Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Θα ηχησουν οι σειρήνες στις 11 πμ μην ψαρωσετε...

Το ημερήσιο (ΕΙ)δικό σας Δελτίο 5/10
Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες σας χαιρετώ. Στις 11 πμ θα ηχησουν οι σειρήνες του πολέμου στα πλαίσια της ασκησης ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016. Στην ασκηση θα λάβει μέρος συσσωμος ο κρατικός μηχανισμός για να δουν αντιδράσεις σε περίπτωση πολέμου. Βεβαια καλό θα είναι να κανουνε και σε πολιτικό επίπεδο για να δούμε πως κλάνουν μέντες οι δικοί μας «αρχηγοί»....

Big Brother & Yahoo σε βλέπουν: Η εταιρία Yahoo – και προσωπικά η πρόεδρός της Μαρίσα Μάγερ – συμμορφώθηκε με μια οδηγία της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία, εκατοντάδες εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών της υπηρεσίας email της Yahoo θα ελέγχονταν για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) ή του FBI, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται τις μαρτυρίες δύο πρώην εργαζομένων της εταιρίας κι ενός τρίτου προσώπου που γνωρίζουν την υπόθεση, το 2015 η Yahoo δημιούργησε ένα άγνωστο έως σήμερα λογισμικό μέσα από το οποίο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μπορούσαν να αντλούν πληροφορίες για την αλληλογραφία των χρηστών της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η απόφαση αυτή οδήγησε στην αποχώρηση του ελληνικής καταγωγής Αλεξ Στάμου, από την θέση του επικεφαλής ασφαλείας στην Yahoo. Ο Στάμου – ο οποίος αμέσως μετά την παραίτησή του προσελήφθη στο Facebook- αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του Reuters.
Οσο για την Yahoo, περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι «ειναι μια νομοταγής εταιρία, που εφαρμόζει τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών».
Τα ιδια γινονται και στα άλλα κοινωνικής δικτύωσης μέσα (facebook, twitter) και εκεί που γράφεις ...eimai gamatos meta tin Nitsa gamw kai ton Hillary μπαινουν μέσα τα «παλικάρια» και σε κάνουν τουλουμι στο ξυλο...στα πλαίσια της δημοκρατίας...

Tsakalwtos speaking: Σε μια αμφίσημη δήλωση προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αναγκαιότητα εξυγίανσης της ευρωζώνης και αντιμετώπισης του συνολικού ευρωπαϊκού χρέους ή αποχώρηση της Ελλάδας από την νομισματική ένωση;
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του χρέους πρότεινε στα κόμματα να υπάρξει κοινοβουλευτικός διάλογος για το μέλλον της ευρωζώνης και τις προοπτικές παρανομής της χώρας μας σε αυτή.
«Η Ευρώπη έχει βαθύ πρόβλημα και αυτό το κοινοβούλιο δεν το συζητά» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών για να υπενθυμίσει ότι και την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση πρότεινε στα κόμματα να συζητήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.
Απευθυνόμενος δε στην ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κ. Τσακαλώτος είπε «οι απόψεις σας για το πού πάει η Ευρωζώνη και πώς μπορεί να βελτιωθεί, αν μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει σε τέτοια ευρωζώνη και αν δεν μπορεί, τί χρειάζεται να γίνει, δεν έχουν ακουστεί ούτε από εσάς ούτε από τον κ. Στουρνάρα. Νομίζω όμως ότι ήρθε ο καιρός να γίνει αυτή η συζήτηση».
Για «βάσιμες ελπίδες» λύσης του δημόσιου χρέους έως τέλος του έτους έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, διευρύνοντας τον καμβά των σχετικών κυβερνητικών σεναρίων.
«Έχουμε βάσιμες ελπίδες ώστε τέλος του έτους να έχουμε λύση για το χρέος που θα δημιουργήσει τον καθαρό διάδρομο. Θα γίνει δηλαδή αυτός ο συμβιβασμός» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόσο στην ομιλία του στην ΔΕΘ όσο και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή την περασμένη εβδομάδα εξέφρασε την βεβαιότητά του για λύση του χρέους εντός του 2016.
Από την άλλη πλευρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης παρουσίασε μικρότερο καλάθι παραπέμποντας το θέμα για το 2018.
Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος, εξέφρασε «βάσιμες ελπίδες» για την λύση του τις οποίες όμως δεν στήριξε σε συγκεκριμένα δεδομένα. Απεναντίας υπογράμμισε πως αν οι δανειστές αποφασίσουν να παραπέμψουν το θέμα για μετά από 2 έτη – δηλαδή για μετά το 2018 όπως είπε ο κ. Δραγασάκης – τότε «δεν θα έχει πρόβλημα μόνο η κυβέρνηση αλλά η χώρα».
Αν δεν εχουμε μέλλον στο ευρώ γιατί τα ψηφιζεις....

Πάει το κουρεμα του χρέους: Οριστική είναι η … «απόρριψη» κάθε σκέψης ονομαστικής μείωσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους με την ελληνική κυβέρνηση να επιδιώκει πλέον την μετάθεση πληρωμών που ξεκινούν το 2023 δίνοντας ως «αντάλλαγμα» πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 2% αλλά δύσκολα θα μπορέσει να επιτύχει λιγότερο από 2,5% του ΑΕΠ.
Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει κατ αρχήν να μεταθέσει πληρωμές τόκων και κεφαλαίου του διαστήματος 2023 έως 2028 ύψους 48 δις Ευρώ και τα οποία έχουν δοθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης ενώ θα πρέπει να περάσει και τη σκόπελο του 2019 που οι υποχρεώσεις πληρωμών είναι της τάξεως των 13 δις Ευρώ.
Ωστόσο δεν φαίνεται να έχει σαφή στρατηγική για το πότε θα αποπληρωθούν τα 48 και πλέον δις. Ευρώ των οποίων θα μετατεθεί η πληρωμή και φαίνεται να ποντάρει στην μετακύλιση των υποχρεώσεων ύψους 13 δις Ευρώ το 2019 μέσω των αγορών.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στη χθεσινή συζήτηση στην Υποεπιτροπή της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών μίλησε για καθαρό διάδρομο την ερχόμενη δεκαετία ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τν επενδυτών στην Ελλάδα. Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιθυμεί να μην υπάρχουν πληρωμές ώστε και να μπορεί να χρηματοδοτεί τυχόν ανάγκες της αλλά και να κατευθύνει τα πλεονάσματα σε αναπτυξιακούς σκοπούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η στρατηγική των μηδενικών πληρωμών χρέους και τόκων έως το 2028 δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους δανειστές που θεωρούν ότι μπορεί να προχωρήσει μια επιμήκυνση υποχρεώσεων και μείωση των τόκων αλλά η περίοδος χάριτος που πιστεύουν ότι μπορεί να συζητηθεί είναι έως το 2025.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η μετάθεση των πληρωμών τόκων και υποχρεώσεων μεταθέτει το πρόβλημα στις μελλοντικές γενιές και αν δεν υπάρξει είτε κατανομή των πληρωμών αναλογικά έως τη λήξη του υφιστάμενου χρονοδιαγράμματος των δανείων είτε επέκταση του χρόνου λήξης των δανείων τα προβλήματα στην αποπληρωμή χρέους υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προκύψουν σε επόμενες κυβερνήσεις. Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση ζητά τώρα απόφαση από τους Ευρωπαίους και εφαρμογή μετά το 2018 ενώ ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρεί τυχόν μετάθεση της λήψης απόφασης πέρα του ερχόμενου Δεκεμβρίου θα προκαλέσει σημαντικές παρενέργειες.

Αντε για ...παράγγειλε χαρτι για ψηφοδέλτια

Η Ατακα της ημέρας: «Ελά Κινέζο, μόλις περάσει ο Παναθηναικάκιας την πόρτα να τον γ@μ@σεις και χωρίς σάλιο»

Ανακοίνωση AstroLabor

Γράψτε ένα μήνυμα σας εδώ:
 1. Το θεμα ειναι οτι δεν μας λες ξεκαθαρα εαν ο συριζα χασει τις επομενες εκλογες??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι λες μηπως να φοβαμαι να μην πέσω εξω;
   Από την αρχη εχω πει πως ο Αλέξης μας τελειωσε. Ελπίζω να ειναι κατανοητό...

   Διαγραφή
  2. αυτο θελω και εγω, γιατι με παρεξηγεις παντα, απλα δεν το ειχα καταλαβει καθαρα, τωρα το καταλαβα

   Διαγραφή
 2. GUY εχει πει ξεκαθαρα και πολλες φορες οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγινει κομμα καφενειου με 4% που ειχε πριν αρχισει ο Αλεξης τα μεγαλα παραμυθια και ξεγελασει τον κοσμο. Αυτο που δεν λεει ξεκαθαρα ο Καρλιτος ειναι ποτε θα γινουν οι επομενες εκλογες. Ειχε πει για Σεπτεμβριο δεν βγηκε και τωρα ειναι συγκρατημενος.Βεβαια καμια σημασια δεν εχει ποτε θα γινουν αφου θα βγει ο Κουλης να συνεχισει το ξεπουλημα της χωρας...... Αναρωτιεμαι ποτε θα ξυμνησουμε εμεις οι Ελληνες............

  ΑπάντησηΔιαγραφή