ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 1Ο ΟΙΚΟ Ή ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

                     ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 1Ο ΟΙΚΟ Ή ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ
                                                        
Εδώ έχουμε μια θέση του Χείρωνα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.  Ο Χείρωνας στον 1ο οίκο ή στον Κριό έχει να κάνει με την δομή της προσωπικότητας.  Το άτομο με τον Χείρωνα σε αυτή την θέση για αστάθμητους παράγοντες έπρεπε να ωριμάσει πιο γρήγορα ‘’παραμερίζοντας’’ την παιδική ηλικία με ανάληψη ευθυνών ως ενήλικα & εξαλείφοντας κάθε αθώα παιδική επιθυμία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτές οι ‘’απαγορεύσεις’’  στις παιδικές απολαύσεις να γίνονται βίωμα και  τον ακολουθούν  παντού.  Εκεί βρίσκεται και το κομβικό σημείο της εξέλιξης μας. Έτσι είμαστε μπροστά στο δίλημμα που λέει : « Ο γενναίος πεθαίνει μια φορά και ο δειλός πεθαίνει χίλιες» . Κατά συνέπεια ή θα ακολουθήσει τον δρόμο του θεράποντα  ( έστω και αν θεραπεύει τους άλλους και ζει την ευτυχία της ίασης μέσα από αυτούς) ή θα είναι ο ‘’ευνούχος ‘’ του παλατιού , προσπαθώντας να βρει μια βολεμένη και ήσυχη ζωή βάζοντας τα όνειρα του στην άκρη. Εδώ όμως μπαίνουμε στην διαδικασία την διαιώνισης ενός προβλήματος το οποίο έχει τις ρίζες τους από τα γεννοφάσκια του ατόμου.
 
                  
 
   Από την άλλη πολλές φορές ο Χείρωνας όταν βρίσκεται μέσα στον 1ο οίκο βγάζει δυσκολίες στην ανάληψη ευθυνών και είναι μια ένδειξη πως πολλές φορές το άτομο δεν πιστεύει στον εαυτό του. Αυτό μπορεί να επεκταθεί μέχρι και στην έλλειψη εκτίμησης και για την ευφυΐα του ή το φυσικό του σώμα μιας και ο Ωροσκόπος και  ο 1ος οίκος αντιπροσωπεύει το φυσικό σώμα. Ακόμα και σε αυτό, το άτομο αμφιβάλει για τις δυνατότητες του αλλά και για το πόσο αρεστό είναι στο περιβάλλον του με αποτέλεσμα να αδυνατεί να τα βρει με τον εαυτό του.
 
      Πολλά άτομα με τον Χείρωνα στην εν λόγω θέση , αν δεν φροντίσουν να εξελιχθούν, από ανασφάλεια μπορεί να ξεχάσουν το fair -play & από φόβο μήπως πάθουν ζημιά ( είναι ένα είδος complex) κάνουν την ζημιά εκείνοι (όπως το άγριο ζώο επιτίθεται από φόβο και όχι από κακία) ή φεύγουν μακριά. Εδώ κρύβεται η παγίδα. Αν απομονωθούμε και φιλοσοφήσουμε λίγο την στάση ζωής την οποία έχουμε υιοθετήσει στην ζωή τότε ενδεχομένως να μας κάνει καλό. Αν όμως η απομόνωση μας κάνει να γίνουμε σκιά του εαυτού μας; Τότε τι κάνουμε;
 
   Εδώ είναι που το άτομο πρέπει να περισυλλέξει τα κομμάτια του να σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων και να κάνει την υπέρβαση επάνω στο εγώ του. Να αποτινάξει από επάνω του την « κακομοιριά», να γίνει πιο κοινωνικός και να βοηθήσει  τρίτους και μέσα από αυτούς να πάρει χαρές. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνά πως ο Χείρωνας ήταν θεραπευτής!!
 
    Από την άλλη βέβαια άτομα με τον Χείρωνα σε αυτή την θέση μπορούν να έχουν θέση καθοδηγητή. Αρκεί να πιστέψουν πως τα Χειρωνια πόδια τους ( Ο Χείρωνας ήταν άλογο από την μέση και κάτω και ως εκ τούτου είχε οπλές) πατάνε καλά στην Γη γιατί κινούνται από  ανθρώπινο μυαλό ( υπόσταση) αλλά  και Χειρωνια  ψυχή ( ανώτερη και εξελιγμένη ψυχή). Έτσι ήταν και ο Χείρωνας. Υπερκέρασε τις σωματικές αδυναμίες με την δύναμη της ψυχής και την καλλιέργεια του νου. Και έμεινε στην Ιστορία ως ένας Σοφός και παιδαγωγός μεγάλων μορφών ( Ηρακλής, Αχιλλέας, Ιάσονας) και όχι ως ένα τερατούργημα της φύσης!!!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget