Harold Leofric George Alexander 1891-1969. Βρετανός Στρατάρχης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: «Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάς ανέτρεψε το σύνολο των σχεδίων της Γερμανίας εξαναγκάζοντας αυτήν να αναβάλει για έξι εβδομάδες την επίθεση κατά της Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποία θα ήταν η θέση της Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς την Ελλάδα». (Από ομιλία του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941.) .

 

 

Τέλος θα ήθελα να σας πω πως δεν είναι κακό να τοποθετήσετε μια σημαία στο μπαλκόνι σας. Διότι μπορεί να νοιώσατε απογοήτευση με αυτά που συνέβησαν όμως ο καιρός που θα αλλάξουν τα πράγματα ζυγώνει…. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!!!

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget