Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ντόπες, μπόμπες, παραιτήσεις...

Το ημερήσιο (*ΕΙ)δικό σας δελτίο 14/9
Αγαπητοί φίλοι, αναγνώστες και λοιποί σας χαιρετω. Ελπίζω να είσαστε καλά γιατί το χρειαζόμαστε να το ακούμε. Να κατανοουμε πως κάποιος τελικά κάποιος ειναι κάπως καλύτερα...  Η κυβέρνηση ειναι σε πραγματικό vertigo αφου έχει χάσει την μπάλα και η χωρα είναι στον αυτόματο. Ειναι τόσο τραγική η κατάσταση που δεν ειναι λίγοι που νοσταλγούν τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα.....

Θα δωσουν 246εκ € και δεν ξέρουν αν θα εκπέμψουν: Η παράγραφος 10.2 της προκήρυξης για τις άδειες που μπλοκάρει τους πλειοδότες
Την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει ότι θα προχωρήσει η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες φαίνεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με την προχειρότητά της η οποία τινάζει στον αέρα το διαγωνισμό αφού αυτοί που θα πάρουν τελικά άδειες (οι τέσσερις υπερθεματιστές) δεν θα μπορούν να εκπέμψουν καθώς πριν εκπέμψουν πρέπει να ελεγχθούν από το ΕΣΡ το οποίο πρέπει να βεβαιώσει πλήθος στοιχείων νομιμότητας λειτουργίας με σχετική πράξη.
Και φαίνεται ότι αυτό έχει γίνει αντιληπτό εκ των υστέρων με την κυβέρνηση να προσπαθεί να διασωθεί αμέσως μετά την δημοπρασία τείνοντας χείρα συνεργασίας στην αντιπολίτευση βάζοντας εκ νέου το θέμα συγκρότησης του ΕΣΡ.
Φυσικά δεν επιθυμεί τη συγκρότηση του ΕΣΡ για τις επόμενες άδειες (περιφερειακές, θεματικές ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ξέρει ή να έχει καταλήξει αν και στην υπάρχουσα νομοθεσία προβλέπονται μόνο περιφερειακές άδειες) αλλά διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι χωρίς την ύπαρξη του ΕΣΡ δεν μπορεί να δώσει τις άδειες που ή ίδια δημοπράτησε και αν το πράξει θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέο μπαράζ δικαστικών προσφυγών.
Και αυτό διότι με την υπουργική απόφαση 4297/2016) μόνο την αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και όχι την εφαρμογή και την εποπτεία του με αποτέλεσμα οι αρμοδιότητες αυτές να παραμένουν στο ΕΣΡ.
Για παράδειγμα στην ίδια την προκήρυξη αναφέρεται στο κεφάλαιο 10 παράγραφος 2 ότι «Σε περίπτωση παρόχων περιεχομένου οι οποίοι έχουν αναλάβει την υποχρέωση να συμμορφωθούν με μια ή περισσότερες αρνητικές ή θετικές προϋποθέσεις κατά τα τεύχη Α-Η της παρούσας προκήρυξης, η εκπομπή του προγράμματος από τον πάροχο δικτύου επιτρέπεται μόνο αφότου υπάρξει πλήρης συμμόρφωση στις ως άνω προϋποθέσεις, όπως αυτό βεβαιώνεται με σχετική πράξη του ΕΣΡ.
Μέχρι την έκδοση της πράξης δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση της επιχείρησης του παρόχου περιεχομένου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τεύχη Α-Η αφορούν πλήθος στοιχείων όπως οι δεσμεύσεις για το προσωπικό, το περιεχόμενο του προγράμματος, οργανόγραμμα, πιστοποιητικά που προβλέπονται από την εταιρική νομοθεσία κλπ.
Ουσιαστικά δηλαδή παρά το γεγονός ότι μπορεί κάποιοι να πάρουν άδεια δεν θα μπορούν να εκπέμψουν αν δεν υπάρχει πράξη του ΕΣΡ το οποίο όμως σήμερα δεν υπάρχει.
Το θέμα που τίθεται ειναι το εξης... Αλήθεια η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία (*οχι οι εφημερίδες) πόσο κοστολογουνται... Και αναρωτιέμαι αν τόσα χρονια που ηταν τσάμπα μας τάιζαν δημοσιογραφικό σανό  φαντάσου τωρα που «χρυσοπλήρωσαν»...

Ψιλοπρόβλημα στο BREXIT: «Υπάρχουν διάφορα στάδια, πρώτα κάποια νομοθεσία που θα αντιμετωπίζει τον [βασικό βρετανικό νόμο υιοθέτησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου] European Communities Act 1972»
Επιπλοκές στη διαδικασία της εξόδου του Ηνωμένου Βασίλείου από την Ε.Ε. (Brexit) αναμένεται να προκαλέσει η υποχρέωση να εγκριθούν από το βρετανικό Κοινοβούλιο κάποια νομοθετήματα που σχετίζονται με το Brexit.
Αν και η νέα Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, έχει δηλώσει ότι η θέληση της πλειοψηφίας του βρετανικού λαού υπέρ του Brexit - όπως αυτή εκφράστηκε στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 - πρέπει να γίνει σεβαστή, ο Βρετανός υπουργός Εξόδου από την Ε.Ε., David Davis, ανέφερε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 ότι κάποια νομοθετήματα περί του Brexit υποχρεωτικά πρέπει να ψηφιστούν από το Κοινοβούλιο.
«Πρέπει να ψηφιστούν κάποιοι νόμοι (για την ενεργοποίηση του Brexit), δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού», σύμφωνα με τον Davis.
«Υπάρχουν διάφορα στάδια, πρώτα κάποια νομοθεσία που θα αντιμετωπίζει τον [βασικό βρετανικό νόμο υιοθέτησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου] European Communities Act 1972», όπως ανέφερε, αλλά και κάποιες κοινοβουλευτικές εγκρίσεις υπό τον νόμο Constitutional Reform and Governance Act 2010.
Το ζήτημα της κύρωσης νόμων από το βρετανικό Κοινοβούλιο οι οποίοι θεσμοθετούν και διευκολύνουν το Brexit είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή η πλειονότητα των Βρετανών βουλευτών ψήφισε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε..

Λίγο-πολυ γνωστα.....

Παραίτηση Οδυσσέα Βουδούρη: Διαστάσεις κυβερνητικής κρίσης λαμβάνει η κόντρα του γενικού γραμματέα και του υπουργού στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται ανήμπορη να διαχειριστεί το προσφυγικό πρόβλημα.


Το απόγευμα η άγρια κόντρα του κ. Βουδούρη με τον Γιάννη Μουζάλα κορυφώθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέα Βουδούρη.

Την Κυριακή είχε δημοσιοποιηθεί επιστολή του κ. Βουδούρη προς τον υπουργό με την οποία γινόταν αντιληπτό ότι οι δύο άνδρες είχαν έρθει σε πλήρη ρήξη.

Η εμφάνιση του κ. Βουδούρη σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, φαίνεται ότι ξεχείλισε και το ποτήρι αφού επιτέθηκε ευθέως στον κ. Μουζάλα για τη συμπεριφορά του προς το πρόσωπό του ενώ άφησε και σαφείς αιχμές για την αδυναμία διαχείρισης και συντονισμού του προσφυγικού ζητήματος στη χώρα μας από την κυβέρνηση.

Η εικόνα διάλυσης στο κυβερνητικό επιτελείο σε ένα κρίσιμο τομέα, έρχεται την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες διογκώνεται.

Αφού κατάφερε η κυβέρνηση να κάνει ηρωα εναν πολιτικό γυρολόγο-γεννίτσαρο τοτε ειναι συσσωμη για Επίδαυρο γιατι ειναι τραγική....

Κάποιοι Αμερικάνοι ηταν λίγο φαρμακολογικά «πουσαρισμένοι»: Μία είδηση «βόμβα» που εάν επιβεβαιωθεί θα φέρει τα πάνω-κάτω σε όσα γνωρίζαμε για το σκάνδαλο ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προέκυψε μέσω Ρώσων Χάκερς, οι οποίοι υπέκλεψαν έγγραφα από τoν WADA. Σύμφωνα με αυτά, κορυφαία ονόματα του Αμερικανικού αθλητισμού βρίσκονται στη λίστα με τους «ντοπαρισμένους», αλλά για άγνωστους λόγους, δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα.


Οι αθλήτριες που βρίσκονται στο «στόχαστρο» είναι οι τενίστριες Σερένα και Βένους Γουίλιαμς, η γυμνάστρια Σιμόνε Μπάιλς (4 χρυσά μετάλλια) και η μπασκετμπολίστρια, Έλενα Ντέλε Ντόνε.

Οι χάκερ ισχυρίζονται πως όλες δικαιολόγησαν με ιατρικά πιστοποιητικά τις παράνομες ουσίες που εντοπίστηκαν σε τεστ αντιντόπινγκ που διενεργήθηκαν στη διάρκεια των Αγώνων.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση του WADA, οι πληροφορίες αυτές πιστεύεται ότι προκύπτουν μέσα από μία διαδικασία »ψαρέματος» από λογαριασμούς email, στην προσπάθεια των χάκερ να πλήξουν το κύρος του Διεθνούς Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ.

«Καταδικάζουμε την κυβερνοεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να υποβαθμίσει τη WADA και το παγκόσμιο σύστημα αντιντόπινγκ. Έχουμε ήδη ενημερωθεί από τις αρχές ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από τη Ρωσία», ήταν η πρώτη αντίδραση της WADA.

Την επίθεση την καταδικάσατε...τους φαρμακωμένους όχι !!

Ο τυφωνας “Malakas” χτυπά Ιαπωνία και Φιλλιπίνες: Μετά από σχεδόν έξι χρόνια ο τυφώνας "malakas" είναι έτοιμος να σαρώσει ξανά την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που παρακολουθούν την περιοχή και καταγράφουν την εξέλιξη του φαινομένου με το περίεργο για μας όνομα, η τροπική καταιγίδα βρίσκεται αυτή την ώρα βορειοδυτικά του νησιού της Οκινάουα το οποίο και αναμένεται να πλήξει με θυελλώδεις ανέμους, βροχή και καταιγίδες, και κινείται με ταχύτητα που φτάνει ακόμη και τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ στην συνέχεια θα περάσει εντός των ορίων ευθύνης των Φιλιππίνων.

Νωρίτερα ο τυφώνας βρισκόταν μόλις 1000 μίλια νοτιοδυτικά της αεροπορικής βάσης της Kadena. Επιπλέον, οι Αμερικανικές βάσεις στην Okinawa παραμένουν σε κατάσταση επιφυλακής επιπέδου 4, αναμένοντας αυτό να αλλάξει από το απόγευμα της Τετάρτης.
Πάνω –κάτω τα ιδια περνάμε με τους αδερφους Ιάπωνες αφου και εδω ένα “MALAKAS” μας ταλαπωρει και ερχεται και εξ αριστερων....

Η ατάκα της ημέρας:  Ο Αλέξης ειπε θα κλεισουμε το θεμα του χρεους και ο Δραγασάκης ειπε δεν παιζει πριν το τελος του 2018... Αυτο ειναι ειλικρίνεια και συνέπεια ....
                                                            Το τραγουδι του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ 

Ανακοίνωση AstroLabor

Γράψτε ένα μήνυμα σας εδώ: