Η ερμηνεία του ΤΑΥ-ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ


                           Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥ -ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

 

 

Το ταυ – τετράγωνο είναι ένας πλανητικός συνδυασμός τουλάχιστον 3 πλανητών ή εστιακών σημείων . Οι δυο πλανήτες κάνουν αντίθεση μεταξύ τους ενώ ο τρίτος δέχεται τα τετράγωνα αυτών. Αυτός λοιπόν ο τρίτος πλανήτης λειτουργεί σαν μετασχηματιστής μιας και ουσιαστικά με τα τετράγωνα που σχηματίζει ουσιαστικά πυροδοτεί καταστάσεις. Σαφέστατα λαμβάνουμε υπόψη μας την οικοθεσια , άλλα και την ποιότητα που λαμβάνει χώρα το εν λόγω ταυ ( μεταβλητή, σταθερή, παρορμητική) και βεβαίως  τους πλανήτες αλλά και το τι εκφράζουν μέσα στις εν λόγω ποιότητες, ζώδια κλπ.

 

   Η αντίθεση σηματοδοτεί την χρυσή τομή που πρέπει να βρει το άτομο προκειμένου να έχει αντικειμενικότητα αλλά και ρεαλισμό για να καταφέρει να αντεπεξέλθει. Το τρίτος όμως πλανήτης λειτουργεί καταλυτικά στο πως θα  αντιδράσει το άτομο στις προκλήσεις και στα εξωτερικά ερεθίσματα. 

 

 

Εδώ γνωρίζουμε πως το άτομο έχει μια «επαναστατική» προδιάθεση και πως θα τα βάλει με όλους και με όλα μη αφήνοντας μας το περιθώριο για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει.

 

Όταν το ταυ –τετράγωνο λαμβάνει χώρα :

 

ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ : Εδώ χρειαζόμαστε την κατάλληλη προετοιμασία ακόμα και από την ιδια μας την οικογένεια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την ζωή. Η παρορμητική φύση του ταυ-τετραγώνου δηλαδή πρώτα πράττω και μετά σκέφτομαι δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Το άτομο συλλέγει εμπειρίες μέσα από παράτολμες κινήσεις δίνοντας την αίσθηση στους άλλους πως παίζει την ζωή του κορώνα-γράμματα. Ο δρόμος προς την επιτυχία περνά μέσα από τα ταυ –τετραγωνο μιας και το άτομο καλείται να έρθει αντιμέτωπος με την πραγματική οπτική και να δει τα πράγματα πως έχουν. 

 

 

ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΑΥΡΟ : Εδώ δεν υπάρχει η έννοια της ήττας & αποτυχίας. Το άτομο εδώ , έχοντας έναν υπέρμετρο εγωισμό , αναζητά την αποδοχή από την οικογένεια του και το πλήθος γενικότερα. Όμως αυτό οδηγεί σε  φανατισμό και προσήλωση κα κατά συνέπεια σε μια μονοδιάστατη οπτική.  Δεν υποχωρεί, δεν ανακαλεί και παραμένει ακλόνητος στις θέσεις του. Έχει πολύ καλή διαχείριση ενέργειας μιας και η προσοχή του δεν διασπάται και βγάζει την ενέργεια με ομαλό τρόπο. Εάν όμως ένας σκληρός πλανήτης (Πλούτωνας, Κρόνος, Άρης ) είναι κορυφαίος σε εξοδικη θέση εκτόνωσης τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα μιας και η ενέργεια που παραμένει μέσα του μπορεί να γυρίσει εναντίον του και να τον κατασπαράξει.

 

 

ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΣΤΑΥΡΟ : Εδώ έχουμε μιας μορφής ευθυνοφοβία αλλά και αδυναμία στο να εστιαστεί σε έναν στόχο. Εδώ οι στόχοι δεν είναι υψηλοί αλλά πολλαπλοί σε αρκετά πεδία με αποτέλεσμα το άτομο να επιβαρύνει τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του. Συνήθως δείχνει μια απόπειρα φυγής από την πραγματικότητα ή τις ευθύνες και πολλές φορές αυτός ο σχηματισμός μπορεί να αποτελεί σημειοδοτης νευρικών ασθενειών.

 

 

Όταν κάποιος πλανήτης είναι σε εξοδικη θέση εκτόνωσης:

 

ΗΛΙΟΣ : Εδώ ο αρχέγονος συμβολισμός της εξουσίας και της ηγεσίας λειτουργεί κάπως περίεργα. Σε παρορμητικό ζώδιο δείχνει ένα άτομο ντίβα που κοιτά τους άλλους αφ΄υψηλου. Κοιτά να κερδίζει την προσοχή των άλλων (όπως λένε και οι Αμερικανοί δεν με νοιάζει τι θα πεις για μένα αρκεί να προφέρεις σωστά το όνομα μου) και δεν προσφέρει αλλά και δεν δέχεται βοήθεια. Σε σταθερό έχουμε πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη αλλά και την ανάγκη της αποκλειστικότητας. Σε μεταβλητό το άτομο ελίσσετε με σκοπό μέσα από πολλαπλούς στόχους να ανεβάσει τα ποσοστά της επιτυχίας του.

 

ΣΕΛΗΝΗ : Η Σελήνη συμβολίζει την ψυχή και παρόλο που δέχεται αγάπη και βοήθεια από το περιβάλλον του έχει τελικά το αίσθημα του ανικανοποίητου ,ενώ πολλές φορές η συμπεριφορά του είναι λιγάκι ως στρίγγλα (ανεξαρτήτως αν είναι άνδρας ή γυναίκα) ενώ πολλές φορές αυτή η υπερδιέγερση τον εξασθενεί νευρικά-οργανικά. Όταν είναι το σημείο εκτόνωσης σε παρορμητικό ζώδιο τότε έχουμε νευρώσεις και ψυχικές μεταβολές ενώ πολλές φορές το άτομο χάνει την οποία αυτοκυριαρχία. Σε σταθερό ζώδιο το άτομο εκδηλώνει ζήλια υπό την μορφή της ανασφάλειας ενώ πολλές φορές υποφέρει διότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και αντιδρά σπασμωδικά και να αναθεματίζει την τύχη του αλλά αδυνατώντας να σκεφτεί ώριμα. Σε μεταβλητό ζώδιο έχουμε ψυχικές μεταβολές. Το άτομο αναπτύσσει έναν μηχανισμό φυσικής άμυνας και στα δύσκολα …την κάνει για αλλού.

 

 

ΕΡΜΗΣ : Ο Ερμής σε θέση εκτόνωσης μέσα σε παρορμητικό ζώδιο είναι τσακμάκι αναμμένο. Το άτομο παίρνει αποφάσεις εν θερμω και δυστυχώς η ζωή του κατρακυλάει εξαιτίας του ότι πρώτα κάνει και μετά σκέφτεται ενώ σε οποιαδήποτε μορφής πληροφορία ή είδηση δεν ζητά την επαλήθευση  ποτέ. Οι ανεβασμένες στροφές του μυαλού του τον κάνουν νευρικό , ανυπόμονο και αρκετές φορές εριστικό.. Σε σταθερό ζώδιο τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα μιας και αδυνατεί να ακούσει την γνώμη των άλλων ( πόσο μάλλον και να την αποδεχτεί) ενώ εστιάζεται με φανατική προσήλωση στην επίτευξη του στόχου του. Σε μεταβλητό ακόμα πιο δύσκολα μιας και το άτομο διασπάται από εδώ και από εκεί το παίζει πολυπράγμων και τελικά γνωρίζει το απόλυτο τίποτα

 

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ : Με την Αφροδίτη σε θέση εκτόνωσης σε παρορμητικό ζώδιο  η λέξη –κλειδί είναι Αυτοπροβολή και Διαφήμιση. Το άτομο εδώ είναι του ρητού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, έχει μια τάση επιδειξιμανίας  και πολλές φορές βγάζει ακραία συμπεριφορά όχι μόνο ερωτική αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Σε σταθερό ζώδιο το άτομο είναι αμετακίνητο στις θέσεις του ενώ σε προσωπικά και θέματα συνεργασίας θέλει τον πρώτο και τελευταίο λόγο και πολλές φορές έχει τάσεις δυνάστη. Σε μεταβλητό ζώδιο είναι στους δεσμούς της φύγε εσύ –έλα εσύ , όπως έλεγε ο αείμνηστος Βλάσης. Ερωτεύεται , ενθουσιάζεται και μετά αποχωρεί αφήνοντας πίσω του συντρίμμια. Χαρακτηριστικό είναι η Διπλωματία.

 

     ΑΡΗΣ : Η θέση του Άρη μέσα σε παρορμητικό ζώδιο είναι μια ένδειξη βιασύνης , εριστικοτητας και βίας. Το άτομο έχει νοοτροπία «σαμουράι» που παίζει ακόμα και την ίδια του την ζωή. Η ενασχόληση με κάποιο άθλημα που να καταπονεί τον εαυτό του και να βγάζει την κτηνώδη , αρχέγονη δύναμη του Άρη, είναι η ιδανικότερη λύση. Σε σταθερό ζώδιο το σημείο εκτόνωσης σημαίνει πρακτικά το ότι ή είσαι μαζί μου ή είσαι νεκρός. Δίνει στο άτομο έναν αμείλικτο χαρακτήρα  και πολλές φορές βγάζει μνησικακία. Σε μεταβλητό ζώδιο το άτομο στην προσπάθεια  να τα κάνει όλα ταυτόχρονα τελικά αφήνει τις ευκαιρίες να περνούν από μπροστά του.

 

ΔΙΑΣ : Με τον Δια κορυφαίο σε ταυ- τετράγωνο το άτομο  είναι αρκετά  ανέμελο. Σε παρορμητικό ζώδιο έχει παρορμητισμο που τελικά τον κάνει να κοιτάει το δένδρο και να χάνει το δασός. Αναλαμβάνει ευθύνες δυσβάσταχτες για αυτόν και τελικά δεν έχει προγραμματισμό ιδίως σε σχέδια που απαιτούν βάθος χρόνου και σχεδιασμό. Σε σταθερό ζώδιο το άτομο θα βάλει ως στόχο την κοινωνική καταξίωση και  προβολή του ακολουθώντας με επιμονή, υπομονή και αυταπάρνηση τον δρόμο που έχει επιλέξει. Σε μεταβλητό ζώδιο η λέξη-κλειδί είναι ανευθυνότητα και η έλλειψη σταθερής άποψης και προτύπων αλλά και  ένας τρόπος ζωής όπου αναζητά λύσεις εύκολες και προσιτές

 

ΚΡΟΝΟΣ : Ο Κρόνος σε μια τέτοια θέση είναι σαν να καπνίζεις μέσα σε πυριτιδαποθήκη. Η πραγματοποίηση και η υλοποίηση των στόχων του είναι ιδιαίτερα μείζονος σημασίας και οτιδήποτε μπει μπροστά του το συνθλίβει. Έχει αυταρχικό χαρακτήρα . Σε σταθερό ζώδιο κάνει τον άνθρωπο τρομερά οργανωτικό, στην κυριολεξία ψείρα. Όμως  ο άκαμπτος χαρακτήρας του σε συνδυασμό με την συχνή απώλεια του αυτοελέγχου του οδηγούν σε λανθασμένα μονοπάτια και δυσχεραίνουν τις διαπροσωπικές σχέσεις. Σε μεταβλητό ζώδιο θα πρέπει το άτομο να κατανοήσει την έννοια του μοιράζομαι και συνεργάζομαι. Η φράση-κλειδί είναι η ισχύς εν τη ενώσει.  Δείχνει  έναν  χαρακτήρα αντικοινωνικό.

 

 

ΟΥΡΑΝΟΣ : Ο πλανήτης του ξαφνικού και των ανατροπών μέσα σε θέση εκτόνωσης. Φανταστείτε , σαν να λέμε ενεργοποίηση του Ηφαιστείου της Σαντορίνης μετά από 40.000 χρόνια. Σε παρορμητικό ζώδιο έχουμε έναν ασυγκράτητο άνθρωπο ο οποίος επαναστατεί ενάντια σε κάθε τι δεν είναι συμβατό με την εικόνα του. Αναρχικός εναντιώνεται στο κατεστημένο μπορεί (κάτω από βεβαρημένες όψεις ) από το να είναι αρχηγός συμμορίας μέχρι να βρεθεί σε ψυχιατρικό άσυλο. Σε σταθερό ζώδιο δείχνει το άτομο που θα τα δώσει όλα προκειμένου να καταξιωθεί. Έχει δικό του τρόπο σκέψης και μια εξτρεμιστική ιδεολογία στην στάση ζωής που πρέπει να ακολουθεί κανείς. Σε μεταβλητό ζώδιο έχει μια εξαιρετική θεωρητική ικανότητα αλλά στην φάση της υλοποίησης αδυνατεί να εφαρμόσει αυτά που πιστεύει. Έχει να κάνει και με επικοινωνιακά τρυκ, καλή ώρα σαν τον Χατζηστεφανου

 

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ :  Ο Ποσειδώνας σε εξοδικη θέση μας δίνει την αίσθηση του ατόμου που είναι μη μου απτου. Το άτομο έχει ένα ταλέντο αλλά που θα πρέπει να παλέψει να το αξιοποιήσει. Και εκεί αρχίζει το θέμα. Το άτομο δεν μπορεί να μοχθήσει και πολλές φορές αποτυγχάνει να επιτύχει. Πάντως οπωσδήποτε ο Ποσειδώνας εκεί βγάζει κάποιες ‘’ιδιαίτερες’’ δεξιότητες. Σε σταθερό ζώδιο δείχνει πως το άτομο έχει μια ουτοπιστική εικόνα και ίσως υπερεκτιμά τις δυνατότητες του. Ίσως απομονωθεί, ίσως διαταραχθεί ψυχικά ή ακόμα να το ρίξει στο αλκοόλ. Σε μεταβλητό ζώδιο δεν έχει μια ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης και έχει μονάχα  την οπτική που αυτό θέλει.

 

 

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ : Ο πλεον καρμικος και μοιραιος πλανητης σε θεση εκτονωσης. Ενδιαφερουσα θεση. Λεγεται πως ο Πλουτωνας συμβολιζει τον Θανατο και την αναγεννηση. Και εδώ αναρωτιεται κανεις ναι αλλα τι από τα δυο θα συμβει? Μα φυσικα και τα δυο !!! Γιατι δεν μπορεις να  ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ εάν δεν ΠΕΘΑΝΕΙΣ!!( εδώ βεβαια μιλαμε συμβολικα-συναισθηματικα και ΟΧΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ!!)  Σε παρορμητικο ζωδιο εχουμε ΚΤΗΤΙΚΕΣ τασεις χρησομοποιωντας την κτητικη αντωνυμια ΜΟΥ!! Το χειροτερο που μπορει να νοιωσει είναι πως απειλουνται αυτά που θεωρει κεκτημενα . Μπορει να φτασει σε πολύ ακραιες καταστασεις. Μπορει να φτασει ακομα και μεχρι την κτηνωδια όταν καποιος δεν υποκυψει στα θελω του. Σε σταθερο ζωδιο βγαζει μια μεγαλη εμμονη , μια φασιστικη προδιαθεση και δεν ξεχνα ποτε (μνησικακια). Θα πρεπει να προσεχθει η ερωτικη συμπεριφορα. Σε μεταβλητο ζωδιο εχουμε πιο πολύ φθοροποιό κατασταση του ιδιου του ατομου και αυτό εχει ως φυσικο επακολουθο την καταπτωση του νευρικου συστηματος. Ιδιατερα καυστικο λογο (ειτε γραπτο , ειτε προφορικο)

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget